Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Judas Priest

Post autor: lochinvar »

Kolego u mnie British Steel zaczyna się od Breaking The Law i to jest moja wersja pierwotna czy tak trudno to zrozumieć? Jak usłyszałem wersję zaczynającą się od Rapid Fire byłem zdziwiony, ale też nie było źle, może nawet lepiej. Poza tym w środku też dwa utwory zamieniono kolejnością.
Nadto nie wiem czemu forsujesz na otwieracze wolne utwory.
Czy ja coś takiego zasugerowałem?
Przykład całkowicie nietrafiony.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

lochinvar pisze: śr sty 22, 2020 5:36 pm Kolego u mnie British Steel zaczyna się od Breaking The Law i to jest moja wersja pierwotna czy tak trudno to zrozumieć? Jak usłyszałem wersję zaczynającą się od Rapid Fire byłem zdziwiony, ale też nie było źle, może nawet lepiej. Poza tym w środku też dwa utwory zamieniono kolejnością.

Dwie strony temu...
Kolejność utworów jest często umowna a czasami przypadkowa i nie jest prawdą objawioną.
To Twoje słowa, dlatego pytam. Raz mówisz, że kolejność i tak często nie jest istotna, a teraz masz problem, że zadałem Ci czysto hipotetyczne pytanie. Tyle chyba możesz zrobić, prawda?
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ziomaletto pisze: śr sty 22, 2020 5:43 pm
lochinvar pisze: śr sty 22, 2020 5:36 pm Kolego u mnie British Steel zaczyna się od Breaking The Law i to jest moja wersja pierwotna czy tak trudno to zrozumieć? Jak usłyszałem wersję zaczynającą się od Rapid Fire byłem zdziwiony, ale też nie było źle, może nawet lepiej. Poza tym w środku też dwa utwory zamieniono kolejnością.

Dwie strony temu...
Kolejność utworów jest często umowna a czasami przypadkowa i nie jest prawdą objawioną.
To Twoje słowa, dlatego pytam. Raz mówisz, że kolejność i tak często nie jest istotna, a teraz masz problem, że zadałem Ci czysto hipotetyczne pytanie. Tyle chyba możesz zrobić, prawda?
Skoro zacytowałeś, to odniosę się do cytatu. Umowna czyli wynikiem jakiegoś kompromisu co oznacza, że przy ustalaniu mogła być co najmniej jedna inna wersja kolejności utworów. Często też producent może narzucić kolejność utworów czy jak wyżej podano wytwórnia. Chodzi o jakieś alternatywy kiedy całość płyty brzmi w miarę dobrze i spójnie, ale nie oznacza to całkowitej dowolności na wszystkie możliwe sposoby. W przypadku Judas Priest - British Steel są dwa oficjalne wydania. Nie powiedziałem, że każdy z utworów na tej płycie mógłby pasować na otwieracz. Wskazałem tylko na dwa alternatywne.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Kolejność utworów w środku płyty została zamieniona dokładnie z tego samego powodu, co kolejność pierwszych utworów. Living After Midnight otwiera stronę B amerykańskiego tłoczenia.

Grinder jako otwieracz? Dla mnie jest wystarczającą zakałą i bez tego. Steeler to kolejny nietrafiony pomysł ze względu na jego finał, to po prostu musiał być utwór wieńczący płytę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Schizoid pisze: śr sty 22, 2020 6:08 pm Kolejność utworów w środku płyty została zamieniona dokładnie z tego samego powodu, co kolejność pierwszych utworów. Living After Midnight otwiera stronę B amerykańskiego tłoczenia.

Grinder jako otwieracz? Dla mnie jest wystarczającą zakałą i bez tego. Steeler to kolejny nietrafiony pomysł ze względu na jego finał, to po prostu musiał być utwór wieńczący płytę.
Ja oba bardzo lubię ale to już kwestia gustu. Dzięki za info
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Faulkner wrzucił do sieci fote, z której wynika że produkujo nowe kawalki. Jest na niej Glenn, czyli chłop jeszcze się trzyma.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zgodnie z zapowiedziami. Komponowanie przez pierwsze miesiące 2020, potem trasa, następnie pewnie poprawki materiału i premiera nowego krążka. Zapewne nie wcześniej, niż jesienią 2021.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Jak ten krążek będzie tak dobry jak "Firepower" to będzie warto poczekać nawet do jesieni 2021.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: wt lut 04, 2020 6:47 pm Jak ten krążek będzie tak dobry jak "Firepower" to będzie warto poczekać nawet do jesieni 2021.
Dokładnie. Ogień z przysłowiowej dupy :lol:
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Co Wy mówicie. Plastikowe, powtarzalne, no i w ogóle to już nie jest Judas Priest.

Jaram się :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Jak "Firepower" jest plastikowe to więcej plastiku poproszę.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: wt lut 04, 2020 7:42 pm Jak "Firepower" jest plastikowe to więcej plastiku poproszę.
"Plasticpower" :!:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ciekaw jestem, czy uda się powtórzyć poziom Firepower, bo nie licząc tego albumu, ostatnie dokonania Judasów to raczej bida z nędzą
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

A mi tam przyjemniej się wraca do Redeemera, który jedyne na co cierpi, to brak dobrej produkcji...
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzosef pisze: wt lut 04, 2020 8:06 pm Ciekaw jestem, czy uda się powtórzyć poziom Firepower, bo nie licząc tego albumu, ostatnie dokonania Judasów to raczej bida z nędzą
Nawet 21 jeszcze nie ma, przynajmniej kilka łyków zostaw na później :D

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

blackmailer pisze: wt lut 04, 2020 8:21 pm A mi tam przyjemniej się wraca do Redeemera, który jedyne na co cierpi, to brak dobrej produkcji...
Czasem wracam do tego albumu i o ile muzycznie to faktycznie nie najgorsza rzecz to ta produkcja jest fatalna.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A ja najbardziej lubię Angel of Retribution, a do Redimera też czasem wracam. W zasadzie od czasu powrotu Roba tylko Nostradamusa nie słucham.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

O! Nostradamus to był coś przez co nie przebrnąłem.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

U mnie w sumie Angel Of Retribution najrzadziej leci. Niby fajne kawałki, płyta dobra, ale wszystko to w takim samym lub zbliżonym stylu mam w lepszym wydaniu na pozostałych krążkach po powrocie Roba. AOR to zmarnowana szansa na bardzo udany powrót, niestety nie wykorzystali jej tak, jak IM na BNW.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: wt lut 04, 2020 8:24 pm
Dzosef pisze: wt lut 04, 2020 8:06 pm Ciekaw jestem, czy uda się powtórzyć poziom Firepower, bo nie licząc tego albumu, ostatnie dokonania Judasów to raczej bida z nędzą
Nawet 21 jeszcze nie ma, przynajmniej kilka łyków zostaw na później :D
No ja wiem, że jesteś fanboyem, ale tak obiektywnie, w heavy metalu w XXI wieku powstało tak wiele dobroci, że Angel i Redeemer, nie mówiąc o Nostradamusie wypadają bardzo blado
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