Taki stereotyp panuje ale jedynie w Europie. W USA już nie za bardzo
Manowar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Manowar
-
Deleted User 4876
Nie wiem, nie znam sie, ale jeśli jest tak jak piszesz to ominie go nauka gry na flecie. Bywa.
-
Deleted User 5490
Jeśli współwięźniowie wydadzą na niego wyrok, to powinien zaliczyć przyjemność na basenie, taką jak w filmie Oszukać przeznaczenie 4(chyba).
Tylko czy w pierdlu mają basen.
Tylko czy w pierdlu mają basen.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja bym nie przesadzał. Gość ostatecznie nikogo nie skrzywdził.
Należy go raczej odciąć od możliwości skrzywdzenia kogoś i odizolować, a nie dojeżdżać i torturować.
Należy go raczej odciąć od możliwości skrzywdzenia kogoś i odizolować, a nie dojeżdżać i torturować.
Właśnie, jak to było, bo się nie wczytywałem. On został skazany za samo posiadanie? Czy było coś o rozpowszechnianiu i/lub "produkcji"?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
Samo posiadanie z tego co pamiętam. Nie był jakimś szefem grupy rozpowszechniającej takie nagrania. Ja tęsknić za nim nie będę w ManowaR. Niech wezmą do składu Rhino i Shankle, to byłoby wydarzenie dopiero.
- blackcocker
- -#Moderator

Bezpośrednio nikogo, ale jak już ktoś pisał. Skądś, od kogoś, z kimś te materiały musiał mieć.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 4876
W przypadku tego typu przestępstw raczej bym nie był taki skłonny do relatywizowania. Pośrednio czy bezpośrednio..kuwa...tu chodzi o dzieci. Jakby nie było popytu na takie treści to nie byłoby podaży..proste jak budowa cepa. Tak więc jakiekolwiek próby obrony tego czegoś to dla mnie szczyt absurdu, ale spoko...każdy ma inną tolerancję na obrzydliwość.
Ale nie kontynuuję bo to wątek o kapeli, i HAIL and KILL
Ale nie kontynuuję bo to wątek o kapeli, i HAIL and KILL
-
Deleted User 5490
Ja pamiętam, że w związku z tym gościem była też mowa o wykorzystaniu seksualnym nieletnich. Dostał 25 lat. Za samo posiadanie filmów tyle by nie dostał.
No to skrzywdził, czy nie?
No to skrzywdził, czy nie?
Ja tylko pytałem za co ostatecznie został skazany, czyli teoretycznie co mu udowodniono. Wiadomo, że materiały musiały powstać z krzywdą dzieci, a popyt tworzy podaż.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
Mnie interesuje, czy jego winą było posiadanie filmów o treściach pedofilskich, czy coś jeszcze, np. fizyczne wykorzystanie dzieci.
Jeśli został skazany na 25 lat więzienia za filmy, to jestem zdziwiony, bo powinien wylądować w odosobnieniu, ale celem leczenia, bo jest jeszcze dla niego nadzieja.
Jeśli jednak doprowadził jakieś dziecko/dzieci do czynności seksualnych, to 25 lat to za mało dla takiego człowieka.
Jeśli został skazany na 25 lat więzienia za filmy, to jestem zdziwiony, bo powinien wylądować w odosobnieniu, ale celem leczenia, bo jest jeszcze dla niego nadzieja.
Jeśli jednak doprowadził jakieś dziecko/dzieci do czynności seksualnych, to 25 lat to za mało dla takiego człowieka.
-
Deleted User 2259
Z tego co wiem było coś o wykorzystaniu 3 stopnia (nie wiem co to znaczy), ale za to wpłacił kaucje w 2018. Przyznał się w każdym razie za przechowywanie i za to dostał te 25 lat, może takie jest prawo w Karolinie Północnej.
-
Deleted User 2259
MANOWAR Is Working On 'The Final Battle II' EP, Putting Finishing Touches On DVD/Blu-Ray Of Mexico Concert :
https://www.blabbermouth.net/news/manow ... Cmakbdg5es
https://www.blabbermouth.net/news/manow ... Cmakbdg5es
-
Deleted User 2259
Battle Hymns
1. Death Tone 8/10
2. Metal Daze 9/10
3. Fast Taker 10/10
4. Shell Shock 8/10
5. Manowar 8/10
6. Dark Avenger 9/10
7. William's Tale /
8. Battle Hymn 10/10
Mocny rock and rollowy debiut z doskonałą produkcją. Jak na zespół który dopiero startował i nie miał dużego wsparcia ze strony wytwórni, ta produkcja jest wyjątkowo dobra. Mało który zespół w 1982 roku miał takie brzmienie. W Miami na Florydzie mają dobre studia nagraniowe. Fast Taker ma riffy które przypominają nagrany dwa lata później utwór 2 Mintes to Midnight.
