Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Her Name Is Calla - Animal Choir
Running Wild - Branded And Exiled
Mam tych Rusków na liście do przesłuchania, dobre to?

Ironsword - Servants Of Steel
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ten Ironsword to potężny sztos jest.
Jestem na początku płyty i zapowiada się lepiej, niż wcześniejsza. Zespół brzmi tu naprawdę potężnie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jest lepsza niż wcześniejsza a tamta nie była zła. Tutaj jest potężny Manilla Road-worship.
Mam z tym Ironsword spory problem. Z jednej strony to jest naprawdę kapitalny materiał, skrojony od fanów dla fanów. Nie narzekam na żaden z tych utworów, nóżka chodzi sama, bez zachęty. Niestety te utwory różnią się od siebie w naprawdę niewielkim stopniu, a całość trwa ponad 50 minut i po pewnym czasie to wszystko za bardzo mi się zlewa. Tak naprawdę nie wiem jak ocenić ten album, bo teoretycznie mógłby się znaleźć w moim tegorocznym TOP 10, ale te mankamenty nie do końca na to pozwalają.

Odraza - Rzeczom

Odraza - Rzeczom
Jak dla mnie TOP 10 to pewnie będzie się chodzi o metal. Faktycznie mógłby być krótszy ale poza tym potęga - riffy, wokale, brzmienie. Wszystko skrojone jak najlepiej. Mnie nie nudził ale może dlatego, że stylistyka pasuje mi w 120% 

Look in Her Eyes, wszystkie Satrianie i Vaie na kolana
Corabi to ma głos do ballad 
To ciekawe bo jak przywalił w takich numerach jak "Hammered" to nie było co zbierać 
Przywalił nu metalowo
Daj spokój, takie wokale to się mogą podobać fanom Chestera Badmintona czy jak mu tam. A Vincek zaśpiewał w Look in Her Eyes jak Biff Byford.