Nowy Album

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Nowy Album

Post autor: Budziol »

Płyta to może i jest gotowa od dawna, ale nie ma nic wspólnego z wczorajszym newsem :)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

WICKER MAN pisze: śr gru 30, 2020 12:25 pm
MaidenFan pisze: śr gru 30, 2020 11:50 amA kiedy mniej więcej można się spodziewać jakiejś zapowiedzi?
Jak wujek WICKER coś powie. 8) :lol:

To dajesz WICKER :P :lol:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dla AC/DC dozgonny szacun za wydanie świetnej, podnoszącej na duchu płyty w czasie pandemii.

Ze strony IM wielki środkowy palec pokazany fanom i ludziom (dotąd) ich lubiącym. Równia pochyła.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zakkahletz pisze: pt sty 08, 2021 1:54 pm Dla AC/DC dozgonny szacun za wydanie świetnej, podnoszącej na duchu płyty w czasie pandemii.

Ze strony IM wielki środkowy palec pokazany fanom i ludziom (dotąd) ich lubiącym. Równia pochyła.
Ale przepraszam... czy zespół (zespoły) mają OBOWIĄZEK wydawanie kolejnych płyt? A jak IM nagrali "depresyjną" płytę, to co wtedy? :lol:

Serio, to są Panowie w wieku "emerytalnym" (swoje już zrobili) i mogą spokojnie powiedzieć "nie chce nam się". Luz.
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie mają obowiązku, ale tutaj jest tajemnicą poliszynela, że materiał leży gotowy, tylko jego wydanie jest wstrzymywane. Żeby się nie przeliczyli z tą grą na czas...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Kwestia zobowiązań co do trasy LOTB. Teoretycznie przez pandemię zapewne mogliby ją anulować bez konsekwencji, ale stwierdzili, że jeszcze trochę $$$ da się z tego wyciągnąć. To mnie zupełnie nie dziwi, bo przecież ta scenografia kosztuje majątek i niewykluczone, że sumarycznie do tej pory nie zarobili na trasie tyle, ile można przypuszczać. Ale faktem jest, że to robienie jakiejś wielkiej tajemnicy z nowego materiału jest nieco dziecinne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: pt sty 08, 2021 2:31 pm Nie mają obowiązku, ale tutaj jest tajemnicą poliszynela, że materiał leży gotowy, tylko jego wydanie jest wstrzymywane. Żeby się nie przeliczyli z tą grą na czas...
Ale wiesz, że IM zawsze funkcjonowało na zasadzie płyta---> trasa. Teraz mają jeszcze zobowiązania związane z LOTB i pewno to wpływa na obecną sytuację. Gra na czas? Oni z nikim się już od dawna nie ścigają, hajsu mają tyle, że nie są w stanie tego wydać.
Schizoid pisze: pt sty 08, 2021 2:34 pm Ale faktem jest, że to robienie jakiejś wielkiej tajemnicy z nowego materiału jest nieco dziecinne.
Kwestia, czy ta płyta rzeczywiście jest i czy jest gotowa do wydania...
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

gumbyy pisze: pt sty 08, 2021 2:23 pmSerio, to są Panowie w wieku "emerytalnym" (swoje już zrobili) i mogą spokojnie powiedzieć "nie chce nam się". Luz.
Oni to już wyraźnie dają do zrozumienia. Jasne, że mogą to robić, jak również ja mogę po nich jechać za to, w dodatku mając przed oczami i uszami świeży kontrastujący casus AC/DC.

Schizoid pisze: pt sty 08, 2021 2:34 pm Kwestia zobowiązań co do trasy LOTB. Teoretycznie przez pandemię zapewne mogliby ją anulować bez konsekwencji, ale stwierdzili, że jeszcze trochę $$$ da się z tego wyciągnąć. To mnie zupełnie nie dziwi, bo przecież ta scenografia kosztuje majątek i niewykluczone, że sumarycznie do tej pory nie zarobili na trasie tyle, ile można przypuszczać. Ale faktem jest, że to robienie jakiejś wielkiej tajemnicy z nowego materiału jest nieco dziecinne.
Dziecinne i żałosne. Przecież niczego nie muszą anulować i mogą wyciągnąć swoje $$$, to nie o to chodzi. Wystarczyłoby wydać nowy album, ku wielkiej uciesze tłumów zagrać dosłownie 1 (ten sam) kawałek z niego na samym końcu każdego z koncertów pozostałych do końca tej trasy (jako bonus, bez zmian w scenografii) i nawet zapowiedzieć, że ten numer NIE będzie grany na następnej trasie, za to będzie kilka innych.

