Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
Napisałem człowieku czytający ze zrozumieniem - "takim jak ja". Autocytat, który tu wrzuciłeś tylko potwierdza Twoją sekciarską postawę i to co o Tobie napisałem.
Może lepiej napisz co sam sądzisz o Senjutsu, zamiast snuć rozprawy psychoanalityczne na temat tego dlaczego niektórym się nie podoba i czemu uważają taką twórczość za gówno.
Skoro uważasz mnie za barana, to możesz przestać pisać Cię, Tobie z dużej litery. To zwykła obłuda, niedorzeczność, a może nawet idiotyzm.
Dziękuję za uwagę geniuszu myśli natchnionej. Żegnam.
Może lepiej napisz co sam sądzisz o Senjutsu, zamiast snuć rozprawy psychoanalityczne na temat tego dlaczego niektórym się nie podoba i czemu uważają taką twórczość za gówno.
Skoro uważasz mnie za barana, to możesz przestać pisać Cię, Tobie z dużej litery. To zwykła obłuda, niedorzeczność, a może nawet idiotyzm.
Jest to najlepsza płyta Iron Maiden od Dance of Death. Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym. 21/37
już nie mam tu najwięcej postów

Moją sekciarską postawę bo obruszył się koleś z nabrzmiałym ego?Pierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:14 pm Napisałem człowieku czytający ze zrozumieniem - "takim jak ja". Autocytat, który tu wrzuciłeś tylko potwierdza Twoją sekciarską postawę i to co o Tobie napisałem.
A co sądzę o Senjutsu? Po średniej TFF i totalnie gównianej TBOS jest MOIM ZDANIEM progres ale nie mam w zwyczaju po paru przesłuchania wydawać wyroku jak co po niektórzy
A tak z ciekawości - dlaczego uważasz TBOS za gówniany, a Frontier za średni? bo moim zdaniem jest odwrotnieAMOLAD pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:23 pmMoją sekciarską postawę bo obruszył się koleś z nabrzmiałym ego?Pierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:14 pm Napisałem człowieku czytający ze zrozumieniem - "takim jak ja". Autocytat, który tu wrzuciłeś tylko potwierdza Twoją sekciarską postawę i to co o Tobie napisałem.
Dziękuję za uwagę geniuszu myśli natchnionej. Żegnam.![]()
A co sądzę o Senjutsu? Po średniej TFF i totalnie gównianej TBOS jest MOIM ZDANIEM progres ale nie mam w zwyczaju po paru przesłuchania wydawać wyroku jak co po niektórzy![]()
Ode mnie 7
- blackcocker
- -#Moderator

dobra jestem po pierwszym odsłuchu. O każdym numerze więcej napiszę przy kolejnym w tematach utworowych. Tak na szybko:
1. spoczko, ale dużo za długo
2. spoczko, ale melodyjka w zwrotce zabija nadal i doprowadza do porzygu
3. gówno
4. ma momenty, intro MEGA, potem nudno, potem znów jakiś moment spoko, za długi
5. bardzo fajny ten główny riff (nie ten z intro, tylko który wjeżdża po intro), refren słaby, ale na plus numer
6. XDDDDDDDDDDD straszna, ale to straszna chujnia
7. super, ten refren w pewnym momencie z motywme z bonda mi się skojarzył, bardzo fajny numer
8. w sumie ciężko coś napisać, to jest tak nijakie, że nie jest ani dobre, ani złe, jakieś melodyjki, jakieś plum plum, no totalnie żadnego punktu zaczepienia
9. gdyby trwał 6.40 byłoby super, a trwa praktycznie 2 razy tyle, fajny klimat do tej 7 minuty
10. intro duuuużo za długie, piękna melodyjka i ogólnie bardzo spoko numer
ogólnie solówki to jest tak jak numer numer 8. Bezsensowne pitolenie, poza naprawdę kilkoma momentami, które do niczego nie prowadzi, bardzo mnie zawiedli pod tym względem. Ogólnie gdyby to nie brzmiało jak jam/demo to byłoby bardzo miło. Co tu dużo powiedzieć... całościowo całkiem spoko, wstydu nie przynosi, ale jak się przyjrzeć niektórym poszczególnym wałkom, a szczególnie 3 i 6, to o ja pierdole, ale ogólnie spodziewałem się totalnej sraki po pierwszym singlu, a jest całkiem ok. 6 z naprawdę malutkim plusikiem na 10, takie 6.25/10. Zobaczymy przy kolejnych odsłuchach, ale szczerze to całość może być ciężkostrawna XD
