Ulubione polskie Heavy metalowe grupy

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Ulubione polskie Heavy metalowe grupy

Post autor: pucha »

To ciekawa opinia. Ale to Twoim zdaniem kwestia zmiany wokalisty czy kompozycjnie to nie siedzi?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Chłopaki z Młota na Czarownice nie mają własnego tematu, więc napiszę tutaj. Wybraliśmy się w sobotę na koncert do Siedlec (widzieliśmy ich rzecz jasna również na urodzinach Hellhaimu, ale w Siedlcach grali jako główna gwiazda). Impreza była charytatywna. Grały 3 zespoły (4 nie dotarł). Tłumu nie było, chociaż ze 40 osób się zebrało, co jak na polskie warunki nie jest złym wynikiem. Najpierw grał zespół Panta Koina (czy jakoś podobnie). Cóż... nie przepadam za takim graniem. Zwłaszcza, gdy zespół gra jeden utwór przez 45 minut. Publiczność raczej w oddaleniu, bez okazywania entuzjazmu. Tylko 2-3 lokalnych "starych, prawdziwych metali/rockersów" urządzało pijackie pogo. Potem Młot. Koncert dobry. Nawet dobry+, niestety szwankował dźwięk, ale dzięki przytłumieniu części dźwięków i dobremu ustawieniu na sali było słychać poszczególne instrumenty. Lepsza była również reakcja publiczności. Pod barierką stało kilkanaście osób, reszta z tyłu. Niestety pod koniec koncertu (3 ostatnie utwory) wrócili wspomniani wcześniej lokalni "prawdziwi metale". Trochę pogo, kilka razy wpadli na barierki, potrzęśli nimi i ... wypłoszyli publiczność. Zostałem tylko ja z żoną, bo nas bydło już mało rusza. Chociaż żona miała ochotę sprzedać im kopa jak jej przygnietli stopę barierką (kto był w 5 sztukach ten wie jak wyglądają tam barierki). Szkoda, że tak do wyglądało, bo do tego momentu odbiór koncertu przez publiczność był naprawdę dobry. Chłopaki zagrali dodatkowy utwór (mimo, że perkusista już zaczął rozkręcać talerze :)). W secie mniej więcej pół na pół numery z "Popiołów Wiar" i nowe numery. Chętnie się znowu wybiorę, gdy zagrają w mojej okolicy.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 7865

Post autor: Deleted User 7865 »

https://www.youtube.com/watch?v=Qk2eE2XBRVI

Zrobiliśmy z kumplem wywiad z Aquillą ostatnio. Ostatnimi czasy mocno zaangażowani w pisanie nowego materiału. Zostawiam w wątku. :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

2-3 lokalnych "starych, prawdziwych metali/rockersów" urządzało pijackie pogo.
Eh, u nas dalej las
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

pz pisze: ndz gru 22, 2019 2:54 pm Chociaż żona miała ochotę sprzedać im kopa
Szkoda butów na patole. Oni pewnie z tych co 'dostać glanem to przyjemność'.
Podobnie miałem na ostatnim Kacie, gdzie mimo sporego pogo kilku zjebów próbowało rozkręcić swoje. Mimo zdecydowanych reakcji, odpychania, kopów itd. nie robili sobie nic z tego, dopiero jak jednego ochrona wywaliła, to reszta się ogarnęła.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

pz pisze: ndz gru 22, 2019 2:54 pm Chociaż żona miała ochotę sprzedać im kopa jak jej przygnietli stopę barierką (kto był w 5 sztukach ten wie jak wyglądają tam barierki).
Pomijając oczywiste chamstwo całej sytuacji i wielu dość podobnych prawie zawsze na koncertach, może to wreszcie pora by zaopatrzyć się w bardziej "pancerne" buty ;-) Szkoda nóg, zwłaszcza jak się wbija na barierki albo po prostu na przód. Bo na takich "osobników" nic nie poradzisz - byli, są i będą...
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

Etam. Jak raz poszedłem w glanach (z Wami zresztą), to zanim dotarłem na koncert już żałowałem, że je założyłem :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

pz pisze: ndz gru 22, 2019 2:54 pm Chłopaki z Młota na Czarownice nie mają własnego tematu, więc napiszę tutaj. Wybraliśmy się w sobotę na koncert do Siedlec (widzieliśmy ich rzecz jasna również na urodzinach Hellhaimu, ale w Siedlcach grali jako główna gwiazda). Impreza była charytatywna. Grały 3 zespoły (4 nie dotarł). Tłumu nie było, chociaż ze 40 osób się zebrało, co jak na polskie warunki nie jest złym wynikiem. Najpierw grał zespół Panta Koina (czy jakoś podobnie). Cóż... nie przepadam za takim graniem. Zwłaszcza, gdy zespół gra jeden utwór przez 45 minut. Publiczność raczej w oddaleniu, bez okazywania entuzjazmu. Tylko 2-3 lokalnych "starych, prawdziwych metali/rockersów" urządzało pijackie pogo. Potem Młot. Koncert dobry. Nawet dobry+, niestety szwankował dźwięk, ale dzięki przytłumieniu części dźwięków i dobremu ustawieniu na sali było słychać poszczególne instrumenty. Lepsza była również reakcja publiczności. Pod barierką stało kilkanaście osób, reszta z tyłu. Niestety pod koniec koncertu (3 ostatnie utwory) wrócili wspomniani wcześniej lokalni "prawdziwi metale". Trochę pogo, kilka razy wpadli na barierki, potrzęśli nimi i ... wypłoszyli publiczność. Zostałem tylko ja z żoną, bo nas bydło już mało rusza. Chociaż żona miała ochotę sprzedać im kopa jak jej przygnietli stopę barierką (kto był w 5 sztukach ten wie jak wyglądają tam barierki). Szkoda, że tak do wyglądało, bo do tego momentu odbiór koncertu przez publiczność był naprawdę dobry. Chłopaki zagrali dodatkowy utwór (mimo, że perkusista już zaczął rozkręcać talerze :)). W secie mniej więcej pół na pół numery z "Popiołów Wiar" i nowe numery. Chętnie się znowu wybiorę, gdy zagrają w mojej okolicy.
Kolega setlist pamięta?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Młota? Nie pamiętam, ale leży w domu. Później wrzucę.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Setlista z obu koncertów (urodziny Hellhaim 14.12 i Siedlce 22.12). W Siedlach był jeszcze Napój Głupców

