Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
Różnica w tym, że ja nie przypierdalam się do tych od zachwytów, natomiast oni przypierdalają się do mnie. Albo wprost, albo głupawymi ogólnikami. Ja mówię o swoich odczuciach a są knury, które zamiast gadać o swoich wrażeniach, recenzują moje wrażenia. Takie to chujowate, sekciarskie, fanatyczne i gówniaste.
- blackcocker
- -#Moderator

No to jaja. Nowe maiden musi się podobać, bo jakiś 15 latek zacznie ich słuchać od tego albumu i dla niego to będzie czad XDDD co jest
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
A kto tak napisał? Bo z tego co przeczytałem to chodzi raczej o to, żeby ich nowa muzyka przyciągała młodych, ale nikt nie pisał, że z tego powodu nowe Maiden musi się podobaćblackmailer pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:14 am No to jaja. Nowe maiden musi się podobać, bo jakiś 15 latek zacznie ich słuchać od tego albumu i dla niego to będzie czad XDDD co jest
-
Deleted User 5490
No to skoro nie musi się podobać, to czemu jęczysz, że są tacy co im się nie podoba i wysuwasz jakieś śmiałe tezy o The Number Of The Beast? Nie powinno Cię to interesować jaki kto ma gust. A poza tym, skąd wiesz co by było gdyby? Wróż Jackowski nowy?
Ostatnio zmieniony pt wrz 03, 2021 11:23 am przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
- blackcocker
- -#Moderator

To nie psioczcie, że ktoś uważa, że to gównoAMOLAD pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:18 amA kto tak napisał? Bo z tego co przeczytałem to chodzi raczej o to, żeby ich nowa muzyka przyciągała młodych, ale nikt nie pisał, że z tego powodu nowe Maiden musi się podobaćblackmailer pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:14 am No to jaja. Nowe maiden musi się podobać, bo jakiś 15 latek zacznie ich słuchać od tego albumu i dla niego to będzie czad XDDD co jest![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Przepraszam bardzo gdzie jęczę? Bo sparafrazowałem Twój wcześniejszy komentarz to dla Ciebie jęczenie? Przed chwilą odniosłem się do czegoś innego. To po pierwsze, po drugie w swoim pierwszym poście napisałem o nastawieniu, które często ma wpływ na to jak coś odbieramy a po trzecie jeszcze nawet nie wydałem opinii na temat nowej płyty czy ich wcześniejszych w szczególności od 2000 roku a dla Ciebie jestem już fanatykiem i należę do sekty czcicieli Maiden nawet jak by przez godzinę nagrali jak rzygają w studioPierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:20 am No to skoro nie musi się podobać, to czemu jęczysz, że są tacy co im się nie podoba? Nie powinno Cię to intersować.
Nie wiem, czy ta płyta jest w stanie przekonać nowego odbiorcę. To raczej rzecz dla ludzi, którzy już wcześniej jarali się zespołem, a i tutaj recepcja materiału jest zróżnicowana.blackmailer pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:14 am No to jaja. Nowe maiden musi się podobać, bo jakiś 15 latek zacznie ich słuchać od tego albumu i dla niego to będzie czad XDDD co jest
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Hmmm... wszedłem na forum żeby poczytać opinie innych użytkowników o nowej płycie, a tu samo obrzucanie się gównem. Bawcie się dalej dzieciaki jak Was to jara.
- blackcocker
- -#Moderator

Byku, nie mi to mówSchizoid pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:29 amNie wiem, czy ta płyta jest w stanie przekonać nowego odbiorcę. To raczej rzecz dla ludzi, którzy już wcześniej jarali się zespołem, a i tutaj recepcja materiału jest zróżnicowana.blackmailer pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:14 am No to jaja. Nowe maiden musi się podobać, bo jakiś 15 latek zacznie ich słuchać od tego albumu i dla niego to będzie czad XDDD co jest
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Przeczytaj mój pierwszy post ze zrozumieniemPierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:20 am No to skoro nie musi się podobać, to czemu jęczysz, że są tacy co im się nie podoba i wysuwasz jakieś śmiałe tezy o The Number Of The Beast? Nie powinno Cię to interesować jaki kto ma gust. A poza tym, skąd wiesz co by było gdyby? Wróż Jackowski nowy?