Ocena: 9/10
1. Death Tone 8/10
2. Metal Daze 9/10
3. Fast Taker 10/10
4. Shell Shock 8/10
5. Manowar 8/10
6. Dark Avenger 9/10
7. William's Tale /
8. Battle Hymn 10/10
Mocny rock and rollowy debiut z doskonałą produkcją. Jak na zespół który dopiero startował i nie miał dużego wsparcia ze strony wytwórni, ta produkcja jest wyjątkowo dobra. Mało który zespół w 1982 roku miał takie brzmienie. W Miami na Florydzie mają dobre studia nagraniowe. Fast Taker ma riffy które przypominają nagrany dwa lata później utwór 2 Mintes to Midnight.
Ocena: 9/10
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

1. Death Tone 8/10
2. Metal Daze 8/10
3. Fast Taker 9/10
4. Shell Shock 8/10
5. Manowar 8/10
6. Dark Avenger 10/10
7. William's Tale /
8. Battle Hymn 100000/10
2. Metal Daze 8/10
3. Fast Taker 9/10
4. Shell Shock 8/10
5. Manowar 8/10
6. Dark Avenger 10/10
7. William's Tale /
8. Battle Hymn 100000/10
Into Glory Ride
1. Warlord 9/10
2. Secret of Steel 9/10
3. Gloves of Metal 9/10
4. Gates of Valhalla 8/10
5. Hatred 7/10
6. Revelation (Death's Angel) 10/10
7. March for Revenge (By the Soldiers of Death) 10/10
Po pierwszym zetknięciu z albumem byłem rozczarowany, brakowało tu dynamiki pozostałych płyt Manowar z tego okresu. Produkcja też pozostawiała sporo do życzenia, jednak ostatecznie polubiłem drugi album Manowar. Album dłuższy, cięższy, kawałki wolniejsze. Na pewno nie jest to dobra płyta do zaczęcia przygody z zespołem. Ale tu też znajduje się mój ulubiony utwór zespołu, czyli Marsz Zemsty.
9/10
1. Warlord 9/10
2. Secret of Steel 9/10
3. Gloves of Metal 9/10
4. Gates of Valhalla 8/10
5. Hatred 7/10
6. Revelation (Death's Angel) 10/10
7. March for Revenge (By the Soldiers of Death) 10/10
Po pierwszym zetknięciu z albumem byłem rozczarowany, brakowało tu dynamiki pozostałych płyt Manowar z tego okresu. Produkcja też pozostawiała sporo do życzenia, jednak ostatecznie polubiłem drugi album Manowar. Album dłuższy, cięższy, kawałki wolniejsze. Na pewno nie jest to dobra płyta do zaczęcia przygody z zespołem. Ale tu też znajduje się mój ulubiony utwór zespołu, czyli Marsz Zemsty.
9/10
Hail to England
1. Blood of My Enemies 10/10
2. Each Dawn I Die 10/10
3. Kill with Power 10/10
4. Hail to England 10/10
5. Army of the Immortals 10/10
6. Black Arrows /
7. Bridge of Death 9/10
Od Hail to England zaczęła się moja przygoda z Manowar i ten album też idealnie nadaje się by od niego zacząć poznawać dyskografię tego wyjątkowego zespołu. Są tu zarówno epickie marsze, potężne walce jak i szybkie tnące jak brzytwa utwory. Zawsze jednym (z roku na rok coraz mniejszym ale jednak minusem) był utwór Bridge of Death. Na tle reszty ich epickich kawałków rzecz jasna (Black Arrows nie oceniam). Ponieważ nie jest tak dobry jak March for Revenge, Mountains czy Battle Hymns. Wciąż jednak trudno uznać go za porażkę. Jednak tych pierwszych 5 numerów to jest dla mnie kwintesencja Manowar.
10/10
1. Blood of My Enemies 10/10
2. Each Dawn I Die 10/10
3. Kill with Power 10/10
4. Hail to England 10/10
5. Army of the Immortals 10/10
6. Black Arrows /
7. Bridge of Death 9/10
Od Hail to England zaczęła się moja przygoda z Manowar i ten album też idealnie nadaje się by od niego zacząć poznawać dyskografię tego wyjątkowego zespołu. Są tu zarówno epickie marsze, potężne walce jak i szybkie tnące jak brzytwa utwory. Zawsze jednym (z roku na rok coraz mniejszym ale jednak minusem) był utwór Bridge of Death. Na tle reszty ich epickich kawałków rzecz jasna (Black Arrows nie oceniam). Ponieważ nie jest tak dobry jak March for Revenge, Mountains czy Battle Hymns. Wciąż jednak trudno uznać go za porażkę. Jednak tych pierwszych 5 numerów to jest dla mnie kwintesencja Manowar.
