Kto jest MVP płyty?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Kto jest MVP płyty?
Tak jak w temacie. U mnie wybór między Nicko a Bruce, ale głos na Bruce'a serio. A tak na niego wybrzydzałem.
Re: Kto jest MVP płyty?
a jak dla mnie Dickinson.
chapeau bas za to, że nie próbuje piać jak kogut. Linie wokalne barzdo zalatują solowym Bronkiem - dodatkowy plus
chapeau bas za to, że nie próbuje piać jak kogut. Linie wokalne barzdo zalatują solowym Bronkiem - dodatkowy plus
Podobnie jak na TBoS Bruce i Janek ale, że trzeba wybrać jednego to Bruce.
Bruce.
Obawiałem się jego partii, na szczęście nie ma tragedii i jedyny dla mnie męczący moment to 4 minuta w tytułowym, co i tak jest mniej drażniące niż intro When the River Runs Deep czy zwrotki The Red and the Black.
Obawiałem się jego partii, na szczęście nie ma tragedii i jedyny dla mnie męczący moment to 4 minuta w tytułowym, co i tak jest mniej drażniące niż intro When the River Runs Deep czy zwrotki The Red and the Black.
Pewnie według zasady, że nawet jak wszyscy kiepscy to jeden mniej kiepski od reszty
- dostoevsky
- -#Assassin

Trudny wybór, ale ostatecznie głosuję na Bruce'a. Podoba mi się, że pomyślano o wokaliście podczas komponowania utworów, i zamiast operowego wycia niczym w refrenie "Caught Somewhere in Time" (którego notabene nawet młody Bruce na żywo nie wyciągał) jest więcej śpiewania po prostu. I Bruce brzmi naprawdę nieźle: Senjutsu, Stratego, Lost in a Lost World - w tych utworach podoba mi się najbardziej.
Adrian. Jego solówki od razu robią fenomenalny klimat. Bruce też spoko, ale wydaje mi się, że w niektórych kawałkach mógłby się bardziej przyłożyć (a wiemy, że on śpiewa max 3-4 razy jeden kawałek i fajrant). Przykład - załamanie głosu w Senjutsu (3:55). Na żywo może nie dociągnąć, wybaczę, ale na płycie to ma być wszystko na tip top i tyle.
CSIT to wycie, a refren LIALW nie?dostoevsky pisze: ↑śr wrz 01, 2021 7:51 pm Trudny wybór, ale ostatecznie głosuję na Bruce'a. Podoba mi się, że pomyślano o wokaliście podczas komponowania utworów, i zamiast operowego wycia niczym w refrenie "Caught Somewhere in Time" (którego notabene nawet młody Bruce na żywo nie wyciągał) jest więcej śpiewania po prostu. I Bruce brzmi naprawdę nieźle: Senjutsu, Stratego, Lost in a Lost World - w tych utworach podoba mi się najbardziej.
Haha... oj tam oj tam... Nie czepiaj sięsajki pisze: ↑śr wrz 01, 2021 9:01 pmCSIT to wycie, a refren LIALW nie?dostoevsky pisze: ↑śr wrz 01, 2021 7:51 pm Trudny wybór, ale ostatecznie głosuję na Bruce'a. Podoba mi się, że pomyślano o wokaliście podczas komponowania utworów, i zamiast operowego wycia niczym w refrenie "Caught Somewhere in Time" (którego notabene nawet młody Bruce na żywo nie wyciągał) jest więcej śpiewania po prostu. I Bruce brzmi naprawdę nieźle: Senjutsu, Stratego, Lost in a Lost World - w tych utworach podoba mi się najbardziej.
www.MetalSide.pl
Mój głos idzie na Adriana, prześwietne kompozycje, przepiękne solówki. Adrian starzeje się najlepiej z nich, największy profesjonalista.
- Metalophil
- -#Moonchild

- dostoevsky
- -#Assassin

Nie. W LIALW brzmi jak za najlepszych czasów Samson.sajki pisze: ↑śr wrz 01, 2021 9:01 pmCSIT to wycie, a refren LIALW nie?dostoevsky pisze: ↑śr wrz 01, 2021 7:51 pm Trudny wybór, ale ostatecznie głosuję na Bruce'a. Podoba mi się, że pomyślano o wokaliście podczas komponowania utworów, i zamiast operowego wycia niczym w refrenie "Caught Somewhere in Time" (którego notabene nawet młody Bruce na żywo nie wyciągał) jest więcej śpiewania po prostu. I Bruce brzmi naprawdę nieźle: Senjutsu, Stratego, Lost in a Lost World - w tych utworach podoba mi się najbardziej.
Ja od drugiej strony. Trochę smuci mnie zerowe zaangażowanie Dave'a. W latach 80 (i w sumie tak do BNW/DoD) to jego solówki kopały po mordzie i kojarzyły się z przezajebistością nie z tej ziemi, mimo swojej prostoty. Teraz nie dość że nic nie komponuje to solówki też takie nijakie. Szkoda, bo jako dzieciak zaczynający kiedyś przygodę z Maiden i grający coś na gitarze to właśnie Dave'a lubiłem najbardziej. Teraz kojarzy mi się tylko z byciem grubasem. Czyżby muzyka przestała go cieszyć? Dobrze, że u Adriana zaszedł odwrotny proces.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
nie sluchalem i pewnie nie zmecze albumu, ale w ciemno kazda kase byl polozyl na Adriana najlepszy gitarowy performens 
i tak do konca Ich kariery
i tak do konca Ich kariery
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Stefan, Brus, Adrian, ale Nicko też mi się na tej płycie podoba.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy