18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: 20.10.2020 Helloween // Katowice - MCK
http://www.hkmzvolen.sk/info-o-hale fajny mały koncert będzie
PU od początku był słaby. A z przyzwoitych rzeczy to jednak "Empire of the Unead" bym zaliczył. Mi ta płyta siadła i dalej siedzi. Reszta - Hello w ostatnich latach, Kiske - cienizna.Dzosef pisze: ↑wt gru 10, 2019 9:31 pm Żaden z nich od wielu lat nie napisał ciekawej muzyki, zarówno Weikath jak i Hansen, o Kiske przez litość nie wspominając.
Gammy ostatnie płyty przeciętne do bólu, Helloween poza pojedynczymi numerami na Straight czy Gamblerze to ostatni sensowny album wydał 15 lat temu, projekty Kiske - szkoda słów, pierwszy Unisonic jest okej.
Oczekiwanie po nich jakiejkolwiek sensownej płyty jest moim zdaniem przejawem dużego hurraoptymizmu. Już Pumpkins United to po czasie raczej średniak.
Na nową płytę nie czekam. I mam spore przekonanie, że będzie cieniutka.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W tłumaczeniu: "W ciągu półtora dnia sprzedano więcej biletów niż tysiące początkowo planowanych po cenie wstępnej. Ale postanowiliśmy dać ci, któremu jeszcze nie udało ci się dać małego prezentu i trzymać go przez chwilę. Ceny nie ulegną zmianie do 15 grudnia 2019 r. (Włącznie). Od 16 grudnia 2019 r. Ceny biletów na koncert Helloween w Zwoleniu wzrosną 26.9.2020 !!! "Za jeden a pol dňa sa predalo viac vstupeniek ako pôvodne plánovaná tisícka v uvádzacej cene. No rozhodli sme Vám, ktorí ste ešte nestihli, venovať malý darček a ešte ju chvíľu podržať. Ceny sa nebudú meniť do 15.12.2019 (vrátane). Od 16.12.2019 pôjdu ceny vstupeniek na koncert Helloween vo Zvolene 26.9.2020 hore!!!
Czyli nie Janusze, a wręcz przeciwnie, bo wydłużyli promocyjną pulę
Ale jaką promocyjną pulę? Widziałeś gdzieś info że ileś biletów będzie w promocyjnej cenie (przed rozpoczęciem sprzedaży)?
Tak jak nie podrywa się dziewczyn (lub żon!!) kolegów, to i nie "wyzwala" się ziem od prawieków należących do bratniej Korony Świętego Stefana.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
Dokładnie tak
Empire i Unisonic to dobre płyty. Majestic, Land II i To the Metal - średnie. Ale od tych pierwszych i tak minęło 5 i 7 lat. Kawał czasu. Hansen też był średni. Tzn. ja czasem go słucham, wgrałem część utworów do samochodu, ale nie ma tam nic powalającego. Po nowej płycie oczekuję raczej tego samego. Średnia, porządna, ale nic ponadto.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 7865
Żeby nagrać kolejnego Keepera, musieliby na rok zamknąć się w salce prób, wymyślać utwory w pełnym składzie, następnie kilka miesięcy siedzieć w studio. A na to nikt nie ma czasu ze względu na miejsce zamieszkania bądź inne projekty. Płyty obecnie to patchwork wymyślany na bieżąco, gdzie każdy dogrywa co mu w danej chwili przyjdzie do głowy. Szkoda, kiedyś były do tworzenia lepsze vajbsy
Kiedyś to było... 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 7865
No niestety ale w tym przypadku tak :p
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nagranie plyty na poziomie keeperow jest niemożliwe, bo takie płyty powstają z zajawki i fascynacji gatunkiem. Młody chłopak jara się zespołem, pod jego wpływem sięga po gitarę i wydaje przełomową muzykę. Przecież Weikath nie zaczyna dnia od NWOBHM Full Albums, Kiszczak nie oglada What the Fuzza, a Deris nie sprawdza co tam wydał Enforcer, żeby pogadać z Markusem, że w sumie to wolą Cauldrona. O tym pajacu wyciągniętym z dupy nie wspominając.
