KOSZULKI EVENT WARSZAWA 2022

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: KOSZULKI EVENT WARSZAWA 2020

Post autor: Geri666 »

wydra77 pisze: śr lut 12, 2020 8:54 pm
Tweener pisze: śr lut 12, 2020 4:24 pm Wydaje się, że na szczęście nie będzie konfliktowego PKiN, ufff... :D

Pomysł super. Gdy wszystko nabierze kolorów, to nie wierzę, że nie zareagujemy z wielką radością. Owocnego dalszego projektowania i czekam z (nie)cierpliwością.
Nie no, będzie. Ale nie w roli głównej :)
A czemu konfliktowy to budynek?
Sporo osób chce jego usunięcia, bo to symbol stalinizmu w Polsce.
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

wydra77 pisze: śr lut 12, 2020 8:54 pm A czemu konfliktowy to budynek?
Wywołuje emocje ze względu na to, że takich bliźniaczych pomników Stalina powstało kilka w państwach poradzieckich. Nawet w tym temacie było już o tym wspomniane. Ale wiadomo przecież, że jeśli budynek przypuszczalnie służyłby jako element panoramy Warszawy, to w takim wypadku usunięcie jego mogłoby być już przesadą.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Zbiru
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Zbiru »

wydra77,

To może zamiast PKiN lepiej na tło wrzuć Zamek Królewski lub Stadion Narodowy - oba obiekty też kojarzą się z Warszawą (dodatkowo na stadionie będzie koncert) iii... oba są widoczne spod kolumny Zygmunta :P

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Zbiru pisze: sob lut 15, 2020 2:51 pm wydra77,

To może zamiast PKiN lepiej na tło wrzuć Zamek Królewski lub Stadion Narodowy - oba obiekty też kojarzą się z Warszawą (dodatkowo na stadionie będzie koncert) iii... oba są widoczne spod kolumny Zygmunta :P

Pozdrawiam
Nie nie lepiej :lol:
A wizerunek stadionu Narodowego jest chroniony prawnie.

https://www.pgenarodowy.pl/aktualnosci/ ... katy-perry
Zbiru
-#Prodigal son
-#Prodigal son

W linku poniżej masz wszystko wyjaśnione, zarówno jeśli chodzi o Stadion Narodowy jak i Pałac Kultury i Nauki, którego wizerunek też niby jest zastrzeżony...

www.gazetaprawna.pl/amp/1356145,zapomni ... -pkin.html
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Fakt, że na świecie (wschodnim) jest wiele takich budynków jak PKiN nie zmienia faktu, że w Polsce jednoznacznie kojarzy się z Warszawą. Natomiast nie jestem przekonany co do znajomości wspomnianego Zamku Królewskiego przez Polaków (ani obcokrajowców). To nie jest jakiś charakterystyczny czy bardzo popularny budynek.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Palac będzie. Ale będzie w tle i tak zrobiony, ze Ci który nie lubią tego budynku tez będą zadowoleni :D
A poza tym nie będzie on pierwszoplanowy. Myśle ze „główny bohater” na pierwszym planie będzie strzałem w 10 :P
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Panie! Projekt powstaje i powiem, że na razie jest mega! A co do PKiN, wy tak serio? Jakby chcieć zburzyć wszystko poradzieckie i kojarzące się z tamtą epoką, to 80% Warszawy by nie zostało... Dla mnie świetne Wydra :!:
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Aby wilk był syty i owca cała to Edek powinien na koszulce rozwalać PKiN ;)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

zgo pisze: pn lut 17, 2020 9:30 am Aby wilk był syty i owca cała to Edek powinien na koszulce rozwalać PKiN ;)
No widzisz. W końcu ktoś zajarzył o co chodzi :D
Zbiru
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Aaa, to trzeba było tak od razu :lol: W takim razie zwracam honor i czekam z niecierpliwością na efekt końcowy :pijak:

Pzdr.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Projekt już się koloruje, czyli wchodzi w ostatnia fazę.
Pozostanie ostatni miesiąc na składanie zamówień i wpłaty.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Psia noga... znowu coś wyciekło :cry:
Załączniki
C6790DFD-50B8-4517-9186-4F23E3AD12BD.jpeg
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Cudnie się zapowiada. Jeszcze zdążę się powozić w koszulce na uczelni. :mryellow:
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Data księgowania: 12/02
Przelew od: Beny82, GREGORMAN
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Data księgowania: 27/02
Przelew od: Zygi
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

The_Alchemist pisze: ndz lut 16, 2020 8:59 pm Panie! Projekt powstaje i powiem, że na razie jest mega! A co do PKiN, wy tak serio? Jakby chcieć zburzyć wszystko poradzieckie i kojarzące się z tamtą epoką, to 80% Warszawy by nie zostało... Dla mnie świetne Wydra :!:
Dla Warszawiaków PKiN jest symbolem radzieckiego rozpierdolu, który spotkał to miasto. Do wybudowania tego syfu trzeba było wyburzyć całe historyczne ulice. Do tego powoduje urbanistyczny bajzel, obszar ścisłego centrum to przez PKiN jeden wielki bałagan.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Pichu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pichu »

Dzosef pisze: pt lut 28, 2020 6:16 pm
The_Alchemist pisze: ndz lut 16, 2020 8:59 pm Panie! Projekt powstaje i powiem, że na razie jest mega! A co do PKiN, wy tak serio? Jakby chcieć zburzyć wszystko poradzieckie i kojarzące się z tamtą epoką, to 80% Warszawy by nie zostało... Dla mnie świetne Wydra :!:
Dla Warszawiaków PKiN jest symbolem radzieckiego rozpierdolu, który spotkał to miasto. Do wybudowania tego syfu trzeba było wyburzyć całe historyczne ulice. Do tego powoduje urbanistyczny bajzel, obszar ścisłego centrum to przez PKiN jeden wielki bałagan.

Nie do końca się z Tobą zgodzę. Mi akurat się podoba. Więc proszę nie generalizuj. Wiem w prawdzie kto to zbudował i to mi się nie podoba ale sam budynek architektonicznie jest dla mnie ładny. Poza tym Wydra mnie do tej pory nie zawiódł więc śmiem wnosić, że i ten będzie zajebisty. Ludzie zluzujcie i cierpliwie zaczekajcie. Pozdro. Up The Irons
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A jesteś zadowolony, że w strategicznym miejscu miasta, między dwoma stacjami metra i największym dworcem w kraju jest pierdolnik, budy z kebabem, parking (!) i dworzec autobusowy?

Estetyka to kwestia indywidualna, faktem jest że PKiN to nowotwór na tkance warszawskiego śródmieścia. Tam mogłoby powstać z 6-7 wieżowców pokroju Warsaw Spire, można byłoby zrobić tam coś ala plac europejski, ale znacznie większe. Taki rynek z prawdziwego zdarzenia, ale w nowoczesnym stylu. To byłoby coś, o co walczyliby architekci z całego świata. A my mamy malutki park, PKiN, dworzec modlinbusa i babę ze skarpetami przy wyjściu z patelni.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

A skoro już wymieniłeś takie towarzystwo jak dwie stacje metra, największy dworzec w kraju oraz pierdolnik, budy z kebabem, parking (!) i dworzec autobusowy to ja tylko dodam ze pałac był tam chyba pierwszy a reszta już powstała wokół niego.

Poza tym proponuje otworzyć nowy temat odnosnie zwolenników i przeciwników pałacu w Warszawie a nie zaśmiecać mi tematu z koszulkami bo nie widzę związku.

Dziekuje za uwagę i pozdrawiam
ODPOWIEDZ