Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?

Post autor: Schizoid »

8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19
Bardzo mnie to niepokoi. Gdyby jeszcze wziął do tego Gersa, to okej...Ale 3 kolosy Harrisa pod rząd? To brzmi wręcz niebezpiecznie.

Okładka niezbyt maidenowa, ale lepsza od TBOS. W ogóle wszystko z tą płytą jest na razie nie do końca w stylu tego zespołu. Singiel, logo, tytuł, no i Bruce zapowiedział jakieś nieoczywiste kompozycje. Trochę mnie tym zaskoczyli.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Steve mówi

There’s some very complex songs on this album which took a lot of hard work to get them exactly as we wanted them to sound, so the process was at times very challenging, but Kevin is great at capturing the essence of the band and I think it was worth the effort.

No to niekórzy mogą na stałe zamknąć się w sraczu. Byle starczyło miejsca na ścianie i papieru :mryellow:

M.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

trzy tasiemce na koniec?
Jak na Frontierze, mój ulubiony fragment płyty :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

mad pisze: pn lip 19, 2021 3:03 pm 3 kolosy Harrisa na końcu... Dla mnie fajnie.
Może chłop się wbił na własne wyżyny i dostaniemy epiki na miarę Rime, Alexandra i Synka? (pobożne życzenia :B )
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Zaczyna się 45 długich dni
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Nagrane na początku 2019, czyli ówczesne plotki się potwierdzają. Okładka spoko. Długości utwórów - ja pierdolę :D
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Okładka niestety mi się nie podoba, wydaje się dość nudna - znowu czarne tło i Edek na środku. Zdecydowanie bardziej wolę okładki przedstawiającą jakąś sytuację (jak TFF, AMOLAD) niż takie.

Jaram się już kawałkiem The Time Machine - duet Gers/Harris nigdy nie zawodzi :D
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Może by tak uporządkować tematy i o nowej płycie pisać w jednym? Ten chyba można zamknąć.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

We recorded this album in the same way we did The Book Of Souls in that we’d write a song, rehearse it and then put it down together straight away while it was all fresh in our minds.
W sumie to też jest niepokojące

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Schizoid pisze: pn lip 19, 2021 3:14 pm
We recorded this album in the same way we did The Book Of Souls in that we’d write a song, rehearse it and then put it down together straight away while it was all fresh in our minds.
W sumie to też jest niepokojące
Tak, jak napisałem w sraczu przed chwilą:

Nie chce nam się pierdolić w studio, więc dawać na setę nagrywamy a Kevin jakoś to powyciąga. A ludziom powiemy, że zależy nam na tym, żeby na płycie brzmieć dokładnie tak, jak na żywo - czyli zero zaskoczenia w tej kwestii.

Ja wam wszystkim mówię, przygotujcie się na chujowe brzmienie, to album lepiej wejdzie i nie będzie rozczarowania :twisted:

Dawać tę płytę szybciej. I tak się nie mogę doczekać, będzie katowane przez kilka dni :mrgreen:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Styl okładki jakby wzięty z gier z serii NIOH

Obrazek
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

4 kolosy Harrisa, czekam niecierpliwie
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Siwy pisze: pn lip 19, 2021 3:19 pm
Nie chce nam się pierdolić w studio, więc dawać na setę nagrywamy a Kevin jakoś to powyciąga. A ludziom powiemy, że zależy nam na tym, żeby na płycie brzmieć dokładnie tak, jak na żywo - czyli zero zaskoczenia w tej kwestii.

No i to jest najgorsze, im się po prostu nie chce. I to coraz bardziej. Potencjał 3 gitar jest nieustannie marnowany, płyty brzmią tak, a nie inaczej...Można nagrywać na setę w dobry sposób, ale to wymaga porządnego ogrania materiału. Nie wierzę, że poświęcili temu wystarczająco dużo czasu.

Swoją drogą, to tego samuraja niejako teasowali już wcześniej:
Obrazek

Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Dawnych wspomnień czar:

[Obrazek
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

sajki pisze: pn lip 19, 2021 3:13 pm Może by tak uporządkować tematy i o nowej płycie pisać w jednym? Ten chyba można zamknąć.
Też jestem za. Jeden temat odnośnie singla, drugi - odnośnie zapowiedzi nowej płyty ;) Bo gubią się wątki, a każdy pisze wszędzie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Post autor: Budziol »

Proszę bardzo :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Do tych którzy będą brali Preorder: pamiętajcie, omijać empik szerokim łukiem.
Za cyrki które były z TBOS już nigdy nie wezmę tam preorderu :wink:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Michał pisze: pn lip 19, 2021 3:38 pm Do tych którzy będą brali Preorder: pamiętajcie, omijać empik szerokim łukiem.
Lepiej po prostu iść rano w piątek do Empiku i wziąć z półki. Może wyjdzie drożej, ale przynajmniej będziemy pewni, że mamy nowy album w ręce. :mryellow:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Saimon1995 pisze: pn lip 19, 2021 3:39 pm
Michał pisze: pn lip 19, 2021 3:38 pm Do tych którzy będą brali Preorder: pamiętajcie, omijać empik szerokim łukiem.
Lepiej po prostu iść rano w piątek do Empiku i wziąć z półki. Może wyjdzie drożej, ale przynajmniej będziemy pewni, że mamy nowy album w ręce. :mryellow:
A ja nie polecam oficjalnego linku ze strony Maiden do podstrony od wydawcy Parlophone - totalnie z#ebali wysyłki Nights of the Dead. Na pełen pak czekałem 2,5miesiąca (szybciej przyszedł mi Japończyk OBI), i do tego bez koszulki (po pół roku wygrałem zwrot kasy za koszulkę i w ramach przeprosin - kolejną kopię CD ...).

Co prawda boję, że to będzie jedna z pewniejszych opcji co do limitowanego wydania z Bluray...
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Schizoid pisze: pn lip 19, 2021 3:04 pm
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19
Bardzo mnie to niepokoi. Gdyby jeszcze wziął do tego Gersa, to okej...Ale 3 kolosy Harrisa pod rząd? To brzmi wręcz niebezpiecznie.

Okładka niezbyt maidenowa, ale lepsza od TBOS. W ogóle wszystko z tą płytą jest na razie nie do końca w stylu tego zespołu. Singiel, logo, tytuł, no i Bruce zapowiedział jakieś nieoczywiste kompozycje. Trochę mnie tym zaskoczyli.
Jestem mega ciekawy 4 kolosów od Steva jak i krótszego pomysłu Janicka. Mega podjarka!

Swoja drogą ciekawe, czy była jakaś różnica zdań co do tematyki albumu - Japonia na bank kręci Steve'a i Nicko - ciekawe czy Bruce namawiał chłopaków na tematykę "biblijną"/Babilon/ WOTW - bo jak wiemy bliżej mu do tych klimatów. Swoją drogą może, rozwinie ten pomysł na płycie solowej, na której jak wiemy znajduje się If Eternity.
ODPOWIEDZ