Kat & Roman Kostrzewski

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Kat & Roman Kostrzewski

Post autor: blackcocker »

No... może trochę się zagalopowałem, ale to tylko dlatego, że Luczyk tworzy nową (anty)jakość, która nie jest mi jeszcze do końca znana :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Mnie to zastanawia czemu Lucky Luczyk kiedyś tak dobrą muzę robił w Kacie a teraz takie wtórne rzeczy nagrywa,czy to kwestia wypalenia ,składu ,czy innych okoliczności ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Myślę, że nie wypada mu powielać muzyki w stylu Kata sprzed rozłamu, bo ten jednak za bardzo kojarzy się z głosem Romka, co potwierdza tezę, że nie ma Kata bez Romana.
Bajka o nawróceniu ma chyba zamydlić ludziom oczy i uzasadnić odejście w zupełnie innym kierunku muzycznym. Nie ma miejsca na dwa takie same Katy na polskiej scenie. Gość po prostu jest zmuszony grać zupełnie inne rzeczy. O tym, że jego nawrócenie jest nieszczere świadczy jego ostentacyjna nienawiść do dawnych kolegów. Tak chrześcijanin nie postepuje.
Sytuacja Lucky Luczyka jest patowa. Nie ma dobrego rozwiązania.

:D
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Pierre Dolinski pisze: czw sty 16, 2020 9:50 pm Nie ma dobrego rozwiązania.

:D
Jest.
Przeprosić i zniknąć ze sceny muzycznej
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wystarczyło by krótkie oświadczenie: "Przepraszam, bo zbłądziłem. Nie ma KATa bez Romana." :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5490

To zbyt wielkie wyrzeczenie dla człowieka z tak wybujałym ego i brakiem pokory.

Inna sprawa, że on nawet chyba nie zdaje sobie sprawy jaką krzywdę sobie robi. Jego zachowanie zamyka mu drogę do działania np. jako side man. Kto będzie chciał współpracować w studio z takim pieniaczem, który kiedyś może ciągle wysuwać jakieś roszczenia odnośnie praw autorskich i innych takich. Kto by chciał się z nim szarpać? Jego wyskoki w internecie wykluczają również ewentualny pomysł zrobienia jakiejś "super grupy" na miarę naszego polskiego rynku :mrgreen: , gdyby wpadł na szalony pomysł grania np. z Wojciechem Hoffmanem i Markiem Piekarczykiem. Który będzie takim samobójcą, żeby wchodził z nim w układy?
pz
-#Administrator
-#Administrator

No, ale przecież na tym festiwalu coverów kilka osób z nim grało.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 5490

Wiesz. Od biedy, jednorazowo to każdego zniosę. ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ktoś gdzieś zapytał że co by było, gdyby nowy Luczykat wyszedł pod inną nazwą. Otóż odpowiedź brzmi gówno. Wówczas nikt by nie zwrócił na to uwagi, takiego hard'n'heavy wychodzi rocznie co najmniej kilkadziesiąt płyt, wszystkie tak samo nie wyróżniają się kompletnie niczym. Oczywiście w większości przypadków są to po prostu kolesie, którzy swoje granie traktują na luzie, są fanami Judas Priest i Accept i chcą sobie pograć taką muzykę jaką lubią i nie ma w tym nic złego. Najzabawniejsza w Luczyku jest właśnie ta spina z jaką traktuje on swój obecny wytwór. A prawda jest taka że jedyne co mu zostało to nazwa, od której ludzie oczekują konkretnego stylu. Dlatego Roman zagra w marcu w Szwecji na The Abyss fest z wieloma znanymi w światku kapelami, a Luczykowi pozostaje trollowanie w necie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: czw sty 16, 2020 9:25 pm
gumbyy pisze: czw sty 16, 2020 9:24 pm
Zdan pisze: czw sty 16, 2020 6:58 pm

