Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Post autor: Geri666 »

Scoobany pisze: ndz sie 29, 2021 8:37 pm Jak jest naprawdę, przekonamy się chyba dopiero 3 września, bo Władimiry i inne da Silvy coś nie wrzucają albumu do sieci. :roll:
Niesamowite, że to jeszcze nie wyciekło. Patrząc na to jaki jest hype, spodziewałem się tego jakoś na weekendzie.
Takiego Frontiera czy Soulsa to już na luzie słuchaliśmy tydzień przed premierą, a tu zostaje 5 dni i lipa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No właśnie mam wrażenie, że przy TBOS był większy hype. Nie mówię o fanach, tylko tak ogólnie. Primo pierwszy dwupłytowy krążek w historii IM, podjarka wizją EOTC, do tego dochodzi jeszcze choroba Bruce'a. Wtedy też obracałem się w nieco innym towarzystwie, teraz trochę tego hype'u mnie pewnie omija, ale wciąż myślę, że w 2015 to była inna skala.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

sajki pisze: ndz sie 29, 2021 4:54 pm https://youtu.be/8A1NG0MW4jA

Za chwilę kolejna recenzja.
Dzięki za link. Z przyjemnością posłuchałem. Gość który przesłuchał album twierdzi, że album lepszy od TBOS - a ja też lubię ten TBOS - więc powinienem być zadowolony. :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Po pierwsze lepsza-gorsza to pojęcie względne i kwestia gustu. Po drugie, to że nawet jeśli dla mnie płyta będzie lepsza niż TBOS nie znaczy, że będzie choćby dobra. Po trzecie gość mówi, że lubi wszystkie Maideny, więc jego zdanie jest imo mało warte. Ciekawe są za to czyste fakty, np. to, że mamy dużo harmonii wokalnych (jak w drugiej części Stratego), co mi mega odpowiada, bo bardzo je lubię.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

sajki pisze: ndz sie 29, 2021 9:05 pm Po pierwsze lepsza-gorsza to pojęcie względne i kwestia gustu. Po drugie, to że nawet jeśli dla mnie płyta będzie lepsza niż TBOS nie znaczy, że będzie choćby dobra. Po trzecie gość mówi, że lubi wszystkie Maideny, więc jego zdanie jest imo mało warte.
Jestem pod wrażeniem tej analizy. :) Na ten moment wiesz tyle co ja.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Jeśli jednak będziemy musieli poczekać do piątku, dla tych coi używają Spotify protip:

sprawdźcie sobie w ustawieniach czy macie włączoną normalizację audio. Spotify ma spieprzony algorytm podobno i normalizacja zniekształca jakość audio i same utwory. Nie wiem na ile to poprawi Senjutsu, ale może psuć odbiór muzyki z tego serwisu ogólnie :P
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Qrde, znowu nic. Skąd do jasnej ciasnej te wszystkie fotki płyt niby z magazynów czy sklepów? Fotoszopy jakieś czy coś? :roll:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Moze tak pilnują, zeby nikt nie wyniósł
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nie no tego raczej nie da się dopilnować. Nie mają kontroli nad sklepami.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Wydaje się, że fuck up z przedwczesnym wysłaniem płyt do sklepów miał miejsce tylko w UK i raczej nie zakończy się leakiem. W obecnej kulturze streamów mało kto w "zachodnim świecie" zadaje sobie trud, żeby zripować coś do mp3 i wrzucić online skoro za kilka dni album będzie dostępny za free na platformach streamingowych. :roll: Wygląda na to, że jeśli pojawi się przeciek to albo z Rosji, albo z Ameryki Południowej. Pytanie kiedy tamtejsze sklepy dostaną płyty - zakładam, że nie wcześniej niż w środę.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

WICKER MAN pisze: pn sie 30, 2021 7:17 am W obecnej kulturze streamów mało kto w "zachodnim świecie" zadaje sobie trud, żeby zripować coś do mp3 i wrzucić online skoro za kilka dni album będzie dostępny za free na platformach streamingowych. :roll:
Dodaj do tego fakt, że coraz mniej ludzi ma komputery z napędem CD. :wink:

