The Writing on the Wall - opinie

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
7
13%
9
7
13%
8
11
21%
7
9
17%
6
6
11%
5
4
8%
4
3
6%
3
1
2%
2
3
6%
1
2
4%
0
0
Brak głosów

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: 15.07.2021 premiera nowego singla: The Writing on the Wall

Post autor: Budziol »

TFF miał się nijak do eldorado. A sa tam perelki pokroju Talisman czy zaykajacego kolosa
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Starblind, Avalon, Mother of Mercy, sztos płyta.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Invader pisze: czw lip 15, 2021 11:45 pm Starblind, Avalon, Mother of Mercy, sztos płyta.
Gdyby jeszcze Bruce tam tak nie piał... Starblind i Talisman ratują tą płytę. BTW. mam nadzieję, że nowa płyta zamknie się w 65 minutch, bo na ostatnich kilku płytach było zbyt wiele wypełniaczy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja i tak na jego śpiew nie zwracam zbytniej uwagi, bo dla mnie to najsłabsze ogniwo zespołu razem z JG. Na Tyranny śpiewał kapitalnie, a potem coś nie tak. Ale to tylko moje zdanie.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Zamiast nowej plyty Iron Maiden kupię album Mendesa i jego ekipy. To będą lepiej zainwestowane pieniądze.
guild_bass
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: guild_bass »

sorry chlopaki ale ten kawalek jest najgorszy jaki kiedy kolwiek sluchalem -poprostu tragedia i jestem mocno zawiedziony bardzo mocno
guild_bass
-#Charlotte
-#Charlotte

kawalek ktorego nigdy bym nie chcial slyszec live , Osobiscie mocno jestem zawiedziony
nie wiem co napisac ,odgrzewany kotlet na maksa bez pomysłu i troche mi glupio bo jeszcze kilka godzin temu bronilem chlopaków
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

guild_bass pisze: pt lip 16, 2021 1:39 am sorry chlopaki ale ten kawalek jest najgorszy jaki kiedy kolwiek sluchalem -poprostu tragedia i jestem mocno zawiedziony bardzo mocno
Nie no, o ile zrozumiem, że ktoś mógłby powiedzieć, że to najgorszy utwór Maiden (bo sam uznaje go za jeden z najsłabszych), to tu poleciałeś trochę :D
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

guild_bass
-#Charlotte
-#Charlotte

fakt polecialem przy tym calym szumie i oczekiwaniu - niestety jestem mocno zawiedziony
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Invader pisze: czw lip 15, 2021 11:45 pm Starblind, Avalon, Mother of Mercy, sztos płyta.
King, Wind, Talisman to samo. Przedobry album
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
guild_bass
-#Charlotte
-#Charlotte

niestety jak dla mnie totalna kicha -teledysk znowu animowany i dziecinny - nie slysze w tym kawalku wogole pozytywow . Po prostu totalna klapa
Tyle oczekiwania - odniesien do uczty - atu jakis kowbojski klimat ala zz top - przepraszam kocham maidenów ale to juest niestety jakies totalne nieporozumienie -najgorszy singiel w historii -
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

A może uchyle trochę więcej tajemnicy? :D
Kojarzycie pojawiajace sie stare okładki w nowych wersjach? Zbliżamy się do zaprezentowania okładki najnowszej płyty. Jeszcze tylko Amolad i BOS i w poniedziałek zobaczycie najnowsza okladeczke z Edkiem Samurajem :dance:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

No i fajnie. :D jeszcze między AMOLAD i TBOS TFF
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Co do teledysku, to nie sądzicie, ze już za dużoo tych animowanych filmików? Ile razy to już było? Fakt, ten jest najlepszy jeśli chodzi o pracę graficzne, ale mogliby w końcu zrobić jakiś normalny teledysk, bo ile można bajki oglądać?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Absolutnie! :pijak: :jee:

I gowniane eldorado :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

wydra77 pisze: pt lip 16, 2021 2:47 am A może uchyle trochę więcej tajemnicy? :D
Kojarzycie pojawiajace sie stare okładki w nowych wersjach? Zbliżamy się do zaprezentowania okładki najnowszej płyty. Jeszcze tylko Amolad i BOS i w poniedziałek zobaczycie najnowsza okladeczke z Edkiem Samurajem :dance:
O, Eddie samuraj? Już ktoś to kiedyś obstawiał. Ciekawe, czy motywy samurajskie będą tematem przewodnim płyty. Ja stawiałem na wikinga, cóż...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

guild_bass pisze: pt lip 16, 2021 2:42 am niestety jak dla mnie totalna kicha -teledysk znowu animowany i dziecinny - nie slysze w tym kawalku wogole pozytywow . Po prostu totalna klapa
Tyle oczekiwania - odniesien do uczty - atu jakis kowbojski klimat ala zz top - przepraszam kocham maidenów ale to juest niestety jakies totalne nieporozumienie -najgorszy singiel w historii -
U mnie to samo ;)
Po nastu przesluchaniach do północy , od rana w drodze do pracy nadal twierdzę, ze to najlepszy singiel od bardzo dawna. Swietny utwór i fajna barwa Bruca w koncu. Nie meczy, nie stęka!
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Kurde, no po prostu nie jestem w stanie zrozumieć tego brzmienia. Opcje oszczędzania czy pośpiechu zupełnie wykluczam- stać ich na wszystkich producentów świata i na wszystkie studia, w których mogą siedzieć miesiącami. Do tego COVID, więc nikt im nie siedział za plecami i nie pospieszał.
Zostaje chyba opcja, że po prostu im (a może tylko Harissowi) takie brzmienie musi się podobać. Ale, kurna, JAK TO DO CHOLERY MOŻLIWE? Naprawdę rozumiem, że każdy może mieć inne gusta. Kumam, że nie każdemu pasuje nowoczesna produkcja spod znaku Sneapa. Kumam, że ktoś woli bardziej naturalne, organiczne brzmienie. Wszystko to rozumiem. Ale KTO DO CHOLERY lubi gówniane brzmienie?? Bo jak inaczej nazwać te zamulone, schowane gitary? Jak nazwać ewidentne wpadki produkcyjne w postaci niechcianych dźwięków w OFICJALNYCH wydawnictwach? Jak nazwać te wokale na setkę? Przecież nawet w swoich latach młodości na wokal Bruce'a Birch dodawał nakładki wokalne, efekty, chorusy, reverby, itp. Włączcie sobie "vocals only" choćby z 7 Syna na youtube. Przecież to brzmi kapitalnie do dziś. Więc jak można dawać w zasadzie surowe wokale, gdy chłop przekroczył sześćdziesiątkę? Co się może w tym skopanym soundzie podobać? Nie jestem w stanie tego zrozumieć choćbym nie wiem z jakiej strony patrzył.
I powtórzę- ten kawałek uważam za najlepszy singiel (singiel, nie utwór) od czasu DoD. Ale z prawilnym brzmieniem byłby duuuuuużo lepszy.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Invader pisze: czw lip 15, 2021 11:55 pm Ja i tak na jego śpiew nie zwracam zbytniej uwagi, bo dla mnie to najsłabsze ogniwo zespołu razem z JG. Na Tyranny śpiewał kapitalnie, a potem coś nie tak. Ale to tylko moje zdanie.
Bo uparcie brnął w wysokie partie a te już mu wychodzą... Przeciętnie.
Jednak na tym singlu tego piania jest zdecydowanie mniej więc jest szansa że sobie chłop odpuścił :D
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

sajki pisze: Kurde, no po prostu nie jestem w stanie zrozumieć tego brzmienia.
A odnosisz się tylko do teledysku czy również do wersji audio? Bo między nimi jest kolosalna różnica, nawet w barwie głosu Dickinsona, na duży plus dla wersji audio. Jak mi od razu, mimo wszelkich mankamentów, siadł ten wałek, tak po słuchaniu z apple music niby w wersji lossless, jak i na kompie ze spotify czy nawet YT, wchodzi jeszcze mocniej. A wersja teledyskowa stała się wręcz niesłuchalna... nie wiem skąd taka różnica?
ODPOWIEDZ