The Writing on the Wall - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Czekamy do 15 lipca?
Dopiero zacząłem słuchać, póki co miks i całe brzmienie mi nie siedzi, bo sama melodia i akustyk git. Wokal też jakiś taki schowany.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Deleted User 2259
Teledysk 2/10
Numer 4/10, liczyłem na solo Dave'a
Numer 4/10, liczyłem na solo Dave'a
-
Deleted User 1499
Kurr chcieliście coś innego niż ostatnie płyty to macie 
Ja muszę go jeszcze przesłuchać kilka razy. Na pewno pierwsze co się rzuca w ucho to te brzmienie...
Ja muszę go jeszcze przesłuchać kilka razy. Na pewno pierwsze co się rzuca w ucho to te brzmienie...
Myzucznie spoko, oderwali się trochę od tradycyjnego Maiden. Ale wokal to porażka. Za wysoko, znowu to męczące wycie Bruce'a. Czy oni są kurwa głusi? Przecież tego się nie da słuchać. Bruce powinien się ograniczyć do niskich partii. Do tego samo brzmienie wokalu bardzo schowane z tyłu. Dopóki nie było wokalu to nawet się łudziłem że to będzie fajny kawałek. I to by było na tyle
Teledysku nawet nie będę komentował bo nigdy nie słynęli z dobrych klipów.
Ostatnio zmieniony czw lip 15, 2021 7:15 pm przez vyrus, łącznie zmieniany 1 raz.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- Saimon1995
- -#Moderator

Szkoda, że nie ogłosili żadnych szczegółów dotyczących następcy 'TBOS". Chyba, że coś jeszcze będzie (później).
No cóż.. a już myślałem, że poziom El dorado i SOL trudno będzie przebić, a jednak można. Dramat.. i niestety jeszcze pewnie będą to grali na koncertach.. bleh..
Teledysk całkiem fajny. Patrząc na erę reunion to dałbym mu 3 miejsce po Wickerze i Benku.
To co Panowie czekamy do 19 na info o płycie?
Teledysk całkiem fajny. Patrząc na erę reunion to dałbym mu 3 miejsce po Wickerze i Benku.
To co Panowie czekamy do 19 na info o płycie?
To ride the storm to an empire of the clouds...
no to na pewno
-
Deleted User 357
Najlepszy "singiel" Maiden od czasów BNW, chociaż to nie jest jakiś wielki wyczyn. Zgadzam się z Dzosefem że miks trochę dziwny
-
Deleted User 6661
Też tak mi się zdaje. Niby wszystko na swoim miejscu, ale brakuje polotu. Takie trochę wymęczone melodie. Dobrze, że na końcu nie powtórzyli zagrywki ze wstępu. Trzeba jeszcze parę razy posłuchać...
-
Deleted User 7865
Słucham i kawałek uważam za słaby, przydługi i bez polotu. Refren powiedziałabym że już został przez nich zagrany sto razy wcześniej...
...ale wciąż jest to lepsze niż większość tego co wydają ostatnio wszyscy ci starzy rockmeni xd
...ale wciąż jest to lepsze niż większość tego co wydają ostatnio wszyscy ci starzy rockmeni xd
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Riff bardzo dobry, melodia dobra, wokal mi siedzi. Druga i trzecia solówka sztos. Ale kurwa co jest z tym brzmieniem? Aż boli uszy, jakie to wszystko płaskie, wysokie tony bardzo przytłumione, ale nie przygłuszone niskimi, tylko po prostu przytłumione.
Póki co 7-8 / 10. Mam nadzieje, ze jednak w wersji płytowej ktoś jeszcze popracuje nad brzmieniem.
Póki co 7-8 / 10. Mam nadzieje, ze jednak w wersji płytowej ktoś jeszcze popracuje nad brzmieniem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Słaby mix, solówki momentami fajne, a momentami takie męczenie buły, fajne akustyczne intro, główny riff pomyłka. Najsłabszy singiel od wielu lat.
Bardzo dobry. Chyba najbardziej mi się podoba od 2003 roku kiedy siedziałem z Karmi i czekałem na Wildest Dreams.
Świetny teledysk !
Świetny teledysk !
Kevin Shirley się kłania.Bon Dzosef pisze: ↑czw lip 15, 2021 7:17 pm Ale kurwa co jest z tym brzmieniem? Aż boli uszy, jakie to wszystko płaskie, wysokie tony bardzo przytłumione, ale nie przygłuszone niskimi, tylko po prostu przytłumione.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Z tym akurat mi się nie skojarzyło.
Teledysk kojarzy mi się z Linkin Park,Breaking the Habit chyba. I wkurza mnie ten Eddie samuraj z gry.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Nad teledyskiem pracowało 60 ludzi...
Cóż - nie wiedzieli o istnieniu Walaszka i jego ekipy.
M.
Cóż - nie wiedzieli o istnieniu Walaszka i jego ekipy.
M.
Teledysk beznadziejny, utwór 8/10.
Na youtube brzmi masakrycznie(no to niezły dobly atmos XD), na streamingach lepiej.
Na youtube brzmi masakrycznie(no to niezły dobly atmos XD), na streamingach lepiej.
Tak, bo na single wypuszcza się numery z innym brzmieniem niż na albumie xDBon Dzosef pisze: ↑czw lip 15, 2021 7:17 pm Riff bardzo dobry, melodia dobra, wokal mi siedzi. Druga i trzecia solówka sztos. Ale kurwa co jest z tym brzmieniem? Aż boli uszy, jakie to wszystko płaskie, wysokie tony bardzo przytłumione, ale nie przygłuszone niskimi, tylko po prostu przytłumione.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01