Obrazek

pz
-#Administrator
-#Administrator

Dalej w temacie Młota na Czarownice. Mają grać 30.01 w Warszawie. Ze Scream Makerem.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

pz pisze: pt sty 03, 2020 7:17 pm Dalej w temacie Młota na Czarownice. Mają grać 30.01 w Warszawie. Ze Scream Makerem.
Poszedłbym. Ale nie będę wspomagał Scream Makera w żaden sposób.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: pt sty 03, 2020 8:31 pm
pz pisze: pt sty 03, 2020 7:17 pm Dalej w temacie Młota na Czarownice. Mają grać 30.01 w Warszawie. Ze Scream Makerem.
Poszedłbym. Ale nie będę wspomagał Scream Makera w żaden sposób.
Również
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

https://youtu.be/k7MFmSgWlAI
Nowy utwór Thermit.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Bardzo dobry. Nadchodząca płyt nieironicznie może być mocnym kandydatem do top 10 albumów roku. Gdyby utrzymali poziom Saints... Poprzeczka zawieszona cholernie wysoko. Gdzie przy nich jest reszta młodej sceny? Szkoda tylko, że nie są do końca regularni jeśli chodzi o wydawanie i koncertowanie. Właśnie w tym okresie kariery powinni się mocno spinać jeśli zależy im na większej popularności, na którą zasługują, bo grają zajebiście. Z pomysłem, dojrzałością, łacząc różne gatunki. NAPIERDAAAALAĆ!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Chyba się zestarzałem ale totalnie mi nie robi ten numer. Może to kwestia wokali? Nie wiem. Przesłucham to jeszcze ale pierwsze podejście nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Thermit w ogóle do mnie nie trafia. O ile muzycznie mi to siedzi, to wokal Trzeszcza... no mógłby śpiewać zamiast trzeszczeć. Przecież umie. Przez ten wokal, koncert Thermita wspominam jako jeden z bardziej męczących. Coś jak w przypadku SM.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackmailer pisze: pn sty 13, 2020 6:25 pm Bardzo dobry. Nadchodząca płyt nieironicznie może być mocnym kandydatem do top 10 albumów roku. Gdyby utrzymali poziom Saints... Poprzeczka zawieszona cholernie wysoko. Gdzie przy nich jest reszta młodej sceny? Szkoda tylko, że nie są do końca regularni jeśli chodzi o wydawanie i koncertowanie. Właśnie w tym okresie kariery powinni się mocno spinać jeśli zależy im na większej popularności, na którą zasługują, bo grają zajebiście. Z pomysłem, dojrzałością, łacząc różne gatunki. NAPIERDAAAALAĆ!
Hmm... a co takiego ThermiT osiągnął do tej pory, że reszta "młodej" sceny została z tyłu? :) Ja rozumiem własne preferencje i zespoły za które się trzyma kciuki (też takie mam na naszym podwórku), ale bez przesady. Zresztą sam zauważyłeś, jak nieregularni są. Istnieją ponad 10 lat, w dyskografii jedna płyta (teraz druga w drodze), koncertów w dużych klubach nie grają...
Zdan pisze: pn sty 13, 2020 6:26 pm Chyba się zestarzałem ale totalnie mi nie robi ten numer. Może to kwestia wokali? Nie wiem. Przesłucham to jeszcze ale pierwsze podejście nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia.
Ja też. Numer dosyć zwykły i przeleciał bez większego wrażenia. Ogólnie ten zespół jakoś mi umknął po EP'ce (którą recenzowałem). Płyty "Saints" do dzisiaj nie słyszałem. A chłopaki gdzieś tam w pewnym momencie lekko się "pogubili" i ciutkę "odjechali", ale to temat nie na forum publiczne :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

gumbyy pisze: pn sty 13, 2020 8:42 pm Hmm... a co takiego ThermiT osiągnął do tej pory, że reszta "młodej" sceny została z tyłu? :) Ja rozumiem własne preferencje i zespoły za które się trzyma kciuki (też takie mam na naszym podwórku), ale bez przesady.
Dokładnie o to chodziło - moje własne odczucie w stosunku do nich. Nie chciałem nikomu umniejszać. Po prostu najlepiej słucha mi się Thermita jeśli chodzi o kapele "nie weteranów" :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackmailer pisze: pn sty 13, 2020 8:47 pm
gumbyy pisze: pn sty 13, 2020 8:42 pm Hmm... a co takiego ThermiT osiągnął do tej pory, że reszta "młodej" sceny została z tyłu? :) Ja rozumiem własne preferencje i zespoły za które się trzyma kciuki (też takie mam na naszym podwórku), ale bez przesady.
Dokładnie o to chodziło - moje własne odczucie w stosunku do nich. Nie chciałem nikomu umniejszać. Po prostu najlepiej słucha mi się Thermita jeśli chodzi o kapele "nie weteranów" :D
Spoko... miłego słuchania :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