no i bardzo by było spoko jakby stefan pozbył się kompleksu krótkiego kutasa, bo te numery są zwyczajnie za długie, niektóre o 4-6 minut, to jest strasznie dużo. no i ten schemat gdzie outro = intro jest już tak męczący, że aż zabawny, starzeję się chyba
3. gówno
5. bardzo fajny ten główny riff (nie ten z intro, tylko który wjeżdża po intro), refren słaby, ale na plus numer
7. super, ten refren w pewnym momencie z motywme z bonda mi się skojarzył, bardzo fajny numer
8. w sumie ciężko coś napisać, to jest tak nijakie, że nie jest ani dobre, ani złe, jakieś melodyjki, jakieś plum plum, no totalnie żadnego punktu zaczepienia
9. gdyby trwał 6.40 byłoby super, a trwa praktycznie 2 razy tyle, fajny klimat do tej 7 minuty
ogólnie solówki to jest tak jak numer numer 8. Bezsensowne pitolenie, poza naprawdę kilkoma momentami, które do niczego nie prowadzi, bardzo mnie zawiedli pod tym względem. Ogólnie gdyby to nie brzmiało jak jam/demo to byłoby bardzo miło. Co tu dużo powiedzieć... całościowo całkiem spoko, wstydu nie przynosi, ale jak się przyjrzeć niektórym poszczególnym wałkom, a szczególnie 3 i 6, to o ja pierdole, ale ogólnie spodziewałem się totalnej sraki po pierwszym singlu, a jest całkiem ok. 6 z naprawdę malutkim plusikiem na 10, takie 6.25/10. Zobaczymy przy kolejnych odsłuchach, ale szczerze to całość może być ciężkostrawna XD
no i bardzo by było spoko jakby stefan pozbył się kompleksu krótkiego kutasa, bo te numery są zwyczajnie za długie, niektóre o 4-6 minut, to jest strasznie dużo. no i ten schemat gdzie outro = intro jest już tak męczący, że aż zabawny, starzeję się chyba
Ostatnio zmieniony pt wrz 03, 2021 1:38 pm przez blackcocker, łącznie zmieniany 1 raz.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Ponieważ TFF ma mimo wszystko swój klimat i są tam piosenki jak "Wiatr" "Mother Of Mercy" czy "Talizman" które słucham do tej pory. A słuchając TBOS nie czuję kompletnie niczego, dla mnie to wszystko na tej płycie jest zagrane jak by o 2 tempa za wolno w utworach "epickich" od połowy kompletnie zapominam, że słucham jakiejkolwiek muzyki a "The Red and the Black" jest moim zdaniem jednym z najbardziej zmarnowanych czasów w historii muzyki, czegoś tak nudnego, pozbawionego życia nie widziałem i nie słuchałem od dawna no może obecny prezydent Stanów jest w stanie to przebićGeri666 pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:26 pmA tak z ciekawości - dlaczego uważasz TBOS za gówniany, a Frontier za średni? bo moim zdaniem jest odwrotnieAMOLAD pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:23 pmMoją sekciarską postawę bo obruszył się koleś z nabrzmiałym ego?Pierre Dolinski pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:14 pm Napisałem człowieku czytający ze zrozumieniem - "takim jak ja". Autocytat, który tu wrzuciłeś tylko potwierdza Twoją sekciarską postawę i to co o Tobie napisałem.
Dziękuję za uwagę geniuszu myśli natchnionej. Żegnam.![]()
A co sądzę o Senjutsu? Po średniej TFF i totalnie gównianej TBOS jest MOIM ZDANIEM progres ale nie mam w zwyczaju po paru przesłuchania wydawać wyroku jak co po niektórzy![]()
![]()
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Book of Souls jest lepszy tylko dlatego, że Bruce był wtedy w lepszej formie wokalnej, sam poziom kompozycji jest bardzo podobny. Może jeszcze dlatego, że jednak nie ma tak dużego nagromadzenia słabych utworów. Takie nagromadzenie jest na Final Frontier, ale tam dla odmiany rekompensują to te dobre. Na A Matter of Life and Death z kolei jest sporo nudów, ale jest jakiś spójny klimat, który ma ten album. Do Dance of Death to aż wstyd porównywać o Brave New World nie mówiąc.
