Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Teraz słucham...

Post autor: Zdan »

Dzosef pisze: wt sie 18, 2020 10:41 pm
Zdan pisze: wt sie 18, 2020 7:11 pm
Dzosef pisze: wt sie 18, 2020 7:07 pm Ale DT nie jest pseudo-metalowy.

Onslaught obiektywnie jest przeciętny - ani dobry, ani zły - niczym się nie wybija ponad gatunek, ani nawet nie próbuje tego robić. DT ma wiele eksperymentów udanych i nieudanych, ja sam ich nie słucham, ale no tylko ignorant nie doceni tego co się działo na Images.
Obiektywnie powiadasz? Ciekawostka dropsa ;) Bo to co czytam to OPINIA DZOSEFA ;) Oczywiście wiemy, że ona jest obiektywna i najlepsza ale może przymknijmy na to lekko oko bo Vorgelizujesz chłopie ;)

To nie jest moja opinia. Subiektywne to jest lubienie czegoś - ja np DT nie lubię. Ale obiektywnie sa muzycznie sto lig ponad Onslaught, które w muzyce nawet thrashowej się nie wybija
Jak to mierzysz? Tylko poproszę wymierzenie wartości muzyki niezależnie od Twojej percepcji tejże. Czekam bo to dobre może być. Obiektywnie poproszę.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Obrazek
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Schizoid pisze: wt sie 18, 2020 10:22 pm
geri92 pisze: wt sie 18, 2020 10:05 pm
Boże z jakimi ignorantami ja tu siedzę.
Spokojnie, dziś i tak nie jest najgorzej. Raz na jakiś czas wygrzebuję sobie stary wątek sprzed 15 lat i czytam wszystkie te cudowne posty :wink: Dziś w repertuarze jest to: https://sanktuariumfc.org/forum/viewtop ... &start=260

I przyznam, że to naprawdę sroga lektura :lol: Szczerze mówiąc szkoda, że sporo z tych użytkowników się zestarzało/odeszło, bo Sanatorium A.D. 2020 wygląda maksymalnie poważnie w porównaniu z forum, którym było te kilkanaście lat temu.
Złoto. Jacy tu kiedyś infaltylni ludzie siedzieli... nawet starsi od nas :D
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 9:56 pm Dziś dzięki yt można odkryć byle gowno i się tym pałować ;)
Nie no, najlepiej się ograniczyć do wszystkiego tego co się znało przed 30 rokiem życia i niczego nowego nie poznawać.
Pewnie do jakichś restauracji też nie chodzisz, bo po co, bo drogo, bo nowe dania, bo w dzieciństwie jadłeś kluski z serem, więc najlepsze.

Słuchałeś tego Onslaught? Nie pól kawałka przynajmniej jedną płytę, tylko nie kłam:D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 10:59 pm
Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 9:56 pm Dziś dzięki yt można odkryć byle gowno i się tym pałować ;)
Nie no, najlepiej się ograniczyć do wszystkiego tego co się znało przed 30 rokiem życia i niczego nowego nie poznawać.
Pewnie do jakichś restauracji też nie chodzisz, bo po co, bo drogo, bo nowe dania, bo w dzieciństwie jadłeś kluski z serem, więc najlepsze.

Słuchałeś tego Onslaught? Nie pól kawałka przynajmniej jedną płytę, tylko nie kłam:D
Ja słuchałem. Wszystkich płyt. Łącznie z ostatnią. I co teraz? ;)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 9:53 pm Onslaught jeśli było w ogóle odnotowane to dzięki coverowi AC/DC
Że jak ? Onslaught odnotowane dzięki coverowi AC/DC :lol: ?? Wtedy to raczej był ich konkretny spadek w dół.Tak jak i In Search of Sanity
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Obrazek

Iron Maiden - Iron Maiden

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: wt sie 18, 2020 10:43 pm
Dzosef pisze: wt sie 18, 2020 10:41 pm
Zdan pisze: wt sie 18, 2020 7:11 pm

Obiektywnie powiadasz? Ciekawostka dropsa ;) Bo to co czytam to OPINIA DZOSEFA ;) Oczywiście wiemy, że ona jest obiektywna i najlepsza ale może przymknijmy na to lekko oko bo Vorgelizujesz chłopie ;)

