Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Na 99% Writing On The Wall
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja obstawiam , że to tytuł singla i brzmi on "Writing on the wall"
To ride the storm to an empire of the clouds...
-
longestday
- -#Wrathchild

Może być to tytuł i singla i całej płyty.
-
Deleted User 5490
Zarówno jak na tytuł singla jak i płyty brzmi to moim zdaniem idiotycznie. Przynajmniej w tłumaczeniu na polski.
-
Deleted User 5155
A musi mieć jakąś sensowną treść? Inna sprawa, że w tym przypadku - choć nie bezpośrednio - ma.
Mane, tekel, fares. Dobry tekst (czy też przesłanie) na ostatni imo studyjny album.
Mane, tekel, fares. Dobry tekst (czy też przesłanie) na ostatni imo studyjny album.
-
Deleted User 5490
Ale konkretnie tytuł "Writing on the Wall" byłby głupi i brzmiałby głupio. Gdyby zatytułowali płytę "Mane, Tekel, Fares", albo "Belshazzar's Feast", to byłoby OK.
Nie, biorąc pod uwagę jak to sformułowanie jest traktowane / używane w j. angielskim. To po prostu koniec Maiden 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
Szczerze to mam nadzieję, że będzie to ich ostatni studyjny album, bo wydaje mi się, że formuła się wyczerpała i nie mają już nic ciekawego do powiedzenia. Są zespoły, które w obrębie swojego stylu są w stanie tworzyć nadal świetne albumy. Mam wrażenie, że Iron Maiden do tych zespołów już się nie zalicza. Niech jeżdżą po festiwalach, grają trasy koncertowe, odgrzewają kotlety, wydają boxy z reedycjami i niepublikowanymi koncertami, ale niech już nie komponują.
A mnie się wydaje, że to jednak nie będzie ostatnia płyta 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Tak jak mówi pz, po angielsku Writing on the Wall oznacza nieubłagany koniec. Także tytuł idealny na ostatnią płytę.
Tak jak Panowie wyżej wspomnieli, to normalne wyrażenie w języku angielskim. Chcesz powiedzieć, że inne tytuły IM nie brzmią głupio? A Księga Dusz?Pierre Dolinski pisze: ↑pt lip 09, 2021 10:26 am Ale konkretnie tytuł "Writing on the Wall" byłby głupi i brzmiałby głupio. Gdyby zatytułowali płytę "Mane, Tekel, Fares", albo "Belshazzar's Feast", to byłoby OK.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Mój słownik podaje, że ten idiom oznacza zbliżanie się czegoś nieprzyjemnego, trudnego. Może zatem jeden z utworów będzie odnosił się do aktualnych wydarzeń związanych z pandemią i trwogą z nią związaną - hymn pandemiczny?
-
Deleted User 5490
Dobra. Poddaję się. 
-
Deleted User 5490
Czyli można powiedzieć, że album może odnosić się nie tylko do końca Maiden, ale też do końca obecnej cywilizacji, tak jak dopełniły się losy Babilonu.
Skoro nagrywali go w 2019, to raczej wątpię. Chyba, że były jakieś dodatkowe sesje nagraniowe...Ale w to również wątpię.MaidenZary pisze: ↑pt lip 09, 2021 1:08 pmMój słownik podaje, że ten idiom oznacza zbliżanie się czegoś nieprzyjemnego, trudnego. Może zatem jeden z utworów będzie odnosił się do aktualnych wydarzeń związanych z pandemią i trwogą z nią związaną - hymn pandemiczny?
Nieco zmieniony Clairvoyant 
https://youtu.be/XVcxgmtwaSk
1.13 - Live Forever
1.41 - grafika z plakatu (wieża)
2.53 - Man or Beast
3.26 i 4.16 - opera? Miejsce z którego Bruce udzielał wywiadu?
1.13 - Live Forever
2.53 - Man or Beast
Kolejne wskazówki albo w końcu jakieś konkretne informacje mogą pojawić się na dzisiejszym 'Listening Party' na twitterze: https://twitter.com/IronMaiden/status/1 ... 69507?s=20
Dosyć mocno jest promowane to "wydarzenie:, info na oficjalnej stronie, tweety itd, nawet sam Bruce zaprasza, także może czego wiecej dowiemy się wieczorem
https://twitter.com/IronMaiden/status/1 ... 76064?s=20
Dosyć mocno jest promowane to "wydarzenie:, info na oficjalnej stronie, tweety itd, nawet sam Bruce zaprasza, także może czego wiecej dowiemy się wieczorem
https://twitter.com/IronMaiden/status/1 ... 76064?s=20
czy ta opera miałaby zapowiadać super progresywny album z udziałem orkiestry, wypełniony samymi wałkami w stylu Imperium Chmur?wojczi pisze: ↑pt lip 09, 2021 4:02 pm Nieco zmieniony Clairvoyant
1.13 - Live Forever
2.53 - Man or Beast
Według mnie nagrali(lub zagrają) live, które niedługo będzie streamowane.
Potwierdzony jest też nowy film dokumentalny. No i oprócz tego płyta.
Potwierdzony jest też nowy film dokumentalny. No i oprócz tego płyta.