24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: 05/07/2020 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: nugz »

jasne, ale to nie znaczy, ze zawsze to tak wyglada.
nie wiem, ja mam raczej dobre wrazenia audio z koncertow Maiden, na ktorych bylem.
ktos tam jednak nad tym musial czuwac. a moze zwyczajnie juz tak ekipa jest zgrana, ze ustawiaja sie w moment po spieciu wszystkiego.
nie ma co generalizowac.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Z trasy Legacy też mam dobre wspomnienia, ale np. z ostatniego koncertu w Łodzi fatalne pod tym względem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

A sądzicie, że próba dźwięku w hali bądź na stadionie BEZ kilkunastu (bądź kilkudziesięciu) tys. ludzi ma znaczenie? - tylko proszę bez rozbiórki na poziomie "wielkie", "fundamentalne", "żadne" itd. itp. Chyba, że - mając kontakt z technikami - ktoś wie, że wiążącą jest obserwacja czy też zasada, iż nastawy dźwięku winny niejako "przełamać" wpływ tej zmiennej, ergo - nie ma ona znaczenia.
Tak pytam, bo nietrudno znaleźć opowieści, w których położenie dywanu na podłodze bądź zawieszenie firan zmieniało odsłuch w pomieszczeniu. Przy ilości zmiennych - obiekt, sprzęt (i tu już można/trzeba zauważyć, że każdy z elementów - od kabli łączących po struny gitary i naciągi na bębnach i głośniki ostatecznie - ma znaczenie), liczba i lokacja publiki (ten ostatni - chyba trudny do uwzględnienia) dobry dźwięk w każdym miejscu danej hali/stadionu wydaje się mało możliwy, ale losowo - jak najbardziej.

Byłem na narodowym na Mecie. W miejscu, gdzie byłem dźwięk był wzorcowy. W innych miejscach - różnie. Wielokrotnie pytałem ludzi będących na innych koncertach - zawsze był rozjazd w opiniach ludzi będących w różnych miejscach.

ps. swojsko-polsko-emocjonalną ocenę o "braku szacunku" proponuję sobie darować. Słabe to.
nugz
SMERF MARUDA

^podpisuje sie.

mam kolege, ktory mial okazje pogadac z kims z ekipy technicznej przed ostatnim koncertem Slayera w Lodzi i powiedzial ten ktos, ze Atlas Arena to chyba najtrudniejsze miejsce do osiagniecia niezlego dzwieku, na jakim zdarzylo sie ekipie technicznej ustawiac dzwiek.
pz
-#Administrator
-#Administrator

A ja będę się przy nim upierał, bo jeżeli ktoś świadczy usługi olewając sposób wykonania, to jest to brak szacunku. Tak samo jak brakiem szacunku jest odpisywanie na telefonie lub podgryzanie kanapki przez kasjerkę w żabce podczas skanowania moich zakupów. Po prostu. I ja nie twierdzę, że oni mają sami to robić. Tak jak @gumbyy napisał, mają od tego ludzi.

Edit: A to o Atlas Arenie to ciekawe. Co prawda ja też słyszałem opinie, że to trudna hala, ale z drugiej strony pomijając Maiden nigdy nie narzekałem na dźwięk w tej hali a byłem m.in. Watersie, Black Sabbath, Aerosmith czy Judas Priest.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
nugz
SMERF MARUDA

spoko, kwestia odejscia, mozna o tym gadac w nieskonczonosc i nic z tego nie wynika.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Obniżyli ceny czy tylko mi się wydaje?
albo dodali więcej sektorów za 180
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

MaidenFan pisze: sob lut 22, 2020 4:06 pm Obniżyli ceny czy tylko mi się wydaje?
albo dodali więcej sektorów za 180
Ja kupowałem po 180 więc raczej poszerzyli
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
miki1972
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: miki1972 »

Czy 10 cio latek z opiekunem-tatą moze wejść na koncert IM?Pytam bo nie wiem,nie o to zeby wzbudzić durne komentarze.
Reach out. Wrocław 2016
pz
-#Administrator
-#Administrator

A czemu nie? Ja chodzę z dziećmi odkąd mają 6 lat na różne koncerty. Nigdy nie miałem problemu z wejściem.

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Lubię takie pytania. Przypomina mi się koncert Maiden na Gwardii w 2008 i pytania czy ' Można wchodzić w Glanach ??? ' . Kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

W Krakowie byłem z synami (6l i 11l) na koncercie IM. Żaden problem. Niestety, dla dzieci nie ma biletów ulgowych ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Zygmunt pisze: wt lut 25, 2020 2:20 pm W Krakowie byłem z synami (6l i 11l) na koncercie IM. Żaden problem. Niestety, dla dzieci nie ma biletów ulgowych ;)
Jeszcze 2 lata temu mjmprestige miał w regulaminie, że dzieci do 7 lat wchodzą za darmo, ale potem usunęli ten punkt.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Kevin18 pisze: wt lut 25, 2020 10:06 am Lubię takie pytania. Przypomina mi się koncert Maiden na Gwardii w 2008 i pytania czy ' Można wchodzić w Glanach ??? ' . Kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów.
Kiedyś fora miały ten swój urok :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dobra czy sie to komus podoba czy nie trzeba zaopatrzyć się w ticket :)
Gdzie 'ukochane' LN nalozy najmniejsza prowizje?
Przez net, Media, Empik?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Budziol pisze: śr lut 26, 2020 9:57 am Dobra czy sie to komus podoba czy nie trzeba zaopatrzyć się w ticket :)
Gdzie 'ukochane' LN nalozy najmniejsza prowizje?
Przez net, Media, Empik?
Jak ustalisz to daj znać, bo też czeka mnie zakup. :)

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Licze, ze sporo osob juz ma bilety i podzieli sie z nami swoja wiedzą ;)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Budziol pisze: śr lut 26, 2020 10:04 am Licze, ze sporo osob juz ma bilety i podzieli sie z nami swoja wiedzą ;)
Chyba większość na razie odpuściła zakup :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Budziol pisze: śr lut 26, 2020 10:04 am Licze, ze sporo osob juz ma bilety i podzieli sie z nami swoja wiedzą ;)
Z tego co wiem to wszyscy czekają na promki XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

blackmailer pisze: śr lut 26, 2020 11:50 am
Z tego co wiem to wszyscy czekają na promki XD
No nie wszyscy, ja od razu kupilem bilet na plyte z doplata za kolekcjonerski na ticketmasterze. 15 zl oplaty serwisowej plus drugie tyle za przelew. Domyslam sie ze taniej bedzie stacjonarnie gotowka, jesli jest taka mozliwosc, bo nie sprawdzalem tego, a bilety sa imienne i roznie z tym bywalo w przeszlosci.
ODPOWIEDZ