Ale nie, lepiej było wydać meksykańskie... coś.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: pt sty 08, 2021 3:01 pm
gumbyy pisze: pt sty 08, 2021 2:23 pmSerio, to są Panowie w wieku "emerytalnym" (swoje już zrobili) i mogą spokojnie powiedzieć "nie chce nam się". Luz.
Oni to już wyraźnie dają do zrozumienia. Jasne, że mogą to robić, jak również ja mogę po nich jechać za to, w dodatku mając przed oczami i uszami świeży kontrastujący casus AC/DC.
Ale, ale... czyli zespół może sobie dać na luz, ale trzeba ich za to jechać? :lol: Czy to jest poważne? Jedziesz jakiegośreżysera, że nie nakręci kolejnego filmu? Albo pisarza, że nie napisze kolejnej książki? Serio?
Zakkahletz pisze: pt sty 08, 2021 3:01 pm
Schizoid pisze: pt sty 08, 2021 2:34 pm Kwestia zobowiązań co do trasy LOTB. Teoretycznie przez pandemię zapewne mogliby ją anulować bez konsekwencji, ale stwierdzili, że jeszcze trochę $$$ da się z tego wyciągnąć. To mnie zupełnie nie dziwi, bo przecież ta scenografia kosztuje majątek i niewykluczone, że sumarycznie do tej pory nie zarobili na trasie tyle, ile można przypuszczać. Ale faktem jest, że to robienie jakiejś wielkiej tajemnicy z nowego materiału jest nieco dziecinne.
Dziecinne i żałosne. Przecież niczego nie muszą anulować i mogą wyciągnąć swoje $$$, to nie o to chodzi. Wystarczyłoby wydać nowy album, ku wielkiej uciesze tłumów zagrać dosłownie 1 (ten sam) kawałek z niego na samym końcu każdego z koncertów pozostałych do końca tej trasy (jako bonus, bez zmian w scenografii) i nawet zapowiedzieć, że ten numer NIE będzie grany na następnej trasie, za to będzie kilka innych.

Ale nie, lepiej było wydać meksykańskie... coś.
Płyta ---> trasa ją promująca, żeby ludzi poznali nowe numery. Od zawsze tak IM działa i na trasie promującej płytę sporo gra nowych kawałków, plus cała otoczka koncertu. Czego nie rozumiesz? ;) A takie dodatnie 1 kawałka, to dopiero byłoby żal.pl
Zresztą Panowie biznesmeni z IM wiedzą jak swój biznes prowadzić ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dwie trasy to więcej hajsu, niż jedna. Planując LOTB zakładali, że obejmie trzy lata i taka ilość koncertów finansowo pokryłaby koszty przeznaczone na piro, transport, itp. Nie oszukujmy się, to jest zaawansowane przedsiębiorstwo z planem biznesowym rozpisanym na 5 lat naprzód.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie napisałem, że TRZEBA, tylko że MOGĘ po nich za to jechać. :roll: Widzisz różnicę, gumbyy? Z kolei różnicę widzisz, jak sądzę, między jakimś reżyserem/pisarzem a zespołem muzycznym będącym osią tego forum, a jednak robisz to porównanie nie wiem skąd. :facepalm:

Powtarzam: nie chodzi o zawieszanie, przerywanie czy odwoływanie trasy, chodzi o ładny, rozumny i zasadny finansowo gest w kierunku fanów/zainteresowanych i, bądź co bądź, klienteli. A można byłoby się o to pokusić, tym bardziej, że sytuacja jest BEZPRECEDENSOWA, z uwagi na Wiadomo-Co-19.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No i ja się z tym zgadzam, zupełnie nie wykorzystali swoich możliwości. Począwszy od tego żartu z emisją fragmentów Download, przez ucięte Wacken, po oficjalny bootleg NOTB. Ale nowej płyty studyjnej nie wymagam. Pomijając już fakt, że mam w nią wywalone, to rozumiem, dlaczego się z nią wstrzymują.

Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zakkahletz pisze: pt sty 08, 2021 3:37 pm Nie napisałem, że TRZEBA, tylko że MOGĘ po nich za to jechać. :roll: Widzisz różnicę, gumbyy? Z kolei różnicę widzisz, jak sądzę, między jakimś reżyserem/pisarzem a zespołem muzycznym będącym osią tego forum, a jednak robisz to porównanie nie wiem skąd.
Ale przecież Ty sam zacząłeś od jakiegoś porównania z kosmosu do AC/DC które po pierwsze nie miało już żadnych zobowiązań koncertowych a po drugie wydało płytę którą zaczęli nagrywać w 2018 roku
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Porównanie kapel o podobnie długim istnieniu, obydwu z nurtu ostrego rocka (mniejsza o podgatunki), jest z kosmosu? Ciekawe.

Argument o zobowiązaniach koncertowych nic tu nie wnosi, pisałem już o tym.

Ci, którzy nie widzą "niefajności" działań IM wraz z managementem od pewnego czasu, oczywiście mają do tego prawo, z komentowaniem tego lub bez, jak komu się podoba. Mnie to mierzi, więc napisałem, tyle w temacie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ale ja widzę "niefajność" działania IM w ostatnich latach i nie raz o tym pisałem. Jednak nie zaliczam do tego faktu, że nie wydali w tym czasie płyty.
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie no. Nowej płyty nie oczekiwałem przed końcem trasy Legacy i "końcem" covidu. Wiadomo, że nowa płyta = trasa promująca (to samo zresztą mówił zdaje się Organek w omawianym ostatnio nowym numerze Teraz Rocka). I rozumiem, że chcą skończyć Legacy, bo poszło tam sporo pracy i kasy, może są jakieś zobowiązania, z których ciężko się wycofać.. Jeżeli mam mieć do nich pretensję, to o ten koncert w Meksyku. To powinien być BR. Z taką oprawą na trasie się o to prosiło. A wyszło takie wydanie na odwal się.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: pt sty 08, 2021 4:52 pm Nie no. Nowej płyty nie oczekiwałem przed końcem trasy Legacy i "końcem" covidu. Wiadomo, że nowa płyta = trasa promująca (to samo zresztą mówił zdaje się Organek w omawianym ostatnio nowym numerze Teraz Rocka). I rozumiem, że chcą skończyć Legacy, bo poszło tam sporo pracy i kasy, może są jakieś zobowiązania, z których ciężko się wycofać.. Jeżeli mam mieć do nich pretensję, to o ten koncert w Meksyku. To powinien być BR. Z taką oprawą na trasie się o to prosiło. A wyszło takie wydanie na odwal się.
Mogli też coś puścić z archiwum... wygrzebać coś historycznego i nam dać.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

gumbyy pisze: pt sty 08, 2021 5:10 pm
pz pisze: pt sty 08, 2021 4:52 pm Nie no. Nowej płyty nie oczekiwałem przed końcem trasy Legacy i "końcem" covidu. Wiadomo, że nowa płyta = trasa promująca (to samo zresztą mówił zdaje się Organek w omawianym ostatnio nowym numerze Teraz Rocka). I rozumiem, że chcą skończyć Legacy, bo poszło tam sporo pracy i kasy, może są jakieś zobowiązania, z których ciężko się wycofać.. Jeżeli mam mieć do nich pretensję, to o ten koncert w Meksyku. To powinien być BR. Z taką oprawą na trasie się o to prosiło. A wyszło takie wydanie na odwal się.
Mogli też coś puścić z archiwum... wygrzebać coś historycznego i nam dać.
Mają przecież świetny materiał z 2005 z Ullevi czy 2007 Donington. Mogliby nawet udostępnić to online za jakieś typowe opłaty z iTunes jak Live Chapter - 19,99zl. No szkoda. Ale liczę na koncerty w 2021. Jeszcze wszystko możliwe. Szczepionka działa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: pt sty 08, 2021 4:52 pm Wiadomo, że nowa płyta = trasa promująca (to samo zresztą mówił zdaje się Organek w omawianym ostatnio nowym numerze Teraz Rocka
Tego człowieka to lepiej nie przywoływać w dyskusji :mryellow:

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: pt sty 08, 2021 7:16 pm
pz pisze: pt sty 08, 2021 4:52 pm Wiadomo, że nowa płyta = trasa promująca (to samo zresztą mówił zdaje się Organek w omawianym ostatnio nowym numerze Teraz Rocka
Tego człowieka to lepiej nie przywoływać w dyskusji :mryellow:
I gazety pewnie też ;) Ale ciężko nie przyznać mu racji. Tak to obecnie wygląda. Płyta bez trasy jest bez sensu. No chyba, że jesteś AC/DC czy Metallica to wiadomo, że i tak będziesz miał pełne stadiony.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