Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tadziu Kotłownia
- -#Prodigal son

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Jeżeli cała płyta będzie taka jak ten żenującym kawałek przypominający ropiejącego wrzoda na odbytnicy, to wolę już słuchać pijanego Jabłonowskiego vel. Olszańskiego.
PS
Niech Bruce idzie do fryzjera i barbera, bo wygląda jak upadły inteligent z marszu KOD.
PS
Niech Bruce idzie do fryzjera i barbera, bo wygląda jak upadły inteligent z marszu KOD.
Trzeć stare baby pilnikiem zdzierakiem po łbie!
Lubię zupę ogórkową.
U mnie singiel zyskuje z godziny na godzinę. Z silnej 8/10 na 9/10. Trochę mi brakuje czegoś na koniec piosenki ale byłaby za długa.
Świetna muzyka. Zyskuje na lepszej jakości odtwarzaczach. Oby cała płyta była tak dobra to przebije BoS.
Świetna muzyka. Zyskuje na lepszej jakości odtwarzaczach. Oby cała płyta była tak dobra to przebije BoS.
Skoro to ma u Ciebie 8 czy 9 na 10, to ile mają Rime, Powerslave, To Tame, Alex czy z nowszych DoD czy choćby tytułowy z BoS?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Tadziu Kotłownia
- -#Prodigal son

Bardzo dobre pytanie!
Lubię zupę ogórkową.
- Tadziu Kotłownia
- -#Prodigal son

To jaka ilość punktów ma taka siekiera muzyczna, jak "Rime of the Ancient Mariner". Chyba 50/10
Lubię zupę ogórkową.
- blackcocker
- -#Moderator

Ciekawe ile będzie miał zbiór pierdów Harrisa do mikrofonu wydanych za 3 lata. Pewnie poza skalą...
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ciekawe kiedy napiszesz coś konstruktywnego na temat Maidenblackmailer pisze: ↑sob lip 17, 2021 2:58 pm Ciekawe ile będzie miał zbiór pierdów Harrisa do mikrofonu wydanych za 3 lata. Pewnie poza skalą...
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
+1. Niektórzy zaczynają tutaj trollować na siłę. Najlepsze te trolle co wylazły po 5 latach spod kamienia przy okazji nowej płyty i teraz robią burdel w społeczności swoimi "na siłę" kontrowersyjnymi opiniami. Nagle dużo do powiedzenia mają na forum. xDBon Dzosef pisze: ↑sob lip 17, 2021 3:26 pmCiekawe kiedy napiszesz coś konstruktywnego na temat Maidenblackmailer pisze: ↑sob lip 17, 2021 2:58 pm Ciekawe ile będzie miał zbiór pierdów Harrisa do mikrofonu wydanych za 3 lata. Pewnie poza skalą...![]()
- blackcocker
- -#Moderator

Ale po co? Wychwalać stare albumy? Wielu (włącznie ze mną już to robiło). Krytykować dziwne rozwiązania? To też już wiele osób robiło (włącznie ze mną) i zazwyczaj kończyło się trzaskającymi dupami większości sanatorian. Piszę gównoposty w odpowiedzi na gównoposty, może to strata czasu, ale zacznie się rok akademicki niedługo i znów nie będę miał czasu na sanatorium, to teraz nadrabiam
Nie wiem czy zauważyłeś, ale naprawdę niewiele osób pisze tutaj merytorycznie, chyba że za merytoryczną wypowiedź bierzemy: "super nowy numer, bardzo mi się podoba, brus nie pijeje, a solówki są mega", wtedy może faktycznie dużo merytoryki tu mamy.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 5155
1. Ktoś nie-za-dawno coś pisał o usranych po pachy fanach oczekujących nowego numeru IM. Nie będzie nadmiernym ryzykiem teza, że poziom frustracji prezentowany przez kilku forumowiczów niezaspokojonych przez nowe IM, najlepiej oddaje napięcie jakie mieli w trakcie oczekiwania. Chyba właśnie takie "po pachy". Inna refleksja - jakże blisko od miłości do nienawiści. A może ot, dzieci po prostu ...
2. Mariner - pierdy Harrisa ... Ale zbitka wyszła ... Może ktoś mający możliwości zapoda Harrisowi jak go cenią fani znad Wisły? Nie spodziewałem się, że poziom takiego gówniarstwa zagości i na tym wątku. Wstyd czytać. I tego się już "nie odzobaczy".
3. Pomysł p. PD aby założyć sracz był szczytny. Szkoda, że niektórzy wolą/muszą świecić mało estetycznym tyłkiem gdzie się tylko da.
2. Mariner - pierdy Harrisa ... Ale zbitka wyszła ... Może ktoś mający możliwości zapoda Harrisowi jak go cenią fani znad Wisły? Nie spodziewałem się, że poziom takiego gówniarstwa zagości i na tym wątku. Wstyd czytać. I tego się już "nie odzobaczy".
3. Pomysł p. PD aby założyć sracz był szczytny. Szkoda, że niektórzy wolą/muszą świecić mało estetycznym tyłkiem gdzie się tylko da.
Ja jestem bardzo zaślepionym fanem.
Ale
w poprzednim poście odnosiłem oceny singla do poprzednich singli. Nie można sprowadzać ocen do jednego worka. Oddzielnie oceniam single a epiki; oddzielnie lata 80, oddzielnie Reunion.
Pisałem wiele razy, że wyznacznikiem jest Wicker Man który ma wzorowe 10/10. Zaś 9/10 ma Benjamin i właśnie WOTW. 8/10 dostałby Wildest Dreams zaś 7/10 SoL i Different World.
To, że jesteś fanatykiem, to wiem.
Dzięki za wyjaśnienie co do ocen. To rzuca trochę światła i zmienia postać rzeczy. Jak dla mnie wciąż za wysoko, ale rozumiem teraz jakoś jest konkurencja.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Gdzie konkretnie?zazwyczaj kończyło się trzaskającymi dupami większości sanatorian.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Deleted User 4783
Jak ja czekałem na ten nowy album, żeby poczytać te wysrywania na naszym kochanym forum
Ja podobnie dzielę utwory, na przed i po reunion.Oddzielnie oceniam single a epiki; oddzielnie lata 80, oddzielnie Reunion.
Pisałem wiele razy, że wyznacznikiem jest Wicker Man który ma wzorowe 10/10. Zaś 9/10 ma Benjamin i właśnie WOTW. 8/10 dostałby Wildest Dreams zaś 7/10 SoL i Different World.
Dla mnie najlepszym singlem jest Wicker Man, potem Benek, Different World, Wildest Dreams, WOTW, SOL i Eldorado.
Widzieliście okładkę TFF? Edek ma jakieś japońskie znaczki w kluczu.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Co to za pitolenie? Inne skala dla "Powerslave" inna dla nowego singla?
www.MetalSide.pl
+1
Też tego nie czaje.
Gdyby skład się jakoś drastycznie zmienił jak np. Kat -> Kat & RK to mógłbym zrozumieć bo odpowiadają za to inni ludzie.
Ale przecież obecnie mamy ten sam skład co przez większość lat 80tych + Jasiu.
A upływający czas to żaden argument.
Dla mnie 6/10 w skali Maiden i tyle.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Po to jest forum, żeby wymieniać się "postami".The_Alchemist pisze: ↑sob lip 17, 2021 7:20 pm Jak ja czekałem na ten nowy album, żeby poczytać te wysrywania na naszym kochanym forum
Jak się komuś nie podoba to nie musi zgadzać się z czyjaś opinią ale żeby wysryw od razu, fuj.
Piszcie ludzie co myślcie po to "to" jest
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

blackmailer pisze: ↑sob lip 17, 2021 3:34 pmale zacznie się rok akademicki niedługo i znów nie będę miał czasu na sanatorium, to teraz nadrabiam
Pewnie sporo z Was nie zgodzi się ze mną, ale tak typowy dla IM patent z powtarzaniem motywu/frazy akurat w tym kawałku nie tylko nie razi, on wnosi tu coś dobrego, na tyle atrakcyjna jest melodia i sposób, w jaki Bruce ją śpiewa. Dla mnie ta piosenka to potencjalny hicior koncertowy i im więcej jej słucham, tym bardziej mi się podoba. Po pierwszych odsłuchach dałem jej 6/10 w audio i 8/10 z klipem, dziś już daję 8/10 bez takiego zróżnicowania.
-
Deleted User 5490
Mhm. Powinni ją przeciągnąć do 20 minut i grać zamiast Sign of The Cross.