18-19/02/2020 - Hammerfall (Warszawa, Kraków)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 18-19/02/2020 - Hammerfall (Warszawa, Kraków)
Najgorsze, że teraz powrót na ten zgniły zachód...
No i jak tam wszelkie skandaliczne decyzje zespołu, nienawiść do Polski, niegodne zachowanie, złodziejstwo "ćwierci seta", oszustwo i tak dalej?

Przedwczoraj w Austrii też 15 numerów.
Przedwczoraj w Austrii też 15 numerów.
www.MetalSide.pl
No. Ale wiesz, że to czyni tę kwestię jeszcze bardziej nurtującą? 
Zawarli układ: po 50-tce Joachima nie przemęczają się
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No wiem... wiem... sam właśnie teraz pisząc relację z Warszawy rozkminiam "o so chozi" z tą ścinką 5 utworów
www.MetalSide.pl
I druga Austria też 15 kawałków...
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To widocznie wokalista i/lub inni muzycy nie dają rady tłuc codziennie długiego seta, ot tajemnica rozwikłana
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Co nie zmienia faktu, że 1) opisane przeze mnie animozje miały miejsce, 2) skracać sety zaczęli od Polski.
Ale ogólnie to jest to wkurzająca kwestia że akurat od nas zaczęła się taka ścinka seta o aż ponad 30 minut. Rozumiem zmianę w stylu Iron Maiden czyli wywalamy jeden utwór z setu po pierwszym koncercie, którego nie dajemy rady już grać ( Brighter Than A Thousand Suns w USA ) i wrzucenie króciutkiego Wrathchild za niego. Ale coś takiego to jest już chamówa dla osób które płacą pełną cenę za bilet.
www.last.fm/user/darkfuneral18
I to w trakcie gigu. Jeszcze żeby faktycznie od razu przykleili skrócony set, ale najwyraźniej po dwóch kawałkach Joacim stwierdził "pierdolę, nie robię" i flamaster poszedł w ruch.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Z ciekawością wypatruję setu z Berlina z wczoraj (sold out). No i zobaczymy, jak podejdą do sprawy koncertów na wschód od nas, teraz do końca lutego.
Panie, jaki tam flamaster, mieli profesjonalnie czarną taśmą zaklejone utwory na secie
Night Mistress Fan Club Łódź
Spiseg? Daj spokój...Zakkahletz pisze: ↑pn lut 24, 2020 8:38 am Co nie zmienia faktu, że 1) opisane przeze mnie animozje miały miejsce, 2) skracać sety zaczęli od Polski.
A to zespół ma w umowie zapisane, że ma grać 20 numerów na każdym koncercie? Od razu "chamówa", bez przesady. W Warszawie było coś "nie halo", a teraz pewno stwierdzili, że zbyt ambitnie podeszli do tak długiego seta.Kevin18 pisze: ↑pn lut 24, 2020 9:52 am Ale ogólnie to jest to wkurzająca kwestia że akurat od nas zaczęła się taka ścinka seta o aż ponad 30 minut. Rozumiem zmianę w stylu Iron Maiden czyli wywalamy jeden utwór z setu po pierwszym koncercie, którego nie dajemy rady już grać ( Brighter Than A Thousand Suns w USA ) i wrzucenie króciutkiego Wrathchild za niego. Ale coś takiego to jest już chamówa dla osób które płacą pełną cenę za bilet.
Aż się przypominają koncerty WASP z 10/11 numerami
www.MetalSide.pl
gumbyy pisze: ↑pn lut 24, 2020 10:39 amSpiseg? Daj spokój...Zakkahletz pisze: ↑pn lut 24, 2020 8:38 am Co nie zmienia faktu, że 1) opisane przeze mnie animozje miały miejsce, 2) skracać sety zaczęli od Polski.
A to zespół ma w umowie zapisane, że ma grać 20 numerów na każdym koncercie? Od razu "chamówa", bez przesady. W Warszawie było coś "nie halo", a teraz pewno stwierdzili, że zbyt ambitnie podeszli do tak długiego seta.Kevin18 pisze: ↑pn lut 24, 2020 9:52 am Ale ogólnie to jest to wkurzająca kwestia że akurat od nas zaczęła się taka ścinka seta o aż ponad 30 minut. Rozumiem zmianę w stylu Iron Maiden czyli wywalamy jeden utwór z setu po pierwszym koncercie, którego nie dajemy rady już grać ( Brighter Than A Thousand Suns w USA ) i wrzucenie króciutkiego Wrathchild za niego. Ale coś takiego to jest już chamówa dla osób które płacą pełną cenę za bilet.
Aż się przypominają koncerty WASP z 10/11 numerami![]()
Dla mnie jako maniaka Hammerfall to jest jednak okrutny zawód że z setu wylatują akurat na mój koncert takie rzadkie rarytasy jak np. Natural High czy Keep The Flame Burning. Ile można w kółko słuchać tego Hearts On Fire, Let The Hammer czy Last Man Standing ? Dla mnie zawód, tyle. Mogli zostawić 17-18 utworów i byłoby ok. Pół godziny skróconego seta to już jednak sporo.
A W.A.S.P obecnie nie powinien koncertować w ogóle bo Blackie już nie daje rady. Widziałem ich w zeszłym roku i moje szczęście że przez pierwszą połowę koncertu i tak nie było słychać niczego
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Albo Phila Anselmo...
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Wiadomo, że to nie jest fajne, ale 15 numerów to całkiem przyzwoita ilość kawałków. Dla mnie to takie bezpieczne minimum. A kotlety muszą byćKevin18 pisze: ↑pn lut 24, 2020 11:01 amgumbyy pisze: ↑pn lut 24, 2020 10:39 amSpiseg? Daj spokój...Zakkahletz pisze: ↑pn lut 24, 2020 8:38 am Co nie zmienia faktu, że 1) opisane przeze mnie animozje miały miejsce, 2) skracać sety zaczęli od Polski.
Aż się przypominają koncerty WASP z 10/11 numerami![]()
Dla mnie jako maniaka Hammerfall to jest jednak okrutny zawód że z setu wylatują akurat na mój koncert takie rzadkie rarytasy jak np. Natural High czy Keep The Flame Burning. Ile można w kółko słuchać tego Hearts On Fire, Let The Hammer czy Last Man Standing ? Dla mnie zawód, tyle. Mogli zostawić 17-18 utworów i byłoby ok. Pół godziny skróconego seta to już jednak sporo.
A W.A.S.P obecnie nie powinien koncertować w ogóle bo Blackie już nie daje rady. Widziałem ich w zeszłym roku i moje szczęście że przez pierwszą połowę koncertu i tak nie było słychać niczego![]()
www.MetalSide.pl
Jeszcze Anthrax chyba miał śmiesznie krótkie klubówki.
Ale można zagrać 12 krótkich numerów, a można jak Uriah Heep 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Anthrax jak gra normalne trasy, to ma normalną setlistę, ale jak wrzucają klubówki między festiwalami to jest straszna pańszczyzna.