U mnie w zasadzie sporo jest takich zespołów, które kupuję w ciemno. No chyba, że są podejrzenia, że mogli coś słabego nagrać - jak na przykład ostatni Helloween. Albo jak w przypadku Therion i opery "BA". A tak to w większości kupuję po przesłuchaniu singla, czy też dwóch.
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
www.MetalSide.pl
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie to bdb rzecz, jedyny zarzut, że troszkę przydługa...Albo jak w przypadku Therion i opery "BA".
- Metalophil
- -#Moonchild

Już długość krążka podstawowego nie wróży dobrze, a tu jeszcze dwa bonusy...Może być przydługi kluch. Oby nie. Kupić kupię, choćby w ramach podziękowania za niesamowitą trasę United - to było coś wspaniałego!
To koncertówkę też kupMetalophil pisze: ↑sob kwie 03, 2021 10:36 am Kupić kupię, choćby w ramach podziękowania za niesamowitą trasę United - to było coś wspaniałego!
www.MetalSide.pl
- Metalophil
- -#Moonchild

Wiadomix że mamgumbyy pisze: ↑sob kwie 03, 2021 11:59 amTo koncertówkę też kupMetalophil pisze: ↑sob kwie 03, 2021 10:36 am Kupić kupię, choćby w ramach podziękowania za niesamowitą trasę United - to było coś wspaniałego!![]()
![]()
![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wiadomo, że nie będzie
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przesłuchałem ten Skyfall, pierwsze minuty bardzo wysoki poziom i świetny bas, a potem takie nie wiadomo co. Partia Hansena - Gamma. Partia Derisa - Helloween w stylu Legacy. Ogólnie bez wyrazu ten numer, przesłuchałem i zapomniałem.
-
Deleted User 5490
A ja się tak stęskniłem za czymś nowym od nich, że biorę to w ciemno. Po wydaniu kilkunastu płyt ma się już określony styl. Trudno spodziewać się niespodzianek. Przed sztampowością trudno uciec. Iron Maiden od drugiej połowy lat 90tych gryzą własną dupę i bardzo często w kiepskim stylu a wielu ludziom, którzy za to krytykują Helloween nie przeszkadza, że pół dupy Iron Maiden zostało już odgryzione. 
Po przesłuchaniu tego Skyfall. Szczerze mówiąc obecnie chłopaki z Helloween są w wyższej formie niż chłopaki z Maiden. Lepsze solówki, wokalnie super a i kawałki mają jakąś dynamikę i szybkość. Maideni już dawno pogrążyli się w dziaderskim kierpcowaniu i zapomnieli jak się komponuje fajne patatajce.
Po przesłuchaniu tego Skyfall. Szczerze mówiąc obecnie chłopaki z Helloween są w wyższej formie niż chłopaki z Maiden. Lepsze solówki, wokalnie super a i kawałki mają jakąś dynamikę i szybkość. Maideni już dawno pogrążyli się w dziaderskim kierpcowaniu i zapomnieli jak się komponuje fajne patatajce.
Tyle, że ten numer to tylko na początku jest fajny patatajec, o czym pisałem. Potem robi się misz masz i kawałek się kompletnie rozmywa i nie przyciąga uwagi. Dopiero sama końcówka ok.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Odpal "If Eternity", "Talisman", albo "FTGGOG".Pierre Dolinski pisze: ↑sob kwie 03, 2021 3:45 pm Po przesłuchaniu tego Skyfall. Szczerze mówiąc obecnie chłopaki z Helloween są w wyższej formie niż chłopaki z Maiden. Maideni już dawno pogrążyli się w dziaderskim kierpcowaniu
@Dzosef, przecież to było 6 i więcej lat temu
@Pierre można narzekać na ostatnie płyty Maiden, ale żeby porównać formę, to chyba musimy poczekać na tą nową płytę, żeby były wydane w odstępie 1-2 lat a nie 6.
@Pierre można narzekać na ostatnie płyty Maiden, ale żeby porównać formę, to chyba musimy poczekać na tą nową płytę, żeby były wydane w odstępie 1-2 lat a nie 6.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
No zgoda Dzozef. To fajne kawałki. Kilka uzbierało się przez te ostatnie 20 lat. Może nawet z dziesięć. Nie więcej.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak mieliby wydać coś na sile, to niech nie wydają. TFF to mój top3 Maiden, Tbos się u mnie wysoko trzyma i wiaze sie z bezcennymi wspomnieniami. Jak mają kończyć w ten sposób, to spoko.
Płyt Hello zapowiada się ewidentnie na taki nagrany na siłę.
Ale o tym, że jeżeli trasa United odniesie sukces, to pewnie będą próbowali coś "na siłę" nagrać, to gadaliśmy już przy okazji koncertów na pierwszej części trasy. Wiadomo jednak, że kasa musi się zgadzać. A teraz, gdy nie mogą koncertować tym bardziej trzeba jakoś sprzedaż napędzić.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 7865
Śmiechłem
Ale w sumie zaskoczenie, że żadnego intro nie ma. Szkoda, że ostatnio odeszli od tego...
www.MetalSide.pl
Łudzić się zawsze wolno!
W sumie to jest, bo pierwszy numer się rozwija chyba z minutę zanim nabierze pędu. Nie jest to intro w stylu tych pseudo orkiestrowych, które potrafili mieć, ale dzięki temu brzmi fajniej
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ehh jak sobie przypomne Prage i Wwe, gdzie jeszcze pod sceną podjelismy decyzję o wyjezdzie do Berlina... a to zaraz będą 4 lata?pz pisze: ↑sob kwie 03, 2021 11:14 pm Ale o tym, że jeżeli trasa United odniesie sukces, to pewnie będą próbowali coś "na siłę" nagrać, to gadaliśmy już przy okazji koncertów na pierwszej części trasy. Wiadomo jednak, że kasa musi się zgadzać. A teraz, gdy nie mogą koncertować tym bardziej trzeba jakoś sprzedaż napędzić.