-
Deleted User 5490
Poczułem się Twoimi gadkami o TNOTB wywołany do tablicy. Post o TNOTB był typowy dla pewnej grupy fanów na tym forum, którzy jak zastawa stołowa reagują na każde szturchnięcie stołu. Nuży mnie już przypominanie wszystkim, że gust to nie jest własność zbiorowa, zarządzanie nim nie podlega głosowaniu większości, lecz jest to sprawa indywidualna każdego słuchacza, który ma prawo do wyrażenia swojego zdania nie narażając się na jakieś szykany i złośliwości ze strony tych którzy uważają inaczej. Tego było dużo na tym forum, więc odebrałem to właśnie tak a nie inaczej. Nie ma się czemu dziwić. Dużo tu jadowitych fanatyków.
Przeczytałem ze zrozumieniem. Nie kreuj mi tu teraz rzeczywistości alternatywnej.
Przeczytałem ze zrozumieniem. Nie kreuj mi tu teraz rzeczywistości alternatywnej.
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Tak szczerze to jak fan Iron Maiden w ogóle zestawia album The Number of the Beast z albumem Senjutsu to trochę tak jakby fan Queen zestawiał utwór Bohemian Rhapsody z utworem i Want to Break Free. No nie godzi się jednak.
- dostoevsky
- -#Assassin

Miałem pisać swoją krótką reckę, ale mam tych samych faworytów co Remi i tak samo oceniam "Senjutsu" na tle pozostałych albumów po reunion. Jedyne z czymś się nie zgadzam to pozycja Senjutsu w tym rankingu utworów, a co do tekstów to dziś dokładniej się z nimi zapoznam, bo fizyczna kopia albumu czeka na mnie w paczkomacie.remi pisze: ↑pt wrz 03, 2021 9:30 am 1. Hell on Earth - nie taki poziom emocji jak Empire, Wiaterek czy Thin Line, ale najlepszy kawałek. Trochę jest w innej lidze, ciężko porównać do innych zamykaczy BO nie jest "epicki", po prostu leci te 11 minut jak 5. Gdyby skrócić wstęp w ogóle nie definiował bym go jak typowy epik Maiden.
2. TIme Machine - refren, Jan, melodie. Jestem kupiony.
3. Writing on the Wall - uwielbiam ten feel I akustyk. I to SOLO.
4. The Parchment - pewnie wskoczy wyżej - za mało go słuchałem bo strasznie absorbujący tekst. Na razie robię research dot tej Rzezi Niewiniątek
5. Death of the Celts - wspaniały wokal.
6. Stratego
7. Lost in Lost World - nadal mega dobry ale miejsca się kończą
8. Darkest Hour - piękne, ale inne mocniejsze utwory.
9. Days of Future Past - trochę za mało żwawe w porównaniu do oczekiwań (myślałem o Fallen Angel?)
10. Senjutsu - pewnie to się zmieni live, ale 8/10 ma najsłabsza piosenka więc nie jest źle
9/10. Wspaniała produkcja, fajne kompozycje, super Bruce i Steve.
Minusy - trochę mało dojrzałych tekstów (poza Parchment), tekst Senjutsu i Death of the Celts jako tako. Ale Time Machine czy Days...Oczywiście Writing on the Wall ma najlepszy tekst i dobrze, że ma teledysk.
Brakuje mi tekstów Steve'a a'la Wiaterek, For the Greater Good of God, Dream of Mirrors. Niby fajnie opisuje akcje piosenek w Senjutsu ale miał wyższy poziom analiz.
Dla porównania BNW 10/10
DoD, AMOLAD, Senjutsu - 9/10
The Book of Souls 8,5/10
The Final Frontier 7,5/10
Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem to byś doskonale wiedział, że napisałem tam o nastawieniu, które może wywołać daną reakcję na coś w pierwszej chwili. Więc nie pierdol mi tutaj o alternatywnej rzeczywistości bo jedyną osobą, która kreuje nową to jesteś Ty nie rozumiejąc mojego postu. O gustach nie zamierzam rozmawiać bo każdy ma owszem swój własny, ale to nie znaczy, że jak Ty napiszesz, że to "gówno" a ktoś będzie pisał, że nie i podawał swoje argumenty żeby obronić swoją tezę TO NIE ZNACZY, że chcę od razu narzucić Ci swoje zdanie i Cię na siłę do czegoś przekonywaćPierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:36 am Poczułem się Twoimi gadkami o TNOTB wywołany do tablicy. Post o TNOTB był typowy dla pewnej grupy fanów na tym forum, którzy jak zastawa stołowa reagują na każde szturchnięcie stołu. Nuży mnie już przypominanie wszystkim, że gust to nie jest własność zbiorowa, zarządzanie nim nie podlega głosowaniu większości, lecz jest to sprawa indywidualna każdego słuchacza, który ma prawo do wyrażenia swojego zdania nie narażając się na jakieś szykany i złośliwości ze strony tych którzy uważają inaczej. Tego było dużo na tym forum, więc odebrałem to właśnie tak a nie inaczej. Nie ma się czemu dziwić. Dużo tu jadowitych fanatyków.
