Czyli gdyby był zupełnie inny, to byłby dobry
Lost In A Lost World - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Lost In A Lost World - opinie
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
"Nie byłabym sobą, gdybym była inna"
www.MetalSide.pl
Ten utwór zapowiadał się dość ciekawie podczas intro, które jest sporym zaskoczeniem, raczej pozytywnym. Ale potem wszystko zaczyna się kaszanić. Druga połowa utworu brzmi, jak źle posklejane fragmenty improwizacji z próby.
Dokładnie. Nic w tym kawałku mi nie pasuje. Kevin się nie popisał
www.MetalSide.pl
Zgadzam się, jeden z najsłabszych kawałków na płycie, jakby niedopracowany, choc sam początek fajnie się zaczyna z tym mocnym wejściem, no coś z nim jest nie tak, ale i tak ich uwielbiam i płytkę też już mam 
- Frank Drebin
- -#Clansman

Kawałek może być. Po standardowo przydługim, nietypowym intro (nawet niezłym, ale zepsutym przez tandetne echo przy "show", "go", "gone" etc.) rozwija się dość dynamicznie, jednak Bruce znów wyraźnie się męczy, brzmi słabo. Ciekawe klawisze w tle solo. Całość powinna być znacznie krótsza (gdzieś o połowę i bez łzawego outro) i byłby niezły rocker. A tak 6/10 (naciągane).
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Saimon1995
- -#Moderator

Trochę się dłuży - moim zdaniem, obok Celtów, najsłabszy punkt "Senjutsu".
Fragment od 3:38 do 4:08 i od 8:15- dla mnie najpiękniejsza melodia na tej płycie.
Intro trochę takie jakby doklejone na siłę, ale bardzo dobre. Numer nie męczy tak jak inne pseudo epiki Stefana, może dlatego że jest najkrótszy :-)
Intro trochę takie jakby doklejone na siłę, ale bardzo dobre. Numer nie męczy tak jak inne pseudo epiki Stefana, może dlatego że jest najkrótszy :-)
-
Deleted User 626
Mam problem z tym kawałkiem.
Jest on dobrze zagrany, poprawny, ciekawy, ale znowu - bardziej pasuje mi do solowego Dickinsona.
Słuchając tej płyty jest mało Maidenów w Iron Maiden
Jest on dobrze zagrany, poprawny, ciekawy, ale znowu - bardziej pasuje mi do solowego Dickinsona.
Słuchając tej płyty jest mało Maidenów w Iron Maiden
Wracając do tego kawałka muszę powiedzieć, jak strasznie mnie on denerwuje tym, jak jest nierówny. Gdyby był inaczej skonstruowany, to mógłby to być absolutny klasyk zespołu. Z jednej strony mamy tutaj jedną z najpiękniejszy melodii, jakie Harris napisał (8:14 do końca), a z drugiej strony połowa utworu to jakaś niezdarna kalka z When The Wild Wind Blows.
Mogliby ten utwór skrócić o kilka minut, zrobić z niego wersję akustyczną i byłaby gitówa -> https://www.youtube.com/watch?v=TbfxK_HqZRc
Mogliby ten utwór skrócić o kilka minut, zrobić z niego wersję akustyczną i byłaby gitówa -> https://www.youtube.com/watch?v=TbfxK_HqZRc
- primemover
- -#Wrathchild

Ja lubię ten kawałek za to że pokazuje jak X-Factor mógłby brzmieć z Dickinsonem na wokalu.