The Writing on the Wall - opinie

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
7
13%
9
7
13%
8
11
21%
7
9
17%
6
6
11%
5
4
8%
4
3
6%
3
1
2%
2
3
6%
1
2
4%
0
0
Brak głosów

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Czekamy do 15 lipca?

Post autor: wojczi »

WICKER MAN pisze: pn lip 12, 2021 1:05 pm Odnośnie grania na żywo. Nie sądzę, żeby udało się ciągać przez pół świata Harry'ego, Dave'a i Nicko tylko po to, żeby zagrali kilka numerów w londyńskim teatrze. Plus wirtualne koncerty to raczej coś, co nie ewidentnie nie jest w stylu Maiden - widać jak męczyło ich granie live w studio bez publiczności, np. przy okazji Abbey Road w 2006.
Tak właśnie myślałem, musieliby odbywać kwarantannę po przylocie itd.
No to czekamy na WOTW w czwartek :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

WICKER MAN pisze: pn lip 12, 2021 1:03 pm
Budziol pisze: pn lip 12, 2021 11:54 am
WICKER MAN pisze: pn lip 12, 2021 11:29 am "Writing On The Wall" nie jest tytułem nowej płyty Maiden. :roll: :twisted:
Tylko singla
8) 8)

Mam nadzieję ;)

To powiedz co ten teatr na zapowiedziach moze oznaczac? Fragmenty teledysku do singla?
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Ja z tego miejsca dziękuję osobie, która prowadzi fp Sanktuarium na fejsbuku. W temacie była taka posucha, że nie zaglądałem tu od kwietnia, a tu dziś wyświetlił mi się post z ciekawostką na temat nowego albumu i właśnie przewertowałem co tu pisaliście. Cóż, mogę powiedzieć: czekam ;)
To, że będzie singiel to wiadomo. Wydaje mi się, że jest spora szansa aby przy tym ogłosili tracklistę wraz z okładką albumu, bo jeśli mnie pamięć nie myli to w przypadku ostatnich płyt to wszystko na raz było puszczane (?). Ciekawe co z tym teatrem, skoro nagranie live raczej było nierealne, może w jakiś sposób tamto miejsce pojawi się w animacji? Swoją drogą szkoda, że znów animowany teledysk, bo wielkim zwolennikiem animacji Ironów nie jestem :P
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nic nie mówiący, 14 sekundowy teaser od Iron Maiden:
https://twitter.com/IronMaiden/status/1 ... 3206834183
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

wojteq pisze: pn lip 12, 2021 6:20 pm Ja z tego miejsca dziękuję osobie, która prowadzi fp Sanktuarium na fejsbuku. W temacie była taka posucha, że nie zaglądałem tu od kwietnia, a tu dziś wyświetlił mi się post z ciekawostką na temat nowego albumu i właśnie przewertowałem co tu pisaliście. Cóż, mogę powiedzieć: czekam ;)
To, że będzie singiel to wiadomo. Wydaje mi się, że jest spora szansa aby przy tym ogłosili tracklistę wraz z okładką albumu, bo jeśli mnie pamięć nie myli to w przypadku ostatnich płyt to wszystko na raz było puszczane (?). Ciekawe co z tym teatrem, skoro nagranie live raczej było nierealne, może w jakiś sposób tamto miejsce pojawi się w animacji? Swoją drogą szkoda, że znów animowany teledysk, bo wielkim zwolennikiem animacji Ironów nie jestem :P
To chyba Ralf prowadzi.

Nie wiem jak chlop sobie radzi tyle miesiecy bez liczenia krzesełek. Może zakażonych liczy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Obecnie na maidenfans liczy jak spada popularność Iron Maiden w porównaniu do Black Sabbath czy Mety, więc się nie nudzi :D
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

W lipcu singiel. Najpewniej kawałek zatytuowany "WOTH"

We wrześniu cała płyta. Najpewniej "Belshazzar's Feast"

Latem 2022 niedobitki (w sensie daty) z trasy LOTB, a potem od jesieni tour z nową płytą.

