Każda średnio stara wieża odtwarza płyty zgrane w formacie mp3.
Powerslave
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Powerslave
Moja nie odtwarza i co zrobisz?lochinvar pisze: ↑pn sty 20, 2020 11:47 pmKażda średnio stara wieża odtwarza płyty zgrane w formacie mp3.
www.MetalSide.pl
Nikogo do niego nie wpuszczasz? Ja nawet jak mam coś fajnego na mp3 a nie ma innej możliwości aby było w innym formacie bądź na płycie, to zgrywam na CDR w formacie wave. Jednak na CDR są ograniczenia czasowe. W mp3 więcej wejdzie utworów niż w wave. Z Powerslave tak nie robiłem. Zgrałem w wave i po zmianie kolejności na pożądaną, z powrotem zgrałem w wave na CDR. To jednak już Ciebie nie interesuje bo Ty lubisz tylko oryginalną kolejność utworów na płycie.gumbyy pisze: ↑wt sty 21, 2020 10:43 amMoja nie odtwarza i co zrobisz?Dla mnie mp3/streaming jest tylko dodatkiem, gdy jestem poza domem. W domu słucham płyt i placków. Po to je kupuje i mam. Generalnie mam gdzieś jakieś testy i sprawdzanie co lepiej brzmi i czy słychać różnice. A mam gdzieś, bo mnie nie obchodzi kto gdzie i jak słucha muzyki
Ja mam swój świat i mi w nim dobrze
![]()
-
Deleted User 5490
Radzę zakończyć już ten wątek kolejności kawałków, bo nie idzie już tego bzdurstwa zdzierżyć. To bez sensu. Proponuję odpocząć i zastanowić się:
1. pipa/papa/dupa
2. papa/dupa/pipa
3. dupa/papa/pipa
4. papa/pipa/dupa
5. dupa/pipa/papa
6. pipa/dupa/papa
Jaka kolejność jest najlepsza?
lochinvar. Masz prawo pierwszeństwa do zaopiniowania.
1. pipa/papa/dupa
2. papa/dupa/pipa
3. dupa/papa/pipa
4. papa/pipa/dupa
5. dupa/pipa/papa
6. pipa/dupa/papa
Oczywiście
Pierr... hmm... moja ulubiona kolejność to ta z punktu czwartego (tak klasycznie)
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 7842
Piąteczka brzmi chyba najlepiej, ale nie wiem, to tylko moje zdaniePierre Dolinski pisze: ↑wt sty 21, 2020 5:25 pm Radzę zakończyć już ten wątek kolejności kawałków, bo nie idzie już tego bzdurstwa zdzierżyć. To bez sensu. Proponuję odpocząć i zastanowić się:
1. pipa/papa/dupa
2. papa/dupa/pipa
3. dupa/papa/pipa
4. papa/pipa/dupa
5. dupa/pipa/papa
6. pipa/dupa/papa
Hm. Widzę głodnemu chleb na myśli.
Nie podejmuję decyzji. W sumie to temat o Powerslave. Mnie jednak zaciekawiło co napisał gumbyy. Kupił laptopa bez napędu CD. To podejrzane, bo z reguły to robią mptrójkowcy. Nie słuchają płyt CD, więc niepotrzebny im taki napęd. Wejście USB na pamięć flash im wystarcza. Zresztą przy tych mniejszych laptopach producenci nie robią już wbudowanych CDromów.
Czy ktos z Was nagrywal plyte z adycji wieczor z plyta kompaktowa nadawana po 21 w 2 pr polskiego radia by potem tygodniami zbierac szczeke z podlogi w 1984 r ?
-
Deleted User 5490
Oczywiście. W ten sposób słuchało się premierowo płyt Iron Maiden, bo rzadko kiedy można było je wcześniej usłyszeć w inny sposób, jeśli nie miało się znajomych z możliwością wyjazdu za granicę. Przeważnie redaktorzy polskiego radia byli jednak w tym wyścigu wcześniej, przed słuchaczami.
