Dla mnie to Face In The Sand
Utwory nie nadające się na koncert
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
El Dorado
Utwory nie nadające się na koncert
Jaka piosenka Maiden jest nie do zagrania podczas koncertu??
na dwie stopki Nicko nie nawidzi grac 
Re: Utwory nie nadające się na koncert
Co do piosenek nie do zagrania to takowych chyba nie ma. Nasuwa się jednak pytanie o piosenki których nie ma sensu grać. Np Mother Russia
ja myśle że nicko by sobie poradzi bez 2 stopek - on poprostu wymiata :rocx
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Ja bym bardzo chetnie uslyszal matke rosje, to jeden z moich ulubionych kawalkowPiwowarus pisze:Co do piosenek nie do zagrania to takowych chyba nie ma. Nasuwa się jednak pytanie o piosenki których nie ma sensu grać. Np Mother Russia
O tak! Ja też bym sobie chętnie usłyszał ten kawałek na żywo. Ten utwór zapadł mi głęboko w pamięć, przez długi okres był moim ulubionym kawałkiem, cały czas czuję do niego sentyment. Nie rozumiem, jak go można nie grać na koncercie. Mother Russia ma tekst fajny, ale nie wyobrażam sobie Bruce'a wyśpiewującego przed publicznością wielkość Rosji (no, może tylko w Moskwie, tudzież w innym ruskim mieście). W takiej Ukrainie albo na Kaukazie to chyba by gwizdali i zagłuszali muzykęBloody Sabbath pisze:Ja bym bardzo chetnie uslyszal matke rosje, to jeden z moich ulubionych kawalkowPiwowarus pisze:Co do piosenek nie do zagrania to takowych chyba nie ma. Nasuwa się jednak pytanie o piosenki których nie ma sensu grać. Np Mother Russia
Maciey zaprasza na forum w rytmie cha cha, nigdy w rytmie cza cza.
te stopki to nie problem bo nicko i tak ma czesto kawałek perkusji z komputera(np. the wickerman na trasie World Metal 2000)
"I love the smell of napalm in the morning....
It's smell's like victory"
o co chodzi z tym komputerem ?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Starajcie się sprecyzować w tytule o co chodzi w temacie.

- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Steve kiedyś wspominał ze gdy zabardzo się przekombinuje w studio to potem są trudnosci z odegraniem numerów na trasie - trudo się z tym chyba niezgodzic
A co do "Mother Russia" to moim zdaniem świetny numer, ma swój klimat, lubie go jak i cały album "No Prayer For The Dying" ale to już raczej inna kwestja i nie ma sensu dalej ciągnąć dyskusji na ten temat...
-
Alexander_The_Great
- -#Prisoner

w "Mother Russia" są synkopy trudne do zagrania na żywca ...
Ja tez jestem ciekaw co jest z tym komputerem przy perkusji nicka . Jestem Ciekaw czy Gangland zagrają . Nie wiem nawet czy grali go wogóle:>:> kiedyś Wicker pewnie ty wiesz...??.
UpTheIrons
matka rosja jest wyczesana..
a co do utworu co sie nie nadaje na koncertto dla mnie weekend warrior..
a co do utworu co sie nie nadaje na koncertto dla mnie weekend warrior..
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Iron Maiden jest zespół który komponuje utwory w celu zagrania ich na żywo, dlatego rzeczywiście praktycznie wszystkie utwory nadają się do zagrania na żywo, chociaż ponieważ na każdej trasie mają ułożoną setlistę, dlatego nie wszystkie utwory z danej płyty są uwzględnione. I rzeczywiście miło by było usłyszeć Mother Russia.
z komputerem to chodzi o to, że nicko miał trudności z zagraniem refrenu w wickermenie, wiec oprócz perkusji na żywo, była też z "taśmy"
to widać było na video, które były kiedyś na oficjalnej, na ujeciach zza zestawu nicko w refrenie nie bije w centralke tak szybko jak to słychac.
to widać było na video, które były kiedyś na oficjalnej, na ujeciach zza zestawu nicko w refrenie nie bije w centralke tak szybko jak to słychac.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Z tego co pamiętam to nie grali Gangland. Za to specjalną wersję tego kawałka wykonali jakieś 2 lata temu muzycy Dream Theater, którzy coverowali cały album The Number of The Beast.Eol_Eddie pisze:Ciekaw czy Gangland zagrają . Nie wiem nawet czy grali go wogóle:>:> kiedyś Wicker pewnie ty wiesz...??.
Czy Nicko gdzieś o tym mówił? Bo nie przypominam sobie...von grunt pisze:z komputerem to chodzi o to, że nicko miał trudności z zagraniem refrenu w wickermenie, wiec oprócz perkusji na żywo, była też z "taśmy"
Jedyne co leci z taśmy na koncertach Maiden to intra.
A propos tego kompa to obejrzałem Wickermena z Rio z 5 razy i w refrenie widać jak membrana w taktowym w perkusji chodzi tak jak słychać. Można ustawić młoteczek żeby chodził 2 razy szybciej niż się go naciska.
Z ta stopa to bzdura. Z wickermanem faktycznie Nicko mial problemy- dlatego przed koncertem dlugo sie rozgrzewal i tyle.
Co wy chcecie od Mother Russia??? Fajny kawałem. Popieram, że Gangland byłby dziwny 
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

A ja się doczepię do ilości instrumentów w zespole... Otóż, z trzema gitarami mogą nieźle wydziwiać w studio i powinni i tak dać radę to zagrać... Mając do dyspozycji te trzy gitki można w studio skombinować coś naprawdę ciekawego i nie ma problemów z odegraniem na żywca... Bo sporo zespołów np. mających tylko jedną gitarę w składzie nagrywa kawałki, w których sa nawet partie rozłożone na dwie gitki... I jak to potem odegrać??tobink pisze:Jaka piosenka Maiden jest nie do zagrania podczas koncertu??
A co do samego pytania to ja sam nie wiem, czy sa takowe, bo nie znam IM na tyle dobrze.
Pozdro
z oficjalnego forum cytat
"Feet Warm Up - Wickerman
He said that at the beginning of a concert it is a bit diffcult to do fast pedal drumming!
Nicko said: During the ROCK IN RIO gig he had a serious Problem during THE WICKERMAN! At the End of the 2nd chorus his bass feet HURT A LOT !!! He couldn'T do the bass drum for one beat measure! He made a Tom fill in !!!
On the ROCK IN RIO ALBUM You can hear this he said !!!"
na prawde nikt z was nie widzial krótkich filmików które były na oficjalce kiedys ?
"Feet Warm Up - Wickerman
He said that at the beginning of a concert it is a bit diffcult to do fast pedal drumming!
Nicko said: During the ROCK IN RIO gig he had a serious Problem during THE WICKERMAN! At the End of the 2nd chorus his bass feet HURT A LOT !!! He couldn'T do the bass drum for one beat measure! He made a Tom fill in !!!
On the ROCK IN RIO ALBUM You can hear this he said !!!"
na prawde nikt z was nie widzial krótkich filmików które były na oficjalce kiedys ?