Tu nie miecz potrzebny tylko prawo jazdy.
18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 20.10.2020 Helloween // Katowice - MCK
Może być też portfel lub karta.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To widzę, że na przyszły rok, zupełnie niespodziewanie dla siebie, mogę udzielić MMP pokaźnego wsparcia finansowego
, co najmniej za MHF w czerwcu, MM w sierpniu i Dynie w październiku. 
Ja bym się nie zdziwił, gdyby u nas był sold out / przeniesienie do Spodkathorgal_30 pisze: ↑czw gru 05, 2019 11:12 am Niezły rozstrzał między PL a CZ. Tam awans z tej mniejszej hali do O2 --a u nas standard Koła utrzymany. Chociaż czytałem że ostatnio było narzekanie na toiki, w MCK jest w tej kwestii bez zarzutu![]()
![]()
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mam to samo przypuszczenie.
Nie sądzę. Zwłaszcza przy takiej reklamie jak ostatnio.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Czy ja wiem. Hala Koło chyba się nie wyprzedała, albo co najwyżej w dzień koncertu. Co prawda do Katowic bliżej z Czech i Słowacji ale nie jestem aż takim optymistą.
Co nie zmienia faktu, że swój bilet kupię pierwszego dnia;-)
Co nie zmienia faktu, że swój bilet kupię pierwszego dnia;-)
Świetnie
Będę.
Będę.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Teraz będzie inna sytuacja, bo 1) reklama z różnych względów może być i zapewne będzie lepsza, 2) inny region, 3) ok. 3 lat po poprzedniej sztuce, po zapewnieniu fanom "dajhard" i "niedzielnym" świetnych doświadczeń live i wydawniczych, 4) myślę, że z połowa tych, co byli w Hali Koło nie odpuści sztuki katowickiej.
Pytanie czy doświadczenie wydawnicze będzie faktycznie świetne. To się dopiero okaże. Marketingowo oczywiście tak, ale jakość to inna inszość.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wierze w to. Skoro reunion i powrót Kiske z Hansenem nie ściągnął ludzi, to drugi koncert też tego nie zrobi.krusejder pisze: ↑czw gru 05, 2019 12:50 pmJa bym się nie zdziwił, gdyby u nas był sold out / przeniesienie do Spodkathorgal_30 pisze: ↑czw gru 05, 2019 11:12 am Niezły rozstrzał między PL a CZ. Tam awans z tej mniejszej hali do O2 --a u nas standard Koła utrzymany. Chociaż czytałem że ostatnio było narzekanie na toiki, w MCK jest w tej kwestii bez zarzutu![]()
![]()
- Saimon1995
- -#Moderator

Jak Katowice, to może i ja się wybiorę 
Też będę, może pojadę na więcej niż tylko Kato.
-
Deleted User 4876
Ta Słowacja+Wiedeń brzmi kusząco - bo w sumie na sam Wiedeń to nie wiem czy mi się dupe chce ruszyć...
Kusi ta Praga, moze nadrobimy trase chevikiem skoro na ghost sie nie udalo
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
To jeszcze Słowację zróbmy 
Przejrzałem kalendarz i faktycznie, zamiast Budapesztu lepiej byłoby odwiedzić Barcelonę czy Hamburg
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja też przejrzałem, a w zasadzie uzupełniłem.
Po pierwsze start trasy wydaje się być ciekawą opcją. Weekend, niedaleko, więc Zwoleń lub pakiet Zwoleń + Wiedeń biorę pod uwagę.
Po drugie Katowice. Ewentualnie mógłby być Budapeszt + Katowice. To poniedziałek i wtorek, ja nigdy nie byłem w Budapeszcie, więc mógłbym rozważyć weekendowy wyjazd, ale w niedzielę (18.10) gra Doro w Warszawie i chciałem iść, więc pewnie skończy się na Katowicach.
Biorę też pod uwagę Pragę, ale to dzień po Purplach w Łodzi, których tym razem planuję zobaczyć, więc mało prawdopodobne, że będzie mi się chciało jechać do Pragi.
Barcelona i Hamburg, jako weekendowe opcje są ciekawe, ale oba miasta widziałem (i Hamburg mi się podoba), a dodatkowo Barcelona to niedziela, więc już w grę wchodzi jakiś urlop.
Podsumowując. Jako, że nie jest to jeszcze cała trasa, na razie nastawiam się na jej start (Zwoleń / Zwoleń + Wiedeń) oraz Katowice. Jeżeli koncerty wciąż będą tak dobre jak ostatnio, to może coś jeszcze dojdzie (pod uwagę biorę Pragę, Hamburg i Budapeszt), ale raczej nastawiam się na drugą część w 2021.
Po pierwsze start trasy wydaje się być ciekawą opcją. Weekend, niedaleko, więc Zwoleń lub pakiet Zwoleń + Wiedeń biorę pod uwagę.
Po drugie Katowice. Ewentualnie mógłby być Budapeszt + Katowice. To poniedziałek i wtorek, ja nigdy nie byłem w Budapeszcie, więc mógłbym rozważyć weekendowy wyjazd, ale w niedzielę (18.10) gra Doro w Warszawie i chciałem iść, więc pewnie skończy się na Katowicach.
Biorę też pod uwagę Pragę, ale to dzień po Purplach w Łodzi, których tym razem planuję zobaczyć, więc mało prawdopodobne, że będzie mi się chciało jechać do Pragi.
Barcelona i Hamburg, jako weekendowe opcje są ciekawe, ale oba miasta widziałem (i Hamburg mi się podoba), a dodatkowo Barcelona to niedziela, więc już w grę wchodzi jakiś urlop.
Podsumowując. Jako, że nie jest to jeszcze cała trasa, na razie nastawiam się na jej start (Zwoleń / Zwoleń + Wiedeń) oraz Katowice. Jeżeli koncerty wciąż będą tak dobre jak ostatnio, to może coś jeszcze dojdzie (pod uwagę biorę Pragę, Hamburg i Budapeszt), ale raczej nastawiam się na drugą część w 2021.
jedna uwaga: pani Doro wystąpi 18 XI w stolicy Rzeczypospolitej!!