Powerslave

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Powerslave

Post autor: lochinvar »

MaidenFan pisze: pt sty 17, 2020 6:03 pm
lochinvar pisze: śr sty 08, 2020 5:13 pm Myślę, że na chwilę obecną ta kolejność jest optymalna:
1. Aces High
2. Losfer Words (Big 'Orra)
3. 2 Minutes To Midnight
4. Rime Of The Ancient Mariner
5. Flash Of The Blade
6. Back In The Village
7. Powerslave
8. The Duellists
Zrobiłem zgranie z remastera z 1998. Dzisiaj kilka razy przesłuchałem i mam wrażenie, że całość brzmi lepiej niż oryginalna kolejność. Nabrało więcej wigoru i dynamiki jako całość. Wieczorem na spokojnie jeszcze raz przesłucham.
O KURDE, NIE TA PŁYTA!!!! Jak wcześniej twierdziłem, że jest najsłabsza z Brusowych lat 80, tak teraz jest najlepsza!!! Mam nadzieje, że resztę też tak dobrze poukładasz.
Poważnie tak słabo ceniłeś Powerslave, bo nie pamiętam ?
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Przesłuchałem w takiej kolejności

1. Losfer Words (Big 'Orra)
2. Rime Of The Ancient Mariner
3. Flash Of The Blade
4. Powerslave
5. The Duellists
6. Aces High
7. Back In The Village
8. 2 Minutes To Midnight

i płyta okazała się o niebo lepsza niż wcześniej. Z taką tracklistą można by sie pokusić o stwierdzenie, że to najlepsza płyta Iron Maiden. Gdyby tez pozamieniać kolejność utworów na Virtual XI to kto wie może okazałoby sie że to najlepszy album Maiden w całej dyskografii
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

AncientMariner pisze: pt sty 17, 2020 7:22 pm Przesłuchałem w takiej kolejności

3. Flash Of The Blade
4. Powerslave
5. The Duellists
6. Aces High
7. Back In The Village
8. 2 Minutes To Midnight

i płyta okazała się o niebo lepsza niż wcześniej. Z taką tracklistą można by sie pokusić o stwierdzenie, że to najlepsza płyta Iron Maiden. Gdyby tez pozamieniać kolejność utworów na Virtual XI to kto wie może okazałoby sie że to najlepszy album Maiden w całej dyskografii
Nie dam rady. W ogóle nie znam Virtual XI, więc nie pomogę. Pokombinuj sam :) Zresztą masz już praktykę.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

:dance:
lochinvar pisze: pt sty 17, 2020 6:19 pm
MaidenFan pisze: pt sty 17, 2020 6:03 pm
lochinvar pisze: śr sty 08, 2020 5:13 pm Myślę, że na chwilę obecną ta kolejność jest optymalna:
1. Aces High
2. Losfer Words (Big 'Orra)
3. 2 Minutes To Midnight
4. Rime Of The Ancient Mariner
5. Flash Of The Blade
6. Back In The Village
7. Powerslave
8. The Duellists
Zrobiłem zgranie z remastera z 1998. Dzisiaj kilka razy przesłuchałem i mam wrażenie, że całość brzmi lepiej niż oryginalna kolejność. Nabrało więcej wigoru i dynamiki jako całość. Wieczorem na spokojnie jeszcze raz przesłucham.
O KURDE, NIE TA PŁYTA!!!! Jak wcześniej twierdziłem, że jest najsłabsza z Brusowych lat 80, tak teraz jest najlepsza!!! Mam nadzieje, że resztę też tak dobrze poukładasz.
Poważnie tak słabo ceniłeś Powerslave, bo nie pamiętam ?
Nie słabo. Wszystkie płyty lat 80 oprócz Killers oceniam 10/10. Jednak z tych wszystkich Powerslave odpalam najrzadziej.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

To jaka jest ta kolejność aktualnie?
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

AncientMariner pisze: pt sty 17, 2020 7:22 pm Przesłuchałem w takiej kolejności

3. Flash Of The Blade
4. Powerslave
5. The Duellists
6. Aces High
7. Back In The Village
8. 2 Minutes To Midnight

To niesamowite że wystarczy na niektórych płytach zamienić kolejność utworów i od razu stają się takie dobre. Dzisiaj pozamieniałem kolejność utworów na płytach Slipknot, którego nie lubie . I tak jak nie lubiłem tej kapeli to teraz nie moge się nasłuchać.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

lochinvar pisze: pt sty 17, 2020 8:26 pm To jaka jest ta kolejność aktualnie?
1.SiT/SSOASS 2. PoM/debiut/Number 3. Powerslave
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja dziś włączyłem sobie od tylca pytę zespołu Akcent - Przekorny los.
Zostałem fanem Zenka i ekipy.
Jak żyć panie premierze?...
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pierre Dolinski pisze: sob sty 18, 2020 11:21 am Ja dziś włączyłem sobie od tylca pytę zespołu Akcent - Przekorny los.
Zostałem fanem Zenka i ekipy.
Jak żyć panie premierze?...
Kolega słucha pyty? Nie wiedziałem, że to jest do słuchania. No ale jak kolega ma ekstremalne formy poprawiania dźwięku, to i pyty może słuchać. :)
Deleted User 5490

