Tak, zgadza sieAncientMariner pisze: ↑ndz lip 26, 2020 6:21 pmA czy nie jest czasem mowa o panu J. mieszkającym niegdyś na Chartowie w Poznaniu?Felcio pisze: ↑ndz lip 26, 2020 1:01 pmJa pamiętam bardzo dobrze, że nikt tej płyty za bardzo nie lubił. A z fanów mogę wymienić choćby jednego, który stał się maniakiem Jethro Tull na lata przed tym zanim zacżąłeś pozować na wielkiego fana i znawcę KISS - mojego długoletniego przyjaciela z Poznania który miał juz w latach 80tych wszystkie angielskie bicia analogów (kilka różnych wydań Thick as a Brick), jechał specjalnie do Berlina w 1990 i 1995 żeby zobaczyć Jethro Tull i był na każdym koncercie w Polsce (np. trzy razy w 1997). On tez za Crest nie przepada z przyczyn o których pisało tu już wielu (zalatywanie Dire Straits). Ale to dla Ciebie pewnie tez żaden fan, który nie wie co mówi
Najlepszy metalowy basista?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy metalowy basista?
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No a jak. Nie wiedziałeś? Na jakim świecie żyjecie, ludzie?! Vorgel jest wyrocznią. Tylko on i jego koledzy z USA mają wyłączność na prawdę i rzeczywistość. Wszyscy inni nie wiedza co mówią i o czym pisząDjuk_416 pisze: ↑pn lip 27, 2020 12:09 amCzyli w Teraz Rocku to tez zaklinane rzeczywistości i inwektywy ?AncientMariner pisze: ↑ndz lip 26, 2020 6:21 pm Mam parę starych numerów Teraz Rocka ale akurat tego nie. Mam za to numer z lipca 1993 roku z Page'em i Plantem na okładce i wkładką (12 stron) o Jethro Tull. Są tam fragmenty różnych wywiadów z Andersonem a jeden z nich mówi:
"Jeżeli miałbym wybrać najważniejsza płytę, to jest nią bez wątpienia Stand Up. Od niej zaczęła się zabawa na całego. Krytycy byli nam bardziej przychylni niż przy okazji wydania pierwszego albumu. Do tej pory jednak najbardziej lubię i cenię The Broadsword and the Beast, chociaż nie była nagrana w najlepszym czasie dla nas."
Dzieki za te plyte Vorgel. Jestem fanem Knopflera, znam wszystkie jego albumy, a teraz sobie poslucham podrobki Dire Straits <3 Przeciez ten utwor She Said She Was a Dancer brzmi jak wyrwany z Communique.Spytam dziś mojego kolegę z USA, rocznik '66 jak został przyjęty album Crest of a Knave.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- AncientMariner
- -#Clansman

Tak myślałem. Przez pare lat byliśmy sąsiadami. Od niego mój tata pożyczał kiedyś japońskie wydania na cd Jethro, ale nie tylko bo tez Wishbone Ash, Styx. Generalnie niesamowity fan Jethor Tull. Miłość do tego zespołu taka że swoją siła uniosłaby odrzutowiecFelcio pisze: ↑pn lip 27, 2020 10:16 amTak, zgadza sieAncientMariner pisze: ↑ndz lip 26, 2020 6:21 pmA czy nie jest czasem mowa o panu J. mieszkającym niegdyś na Chartowie w Poznaniu?Felcio pisze: ↑ndz lip 26, 2020 1:01 pm Ja pamiętam bardzo dobrze, że nikt tej płyty za bardzo nie lubił. A z fanów mogę wymienić choćby jednego, który stał się maniakiem Jethro Tull na lata przed tym zanim zacżąłeś pozować na wielkiego fana i znawcę KISS - mojego długoletniego przyjaciela z Poznania który miał juz w latach 80tych wszystkie angielskie bicia analogów (kilka różnych wydań Thick as a Brick), jechał specjalnie do Berlina w 1990 i 1995 żeby zobaczyć Jethro Tull i był na każdym koncercie w Polsce (np. trzy razy w 1997). On tez za Crest nie przepada z przyczyn o których pisało tu już wielu (zalatywanie Dire Straits). Ale to dla Ciebie pewnie tez żaden fan, który nie wie co mówi
Pisał o wkładce, poza tym podałem nowsze źródło, z 2015 roku. Nawet wtedy zresztą wspomniał o Stand Up.
-
Deleted User 7916
Drugie miejsce - Joey DeMaio
- blackcocker
- -#Moderator