Kurtyna :dance:

* sorry że zepsułem Wam oczekiwanie
** podziękujecie / przyznacie rację w w czwartek wieczorem :lol: :wink:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Kuba pisze: pn lip 12, 2021 8:20 pm W lipcu singiel. Najpewniej kawałek zatytuowany "WOTH"
WOTH?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Bon Dzosef pisze: pn lip 12, 2021 8:14 pm
wojteq pisze: pn lip 12, 2021 6:20 pm Ja z tego miejsca dziękuję osobie, która prowadzi fp Sanktuarium na fejsbuku. W temacie była taka posucha, że nie zaglądałem tu od kwietnia, a tu dziś wyświetlił mi się post z ciekawostką na temat nowego albumu i właśnie przewertowałem co tu pisaliście. Cóż, mogę powiedzieć: czekam ;)
To chyba Ralf prowadzi.

Nie wiem jak chlop sobie radzi tyle miesiecy bez liczenia krzesełek. Może zakażonych liczy
Chyba Maciek Macho?
Ralf odpuścił sobie :/
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ralf już Ironów nie słucha...cóż...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja też nie słucham, ale na forum siedzę 8)

Mam przesyt
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

WICKER MAN pisze: pn lip 12, 2021 1:05 pm Odnośnie grania na żywo. Nie sądzę, żeby udało się ciągać przez pół świata Harry'ego, Dave'a i Nicko tylko po to, żeby zagrali kilka numerów w londyńskim teatrze. Plus wirtualne koncerty to raczej coś, co nie ewidentnie nie jest w stylu Maiden - widać jak męczyło ich granie live w studio bez publiczności, np. przy okazji Abbey Road w 2006.
A może zagrali jakiś mini koncert z fanami? Cała sala może pomieścić 2k osób. Trochę za dużo zachodu żeby na 1 singiel w tych czasach ściągać cały zespół. Co innego gdyby mieli nagrać teledysk. Ale to i tak za dużo patrząc na to jak leniwi są.
A gdyby zagrali cała płytę?
To ride the storm to an empire of the clouds...
Deleted User 2259

Najlepszy news dla mnie to byłby jakis mini koncert bez publiki kilka utworow niegranych od dawna albo wcale, Only the Good, Empire, czy To Tame A Land, to byłby sztos dopiero.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ja chyba też wolałbym mini koncert z niegranymi dotąd utworami, niż singla :P
Deleted User 2259

Mogliby to wydać do kupienai na dvd/blu ray, to bym kupił :)
Deleted User 2259

Co byście powiedzieli na taki mini set, godzina:

1. Fallen Angel
2. Fortunes of War
3. Total Eclipse
4. Journeyman
5. Alexander the Great
6. To Tame A Land
7. Only the Good

Encore
8. Empire
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Invader pisze: pn lip 12, 2021 9:05 pm Co byście powiedzieli na taki mini set, godzina:

1. Fallen Angel
2. Fortunes of War
3. Total Eclipse
4. Journeyman
5. Alexander the Great
6. To Tame A Land
7. Only the Good

Encore
8. Empire
W życiu Empire - jest mocno rozwleczony :P Chyba, że pierwsze 6 minut.
Deleted User 2259

Ale Nicko w jednym z wywiadów mówił kiedyś, ze moze zagraja go na jakas specjalna okazje, moze to jest ta okazja :mrgreen: :B
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Niby mogliby ogłosić jakieś covidowe tourne po UK np., na którym dawaliby koncerty w odpowiednich miejscach, gdzie można wpuścić mało osób z zachowaniem odpowiedniego dystansu, na którym graliby same sztosy z mokrych marzeń fanów. Ale na uja by dawali to IMXVII na plakacie? dla samego mylenia tropów?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Ralf swego czasu pisał, ze nie ma czasu po prostu ciągnąć SANKTUARIUM, ale Maiden to chyba słucha ;)
Wicker gdzies pisał, ze live raczej nie wchodził w rachubę i jakoś tez nie wierzę w nagranie 5 kawałków bez publiki.
Aczkolwiek nie potrafię znaleźć innego wytłumaczenia na teatr ktory się przewija w Clairvoyant i wywiadzie z Brucem.
W sumie 3 dni i sporo się rozjaśni ;)
Efekt osiągnęli :pijak:
ODPOWIEDZ