29.06-02.07/2022 - Open'er Festival - Gdynia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: 01-04/07/2020 - Open'er Festival - Gdynia
Pełne ogłoszenia z wczoraj: The Chemical Brothers, Yungblud, Angel Olsen, Rufus du sol, Playboi Carti, Flohio, Inhaler, Seasick Steve, Banks i Sea Girls.
Sobota prezentuje się już mocarnie, a jeszcze nie ma headlinera. Za to czwartek to straszny paździerz. Coraz bardziej składniam się ku opcji biletu weekendowego.
Sobota prezentuje się już mocarnie, a jeszcze nie ma headlinera. Za to czwartek to straszny paździerz. Coraz bardziej składniam się ku opcji biletu weekendowego.
Kogo byś polecał zobaczyć?Shedao Shai pisze: ↑wt lut 11, 2020 8:18 am Pełne ogłoszenia z wczoraj: The Chemical Brothers, Yungblud, Angel Olsen, Rufus du sol, Playboi Carti, Flohio, Inhaler, Seasick Steve, Banks i Sea Girls.
Byłem w 2013 na blur, ale cały dzień siedziałem pod barierkami i nic nie widzialem, chciałbym się wybrać po prostu zobaczyć jak fest tam żyje obecnie, ale nie widzę nic dla siebie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Na mystic kupię na 100%
Na razie jednak muszę się wstrzymać
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

W sobotę: The Chemical Brothers, Banks, FKA Twigs. Foals to już wedle uznania - jak ktoś lubi, ja niespecjalnie, a w zeszłym roku ich widziałem na OFFie. Inhaler i Seasick Steve też ponoć spoko, ja osobiście ich jeszcze nie słuchałem. Ogólnie każda ogłoszona obecnie na sobotę kapela zasługuje na mniejsze lub większe danie jej szansy 
No i proszę! Jest The Cure!
WE ARE DELIGHTED TO BE HEADLINING THE OPEN’ER FESTIVAL IN GDYNIA, POLAND ON SATURDAY JULY 4TH 2020. THIS IS A PROMISED/OUTSTANDING DATE WE WERE UNABLE TO PLAY ON OUR 2019 TRAVELS, AND WILL BE OUR ONLY EURO FESTIVAL OF 2020… WE LOOK FORWARD TO SEEING YOU THERE!
WE ARE DELIGHTED TO BE HEADLINING THE OPEN’ER FESTIVAL IN GDYNIA, POLAND ON SATURDAY JULY 4TH 2020. THIS IS A PROMISED/OUTSTANDING DATE WE WERE UNABLE TO PLAY ON OUR 2019 TRAVELS, AND WILL BE OUR ONLY EURO FESTIVAL OF 2020… WE LOOK FORWARD TO SEEING YOU THERE!
- Saimon1995
- -#Moderator

No i to jest news. Przestałem wierzyć, że zagrają podczas tegorocznej edycji, a tu jednak się udało...
- blackcocker
- -#Moderator

Nie pojawię się, ale WOW
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Co za piękny prezent. Karnet weekendowy wjeżdża jak w masło, to pewne. Co prawda widziałem Cure'ów już w zeszłym roku, ale ich nigdy mało.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

No i zakupiłem karnecik. Trochę się zestresowałem możliwością sold outu, może i przesadziłem, w końcu dopiero końcówka lutego, ale "ONLY EURO FESTIVAL OF 2020" Cure'ów + Taylor... jest bilet, jest spokój 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Tymczasem w alternatywnej rzeczywistości: The Killers na Open'erze jako kolejne wzmocnienie soboty, która obecnie jest chyba najmocniejszym dniem w historii tego festu.
Może tak sobie tylko ogłaszają, bo wiedzą że i tak odwołają, to co szkodzi się powygłupiać? xD
Może tak sobie tylko ogłaszają, bo wiedzą że i tak odwołają, to co szkodzi się powygłupiać? xD
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Podobno wg stanu na dzisiaj na Opka sprzedało się tylko ok. 1/3 biletów w stosunku do analogicznych okresów z poprzednich lat.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Fajna ciekawostka, choc wcale mnie nie dziwi. Koronawirus plus slaby lineup. Fest i tak sie nie odbedzie, wiec szczesliwi ci ktorzy nie zamrozili kasy.
- Saimon1995
- -#Moderator