10/10
Sign of the Hammer
1. All Men Play On 10 10/10
2. Animals 8.5/10
3. Thor (The Powerhead) 10/10
4. Mountains 10/10
5. Sign of the Hammer 10/10
6. The Oath 10/10
7. Thunderpick /
8. Guyana (Cult of the Damned) 10/10
Przez wiele lat mój ulubiony album Manowar, ostatnimi czasy jestem bardziej sentymentalny i wybieram ten od którego zacząłem przygodę z zespołem. Ale co tu dużo mówić, tak mocnego zestawu nie nagrali prawie nigdy. Utwór Guyana opowiada o psycholu Jimie Jonesie, twórcy komunistycznej sekty, który postanawia, powiedzmy wprost, zabić swoich wyznawców zmuszając ich do samobójstwa. Dramaturgia numeru dobrana idealnie.
10/10
1. All Men Play On 10 10/10
2. Animals 8.5/10
3. Thor (The Powerhead) 10/10
4. Mountains 10/10
5. Sign of the Hammer 10/10
6. The Oath 10/10
7. Thunderpick /
8. Guyana (Cult of the Damned) 10/10
Przez wiele lat mój ulubiony album Manowar, ostatnimi czasy jestem bardziej sentymentalny i wybieram ten od którego zacząłem przygodę z zespołem. Ale co tu dużo mówić, tak mocnego zestawu nie nagrali prawie nigdy. Utwór Guyana opowiada o psycholu Jimie Jonesie, twórcy komunistycznej sekty, który postanawia, powiedzmy wprost, zabić swoich wyznawców zmuszając ich do samobójstwa. Dramaturgia numeru dobrana idealnie.
10/10
Fighting the World
1. Fighting the World 10/10
2. Blow Your Speakers 6/10
3. Carry On 7/10
4. Violence and Bloodshed 10/10
5. Defender 9/10
6. Drums of Doom /
7. Holy War 9/10
8. Master of Revenge /
9. Black Wind, Fire and Steel 8/10
Po dwóch i pół roku Manowar zakotwiczyli okręt w dużej wytwórni czyli Atlantic. Był to już ich piąty kontrakt i zarazem piąty album. Cena niezależności. 34 minuty Fighting the World po dłuższej przerwie to nie jest oszałamiający wyczyn, biorąc dodatkowo pod uwagę, że Defender został skomponowany w 1983 roku, a utworów jest de facto tylko 7. Manowar jako jeden z pierwszych zespołów metalowych eksperymentowali z cyfrową produkcją, była to bodaj druga metalowa płyta (po Turbo Judasów) nagrana w tej technice. I to słychać. Brzmienie jak dla mnie dalekie od ideału, chociaż nie ma za bardzo na co narzekać. Dynamika oryginalnego wydania jest wprost fantastyczna. Tak się generalnie powinno podchodzić do cyfrowych produkcji, zamiast ugniatać wszystko na zbitą hałaśliwą miazgę. Tutaj podejście pionierskie, ale słychać co chcieli osiągnąć. Carry On zalatuje mi nadto Queen, a Blow Your Speakers to jednak nie Fast Taker. Poza tym się nie czepiam.
8/10
1. Fighting the World 10/10
2. Blow Your Speakers 6/10
3. Carry On 7/10
4. Violence and Bloodshed 10/10
5. Defender 9/10
6. Drums of Doom /
7. Holy War 9/10
8. Master of Revenge /
9. Black Wind, Fire and Steel 8/10
Po dwóch i pół roku Manowar zakotwiczyli okręt w dużej wytwórni czyli Atlantic. Był to już ich piąty kontrakt i zarazem piąty album. Cena niezależności. 34 minuty Fighting the World po dłuższej przerwie to nie jest oszałamiający wyczyn, biorąc dodatkowo pod uwagę, że Defender został skomponowany w 1983 roku, a utworów jest de facto tylko 7. Manowar jako jeden z pierwszych zespołów metalowych eksperymentowali z cyfrową produkcją, była to bodaj druga metalowa płyta (po Turbo Judasów) nagrana w tej technice. I to słychać. Brzmienie jak dla mnie dalekie od ideału, chociaż nie ma za bardzo na co narzekać. Dynamika oryginalnego wydania jest wprost fantastyczna. Tak się generalnie powinno podchodzić do cyfrowych produkcji, zamiast ugniatać wszystko na zbitą hałaśliwą miazgę. Tutaj podejście pionierskie, ale słychać co chcieli osiągnąć. Carry On zalatuje mi nadto Queen, a Blow Your Speakers to jednak nie Fast Taker. Poza tym się nie czepiam.
8/10