A mówiąc serio, to moim zdaniem pomimo obecności platform streamingowych etc. chęć otwarcia prezentu przed gwiazdką w przypadku Maiden zawsze będzie olbrzymia.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Przeciek będzie na pewno bo pewnie części ludzi w „niezachodnich krajach” to weszło na ambicje by być pierwszym w takiej sytuacji xD. Pewnie będzie w nocy środa/czwartek
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

WICKER MAN pisze: pn sie 30, 2021 7:17 am Wydaje się, że fuck up z przedwczesnym wysłaniem płyt do sklepów miał miejsce tylko w UK i raczej nie zakończy się leakiem. W obecnej kulturze streamów mało kto w "zachodnim świecie" zadaje sobie trud, żeby zripować coś do mp3 i wrzucić online skoro za kilka dni album będzie dostępny za free na platformach streamingowych. :roll: Wygląda na to, że jeśli pojawi się przeciek to albo z Rosji, albo z Ameryki Południowej. Pytanie kiedy tamtejsze sklepy dostaną płyty - zakładam, że nie wcześniej niż w środę.
Przestań ściemniać, słuchasz płyty od tygodnia i nie chcesz się podzielić! Nawet sąsiedzi się już skarżą, że ciągle jakieś wycie o Churchillu gra. Dobrze, że jest chłodno, to przez zamknięte okna lekko się tłumi, ale i tak narzekają!

NIEŁADNIE!
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Madril pisze: pn sie 30, 2021 9:52 am
WICKER MAN pisze: pn sie 30, 2021 7:17 am Wydaje się, że fuck up z przedwczesnym wysłaniem płyt do sklepów miał miejsce tylko w UK i raczej nie zakończy się leakiem. W obecnej kulturze streamów mało kto w "zachodnim świecie" zadaje sobie trud, żeby zripować coś do mp3 i wrzucić online skoro za kilka dni album będzie dostępny za free na platformach streamingowych. :roll: Wygląda na to, że jeśli pojawi się przeciek to albo z Rosji, albo z Ameryki Południowej. Pytanie kiedy tamtejsze sklepy dostaną płyty - zakładam, że nie wcześniej niż w środę.
Przestań ściemniać, słuchasz płyty od tygodnia i nie chcesz się podzielić! Nawet sąsiedzi się już skarżą, że ciągle jakieś wycie o Churchillu gra. Dobrze, że jest chłodno, to przez zamknięte okna lekko się tłumi, ale i tak narzekają!

NIEŁADNIE!
Taki wielki Polak i takie zachowanie? Wstyd
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Nowa plyte zampwilem w Swiecie Ksiazki,dzisiaj dzwonielm z pytaniem czy istnieje mozliwosc wczesniejszej wysylki LP,tak zeby juz w piatek sie cieszyc Senjutsu.Dostalem odpowiedz, ze jak najbardziej, z tym ze na dzien dzisiejszy ich magazyn jeszcze nie ma na stanie nowego wydawnictwa.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

qracoss pisze: pn sie 30, 2021 11:36 am Nowa plyte zampwilem w Swiecie Ksiazki,dzisiaj dzwonielm z pytaniem czy istnieje mozliwosc wczesniejszej wysylki LP,tak zeby juz w piatek sie cieszyc Senjutsu.Dostalem odpowiedz, ze jak najbardziej, z tym ze na dzien dzisiejszy ich magazyn jeszcze nie ma na stanie nowego wydawnictwa.
O, dzięki za informację. Czekamy zatem na dostawy. :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Podobno Empik i media markt w Białymstoku wystawi o 17 w czwartek na salony wszystko łączenie z boxem.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Z forum Maiden Fans:
Obrazek
Reliawan
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Reliawan »

Na maidenfans przed chwilą mignąl mi post, że na ruskim VK ktoś podrzucił informację o leaku ze strony yt reviewera. Post szybko spadł z rowerka i kolega pewnie wyrwał bana. Może już dzisiaj dostaniemy jakieś wieści ze wschodu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Czekamy. Bracia ze wschodu nie zawiodą ;)
ODPOWIEDZ