Który to taki ancymon?CzytojestNoweIM? pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:41 am Tak szczerze to jak fan Iron Maiden w ogóle zestawia album The Number of the Beast z albumem Senjutsu to trochę tak jakby fan Queen zestawiał utwór Bohemian Rhapsody z utworem i Want to Break Free. No nie godzi się jednak.
Senjutsu może zamieni się ze Stratego miejscami, ale muszę się osłuchać - od dzisiaj w super jakościdostoevsky pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:50 amMiałem pisać swoją krótką reckę, ale mam tych samych faworytów co Remi i tak samo oceniam "Senjutsu" na tle pozostałych albumów po reunion. Jedyne z czymś się nie zgadzam to pozycja Senjutsu w tym rankingu utworów, a co do tekstów to dziś dokładniej się z nimi zapoznam, bo fizyczna kopia albumu czeka na mnie w paczkomacie.remi pisze: ↑pt wrz 03, 2021 9:30 am 1. Hell on Earth - nie taki poziom emocji jak Empire, Wiaterek czy Thin Line, ale najlepszy kawałek. Trochę jest w innej lidze, ciężko porównać do innych zamykaczy BO nie jest "epicki", po prostu leci te 11 minut jak 5. Gdyby skrócić wstęp w ogóle nie definiował bym go jak typowy epik Maiden.
2. TIme Machine - refren, Jan, melodie. Jestem kupiony.
3. Writing on the Wall - uwielbiam ten feel I akustyk. I to SOLO.
4. The Parchment - pewnie wskoczy wyżej - za mało go słuchałem bo strasznie absorbujący tekst. Na razie robię research dot tej Rzezi Niewiniątek
5. Death of the Celts - wspaniały wokal.
6. Stratego
7. Lost in Lost World - nadal mega dobry ale miejsca się kończą
8. Darkest Hour - piękne, ale inne mocniejsze utwory.
9. Days of Future Past - trochę za mało żwawe w porównaniu do oczekiwań (myślałem o Fallen Angel?)
10. Senjutsu - pewnie to się zmieni live, ale 8/10 ma najsłabsza piosenka więc nie jest źle
9/10. Wspaniała produkcja, fajne kompozycje, super Bruce i Steve.
Minusy - trochę mało dojrzałych tekstów (poza Parchment), tekst Senjutsu i Death of the Celts jako tako. Ale Time Machine czy Days...Oczywiście Writing on the Wall ma najlepszy tekst i dobrze, że ma teledysk.
Brakuje mi tekstów Steve'a a'la Wiaterek, For the Greater Good of God, Dream of Mirrors. Niby fajnie opisuje akcje piosenek w Senjutsu ale miał wyższy poziom analiz.
Dla porównania BNW 10/10
DoD, AMOLAD, Senjutsu - 9/10
The Book of Souls 8,5/10
The Final Frontier 7,5/10![]()
-
Deleted User 5490
Gdybyś czytał i pisał ze zrozumieniem, to byłoby dla Ciebie logiczne, że odnoszę się do całości postu, a nie wyłącznie do początku, który odnosi się do nastawienia. Do całości ze szczególnym uwzględnieniem do Twoich wieszczych analiz, co kto by zrobił, gdyby wymazać mu pamięć i puścić TNOTB. O cudzych gustach oczywiście nie zamierzasz rozmawiać, ale jak każdy sekciarz nie zamierzasz zostawić ich w spokoju, choć łaskawie utrzymujesz, że nie chcesz mi od razu czegoś tam narzucać i przekonywać.AMOLAD pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:52 am Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem to byś doskonale wiedział, że napisałem tam o nastawieniu, które może wywołać daną reakcję na coś w pierwszej chwili. Więc nie pierdol mi tutaj o alternatywnej rzeczywistości bo jedyną osobą, która kreuje nową to jesteś Ty nie rozumiejąc mojego postu. O gustach nie zamierzam rozmawiać bo każdy ma owszem swój własny, ale to nie znaczy, że jak Ty napiszesz, że to "gówno" a ktoś będzie pisał, że nie i podawał swoje argumenty żeby obronić swoją tezę TO NIE ZNACZY, że chcę od razu narzucić Ci swoje zdanie i Cię na siłę do czegoś przekonywać
Niby nie, ale tak. Typowe sekciarstwo. Tak więc tworzysz rzeczywistość alternatywną kitując, że jej nie tworzysz.
Przecież można napisać swoją recenzje i swoje odczucia nie odnosząc się do cudzych, tylko, że sekta tak nie potrafi, bo to jest wbrew zasadom sekty, która dąży do przekabacenia wszystkich. Czy zawsze trzeba stawiać się do kogoś w opozycji? Muzyka to nie religia i nie polityka.
Koleś zejdź kurwa na ziemię co? Napisałem swój post o nastawieniu i sam się do niego przypierdoliłeś a nie na odwrót bo przecież jak ktoś napisze coś "w obronie tych", którym się podoba to jakiś Pierdolollo czuję się wywołany do tablicy i płacze jak małe dziecko i wyzywa od fanatykówPierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 12:50 pmGdybyś czytał i pisał ze zrozumieniem, to byłoby dla Ciebie logiczne, że odnoszę się do całości postu, a nie wyłącznie do początku, który odnosi się do nastawienia. Do całości ze szczególnym uwzględnieniem do Twoich wieszczych analiz, co kto by zrobił, gdyby wymazać mu pamięć i puścić TNOTB. O cudzych gustach oczywiście nie zamierzasz rozmawiać, ale jak każdy sekciarz nie zamierzasz zostawić ich w spokoju, choć łaskawie utrzymujesz, że nie chcesz mi od razu czegoś tam narzucać i przekonywać.AMOLAD pisze: ↑pt wrz 03, 2021 11:52 am Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem to byś doskonale wiedział, że napisałem tam o nastawieniu, które może wywołać daną reakcję na coś w pierwszej chwili. Więc nie pierdol mi tutaj o alternatywnej rzeczywistości bo jedyną osobą, która kreuje nową to jesteś Ty nie rozumiejąc mojego postu. O gustach nie zamierzam rozmawiać bo każdy ma owszem swój własny, ale to nie znaczy, że jak Ty napiszesz, że to "gówno" a ktoś będzie pisał, że nie i podawał swoje argumenty żeby obronić swoją tezę TO NIE ZNACZY, że chcę od razu narzucić Ci swoje zdanie i Cię na siłę do czegoś przekonywać
Niby nie, ale tak. Typowe sekciarstwo. Tak więc tworzysz rzeczywistość alternatywną kitując, że jej nie tworzysz.
Przecież można napisać swoją recenzje i swoje odczucia nie odnosząc się do cudzych, tylko, że sekta tak nie potrafi, bo to jest wbrew zasadom sekty, która dąży do przekabacenia wszystkich. Czy zawsze trzeba stawiać się do kogoś w opozycji? Muzyka to nie religia i nie polityka.
-
Deleted User 5490
Człowieku. Piszesz o tym co stałoby się, gdyby komuś takiemu jak ja wymazać z pamięci kawałek życia i puścić teraz TNOTB i stawiasz tezę, że nazwałby tą płytę w 2021 roku gównem i utrzymujesz, że nie tworzysz rzeczywistości alternatywnej?? Naprawdę?
Naprawdę bronisz tych, którym album się podoba??? Przed kim? Cio?
Sanktuarium to jest naprawdę jakiś międzygwiezdny bar dla przybyszów z różnych galaktyk....

Sanktuarium to jest naprawdę jakiś międzygwiezdny bar dla przybyszów z różnych galaktyk....
"Moim zdaniem wszystko zależy od podejścia. Na tym forum z tego co poczytałem ostatnio są tutaj osoby, którym jak by wymazać z głowy płytę "The Number of the Beast" i puścić ją teraz to i tak ich reakcja była by "Gówno", "Było" itd."Pierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:04 pm Człowieku. Piszesz o tym co stałoby się, gdyby komuś takiemu jak ja wymazać z pamięci kawałek życia i puścić teraz TNOTB i stawiasz tezę, że nazwałby tą płytę w 2021 roku gównem i utrzymujesz, że nie tworzysz rzeczywistości alternatywnej?? Naprawdę?
![]()
![]()
![]()
Gdzie tu jest baranie coś napisane o Tobie? Kurwa człowieku zejdź na ziemię albo popracuj nad ego bo nie wszystko kręci się wokół Ciebie