Sininenpoika pisze: ↑pn lip 27, 2020 5:31 pmDrugie miejsce - Joey DeMaio
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To, że nie lubisz Manowar nie usprawiedliwia takiej ignorancji, Joey jest przekozackim basistą.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie w tym zestawieniu
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Dostałem już odpowiedź na pytanie o opinię fanów na temat Crest w USA.
"Received very well...it was a step back into favor with fans here."
No, chyba, że amerykańscy fani są jacyś gorsi od polskich fanów Vader
"Received very well...it was a step back into favor with fans here."
No, chyba, że amerykańscy fani są jacyś gorsi od polskich fanów Vader
- AncientMariner
- -#Clansman

Dziwi troche mała ilość głosów na Cliffa Burtona w tym zestawieniu. Coby nie gadać był świetnym basista. Cieszy za to tyle głosów na Rona Royce'a z Coroner. Facet jest mocno niedoceniony
- blackcocker
- -#Moderator

Większość osób tu głosuje na zespoły, a wiadomo, że zespół, w którym CB grał nie cieszy się tutaj zbyt dobrą sławąAncientMariner pisze: ↑pn lip 27, 2020 8:52 pm Dziwi troche mała ilość głosów na Cliffa Burtona w tym zestawieniu. Coby nie gadać był świetnym basista.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- AncientMariner
- -#Clansman

Ale np. taki Alex Webster jest na czwartym miejscu jak na razie na tylu bassmanów. To swietny wynik a nie ma tu chyba wielu fanów Cannibal Corpseblackmailer pisze: ↑pn lip 27, 2020 8:53 pmWiększość osób tu głosuje na zespoły, a wiadomo, że zespół, w którym CB grał nie cieszy się tutaj zbyt dobrą sławąAncientMariner pisze: ↑pn lip 27, 2020 8:52 pm Dziwi troche mała ilość głosów na Cliffa Burtona w tym zestawieniu. Coby nie gadać był świetnym basista.![]()
O proszę, jaki ten świat mały. Ja go poznałem na jakimś koncercie w drugiej połowie lat osiemdziesiątych. Uważam go za najwiekszego fana Jethro Tull jakiego miałem okazje poznaćAncientMariner pisze: ↑pn lip 27, 2020 3:00 pmTak myślałem. Przez pare lat byliśmy sąsiadami. Od niego mój tata pożyczał kiedyś japońskie wydania na cd Jethro, ale nie tylko bo tez Wishbone Ash, Styx. Generalnie niesamowity fan Jethor Tull. Miłość do tego zespołu taka że swoją siła uniosłaby odrzutowiecFelcio pisze: ↑pn lip 27, 2020 10:16 amTak, zgadza sieAncientMariner pisze: ↑ndz lip 26, 2020 6:21 pm A czy nie jest czasem mowa o panu J. mieszkającym niegdyś na Chartowie w Poznaniu?
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No własnie ja fanem Cannibal Corpse nie jestem ale widziałem trzy razy na żywo i za każdym razem kiedy słucham starych płyt kanibali to mam przed oczami tego wymiatacza w osobie Alexa WebsteraAncientMariner pisze: ↑pn lip 27, 2020 8:55 pmAle np. taki Alex Webster jest na czwartym miejscu jak na razie na tylu bassmanów. To swietny wynik a nie ma tu chyba wielu fanów Cannibal Corpseblackmailer pisze: ↑pn lip 27, 2020 8:53 pmWiększość osób tu głosuje na zespoły, a wiadomo, że zespół, w którym CB grał nie cieszy się tutaj zbyt dobrą sławąAncientMariner pisze: ↑pn lip 27, 2020 8:52 pm Dziwi troche mała ilość głosów na Cliffa Burtona w tym zestawieniu. Coby nie gadać był świetnym basista.![]()