TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Metalophil »

A tak swoją drogą, to sądząc po ilości wersji tego utworu i aż dwóch doń teledyskach można dojść do wniosku, że Kat skończył się na "Ostatnim Taborze" :D Czyli zanim się tak naprawdę zaczął :D
Ale jak rozumiem jest to celowa polityka pana Piotra, mająca na celu umniejszanie roli RK jako autora tekstów. Chłop musi mieć faktycznie sporo samozapału i kasy, bo rzeczywiście nagrywa te albumy sam dla siebie...Możnaby rzec: prawdziwy niepokorny artysta ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Powinno się założyć nowy temat pod nazwą Lucky Luczyk vs Roman, z ankietą popularności. Przy okazji przewalić do niego każdy post na forum dotyczący konfliktu i rozłamu w Kacie. Byłby ciekawy materiał do analizy. :D
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

TSA się reaktywowało w składzie Piekarczyk-Nowak-Machel-Mąciwoda-Kraszewski. Póki co ogłoszony tylko jeden koncert w Jarocinie.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No w sumie pytanie, czy to prawdziwa reaktywacja, czy tylko okolicznościowy koncert. Tak czy siak ciekawa sprawa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Podejrzewam i mam nadzieję, że się nie mylę, że to efekt pandemicznych przewartościowań (życiowych i finansowych) u panów muzyków i wróży reaktywację na dłużej.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Przecież reaktywacja "na dłużej" z Mąciwodą to wątpliwa sprawa, wszak on Skorpion...
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Po co takie reaktywacje, skoro od nastu lat nawet płyty nie byli w stanie nagrać.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ano np. po to, żeby lud pracujący miast i wsi na koncerty mógł pójść. Mogliby pograć razem (po Jarocinie nawet z kimś w zastępstwie Mąciwody) np. do końca przyszłego roku i zarobić na tym furę siana.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Czyli tylko po kasę, bo szczerości to w tym już za grosz.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

TSA nigdy nie było wiele warte. A niby tak się kłócili :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

sajki pisze: czw maja 13, 2021 7:59 pm Czyli tylko po kasę, bo szczerości to w tym już za grosz.
szczerość tylko u Brudnego Skurwysyna ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Życzę im powodzenia.... do pierwszej kłótni. :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ładnie posmarowali siana, żeby Piekarczyk z Nowakiem na jednej scenie stanęli haha
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

widman pisze: wt maja 18, 2021 10:57 am Ładnie posmarowali siana, żeby Piekarczyk z Nowakiem na jednej scenie stanęli haha
Musi być konkretny hajs bo Piekarczyk naprawdę średnio przepada za Nowakiem.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

To tylko detal techniczny: trzeba stanąć na przeciwnych krańcach sceny i unikać kontaktu wzrokowego.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Zakkahletz pisze: wt maja 18, 2021 4:55 pm To tylko detal techniczny: trzeba stanąć na przeciwnych krańcach sceny i unikać kontaktu wzrokowego.
Pewnie za ten szmal można się zmusić.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zdan pisze: wt maja 18, 2021 5:31 pm
Zakkahletz pisze: wt maja 18, 2021 4:55 pm To tylko detal techniczny: trzeba stanąć na przeciwnych krańcach sceny i unikać kontaktu wzrokowego.
Pewnie za ten szmal można się zmusić.
No, wiadomo.
To jest chamska jazda po sentymentach. Wielu ludzi podjaranych tym koncertem jak sto piędziesiąt. Spoko, dobry skład, ale nie można pomijać tych wszystkich animozji, rozpadów w grupie TSA. Przecież teraz gra sobie Kapłon, Niekrasz z jakimś kolesiem na wokalu i to jest ich TSA. A ci to jakie TSA? To lepsza czy gorsza wersja? Fakt, że ludzie związani z grupą, bo zarówno Kraszewski jak i Baby grali w TSA ale nie są kojarzeni na pewno przez niedzielnych fanów. Nie wiadomo dla kogo ten koncert. Bo gdyby mieli zagrać jeden, jedyny w oryginalnym składzie to powinni dogadać się z Kapłonem i Niekraszem. Ale myślę, że Piekarczyk z Nowakiem się jakoś zapalili na siano i teraz Baby pójdzie do Skorpions, Kraszewski zostanie i wezmą jakiegoś basistę no i będzie trasa w opozycji do grupy TSA dwóch byłych członków. Komedia.
No i naturalnie jedni i drudzy napierdalają stare kawałki bez opcji na album. Czyli najsmaczniejsze są te kotlety, które piąty raz podsmażone :)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dopasowując do sytuacji spostrzeżenie pani z "Rejsu": nikt nikogo na tym koncercie/tych koncertach pod pistoletem nie będzie zatrzymywał. Są rzesze ludzi lubiących rocka, którzy marzą o tym, żeby znowu móc chodzić na różne imprezy muzyczne czy szerzej kulturalne (przecież sami jesteśmy wśród nich), a jak się dowiedzą o sztuce/sztukach TSA, to już w ogóle szał. To jest jazda po sentymentach, ale czy chamska?
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Z fejsa słusznego kata:
Rano dowiedziałem się, że jeden z fanów organizuje zbiórkę kasy w celu wspomożenia mnie finansowo. Poprosiłem o zaniechanie tej inicjatywy. Organizator przedsięwzięcia obiecał zwrócić darczyńcom przekazane kwoty. Mam nadzieję, że nie będziecie go katować.
Dzięki za waszą wrażliwość i chęć wsparcia.
Gdy budżet mi się nie dopina, a perspektywy zarobkowe marne, korzystam ze wsparcia i sympatii grona moich przyjaciół. Być może kiedyś i tego zabraknie, wówczas sam grzecznie poproszę o pomoc.
Staramy się w miarę możliwości zachęcać do zainteresowania zespołem ufając, że wpadniecie na występy czy do naszego sklepiku. Tu zdradzę, że rysują się plany wydarzeń, które mam nadzieje was zainteresują. W następnym tygodniu uaktualnimy grafik koncertowy oraz uruchomię przedsprzedaż, lub jak kto woli, pre-ordery, następnej mojej solowej płyty. Pozdrawiam serdecznie - Romek
Czyli będzie solowa płyta Romka. Było to gdzieś ogłaszane? Nie kojarze
Tak czy siak czekam i preorder wezmę
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Miałem wpłacać na ta zbiórkę ale w takim wypadku kupię płytę Romka i pójdę na koncert w Wawce (bilet juz mam),zdrowia Roman !!!
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
ODPOWIEDZ