Słucham sobie teraz Writing on the Wall i jestem w szoku, ale ten utwór minimalnie zaczyna mi leżeć. Na tle takiego Time Machine czy Lost in the Lost World to wręcz dzieło sztuki.
Słucham sobie teraz Writing on the Wall i jestem w szoku, ale ten utwór minimalnie zaczyna mi leżeć. Na tle takiego Time Machine czy Lost in the Lost World to wręcz dzieło sztuki.
Płyta jest słaba. Słuchasz jej i masz wrażenie, że to zlepek niewykorzystanych na kilku poprzednich krążkach solówek / riffów.
Wszystko już było; czy to na Final Frontier, czy na Book of Souls.
Poza kilkoma momentami nie ma na czym ucha zawiesić.
Gdybym miał dorzucić jakieś kawałki do setlisty "best of' to nie wiem nawet czy jakikolwiek utwór by tam trafił
Każdy kawałek jest rżnięty lub bazowany na lepszym klasyku sprzed dekady, czy dwóch.
Całość jednak brzmi ładnie, dobrze wyprodukowany album.
Ale tu nie chodzi o produkcje, chodzi oto żeby coś Cię porwało.
Podsumowując - ani to oldschool, ani progress.
Wszystko już było; czy to na Final Frontier, czy na Book of Souls.
Poza kilkoma momentami nie ma na czym ucha zawiesić.
Gdybym miał dorzucić jakieś kawałki do setlisty "best of' to nie wiem nawet czy jakikolwiek utwór by tam trafił
Każdy kawałek jest rżnięty lub bazowany na lepszym klasyku sprzed dekady, czy dwóch.
Całość jednak brzmi ładnie, dobrze wyprodukowany album.
Ale tu nie chodzi o produkcje, chodzi oto żeby coś Cię porwało.
Podsumowując - ani to oldschool, ani progress.
Z większością się zgadzam. Ja oceniam 6/10blackmailer pisze: ↑pt wrz 03, 2021 1:35 pm dobra jestem po pierwszym odsłuchu. O każdym numerze więcej napiszę przy kolejnym w tematach utworowych. Tak na szybko:
3. gówno
-
Deleted User 626
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Porównam sobie jeszcze z AMOLAD albumu, którego naprawdę nie lubiłem w dniu premiery i dalej uważam, że jest bardzo nudny. Może choć tu Senjutsu wygra. Dodam też, że z Dance of Death nie ma sensu porównywać bo byłby prawdopodobnie wynik do zera.
Pary można ustawić tak, już bez opisów
DIfferent World- Stratego 0-1
These Colours Don't Run- Senjutsu 1-1
Brighter than a Thousands Suns- Lost in the Lost World 2-1
The Pilgrim- Days of Future Past Remis dalej 2-1, minimalnie lepszy Pilgrim, ale niech będzie już remis
Longest Day- Writing on the Wall 3-1
Out of the Shadows- Darkest Hour 3-2 powiedzmy mniej zła jest ballada z Senjutsu
Reincarnation of Benjamin Breeg- Time Machine 4-2 !!!! Nokaut
For the Greater Good of God- Death of Celts 5-2
Lord of Light- Parchment 5-3
The Legacy- Hell on Earth 6-3
Bardzo wysokie zwycięstwo A Matter of Life and Death, aż nadspodziewanie wysokie
The Pilgrim- Days of Future Past Remis dalej 2-1, minimalnie lepszy Pilgrim, ale niech będzie już remis
Out of the Shadows- Darkest Hour 3-2 powiedzmy mniej zła jest ballada z Senjutsu
Bardzo wysokie zwycięstwo A Matter of Life and Death, aż nadspodziewanie wysokie
Po mimo tego, że nie mam jakiegoś złego zdania o Senjutsu to AMOLAD 10:0 SenjutsuCzytojestNoweIM? pisze: ↑pt wrz 03, 2021 3:14 pm Porównam sobie jeszcze z AMOLAD albumu, którego naprawdę nie lubiłem w dniu premiery i dalej uważam, że jest bardzo nudny. Może choć tu Senjutsu wygra. Dodam też, że z Dance of Death nie ma sensu porównywać bo byłby prawdopodobnie wynik do zera.
-
Deleted User 626
Napisałem to w innym temacie ale widzę, że tutaj porównywanie też się rozpędziło.