Tak. Wyszło przekomicznie. Miałem poprawić tą literówkę, ale zapomniałem a potem już mi się nie chciało. Wiedziałem, że wyłapiesz. No miej chłopie tą satysfakcję. ;)
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pierre Dolinski pisze: sob sty 18, 2020 12:12 pm Tak. Wyszło przekomicznie. Miałem poprawić tą literówkę, ale zapomniałem a potem już mi się nie chciało. Wiedziałem, że wyłapiesz. No miej chłopie tą satysfakcję. ;)
Przecież wiesz, że jestem tu dla towarzystwa, nie dla satysfakcji. :)
Wyspałeś się, więc napisz coś o wkładce do najnowszego remastera Powerslave.
Deleted User 5490

Powiem szczerze. Książeczki są tak zapakowane, wsunięte w digipak, że nie bardzo chce mi się ich wyciągać, żeby nie uszkodzić pudełka. Tak, że nie jestem ciekaw. :)
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Przecież dwa palce wystarczy włożyć w pudełko i delikatnie wyciągnąć.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Pierre Dolinski pisze: sob sty 18, 2020 1:03 pm Powiem szczerze. Książeczki są tak zapakowane, wsunięte w digipak, że nie bardzo chce mi się ich wyciągać, żeby nie uszkodzić pudełka. Tak, że nie jestem ciekaw. :)
Jest to w zasadzie reprint książeczki z pierwszego wydania na cd.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Metalophil pisze: sob sty 18, 2020 4:34 pm
Pierre Dolinski pisze: sob sty 18, 2020 1:03 pm Powiem szczerze. Książeczki są tak zapakowane, wsunięte w digipak, że nie bardzo chce mi się ich wyciągać, żeby nie uszkodzić pudełka. Tak, że nie jestem ciekaw. :)
Czyli do wkładki z 1998 ma się nijak. W sumie cena za remaster z 1998 i aktualne wydanie w zasadzie ta sama a jeśli chodzi o zawartość CD, jak i wkładki, to duża różnica. Szkoda. Dzięki za info.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

lochinvar pisze: sob sty 18, 2020 4:42 pm
Metalophil pisze: sob sty 18, 2020 4:34 pm
Czyli do wkładki z 1998 ma się nijak. W sumie cena za remaster z 1998 i aktualne wydanie w zasadzie ta sama a jeśli chodzi o zawartość CD, jak i wkładki, to duża różnica. Szkoda. Dzięki za info.
No nijak.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pytanie tylko dlaczego cena tego digipacka nie jest niższa od remasteru 1998 o jakieś 10-20 zł. Gdyby chociaż kolejność utworów zmienili ... Przynajmniej byłaby to oficjalna zmiana a tak wszyscy mają mnie za odszczepieńca. Może przy następnym remasterze ...
Deleted User 5490

Bo taka polityka cenowa wydawnictwa. Kolejność możesz sobie zmienić sam. Można to zaprogramować w odtwarzaczu. ;) Proste.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pierre Dolinski pisze: ndz sty 19, 2020 8:48 pm Bo taka polityka cenowa wydawnictwa. Kolejność możesz sobie zmienić sam. Można to zaprogramować w odtwarzaczu. ;) Proste.
Tyle to ja wiem. Zawsze jednak wolę zgrać na PC a potem w zmienionej kolejności na CDR. Pamiętam, że wiele lat temu była taka promocja, że remastery 1998 były po 25-30 zł. To były czasy. Wracając jednak do tematu. Powerslave zamknął pewną epokę w działalności Iron Maiden. Od 1980 do 1984 płyta co roku. 5 płyt, które są wzorem dla wielu heavymetalowych zespołów i fanów. Wokal plus klasyczny zestaw instrumentów (gitary, bas i perkusja). Ten okres rozpoczęli znakomitym debiutem i zakończyli świetnym Powerslave. Po Powerslave Iron Maiden nie był już taki sam. W sumie taka seria: jedynka, Killers, TNOTB, POM i Powerslave w serii 5 original album classics z reprodukcją pierwotnego dźwięku i okładek byłaby niezłą gratką dla fanów. Kartonik z pięcioma ekopakami. :pijak:
Deleted User 5490

Ja bym chciał, żeby wznowili pierwsze wydania. Od debiutu do Fear of the Dark. Takie jak brzmiały i wyglądały. I nic więcej. Kupię sobie po dwie sztuki na zapas.
ODPOWIEDZ