The Writing on the Wall - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 6661
Re: 15.07.2021 premiera nowego singla: The Writing on the Wall
Philip Murray Nikolic nagrał cover w 1,5h od premieryMetalophil pisze: ↑sob lip 17, 2021 9:10 pmChildren of the Beast (włoski cover band) zamieścili swoją wersję już 2 godziny po premierze!
To ride the storm to an empire of the clouds...
-
Deleted User 6661
Słuchalem sobie z kilkanaście razy i moje stwierdzenie, że beznadzieja trochę było na wyrost.
Jestem ogromnie zawiedziony, ale nie jest to taki dramat jak mówiłem na początku.
6/10.
To mi brzmi jak utwór z generatora utworów Iron Maiden.
Moze byłoby 7/10 gdyby to nie było takie pompowane, gdyby to nie był singiel tylko utwór z płyty po prostu.
Ale przez ten nakręcony hype któremu się dałem porwać jestem obecnie zawiedziony.
Może za kilka tygodni/miesiecy/lat się to zmieni.
Najgorsze jednak jest to, że hype train u mnie zmówi ruszył i czekam na poniedziałek, na płytę, a później pewnie znowu będzie to samo
Jestem ogromnie zawiedziony, ale nie jest to taki dramat jak mówiłem na początku.
6/10.
To mi brzmi jak utwór z generatora utworów Iron Maiden.
Moze byłoby 7/10 gdyby to nie było takie pompowane, gdyby to nie był singiel tylko utwór z płyty po prostu.
Ale przez ten nakręcony hype któremu się dałem porwać jestem obecnie zawiedziony.
Może za kilka tygodni/miesiecy/lat się to zmieni.
Najgorsze jednak jest to, że hype train u mnie zmówi ruszył i czekam na poniedziałek, na płytę, a później pewnie znowu będzie to samo
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- dostoevsky
- -#Assassin

Cóż mogę na to powiedzieć, młody padawanie... zachowanie sceptycyzmu wobec kampanii marketingowych (czy to podstarzałego zespołu metalowego, czy nawet producenta margaryny) to bardzo przydatna życiowa umiejętność.
- Saimon1995
- -#Moderator

Minęły już trzy dni od premiery, więc można jakoś na chłodniej ocenić "TWOTW". Ode mnie maksymalnie 6,5/10.
Rewelacji nie ma, ale z każdym kolejnym odsłuchem gdzieś ten numer zostaje bardziej w głowie. Nie oznacza to jednak, że mamy do czynienia z czymś bardzo dobrym. Mocno średni numer - w skrócie.
Ja bym w szkolnej skali dał 3+. Za teledysk podobnie. No może 4-.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dokładnie. Ja nie czułem zupełnie żadnego hype'u, czekałem po prostu co się wydarzy i jestem bardzo zadowolony.dostoevsky pisze: ↑ndz lip 18, 2021 7:43 amCóż mogę na to powiedzieć, młody padawanie... zachowanie sceptycyzmu wobec kampanii marketingowych (czy to podstarzałego zespołu metalowego, czy nawet producenta margaryny) to bardzo przydatna życiowa umiejętność.![]()
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się tak dużej ilości negatywnych opinii. Pewnie dlatego, że jestem forumowym świeżakiem. Może też przez to, że moje wymagania nie są takie wielkie, jak hype, który się wytworzył. Tak, czy inaczej, przesłuchałem wiele razy i oceniam wysoko. Dobry, szybko wpadający w ucho, riff, dobre sola (zwłaszcza drugie), chwytliwy refren, wokal Dickinsona też niezły + porządna animacja. Mojemu synowi też się podoba, chociaż on jest bardziej krytyczny.
Widzisz, mnie za to zdziwiła duża ilość opinii pozytywnych. Ilość negatywów wcale nie jest aż tak duża, przynajmniej w porównaniu do tego co było przy SoL czy El Dorado.
-
Deleted User 5490
Na Księżycu nawet krater uderzeniowy mógłby być obiektem seksualnym.
Po prostu ostatnią płytę wydali mega dawno, wydawałoby się w minionej epoce.
Po prostu ostatnią płytę wydali mega dawno, wydawałoby się w minionej epoce.
Czy to przez to, że utwór Ci nie pasuje i zgadasz się z tymi negatywami? A może taka charakterystyka forum? Moje pytania nie zawierają żadnych złośliwości.
Mnie się osobiście podoba, chociaż sam utwór jest dziwnym wyborem, mało singlowy.
Stawiam, że został wybrany tylko dlatego, że Dickinson koniecznie chciał video do TWOTW - tak wynika z wypowiedzi na oficjalnej.
Stawiam, że został wybrany tylko dlatego, że Dickinson koniecznie chciał video do TWOTW - tak wynika z wypowiedzi na oficjalnej.
A możesz podać w której sekundzie (minucie) ten riff się pojawia?
www.MetalSide.pl
W sumie masz rację. Na singiel lepszy byłby jakiś niedługi rocker.
Ale na koncercie, do śpiewania z tłumem, pasuje idealnie.