I tak jestem w szoku, że Hansenowi udało się napisać tak dobre plyty jak Unisonic czy Empire (któremu dałem po latach szanse i to były dwa dobre odsłuchy. Nie wiem czemu ta plyta mi nie została w głowie za pierwszym razem).
I tak jestem w szoku, że Hansenowi udało się napisać tak dobre plyty jak Unisonic czy Empire (któremu dałem po latach szanse i to były dwa dobre odsłuchy. Nie wiem czemu ta plyta mi nie została w głowie za pierwszym razem).
-
Deleted User 7865
No to ja na przykład wolę "Trzydziestkę" Hansena niż Empire.
Ale masz rację.
Ale masz rację.
I dwa lata nic by nie dały. Był czas i moment na to. Teraz to już muzycznie wypaleni panowie (jak większość zespołów z pełną dyskografią) i do przełomowego materiału się nie zbliżą. I to dotyczy (niestety) większości kapel z długim stażem. Jedni mają swojego "Keepera", inni "Painkillera", a kolejni swoje pomniki. Było, minęło.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Podejrzewam, że wspomniani Judasi nie nagraliby tak udanego Firepowera, gdyby nie młody, pełen entuzjazmu Faulkner.
Naprawdę niewielu muzyków potrafi płytę numer 1x wydać na bardzo wysokim poziomie. Ile było/jest takich zespołów w czołówce metalu? Anthrax, Manilla Road, Iced Earth, WASP, Testament... no nie ma tego dużo.
Naprawdę niewielu muzyków potrafi płytę numer 1x wydać na bardzo wysokim poziomie. Ile było/jest takich zespołów w czołówce metalu? Anthrax, Manilla Road, Iced Earth, WASP, Testament... no nie ma tego dużo.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Prosze opuscic pomieszczenie xD
Kreator i Exodus zdecydowanieDzosef pisze: ↑śr gru 11, 2019 7:59 pm Podejrzewam, że wspomniani Judasi nie nagraliby tak udanego Firepowera, gdyby nie młody, pełen entuzjazmu Faulkner.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 5490
Zenek Martyniuk nagrał w 1994 roku jedyną płytę. A przepraszam. Popełnił jeszcze singla w 2015 roku.
I wszyscy go nadal kochają.

A że dawał jeszcze w grupie Akcent, to już inna bajka.
Tam nagrał kilkanaście wyrównanych, tchnących świeżością i nadal aktualnych, nie starzejących się płyt. Puszczają go nawet na TVP. Częściej niż Iron Maiden.
I wszyscy go nadal kochają.
A że dawał jeszcze w grupie Akcent, to już inna bajka.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kreator nagrywa bardzo średnie płyty, słychać że to takie granie na siłę. Fajne do poskakania na koncercie, ale muzycznie...Michał pisze: ↑śr gru 11, 2019 9:20 pmKreator i Exodus zdecydowanieDzosef pisze: ↑śr gru 11, 2019 7:59 pm Podejrzewam, że wspomniani Judasi nie nagraliby tak udanego Firepowera, gdyby nie młody, pełen entuzjazmu Faulkner.
Ostatni bardzo dobry Exodus to według mnie Tempo. Potem już solidne odgrzewane kotlety, jak Overkill.
Kreator to kozak, a ostatnie płyty lepsze od tych pierwszych.Dzosef pisze: ↑śr gru 11, 2019 10:10 pmKreator nagrywa bardzo średnie płyty, słychać że to takie granie na siłę. Fajne do poskakania na koncercie, ale muzycznie...Michał pisze: ↑śr gru 11, 2019 9:20 pmKreator i Exodus zdecydowanieDzosef pisze: ↑śr gru 11, 2019 7:59 pm Podejrzewam, że wspomniani Judasi nie nagraliby tak udanego Firepowera, gdyby nie młody, pełen entuzjazmu Faulkner.
Ostatni bardzo dobry Exodus to według mnie Tempo. Potem już solidne odgrzewane kotlety, jak Overkill.
Proszę nie mieć innego zdania niż ja mam
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM