18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 20.10.2020 Helloween // Katowice - MCK
Bilety dla mnie i kolegi pz kupione 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 7865
Umarła?... Wracając do Helloween słyszałam kawałek kawałka... wydaje się że album sprofilowany trochę bardziej hard-rockowo niż powermetalowo ale kto wie.... Wydaje mi się że oni chcą mieć takie rock'n'rollowe, wyluzowane vajbsy które im narzuciła trasa Pumpkins United... Tak jakby fani oczekują od nich trochę takiej drugiej młodości czy coś... oby tylko nie próbowali budować swojego stylu od nowa bo to będzie katastrofa...
Ale by się Vorgel ucieszył 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Czyli drugi solowy Hansen?RedHot pisze: ↑wt gru 10, 2019 8:42 pm Umarła?... Wracając do Helloween słyszałam kawałek kawałka... wydaje się że album sprofilowany trochę bardziej hard-rockowo niż powermetalowo ale kto wie.... Wydaje mi się że oni chcą mieć takie rock'n'rollowe, wyluzowane vajbsy które im narzuciła trasa Pumpkins United... Tak jakby fani oczekują od nich trochę takiej drugiej młodości czy coś... oby tylko nie próbowali budować swojego stylu od nowa bo to będzie katastrofa...
Jeżeli Hansen będzie głównym kompozytorem, to raczej nie będzie dziwne. Do grania i śpiewania jak na WoJ nie wrócą, z kompozycjami jak na Keeperach Deris sobie nie poradzi, to musi być coś prostego. Chyba wolałbym "rockandrolle" niż jakiś chamsko-prosty power. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Racja. Tak czy siak ciągle jestem sceptyczny. Podejmują spore ryzyko nagrywając płytę ale jeśli będzie przynajmniej taka jak solo Kaia to odetchnę z ulgą 
Mnie bardziej ciekawi jak będzie wyglądała trasa. Jak długi set? Po jakie numery tym razem sięgną? Czy będą inne niż na trasie 2017/2018? Coś więcej z WoJ (o jakbym chciał Victim of Fate)? A może więcej z czasów Derisa? A może Heavy Metal Hammsters 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Żaden z nich od wielu lat nie napisał ciekawej muzyki, zarówno Weikath jak i Hansen, o Kiske przez litość nie wspominając.
Gammy ostatnie płyty przeciętne do bólu, Helloween poza pojedynczymi numerami na Straight czy Gamblerze to ostatni sensowny album wydał 15 lat temu, projekty Kiske - szkoda słów, pierwszy Unisonic jest okej.
Oczekiwanie po nich jakiejkolwiek sensownej płyty jest moim zdaniem przejawem dużego hurraoptymizmu. Już Pumpkins United to po czasie raczej średniak.
Typuję setlistę opartą mocno na Keeperach z wymianą 2-3 numerów, tak że dalej będzie ich w secie ~10. Do tego zmieniony medley z Walls, a reszta seta przekrojowa. Myślę, że wpadną rzeczy typu Where the Rain Grows, Steel Tormentor, coś z TDR (nie chce mi się sprawdzać które są numery Grapowa, bo tych na pewno nie będzie), jakiś Push czy inny Hey Lord też pewnie się znajdą. Może w wolnej chwili pokusze się o wytypowanie setlisty i sprawdzimy za rok jak mi poszło typowanie
Gammy ostatnie płyty przeciętne do bólu, Helloween poza pojedynczymi numerami na Straight czy Gamblerze to ostatni sensowny album wydał 15 lat temu, projekty Kiske - szkoda słów, pierwszy Unisonic jest okej.
Oczekiwanie po nich jakiejkolwiek sensownej płyty jest moim zdaniem przejawem dużego hurraoptymizmu. Już Pumpkins United to po czasie raczej średniak.
Typuję setlistę opartą mocno na Keeperach z wymianą 2-3 numerów, tak że dalej będzie ich w secie ~10. Do tego zmieniony medley z Walls, a reszta seta przekrojowa. Myślę, że wpadną rzeczy typu Where the Rain Grows, Steel Tormentor, coś z TDR (nie chce mi się sprawdzać które są numery Grapowa, bo tych na pewno nie będzie), jakiś Push czy inny Hey Lord też pewnie się znajdą. Może w wolnej chwili pokusze się o wytypowanie setlisty i sprawdzimy za rok jak mi poszło typowanie
-
Deleted User 7865
Dzosef, przesadzasz. Nowa płyta będzie w stylu solo Hansena i to mnie w sumie urządza. Wiadomo że Keeperow nie będzie. 
-
Deleted User 357
Zasadniczo zgadzam się z Dzozefem, nowa płyta Hello jest całkowicie zbędna. W momencie jak grali Pumpkins United było słychać jak odstaje on od klasyków. Ale jak na trasie zagrają Victim of Fate to reszta setu może być dowolna
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Solowa płyta Hansena też jest do bólu przeciętna. Po kilku odsłuchach (w tym na żywo) pamiętam dwa fragmenty refrenów. Jeden fajny i jeden tak badziewny, że został mi w głowie.
-
Deleted User 7865
Ja pamiętam wszystkie kawałki z H&F ale nie jestem może obiektywna :p
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nic dziwnego jak się jest na swiezo, ja tego słuchałem w dniu premiery ponad 3 lata temu.
I nie planuje wracać
I nie planuje wracać
-
Deleted User 7865
Na świeżo? A ten wniosek jest skąd? Do H&F wracam dość regularnie
No +1 @Dzosef pod 3 ostatnimi postami. Jak na początku "Pumpkins United" strasznie mi siedziało, tak teraz wracam bardzo rzadko/pomijam jak się włączy.. a jeszcze niedawno pisałem, że będę zadowolony jak płyta utrzyma poziom tego utworu.
Fajnie, że będzie krążek z Kiske/Hansenem, chętnie przesłucham, ale cudów nie oczekuję. Ta płyta to tylko pretekst do wyruszenia w kolejną trasę w tym składzie, $$$. Show tak czy tak robią świetne, więc mimo wszystko wychodzi to na plus.
Fajnie, że będzie krążek z Kiske/Hansenem, chętnie przesłucham, ale cudów nie oczekuję. Ta płyta to tylko pretekst do wyruszenia w kolejną trasę w tym składzie, $$$. Show tak czy tak robią świetne, więc mimo wszystko wychodzi to na plus.
W sumie z perspektywy czasu to PU bylo najsłabszym elementem seta, nawet Are You Metal lepiej wypadaloMaidenFan pisze: ↑wt gru 10, 2019 10:48 pm No +1 @Dzosef pod 3 ostatnimi postami. Jak na początku "Pumpkins United" strasznie mi siedziało, tak teraz wracam bardzo rzadko/pomijam jak się włączy.. a jeszcze niedawno pisałem, że będę zadowolony jak płyta utrzyma poziom tego utworu.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

MÓWIŁEM TO O PU TO KAŻDY MÓWIŁ, ŻE ZAJEBISTE... ehhh
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W sumie nawet Grapow ostatnio wydaje popeline. Niech graja starocie, wydają reedycje i nie blokują seta paździerzem.
- blackcocker
- -#Moderator

Dawno nie pisałeś z takim sensem
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.