W ten sposób zdobyłem Somewhere in Time i Powerslave. Wcześniejsze płyty miałem odegrane od kolegi, którego brat przywoził płyty z zagranicy.
Fajnie, że redaktorzy mając możliwość odtwarzać z kompaktów informowali z wyprzedzeniem o czasach płyt i zawsze pogadali kilka minut po wyemitowaniu połowy albumu, żeby człowiek zdążył sobie przewinąć taśmę i ustawić początek. Dzięki ich życzliwości można było sobie przygotować odpowiednio wcześniej albo kasetę 90 minutową albo 60 minutową. Tytuły płyt, które miały być emitowane, były zapowiadane czasem nawet z miesięcznym wyprzedzeniem.
Później oczywiście szedłem z nowiutkimi kasetami z PEWEXu do gościa, który miał tzw. studio nagrań i za kasę przegrywał ludziom z CD na kasety magnetofonowe i miałem to o wiele lepiej nagrane, ale wpierw dopadało się nowe nagrania w radio.
W ten sposób zdobyłem Somewhere in Time i Powerslave. Wcześniejsze płyty miałem odegrane od kolegi, którego brat przywoził płyty z zagranicy.
Fajnie, że redaktorzy mając możliwość odtwarzać z kompaktów informowali z wyprzedzeniem o czasach płyt i zawsze pogadali kilka minut po wyemitowaniu połowy albumu, żeby człowiek zdążył sobie przewinąć taśmę i ustawić początek. Dzięki ich życzliwości można było sobie przygotować odpowiednio wcześniej albo kasetę 90 minutową albo 60 minutową. Tytuły płyt, które miały być emitowane, były zapowiadane czasem nawet z miesięcznym wyprzedzeniem.
Później oczywiście szedłem z nowiutkimi kasetami z PEWEXu do gościa, który miał tzw. studio nagrań i za kasę przegrywał ludziom z CD na kasety magnetofonowe i miałem to o wiele lepiej nagrane, ale wpierw dopadało się nowe nagrania w radio.
A na cholerę mu CD-rom w laptopie, skoro ma do odtwarzania wieżę, kupuje oryginalne płyty i jak domyślam się, to pewnie ma jeszcze komputer stacjonarny w domu albo w robocie?lochinvar pisze: ↑wt sty 21, 2020 7:11 pm Hm. Widzę głodnemu chleb na myśli.Nie podejmuję decyzji. W sumie to temat o Powerslave. Mnie jednak zaciekawiło co napisał gumbyy. Kupił laptopa bez napędu CD. To podejrzane, bo z reguły to robią mptrójkowcy. Nie słuchają płyt CD, więc niepotrzebny im taki napęd. Wejście USB na pamięć flash im wystarcza. Zresztą przy tych mniejszych laptopach producenci nie robią już wbudowanych CDromów.
ahahahahaha... Gościu, Ty naprawdę z łączenia faktów i logicznego myślenia to jesteś słabiutki jak dziecko w przedszkolulochinvar pisze: ↑wt sty 21, 2020 7:11 pm Mnie jednak zaciekawiło co napisał gumbyy. Kupił laptopa bez napędu CD. To podejrzane, bo z reguły to robią mptrójkowcy. Nie słuchają płyt CD, więc niepotrzebny im taki napęd. Wejście USB na pamięć flash im wystarcza. Zresztą przy tych mniejszych laptopach producenci nie robią już wbudowanych CDromów.
Serio, NIE POTRZEBUJĘ empetrójek, żeby słuchać muzyki w domu. Nie potrzebuję też napędu, bo nie używam go do niczego... nie zgrywam mp3 na CD-R i nie przestawiam kolejności utworów na płytach poprzez ich przegrywanie. Dzizas... takie to trudne do pojęcia?
Starczy?

