Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Kolego u mnie British Steel zaczyna się od Breaking The Law i to jest moja wersja pierwotna czy tak trudno to zrozumieć? Jak usłyszałem wersję zaczynającą się od Rapid Fire byłem zdziwiony, ale też nie było źle, może nawet lepiej. Poza tym w środku też dwa utwory zamieniono kolejnością.
Nadto nie wiem czemu forsujesz na otwieracze wolne utwory.
Czy ja coś takiego zasugerowałem?
Przykład całkowicie nietrafiony.
- Ziomaletto
- -#Invader

lochinvar pisze: ↑śr sty 22, 2020 5:36 pm Kolego u mnie British Steel zaczyna się od Breaking The Law i to jest moja wersja pierwotna czy tak trudno to zrozumieć? Jak usłyszałem wersję zaczynającą się od Rapid Fire byłem zdziwiony, ale też nie było źle, może nawet lepiej. Poza tym w środku też dwa utwory zamieniono kolejnością.
Dwie strony temu...
To Twoje słowa, dlatego pytam. Raz mówisz, że kolejność i tak często nie jest istotna, a teraz masz problem, że zadałem Ci czysto hipotetyczne pytanie. Tyle chyba możesz zrobić, prawda?Kolejność utworów jest często umowna a czasami przypadkowa i nie jest prawdą objawioną.
Skoro zacytowałeś, to odniosę się do cytatu. Umowna czyli wynikiem jakiegoś kompromisu co oznacza, że przy ustalaniu mogła być co najmniej jedna inna wersja kolejności utworów. Często też producent może narzucić kolejność utworów czy jak wyżej podano wytwórnia. Chodzi o jakieś alternatywy kiedy całość płyty brzmi w miarę dobrze i spójnie, ale nie oznacza to całkowitej dowolności na wszystkie możliwe sposoby. W przypadku Judas Priest - British Steel są dwa oficjalne wydania. Nie powiedziałem, że każdy z utworów na tej płycie mógłby pasować na otwieracz. Wskazałem tylko na dwa alternatywne.Ziomaletto pisze: ↑śr sty 22, 2020 5:43 pmlochinvar pisze: ↑śr sty 22, 2020 5:36 pm Kolego u mnie British Steel zaczyna się od Breaking The Law i to jest moja wersja pierwotna czy tak trudno to zrozumieć? Jak usłyszałem wersję zaczynającą się od Rapid Fire byłem zdziwiony, ale też nie było źle, może nawet lepiej. Poza tym w środku też dwa utwory zamieniono kolejnością.
Dwie strony temu...To Twoje słowa, dlatego pytam. Raz mówisz, że kolejność i tak często nie jest istotna, a teraz masz problem, że zadałem Ci czysto hipotetyczne pytanie. Tyle chyba możesz zrobić, prawda?Kolejność utworów jest często umowna a czasami przypadkowa i nie jest prawdą objawioną.
Kolejność utworów w środku płyty została zamieniona dokładnie z tego samego powodu, co kolejność pierwszych utworów. Living After Midnight otwiera stronę B amerykańskiego tłoczenia.
Grinder jako otwieracz? Dla mnie jest wystarczającą zakałą i bez tego. Steeler to kolejny nietrafiony pomysł ze względu na jego finał, to po prostu musiał być utwór wieńczący płytę.
Grinder jako otwieracz? Dla mnie jest wystarczającą zakałą i bez tego. Steeler to kolejny nietrafiony pomysł ze względu na jego finał, to po prostu musiał być utwór wieńczący płytę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja oba bardzo lubię ale to już kwestia gustu. Dzięki za infoSchizoid pisze: ↑śr sty 22, 2020 6:08 pm Kolejność utworów w środku płyty została zamieniona dokładnie z tego samego powodu, co kolejność pierwszych utworów. Living After Midnight otwiera stronę B amerykańskiego tłoczenia.
- Metalophil
- -#Moonchild

Faulkner wrzucił do sieci fote, z której wynika że produkujo nowe kawalki. Jest na niej Glenn, czyli chłop jeszcze się trzyma.
Zgodnie z zapowiedziami. Komponowanie przez pierwsze miesiące 2020, potem trasa, następnie pewnie poprawki materiału i premiera nowego krążka. Zapewne nie wcześniej, niż jesienią 2021.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak ten krążek będzie tak dobry jak "Firepower" to będzie warto poczekać nawet do jesieni 2021.
Co Wy mówicie. Plastikowe, powtarzalne, no i w ogóle to już nie jest Judas Priest.
Jaram się
Jaram się
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Jak "Firepower" jest plastikowe to więcej plastiku poproszę.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ciekaw jestem, czy uda się powtórzyć poziom Firepower, bo nie licząc tego albumu, ostatnie dokonania Judasów to raczej bida z nędzą
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- blackcocker
- -#Moderator

A mi tam przyjemniej się wraca do Redeemera, który jedyne na co cierpi, to brak dobrej produkcji...
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nawet 21 jeszcze nie ma, przynajmniej kilka łyków zostaw na później
Czasem wracam do tego albumu i o ile muzycznie to faktycznie nie najgorsza rzecz to ta produkcja jest fatalna.blackmailer pisze: ↑wt lut 04, 2020 8:21 pm A mi tam przyjemniej się wraca do Redeemera, który jedyne na co cierpi, to brak dobrej produkcji...
A ja najbardziej lubię Angel of Retribution, a do Redimera też czasem wracam. W zasadzie od czasu powrotu Roba tylko Nostradamusa nie słucham.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
O! Nostradamus to był coś przez co nie przebrnąłem.
U mnie w sumie Angel Of Retribution najrzadziej leci. Niby fajne kawałki, płyta dobra, ale wszystko to w takim samym lub zbliżonym stylu mam w lepszym wydaniu na pozostałych krążkach po powrocie Roba. AOR to zmarnowana szansa na bardzo udany powrót, niestety nie wykorzystali jej tak, jak IM na BNW.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No ja wiem, że jesteś fanboyem, ale tak obiektywnie, w heavy metalu w XXI wieku powstało tak wiele dobroci, że Angel i Redeemer, nie mówiąc o Nostradamusie wypadają bardzo blado
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy