Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
Strasznie chaotyczny numer, jakby zlepek kilku utworów. Nie wiem co powiedzieć. Fajny refren, ale caly środek jeden chaos, może w pełnej albumowej wersji będzie lepiej. Kiske na plus, Kai też. Derisa mało więc się nie czepiam. Brakuje tego czegoś, podniosłości, majestatu Keepera. Na razie tak średnio bym powiedział.
Słuchałem póki co tylko 7 minutowej wersji, pierwsza część utworu super, potem trochę siada i już się nie podnosi. Te wszystkie zwolnienia mi nie podeszły. Najbardziej na plus refren, który może na dłużej zostać w głowie.
Ale to jest cały numer, tyle że wersja singlowa. O 17 będzie to samo.
Buu... to troszkę bez sensu... myślałem, że wjedzie cały numer. Ale rzeczywiście na singlu jest tylko "exclusive alternative vocals mix" jako cały numer.
Czyli ogólnie akcja jak z klipem "Halloween" - ciach, ciach.
www.MetalSide.pl
Po pierwszym odsłuchu wrażenia bardzo dobre. Zgadzam się również z tym, że druga połowa utworu trochę odstaje. Ale pierwsza połowa super. Najbardziej podoba mi się bas Markusa i oczywiście Kiske. Usłyszeć głos Hansena w Helloween ponownie, po 36 latach przerwy, to naprawdę kapitalna sprawa.
Też posłuchałem. Jest dobrze, choć gdzieś tam autoplagiaty mi weszły. No i trochę dużo "Gamma Ray" w tym graniu. No nic, spokojnie można czekać na album.
A singielka sobie zamówię
A singielka sobie zamówię
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Też skuszę się na tego singla. Dużą płytę wezmę pewnie w tej limitowanej 2CD i normalnej wersji. Zresztą jestem maniakiem Kiske i Hansena. Keeperów to mam po kilka wydań. 
To jeden z dwóch najlepszych kawałków na tej, dość bezpiecznej i zachowaczej płycie
Przy czym w pełnej wersji numer trwa ponad 11 minut.
Słuchałeś całą płytę ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
IgorW chyba dziennikarzem jest...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Jak to jest jeden z dwóch najlepszych kawałków to nie będzie dobrze.
Były odsłuchy dla prasy
Ja wezmę normalną, na 2 CD dwa numery więcej, pewno odpadyPierre Dolinski pisze: ↑pt kwie 02, 2021 4:30 pm Też skuszę się na tego singla. Dużą płytę wezmę pewnie w tej limitowanej 2CD i normalnej wersji. Zresztą jestem maniakiem Kiske i Hansena. Keeperów to mam po kilka wydań.![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 357
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tez mi gdzieś link do płyty mignął w mailu, ale od początku byłem pewien, że bedzie slabo i nie sluchalem.
No to zacytuję siebie, skoro już trafiłem w odpowiednie miejsce 
barsiarz pisze: ↑pt kwie 02, 2021 5:08 pm No więc tak - posłuchałem Skyfall w normalnej jakości i cóż... Jeżeli tak brzmi najlepszy moment płyty to strach ją w czerwcu odpalać. I trochę szkoda, że "1/7 Helloween" mimo niezadowolenia z nagranego materiału, zdecydowała się to firmować.
Sorry, ale to jest medley.
Na odtrutkę leci King for 1000 Years - po stokroć lepsze.
O, a kto jest niezadowolony i skąd to info?barsiarz pisze: ↑pt kwie 02, 2021 6:19 pm No to zacytuję siebie, skoro już trafiłem w odpowiednie miejsce
barsiarz pisze: ↑pt kwie 02, 2021 5:08 pm No więc tak - posłuchałem Skyfall w normalnej jakości i cóż... Jeżeli tak brzmi najlepszy moment płyty to strach ją w czerwcu odpalać. I trochę szkoda, że "1/7 Helloween" mimo niezadowolenia z nagranego materiału, zdecydowała się to firmować.
Sorry, ale to jest medley.
Na odtrutkę leci King for 1000 Years - po stokroć lepsze.