Najlepszy metalowy basista?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy metalowy basista?
Bastards to absolutnie fenomenalna płyta. Wszystko tam się zgadza a bębny to sztos.
Ostatnio zmieniony pt lip 24, 2020 6:45 pm przez Zdan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie to był koniec Motorhead.
Aaaa, Sacrifice była jeszcze gorsza. Przynajmniej wtedy mi się tak wydawało. Pamiętam jak ten album został zjechany wówczas przez fanów.
Cóż. Dla mnie "Bastards" to jeden z najlepszych albumów Motorów. Gusta i guściki.
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Po prostu te płyty wyszły w czasach kiedy... nie było już czasów :mryellow
A Bastard uwielbiam. Mój ulubiony album M.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jens Becker, Lemmy, Terry Butler i Frank Bello.
Sacrifice zjechana przez fanów ? Chyba fanów Mr. Big albo Red Hot Chilli Peppers bo ja nie pamiętam żeby ktoś jechał na te płytę. Wrecz przeciwnie. Ludzie mówili o małym kryzysie w Motorhead ale było tak do czasu aż ukazał się Bastards. Ta płyta to był absolutny powrót do formy
Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałem ten strzał jakim był "Burner". Myślałem, że mi łeb odpadnie taki to jest potężny numer.Felcio pisze: ↑sob lip 25, 2020 3:54 pmSacrifice zjechana przez fanów ? Chyba fanów Mr. Big albo Red Hot Chilli Peppers bo ja nie pamiętam żeby ktoś jechał na te płytę. Wrecz przeciwnie. Ludzie mówili o małym kryzysie w Motorhead ale było tak do czasu aż ukazał się Bastards. Ta płyta to był absolutny powrót do formy
To masz słabą pamięć, albo znałeś innych ludzi. Płyta nie została dobrze oceniona przez fanów ogólnie, ale to akurat nie był pierwszy album, który przepadł w czeluściach, bo 1916 to był ostatni większy sukces Motorhead (w sumie jeden z największych w ich karierze). Po tej płycie sprzedaż albumów spadła. March or Die wciąż lubię, ale ten album też niestety przepadł.
"It was not a success nor did it make much impact on the album charts, as with the previous album, it was largely ignored by the general public."
https://en.wikipedia.org/wiki/Sacrifice ... ead_album)
"It was not a success nor did it make much impact on the album charts, as with the previous album, it was largely ignored by the general public."
https://en.wikipedia.org/wiki/Sacrifice ... ead_album)
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Motorhead to ogólnie słaby zespół bez platynowej płyty
Pamiętajcie w metalu liczą się platynowe płyty i sprzedaż!Adrian S.O.S. pisze: ↑sob lip 25, 2020 4:11 pm Motorhead to ogólnie słaby zespół bez platynowej płyty
Sukces? Chodzi o sukces komercyjny chyba bo wielkim sukcesem było później wydawanie tak dobrych płyt jak Bastards, Inferno, Kiss of Death
przez ówczesnych fanów rocka i metalu na pewno
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

1916 dostało nagrodę grammy więc to musi byc ich najlepsza płyta. To sie rozumie samo przez sie
No cóż, płyty kupują fani, jak nie kupują, to chyba coś jest nie tak.
1916 to najlepiej ich sprzedająca się płyta w USA, jedna z najlepiej sprzedających się w ogóle. Płyty kupują fani. Była też bardzo dobrze oceniana przez krytyków. Na fali sukcesu tego albumu zrobiono March or Die, gdzie też była ballada, ale tym razem już nie wyszło. Wszystko co się ukazało później, możesz sobie oczywiście określać jako dobre, Ty i innych 5 fanów na tym forum. Ale ogólnie niczego nie zawojowali tymi albumami.
Piszemy o płytach tego samego zespołu. Motorhead. 1916 sprzedał się bardzo dobrze, a Bastard się nie sprzedał. Lemmy był ponoć wściekły, bo uważał ten album za jeden z najlepszych w karierze i uznał, że wytwórnia za słabo go promowała.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker