Zacna jest i w dużej większości zgadza się z moimi odczuciami.Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 5:38 pmOde mnie recenzja: https://radarmuzyczny.wordpress.com/202 ... utsu-2021/
Senjutsu - opinie na temat albumu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Senjutsu - opinie na temat albumu
- Saimon1995
- -#Moderator

To się cieszę. Miło miZakkahletz pisze: ↑pn wrz 06, 2021 6:14 pm Zacna jest i w dużej większości zgadza się z moimi odczuciami.
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
48 minut, jeden dysk, tak to powinno wyglądać <3blackmailer pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:26 pm https://open.spotify.com/playlist/0IGJx ... feb21947b7
Moja opinia o płycie
- blackcocker
- -#Moderator

A powinno być skrócone o 6 minut - drugą część z The ParachuteGeri666 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:27 pm48 minut, jeden dysk, tak to powinno wyglądać <3blackmailer pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:26 pm https://open.spotify.com/playlist/0IGJx ... feb21947b7
Moja opinia o płycie
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Serio osłucham wszystko na nowo od AMOLAD.
Nie ufam ludziom, którzy dają albumom 10/10.
Pewnie macie ocenione połowę filmów na Filmwebie w podobnej skali.
Nowa płyta średnio mi leży nie dlatego, że jestem boomerem. Uważam, że niewiele wnosi. To zupełnie coś innego.
Zastanawiam się ilu turboprzychylnych recenzentów ma po prostu kompleks Piotrusia Pana i najzwyczajniej w świecie nie wypada przyznać, że nasza ulubiona kapela już wniosła do muzyki wszystko, co mogła wnieść.
Nie ufam ludziom, którzy dają albumom 10/10.
Pewnie macie ocenione połowę filmów na Filmwebie w podobnej skali.
Nowa płyta średnio mi leży nie dlatego, że jestem boomerem. Uważam, że niewiele wnosi. To zupełnie coś innego.
Zastanawiam się ilu turboprzychylnych recenzentów ma po prostu kompleks Piotrusia Pana i najzwyczajniej w świecie nie wypada przyznać, że nasza ulubiona kapela już wniosła do muzyki wszystko, co mogła wnieść.
Dobrze się czytało. Ja trochę pojechał jeszcze za przydługie intra, ale sporo rzeczy widzę podobnie. Oceniam chwilo jednak trochę niżej niż Ty. Zobaczymy co będzie za pół roku.Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 5:38 pm Ode mnie recenzja: https://radarmuzyczny.wordpress.com/202 ... utsu-2021/
Ja bym jednak dorzucił jeszcze WOTW. Mimo, że nie pasuje mi do Maiden i byłem mu nieprzychylny po wydaniu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Albo ilu recenzentom po prostu posmarowano pieniędzmi, żeby naganiać sprzedaż. No ale wiadomo, to forumowicze z polską mentalnością najgorsi, bo śmią śmieć mieć własne zdanie.
Pan w gazetce na pewno jest szczery i obiektywny xd
Malkontenci, potrafią tylko narzekać i się umartwiać.
A co do wypowiedzi daveaVu, to fakt, że wnieśli co mieli wnieść, nie oznacza, że nie mogą zaproponować dobrych nagrań w swoim stylu. Może nic odkrywczego nie wnoszących, ale takich, których po prostu dobrze się słucha.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- blackcocker
- -#Moderator

No ja tego numeru nie znoszę, szybciej dodałbym Celtówpz pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:44 pmDobrze się czytało. Ja trochę pojechał jeszcze za przydługie intra, ale sporo rzeczy widzę podobnie. Oceniam chwilo jednak trochę niżej niż Ty. Zobaczymy co będzie za pół roku.Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 5:38 pm Ode mnie recenzja: https://radarmuzyczny.wordpress.com/202 ... utsu-2021/
Ja bym jednak dorzucił jeszcze WOTW. Mimo, że nie pasuje mi do Maiden i byłem mu nieprzychylny po wydaniu.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Nie, nie. Celtowie wymarli, po co ich dodawaćblackmailer pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:57 pmNo ja tego numeru nie znoszę, szybciej dodałbym Celtówpz pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:44 pmDobrze się czytało. Ja trochę pojechał jeszcze za przydługie intra, ale sporo rzeczy widzę podobnie. Oceniam chwilo jednak trochę niżej niż Ty. Zobaczymy co będzie za pół roku.Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 5:38 pm Ode mnie recenzja: https://radarmuzyczny.wordpress.com/202 ... utsu-2021/
Ja bym jednak dorzucił jeszcze WOTW. Mimo, że nie pasuje mi do Maiden i byłem mu nieprzychylny po wydaniu.![]()
![]()
![]()
- Saimon1995
- -#Moderator