To nie jest moja opinia. Subiektywne to jest lubienie czegoś - ja np DT nie lubię. Ale obiektywnie sa muzycznie sto lig ponad Onslaught, które w muzyce nawet thrashowej się nie wybija
Jak to mierzysz? Tylko poproszę wymierzenie wartości muzyki niezależnie od Twojej percepcji tejże. Czekam bo to dobre może być. Obiektywnie poproszę.
Normalnie, to słychać.
Czy Onslaught wprowadzil coś do thrashu? Nie
Czy osiągnęli mistrzostwo w ramach zgranych patentow? Nie
Czy mają unikalne brzmienie, elementy? Nie

Ergo - nie wybija się w żaden sposób. Ani dobry ani zły - zwykły zespół.

DT natomiast wniosło do swojego gatunku dużo, ich instrumentalisci to wysoki poziom, a ich brzmienie rozpozna się od razu.

Zresztą o czym my rozmawiamy, to porównanie nie ma żadnego sensu - zespoły z innych lig i innych światów.

Ja np wole Enforcera od Floydow, Dark Side nie mogę słuchać - ale obiektywnie te zespoly dzieli przepaść. I to nie na korzyść tego, który wolę
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan, lubisz 3 ligowy thrash. Jest 3 ligowy nie bez powodu.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Adrian S.O.S. pisze: wt sie 18, 2020 11:02 pm
Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 9:53 pm Onslaught jeśli było w ogóle odnotowane to dzięki coverowi AC/DC
Że jak ? Onslaught odnotowane dzięki coverowi AC/DC :lol: ?? Wtedy to raczej był ich konkretny spadek w dół.Tak jak i In Search of Sanity
Nie, wtedy właśnie ich zauważono. Wiem to z tamtych czasów, miałem ten klip na VHS. Wcześniej byli bardziej podziemni niż Napalm Death
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Aha czyli opierasz na swojej percepcji muzyki czyli tego co słyszysz. Rzeczy subiektywnej. Fajnie ;) Rozmawiamy o tym nie o tym o czy to zespół wpływowy, ważny etc. tylko czy dobry. Pewnej gradacji. Zaraz dojdziemy do Vorgelizmu, że dobre są tyle te bandy które są wielkie. Wtedy Metallica to królowie metalu i najlepsi. Litości.

Bo ja mogę posta skonstruować identycznie i będę słyszał co innego niż Ty. Wiesz kto ma rację? Nikt.

Czy Onslaught wprowadził coś do thrashu (notabene to też problem bo coś to mega nieprecyzyjne)? No powiedzmy, że nie.
Czy osiągnęli mistrzostwo w ramach zgranych patentów? Oczywiście, już na "The Force".
Czy mają unikalne brzmienie? Tak absolutnie - już na jedynce poprzez kombo Discharge, Venom, G.B.H. i wczesnego Slayera.

Ergo - wybijają się na plus. To nie jest zwykły zespół ale znakomity thrashowy band.

Proste nie?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 11:06 pm Zdan, lubisz 3 ligowy thrash. Jest 3 ligowy nie bez powodu.
Wyrocznio ale Wyroczni nikt nie pytał o zdanie.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt sie 18, 2020 11:09 pm
Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 11:06 pm Zdan, lubisz 3 ligowy thrash. Jest 3 ligowy nie bez powodu.
Pytałeś, odpowiedziałem
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 11:10 pm
Zdan pisze: wt sie 18, 2020 11:09 pm
Pytałeś, odpowiedziałem
Nie Ciebie. W Twoim przypadku wiem, że WIESZ LEPIEJ (TM) i JESTEŚ STARSZY WIĘC WIDZIAŁEŚ (TM).
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Mnie, ale ok, przyjmuję do wiadomości to co napisałeś.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt sie 18, 2020 11:13 pm Mnie, ale ok, przyjmuję do wiadomości to co napisałeś.
Dziękuję, że Wyrocznia raczyła się zniżyć do poziomu nas młodszych plebejuszy metalu.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Kredki - Cierniografia
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zdan pisze: wt sie 18, 2020 11:09 pm Aha czyli opierasz na swojej percepcji muzyki czyli tego co słyszysz. Rzeczy subiektywnej. Fajnie ;) Rozmawiamy o tym nie o tym o czy to zespół wpływowy, ważny etc. tylko czy dobry. Pewnej gradacji. Zaraz dojdziemy do Vorgelizmu, że dobre są tyle te bandy które są wielkie. Wtedy Metallica to królowie metalu i najlepsi. Litości.