Aces High - Senjutsu
Two Minutes to Midnight - Stratego - ale tutaj to wg mnie naprawdę blisko
Losfer Words - Writing on the Wall
Flash of the Blade - Days of Future Past
The Duellists - Time Machine
Back in the Village - Darkest Hour
Powerslave - Parchement
Rime of the Ancient Mariner - Hell on Earth
No i wychodzi remis
Czy to czegoś dowodzi?
Aces High - Senjutsu
Two Minutes to Midnight - Stratego - ale tutaj to wg mnie naprawdę blisko
Losfer Words - Writing on the Wall
Flash of the Blade - Days of Future Past
The Duellists - Time Machine
Back in the Village - Darkest Hour
Powerslave - Parchement
Rime of the Ancient Mariner - Hell on Earth
No i wychodzi remis
Błagam cię. LoL to jeden z najlepszych numerów po reunion, w każdej sekundzie nokautuje tego nowego potworka.
Nie jest to moim zdaniem album tragiczny,ale gorszy odi jakiejkolwiek innej płyty Iron Maiden - nawet gorsza sporo od AMOLADA.Trochę się zawiodłem mimo ,że nie oczekiwałem cudów.
No to ja sobie zrobię porównanie ciekawsze The X FActor vs Senjutsu
1.The Sign Of the Cross - Senjutsu 1:0
2.Man On The Edge - Stratego - 2:0
3.2 A.M - Writing On The Wall -3:0
4.Fortunes Of War - Lost In A World 4:0
5.The Aftermath - Days Of Future Past 5:0
6.Judgement Of Heaven - The Time Machine 6:0
7.Blood On The Worlds Hands - Darkest Hour 7:0
8.The Unbeliever - Death Of The Celts 8:0
9.The edge of darkness - the PARCHment 9:0
10.Lord Of The Flies - Hell On Earth 10:0
Nawet Look For The Truth Moim zdaniem lepszy od każdego z tych utworów na Senjutsu.
2.Man On The Edge - Stratego - 2:0
3.2 A.M - Writing On The Wall -3:0
4.Fortunes Of War - Lost In A World 4:0
5.The Aftermath - Days Of Future Past 5:0
6.Judgement Of Heaven - The Time Machine 6:0
7.Blood On The Worlds Hands - Darkest Hour 7:0
8.The Unbeliever - Death Of The Celts 8:0
9.The edge of darkness - the PARCHment 9:0
10.Lord Of The Flies - Hell On Earth 10:0
Nawet Look For The Truth Moim zdaniem lepszy od każdego z tych utworów na Senjutsu.
Ja bym zrobił poprównanie The X Factor vs SSOASS, ale by mnie tu niektórzy na stosie spalili xd
-
CzytojestNoweIM?
- -#Prisoner

Bardzo ciekawe porównanie. Również bez opisów.
2.Man On The Edge - Stratego - 1-0 Remis
3.2 A.M - Writing On The Wall -1-0 Dalej remis
4.Fortunes Of War - Lost In A World 2-0 Mimo, że FoW lubię tak se
5.The Aftermath - Days Of Future Past 2-0 Remis
6.Judgement Of Heaven - The Time Machine 3-0
7.Blood On The Worlds Hands - Darkest Hour 4-0
8.The Unbeliever - Death Of The Celts 4-0 Remis
9.The edge of darkness - the PARCHment 4-0 znowu....
10.Lord Of The Flies - Hell On Earth 5-0
Dużo remisów, ale ogólnie jest to nokautujące zwycięstwo Czynnika X.
2.Man On The Edge - Stratego - 1-0 Remis
3.2 A.M - Writing On The Wall -1-0 Dalej remis
4.Fortunes Of War - Lost In A World 2-0 Mimo, że FoW lubię tak se
5.The Aftermath - Days Of Future Past 2-0 Remis
6.Judgement Of Heaven - The Time Machine 3-0
7.Blood On The Worlds Hands - Darkest Hour 4-0
8.The Unbeliever - Death Of The Celts 4-0 Remis
9.The edge of darkness - the PARCHment 4-0 znowu....
10.Lord Of The Flies - Hell On Earth 5-0
Dużo remisów, ale ogólnie jest to nokautujące zwycięstwo Czynnika X.
Ja w skrócie Porównam Seventh Sona Do Senjutsu.Bezapelacyjnie 10000:0.Rzecz jasna Seventh Son Zwycięzcą.Ja np nic Do X Factora nie mam .Lubiałem ten album od premiery i lubię nadal .Nawet jak wszyscy po nim i niemal wszyscy do dziś jadą głównie ze względu na brak Bronka.