album Blaze'a"Blood & Belief"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
album Blaze'a"Blood & Belief"
Gdzieś już padło na forum podobne pytanie ale dotyczyło chyba tylko piosenki "Tearing Yourself To Pieces". A jak oceniacie całość? Lepsza czy gorsza od jego poprzednich płyt? Moim zdaniem to jego najlepszy album, najbardziej mroczny i "osobisty"
Głębokie teksty o życiu, a do tego mocne riffy (tak mocnych nie było na poprzednich albumach
) oraz świetny (w mojej opinii) i "klimatyczny" głos Blaze'a
Ogólnie fajnie się tego słucha 
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 5:25 pm przez Thorwald, łącznie zmieniany 4 razy.
Re: album Blaze'a"Blood & Belief"
Tylko się powiesić. Bodjaże jest już gdzieś to na forum. Przynajmniej było i to dość niedawno. Przeglądaj forum

Album jest naprawde dobry -mocne uderzenie Blaze niezle dojada glosem :solo
ale taj jak wspominaja to pytanko juz bylo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Także sądzę, że to jego najlepsze solowe dzieło... Szkoda, że tak niedoceniane.
Kawałki typu "Ten Seconds", "Alive" czy "Life And Death" totalnie wymiatają! Texty i atmosfera płyty mroczna - wręcz drugie X Factor.
Jedna z najlepszych płyt tego ro(c)ku! 
jak dla mnie album jest wysmienity. lepszy od poprzednich dokonan solowych.
Aha. Nie wymieniłem moich ulubionych kawałków
Wszystkie lubię, choć najbardziej to: "Alive" ze swoim ostrym wejściem, tytułowy, gdzie fajnie przeplatają się spokojne fragmenty z ostrymi riffami, melodyjne "Life And Death" (zaczyna się trochę skomplikowaną partią perkusji, coś jakby pod Paradise Lost), refleksyjne "Tearing Yourself To Pieces", szybkie "Will To Win", "Regret" - balladka (choć trochę ostra jak na balladkę
)... W sumie każda piosenka na tej płycie ma w sobie coś co mnie przekonuje, dlatego nie potrafię wskazać tej jednej ulubionej 
Temat chyba można przenieść do forum głównego, na pewno będzie się cieszył większym powodzeniem.
Najslabszy solowy Blaze, jak dla mnie 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Tam jest zajebisty "regret". Tyle z tego albumu pamiętam 
O w dupę, ale żeś wykopał.DeaDe pisze:Temat chyba można przenieść do forum głównego, na pewno będzie się cieszył większym powodzeniem.
wiadomo. ale i tak dobry. blaze jest fpyteslayer pisze:Najslabszy solowy Blaze, jak dla mnie
-
Deleted User 622
Nie chce mi sie szukac płytki i tytułu kawałka, ale w jednym numerze zrobili ostrą zrzynkę z polskiego Illusion 
Bardzo dobry album, ale imo nie najlepszy. Dla mnie najlepszy jest "Tenth Dimension".
Bardzo lubię solowe dokonania Balze`a.
Bardzo lubię solowe dokonania Balze`a.
dlamnie 10th dim na równi z debiutemHallowed pisze:Bardzo dobry album, ale imo nie najlepszy. Dla mnie najlepszy jest "Tenth Dimension".
wszyscy lubjomHallowed pisze:Bardzo lubię solowe dokonania Balze`a.
Messiah najlepszy, BB gdzieś tam. Nie pamiętam za wiele z tej płyty.
nie wszyscyMatek pisze:wszyscy lubjom
..to znaczy lubię trochę, ale tak bez żadych emocji tego słucham...Głos Blaza po paru kawałkach robi się monotonny... chociaż dawno nic nie leciało, będzie minimum rok.. może teraz by mi lepiej weszło...tylko że piracką płytkę z dyskografią zgubiłem