A powiem Ci, że nie mam peceta w domu. A nad cd-romem zastanawiałem się jakieś 15 minut. Stwierdziłem, że na poprzednim laptopie nie używałem go przez ostatni rok-dwa, więc po co mam w nowym dopłacać, żeby tylko był? Nawet kombinowałem do czego może mi się przydać, ale nic nie wymyśliłem, więc olałem tematPierre Dolinski pisze: ↑wt sty 21, 2020 7:28 pmA na cholerę mu CD-rom w laptopie, skoro ma do odtwarzania wieżę, kupuje oryginalne płyty i jak domyślam się, to pewnie ma jeszcze komputer stacjonarny w domu albo w robocie?
Ostatnio zmieniony wt sty 21, 2020 8:02 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 2 razy.
www.MetalSide.pl
Ładnie. Kilka metrów bieżących jest. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Ano, jest... się uzbierało
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 357
Tyle płyt... Ale bym sobie kolejność pozmieniał... A może nawet pozmieniał kawałki pomiędzy płytami... Wtedy to by dopiero można było na nowo wszystko odkryć
-
Deleted User 5490
No jakby wypalić je na CDR, każdą w każdej możliwej konfiguracji pipa/dupa/papa, papa/pipa/dupa itd., ...to trzeba by przebić ścianę do sąsiadki, bo miejsca by nie starczyło.
- blackcocker
- -#Moderator

Rozumiem, że żeby się zająć dupą sąsiadki?
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
daj już spokój Somsiad... bo klątwa poleci i Passat będzie 14l/100 km palił
Ja ie zrobię, ja? Potrzymaj mi piwoPierre Dolinski pisze: ↑wt sty 21, 2020 8:07 pm No jakby wypalić je na CDR, każdą w każdej możliwej konfiguracji pipa/dupa/papa, papa/pipa/dupa itd., ...to trzeba by przebić ścianę do sąsiadki, bo miejsca by nie starczyło.
Że ja na to wcześniej nie wpadłem... damn!
www.MetalSide.pl
Ten tylko o jednym. Ja tam lubię sobie składanki wypalać, z pominięciem formatu mp3. Można? Można. Jak trzeba, żeby więcej zmieścić na płycie, to i w tym formacie. Ciekawe czy jakieś demówki z sesji Powerslave istnieją, bo odrzutów pewnie nie ma.Pierre Dolinski pisze: ↑wt sty 21, 2020 8:07 pm No jakby wypalić je na CDR, każdą w każdej możliwej konfiguracji pipa/dupa/papa, papa/pipa/dupa itd., ...to trzeba by przebić ścianę do sąsiadki, bo miejsca by nie starczyło.
-
Deleted User 5490
Tu chodzi o zdobywanie przestrzeni życiowej. To się nazywa drapieżna ekspansja. pipadupapapa jest tylko metaforą.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Można płacić 20/40 złotych za serwis streamingowy i robić sobie playlisty.lochinvar pisze: ↑wt sty 21, 2020 8:31 pmTen tylko o jednym. Ja tam lubię sobie składanki wypalać, z pominięciem formatu mp3. Można? Można. Jak trzeba, żeby więcej zmieścić na płycie, to i w tym formacie. Ciekawe czy jakieś demówki z sesji Powerslave istnieją, bo odrzutów pewnie nie ma.Pierre Dolinski pisze: ↑wt sty 21, 2020 8:07 pm No jakby wypalić je na CDR, każdą w każdej możliwej konfiguracji pipa/dupa/papa, papa/pipa/dupa itd., ...to trzeba by przebić ścianę do sąsiadki, bo miejsca by nie starczyło.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Zobacz ile kolega ściany zdobył. Jakie ma trofea. Ja zostałem marnym przedszkolakiem. Gumbyy Zwycięzca. Smutno mi. Ciekawe jakby Powerslave zabrzmiała akustycznie? Tak mnie naszło bo teraz słucham Wratchild w wersji akustycznej. Nawet ciekawa. Potem będzie akustyczna wersja Remember Tomorrow.Pierre Dolinski pisze: ↑wt sty 21, 2020 8:40 pm Tu chodzi o zdobywanie przestrzeni życiowej. To się nazywa drapieżna ekspansja. pipadupapapa jest tylko metaforą.