Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Wywiady i newsy

Post autor: longestday »

Oczywiście. Już nie mówiąc o produkcji kaset magnetofonowych - każdy Janusz mógł se produkować. Na zachodzie kupował CDs i kopiował na kasety z odpowiednią (oczywiście kiepską) wkładką... Za to dziś każdy Janusz może kupić płytę i od razu zamieścić ją na jutubie, aby inni Janusze mogli posłuchać. :facepalm:
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

I są tacy do tej pory ,którzy odsprzedają kasety z tamtych lat powiedzmy z 'taktu" ,"MG" czy "REMI POLAND" a ceny dyktują jak za oryginały (nawet sobie nie zdają sprawy ,że to piraty).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Się kiedyś (lata 90-te) kupowało te pirackie kasety :D miałem tego opór. Ale później weszły oryginalne i od nowa poszło budowanie kolekcji... a te iraty porozdawałem po znajomych.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Początek lat 90-tych to tylko piraty, tak gdzieś do 94 roku. Piraty i własne przegrywki na kasety Basf albo Sony :-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

erosinho pisze: sob mar 27, 2021 2:24 pm Początek lat 90-tych to tylko piraty, tak gdzieś do 94 roku. Piraty i własne przegrywki na kasety Basf albo Sony :-)
U mnie pod koniec lat 80-tych były przegrywki na kasety Stilon :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja zacząłem kupować CD w 1995 roku. Pamiętam, że załapałem się wtedy na podwójną reedycję płyt Ironów. Niestety szybko się wyprzedała, nie zarabiałem za dużo i udało mi się dorwać tylko Killers, The Number of the Beast i Somewhere in Time. Przy następnej wypłacie już tych pozostałych albumów nie było, więc kolejne tytuły kupowałem z pierwszego wydania. Następne podwójne CD z EMI dokupowałem po latach z drugiej ręki i niestety nie mam jeszcze POM, FOTD i NPFTD. Załapałem się też wtedy na fajną edycję płyt Ozza. Pamiętam, że płyty CD zacząłem kupować zanim kupiłem sobie odtwarzacz, na który dopiero odkładałem.
Wcześniej wiadomo - najpierw przegrywki ze "studia nagrań"(facet który miał dużo płyt), a później "oryginalne" kasety z Taktu, Barona, MG itd.
Na koniec przed CD, pierwsze licencjonowane kasety od MMP.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pierre Dolinski pisze: sob mar 27, 2021 8:32 pmPamiętam, że płyty CD zacząłem kupować zanim kupiłem sobie odtwarzacz, na który dopiero odkładałem.
U mnie tak samo.. pierwszy CD ("Rust in Peace") kupiłem jak jeszcze nie miałem odtwarzacza :lol:
Pierre Dolinski pisze: sob mar 27, 2021 8:32 pm Wcześniej wiadomo - najpierw przegrywki ze "studia nagrań"(facet który miał dużo płyt)
We Wrocławiu była "Kompakciarnia" w której gość pożyczał do domu CD. Można było 2 płyty na dzień pożyczyć :lol: i przy okazji sprzedawał czyste kasety :lol: Jak już dorobiłem się magnetofonu z CD to była jazda. Z kumplem codziennie tam byliśmy :D Interes padł podczas powodzi w 1997 roku, bo zalało pomieszczenie (piwnica) gdzie się ten przybytek mieścił. Szalone lata...
www.MetalSide.pl
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

IRON MAIDEN guitarist Adrian Smith has told SiriusXM's "Trunk Nation With Eddie Trunk" that fans can expect some surprises when the band finally returns to the road once the pandemic has subsided. "I think it'll be worth the wait, put it like that, as far as the MAIDEN thing goes, "There are some very, very exciting things in the pipeline. So that's all I can say, really… But I think the fans are gonna be delighted." Czyli nowy album zobaczymy jak świnia niebo. Bo najzwyczajniej nie został nagrany. Moim zdaniem do normalności koncertowej wrócimy gdzieś pod koniec 2023 (jak wszystkie cele ekon./społ. koronakurestwa zostaną zrealizowane. A czas już nie działa na korzyść naszych ulubieńców. Może być tak, że Maiden płynnie przejdą do fazy wydawania nieopublikowanych koncertówek i superwypasionych boxset'ów. Szkoda, że tylko Adrianowi chce się jeszcze tworzyć muzykę... Tak, tak ze wstydem przyznaję, że zrzędzę jak stary dziad. Takie czasy...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No ale przecież tu nic nie ma o nowym albumie. Może te niespodzianki to właśnie nowe utwory.
Z jednej strony trochę dziwne jakby nie byli w ogóle aktywni muzycznie , z drugiej , pierwszy raz mają tak długą przerwę, szmal jest więc leżą kołkami do góry.

Ja nie wiem czy od nich czegokolwiek już oczekuje, a na zobaczenie ich na żywo to już chyba nawet nie liczę. Nie wiem czy będę chciał iść na koncert w obecnych realiach tej psychozy. Nie mogę tego znieść idąc ulicą a gdzie tu mówić o zabawie na koncercie...
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jakoś nie chce mi się nawet łudzić, że niespodzianką będą nowe utwory. Obym się totalnie mylił.
Deleted User 1499

longestday pisze: pn mar 29, 2021 8:24 pm Jakoś nie chce mi się nawet łudzić, że niespodzianką będą nowe utwory. Obym się totalnie mylił.
No mi też ale mają dużo czasu , więc może zaskoczą :D
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Taaaaa. Bruce napisze 40 wariacji na temat "Empire of the Clouds", bo pozazdrości Janowi Sebastanowi Bachowi jego "Wariacji Goldbergowskich" i postanowi przyćmić go ilością. Do tego trzyalbumowego wydawnictwa jako bonus CD zostanie dodany singiel Iron Maiden.
Deleted User 1499

Łeee

A liczyłem na Wrathchild a cappella. :dance:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Adrian może sobie mówić co chce. Jego głos i tak nie ma znaczenia :mrgreen: Zdecyduje Rod, Steve i Bruce. A karty rozda czas i los.

M.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

beaviso pisze: pn mar 29, 2021 11:43 pm Adrian może sobie mówić co chce. Jego głos i tak nie ma znaczenia :mrgreen: Zdecyduje Rod, Steve i Bruce. A karty rozda czas i los.

M.
O ile cokolwiek jeszcze zostanie "rozdane".
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

mic7 pisze: sob mar 27, 2021 11:58 am I są tacy do tej pory ,którzy odsprzedają kasety z tamtych lat powiedzmy z 'taktu" ,"MG" czy "REMI POLAND" a ceny dyktują jak za oryginały (nawet sobie nie zdają sprawy ,że to piraty).
Jest popyt jest podaż
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Będzie limitowana edycja długopisów albo wód kolońskich ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Metalophil pisze: śr mar 31, 2021 7:16 am Będzie limitowana edycja długopisów albo wód kolońskich ;)
Stawiam na gacie... gacie z Edwardem... ekscytacja mocno ;)
www.MetalSide.pl
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

No i ten nieszczęsny merch. Puzzle jeszcze przeżyję, ale jak widzę te plastikowe figurki Eddie'ego to mam stan przedzawałowy... :facepalm:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

longestday pisze: czw kwie 01, 2021 4:53 pm No i ten nieszczęsny merch. Puzzle jeszcze przeżyję, ale jak widzę te plastikowe figurki Eddie'ego to mam stan przedzawałowy... :facepalm:
Jako rzecze Budziol: jest popyt, jest podaż ;)
ODPOWIEDZ