Proszę tutaj nie obrażać bardzo zacnego zespołu Rage ;)
Ale powiedź, że numer nie pod Rage? :) Mi się podoba :D
Nie. Rage nie zrobiło tak nudnego i bezjajecznego numeru ;)
Bez przesady, Lubicz nawet na tej słabej płycie miał parę fajnych zagrywek. Jest przesłaba, badziewna, ale odbieranie mu umiejętności gitarowych jest nie na miejscu. Moim zdaniem to smutne, bo chłop jest piekielnie utalentowanym gitarzystą, moim zdaniem nawet lepszym od Hoffmana, ale ma pusto w głowie.
blackmailer pisze: czw sty 16, 2020 9:36 pm
Zdan pisze: czw sty 16, 2020 9:25 pm
gumbyy pisze: czw sty 16, 2020 9:24 pm
Ale powiedź, że numer nie pod Rage? :) Mi się podoba :D
Nie. Rage nie zrobiło tak nudnego i bezjajecznego numeru ;)
No nie... tylko dziesiątki takich numerów XD
Od kiedy słuchasz Rage? Bo nie wiedziałem, że znasz ich wszystkie 156 płyt, żeby sformułować taką ocenę.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Lubicz ma talent, potrafi grać i co ważne potrafi komponować (lub potrafił). Tego mu chyba nikt nie odmawia.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Dzosef pisze: czw sty 16, 2020 11:14 pm Od kiedy słuchasz Rage? Bo nie wiedziałem, że znasz ich wszystkie 156 płyt, żeby sformułować taką ocenę.
Wszystkich nie znam, to na pewno. A jeśli potrzebujesz dokładnego czasu to zapoznawałem się z nimi w 2016 roku.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Deleted User 357

Rage bdb kapela,kiedyś miałem mocną fazę na nich. Teraz mi przeszło,ale te 4-5 płyt dalej bardzo lubię, kawałki jak z ostatniego Luczyka w 5 minut by napisali ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Proszę teraz też nie nadinterpretować moich słów, które napisałem w formie żartu. Rage to dobry zespół, co nie zmienia faktu, że płyt wydali mnóstwo podobnych. Ostatnia, której premiera była parę dni temu jest ultra nudna :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

blackmailer pisze: czw sty 16, 2020 11:18 pm
Dzosef pisze: czw sty 16, 2020 11:14 pm Od kiedy słuchasz Rage? Bo nie wiedziałem, że znasz ich wszystkie 156 płyt, żeby sformułować taką ocenę.
Wszystkich nie znam, to na pewno. A jeśli potrzebujesz dokładnego czasu to zapoznawałem się z nimi w 2016 roku.
Nikt poza Peavym nie zna wszystkich płyt Rage :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 357

blackmailer pisze: czw sty 16, 2020 11:24 pm Proszę teraz też nie nadinterpretować moich słów, które napisałem w formie żartu. Rage to dobry zespół, co nie zmienia faktu, że płyt wydali mnóstwo podobnych. Ostatnia, której premiera była parę dni temu jest ultra nudna :D
Ciekawe jest to, że na fb publikują oceny z prasy i 2 z 3 największych niemieckich magazynów dały im album miesiąca, ale po singlach też nie jestem przekonany ;) Ot Rage jak Rage. Ale na żywo dają radę dalej, zwłaszcza po odświeżeniu składu, jak kiedyś trafisz, warto zobaczyć :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ale czy te wysokie oceny, to nie dlatego, że to Rage. Wiesz "nie wypada ocenić niżej".

Deleted User 357

E, nie sądzę. Jakieś mega reputacji nie mieli raczej nigdy, to nie Maiden czy Priest
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Rage to wyjątkowa kapela. Tylko wobec nich miewam wrażenie, że oni specjalnie takie słabe - szczególnie pod względem linii melodycznych wokalu, ale też ogólnie - kawałki wypuszczają.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: czw sty 16, 2020 11:14 pmże znasz ich wszystkie 156 płyt
Ja mam tylko kilkanaście w domu :(
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