Koronawirus wiadomo - odstrasza wszystkich. Ale czy słaby line-up? Ostatni dzień to chyba jeden z najlepszych w historii Opka. The Cure, The Killers, Foals, The Chemical Brothers...
- johnny_o
Jeden zespol festiwalu nie czyni. The Cure wiadomo, ale reszta meh.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

A co byś jeszcze chciał ? Taka jest formuła festiwalu ,grają hip-hp ,muzykę elektroniczną,pop,rock ,alternatywę czy indie rock.Coś mocniejszego też sie zdarza ale te mocniejsze to Pearl Jam ,Foo Fighters ,Smashing Pumpkins ,Radiohead czy Royal Blood.Nie każdemu te bandy podpasują ,szczególnie z forum Sanktuarium.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- johnny_o
Nie sądziłem że dożyję czasów kiedy ktoś mnie tu zboomeruje, ale może sobie zasłużyłem.
Akurat mnie nie chodzi o ciężar, przynajmniej nie muzyczny, a gatunkowy. Żeby nie było - The Killers lubię, Foals też, Chemical Brothers ujdzie. Ale czy to są obiektywnie duże nazwy? Boom na Killersów już dawno minął, Foals to dosyć popularny zespół ale gra u nas bardzo często. Na dziesiąty na samym tylko Open'erze koncert CB spuszczę zasłonę milczenia. Wszystkie nazwy które wymieniłeś to obiektywnie duże strzały, a i mnie przypadłyby do gustu.
Akurat mnie nie chodzi o ciężar, przynajmniej nie muzyczny, a gatunkowy. Żeby nie było - The Killers lubię, Foals też, Chemical Brothers ujdzie. Ale czy to są obiektywnie duże nazwy? Boom na Killersów już dawno minął, Foals to dosyć popularny zespół ale gra u nas bardzo często. Na dziesiąty na samym tylko Open'erze koncert CB spuszczę zasłonę milczenia. Wszystkie nazwy które wymieniłeś to obiektywnie duże strzały, a i mnie przypadłyby do gustu.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Nie przesadzałbym z tym "dziesiątym" koncertem CB na Opku. Jeżdżę regularnie od 2010 i nie wpadłem na nich ani razu. Teraz sprawdziłem: na Open'erze ostatni raz byli w 2008. Wcześniej w 2002, na pierwszej edycji festiwalu, w Warszawie. No nie powiedziałbym, żeby ich jakoś specjalnie katowali 
Tak samo z Foalsami i The Killers - Foalsi w zeszłym roku byli headem OFFa. Killersi w tym - Ostravy, Bilbao BBK, InMusic, jako coheadzi - Mad Coola czy Lollapaloozy Stockholm... (nie chce mi się dalej sprawdzać). Nie jest to może ranga Pearl Jamu czy Radiohead, ale hej, jak najbardziej można powiedzieć że są "duzi". I mówię to jako osoba która nie przepada ani za jednymi, ani za drugimi. Foalsi faktycznie to żaden szał jeśli chodzi o częstotliwość ich występów u nas (sam wpadłem na nich 2 czy 3 razy, a nie planowałem xD), ale jako wzmocnienie lineupu, szanuję. Mamy tu bdb headlinera plus silną drugą linię (nie wymieniliście tu jeszcze FKA Twigs i Banks, a to dobre piosenkarki). Będzie szkoda tego dnia, jak już odwołają xD
Tak samo z Foalsami i The Killers - Foalsi w zeszłym roku byli headem OFFa. Killersi w tym - Ostravy, Bilbao BBK, InMusic, jako coheadzi - Mad Coola czy Lollapaloozy Stockholm... (nie chce mi się dalej sprawdzać). Nie jest to może ranga Pearl Jamu czy Radiohead, ale hej, jak najbardziej można powiedzieć że są "duzi". I mówię to jako osoba która nie przepada ani za jednymi, ani za drugimi. Foalsi faktycznie to żaden szał jeśli chodzi o częstotliwość ich występów u nas (sam wpadłem na nich 2 czy 3 razy, a nie planowałem xD), ale jako wzmocnienie lineupu, szanuję. Mamy tu bdb headlinera plus silną drugą linię (nie wymieniliście tu jeszcze FKA Twigs i Banks, a to dobre piosenkarki). Będzie szkoda tego dnia, jak już odwołają xD
- johnny_o
Widzisz, ja po raz ostatni byłem w 2011. Przyznaję, wszystkie polskie festy zlały mi się w jeden bo od dawna na nich nie bywam, a nie sprawdzałem szczegółów - chodziło mi o powtarzalność niektórych nazw w Polsce.