Bo ja mogę posta skonstruować identycznie i będę słyszał co innego niż Ty. Wiesz kto ma rację? Nikt.

Czy Onslaught wprowadził coś do thrashu (notabene to też problem bo coś to mega nieprecyzyjne)? No powiedzmy, że nie.
Czy osiągnęli mistrzostwo w ramach zgranych patentów? Oczywiście, już na "The Force".
Czy mają unikalne brzmienie? Tak absolutnie - już na jedynce poprzez kombo Discharge, Venom, G.B.H. i wczesnego Slayera.

Ergo - wybijają się na plus. To nie jest zwykły zespół ale znakomity thrashowy band.

Proste nie?
To nie jest moja percepcja, to są fakty. Moja percepcja to lubienie japońskich lasek grających hard rocka.
Nie no, nazwanie The Force mistrzostwem, ja pierdolę :D

Unikalne brzmienie? To, że zżynali z kilku rzeczy i brzmieli jak ich klony to nie jest unikalne brzmienie.

Wychodzę z tej dyskusji, bo twoja fascynacja napierdolem jest niezdrowa - i to jest właśnie kwestia percepcji.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: śr sie 19, 2020 12:10 am
Zdan pisze: wt sie 18, 2020 11:09 pm Aha czyli opierasz na swojej percepcji muzyki czyli tego co słyszysz. Rzeczy subiektywnej. Fajnie ;) Rozmawiamy o tym nie o tym o czy to zespół wpływowy, ważny etc. tylko czy dobry. Pewnej gradacji. Zaraz dojdziemy do Vorgelizmu, że dobre są tyle te bandy które są wielkie. Wtedy Metallica to królowie metalu i najlepsi. Litości.

Proste nie?
To nie jest moja percepcja, to są fakty. Moja percepcja to lubienie japońskich lasek grających hard rocka.
Nie no, nazwanie The Force mistrzostwem, ja pierdolę :D

Unikalne brzmienie? To, że zżynali z kilku rzeczy i brzmieli jak ich klony to nie jest unikalne brzmienie.

Wychodzę z tej dyskusji, bo twoja fascynacja napierdolem jest niezdrowa - i to jest właśnie kwestia percepcji.
Pamiętajcie dzieci - jeśli Dzosef coś słyszy w muzyce to są FAKTY. Jebnąłeś waszmość Vorgelizmem jak skurwesyn ;)

Ale luz - idź. Ja też wychodzę z tej dyskusji bo Twoja fascynacja własnym ego jest niezdrowa ;)

Ciao bambino! ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To nie jest Vorgelizm - po prostu pewne rzeczy są obiektywne, a inne subiektywne i nie wynikają one z tego, czy coś mi się podoba czy nie.

W moim guście mieszczą się zarówno zespoły wybitne, jak i średniaki. Skull Fist czy Evil Invaders to moi rówieśnicy ogrywający zgrane patenty, ale dobrze się przy tym bawię. Czy to bardzo dobre zespoły? No nie, ale nie przeszkadza mi to mieć przyjemności z ich słuchania.

DT pomijając wokaliste, który po prostu nie ma już głosu i ewidentne męczenie buły na ostatnich płytach to obiektywnie dobry zespół, ze świetnymi muzykami i trzeba być ignorantem skończonym, żeby nazwać DT rakiem w metalu - bo oni dla progresywnego metalu mają niepodważalne zasługi, o wiele większe niż rzeczony Onslaught dla thrashu. I tak samo doceniam KISS, mimo że słucham ich od święta, max 10 kawałków w playlistach.

A u mnie niezmiennie Bon Jovi - Bon Jovi ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