No nie straciłaby, tego jestem pewny!blackmailer pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:26 pm https://open.spotify.com/playlist/0IGJx ... feb21947b7
Moja opinia o płycie
To, że mam problemy z tym albumem absolutnie nie wyklucza faktu, że jest w ich stylu.
Mam mu do zarzucenia koncepcyjną i produkcyjną niechlujność. Pisałem o tym trochę wcześniej. Odczuwalny jest zlepek niewykorzystanych wejściówek i riffów; motywy jak z tymi celtami to jest wulgarne lenistwo. No błagam Was.
Ostatnie numery faktycznie mają swój klimat. Wybaczcie mi, ale lubiłem klawisze na DOD. Nie słucham X Factor do poduszki, ale cenię ten album.
Rzecz w tym, że po latach ogólnie nie słucham metalu do poduszki. Ale lubię dobre longplaye; do whisky, czy pokera, czy na wyjazd w góry z chłopakami. Przez tą powtarzalność mam ostatecznie brak czegokolwiek unikalnego (tak - Killers to był unikalny album, podobnie jak X-Factor).
Nie jestem w stanie pozbyć się wrażenia, że ta płyta jest gorszą wersją czegoś, co już było.
Wołałbym jakąś mocną skrajność - powrót do korzeni, lub jakiś progresywny odjazd.
Mam mu do zarzucenia koncepcyjną i produkcyjną niechlujność. Pisałem o tym trochę wcześniej. Odczuwalny jest zlepek niewykorzystanych wejściówek i riffów; motywy jak z tymi celtami to jest wulgarne lenistwo. No błagam Was.
Ostatnie numery faktycznie mają swój klimat. Wybaczcie mi, ale lubiłem klawisze na DOD. Nie słucham X Factor do poduszki, ale cenię ten album.
Rzecz w tym, że po latach ogólnie nie słucham metalu do poduszki. Ale lubię dobre longplaye; do whisky, czy pokera, czy na wyjazd w góry z chłopakami. Przez tą powtarzalność mam ostatecznie brak czegokolwiek unikalnego (tak - Killers to był unikalny album, podobnie jak X-Factor).
Nie jestem w stanie pozbyć się wrażenia, że ta płyta jest gorszą wersją czegoś, co już było.
Wołałbym jakąś mocną skrajność - powrót do korzeni, lub jakiś progresywny odjazd.
Nie licz ani na jedno, ani na drugie. Bruce powiedział, że Days Of Future Past to jest maximum starego Maiden, na jakie możesz liczyć. A do progresu potrzeba po prostu większych umiejętności. No chyba, że mówimy o jakiejś operze mydlanej, to Dziewica byłaby w stanie zrobić.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No i właśnie na to nie liczę! Nie liczyłem przed premierą tej płyty, nie będę liczył przy, ewentualnej, kolejnej.
Po prostu jak widzę oceny 10/10 to mnie krew zalewa i mam wrażenie, że ktoś tu próbuję zrobić z takiego typu wydawnictwo nową żarówkę.
Po prostu jak widzę oceny 10/10 to mnie krew zalewa i mam wrażenie, że ktoś tu próbuję zrobić z takiego typu wydawnictwo nową żarówkę.
Sporo narzekasz, a na koniec 7,5?Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 5:38 pm Ode mnie recenzja: https://radarmuzyczny.wordpress.com/202 ... utsu-2021/
Ogólnie mam sporo podobnych wrażeń.
Ostatnio zmieniony pn wrz 06, 2021 9:22 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

Tak samo jak starzy harleyowcypz pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:59 pmNie, nie. Celtowie wymarli, po co ich dodawaćblackmailer pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:57 pmNo ja tego numeru nie znoszę, szybciej dodałbym Celtówpz pisze: ↑pn wrz 06, 2021 8:44 pm
Dobrze się czytało. Ja trochę pojechał jeszcze za przydługie intra, ale sporo rzeczy widzę podobnie. Oceniam chwilo jednak trochę niżej niż Ty. Zobaczymy co będzie za pół roku.
Ja bym jednak dorzucił jeszcze WOTW. Mimo, że nie pasuje mi do Maiden i byłem mu nieprzychylny po wydaniu.![]()
![]()
![]()
![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Bo to w skali maiden po 2020gumbyy pisze: ↑pn wrz 06, 2021 9:22 pmSporo narzekasz, a na koniec 7,5?Saimon1995 pisze: ↑pn wrz 06, 2021 5:38 pm Ode mnie recenzja: https://radarmuzyczny.wordpress.com/202 ... utsu-2021/
Ogólnie mam sporo podobnych wrażeń.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Te 10/10 to pewnie w znacznej mierze wypadkowa efektu nowości. Nad TBOS w momencie premiery też większość forum się spuszczało, po czasie w wielu przypadkach przyszło otrzeźwienie. Tu będzie tak samo.
FotD = TOP5 albumów Maiden
To trwa od lat... obserwuję to od dawna. Nawet tutaj na forum są ludzie, którzy w okolicy premiery zachwalali jak nie wiem co kolejne płyty, bo przy następnej już zdecydowanie skromniej się wypowiadać o poprzedniczce. KlasykaFrank Drebin pisze: ↑pn wrz 06, 2021 9:23 pm Te 10/10 to pewnie w znacznej mierze wypadkowa efektu nowości. Nad TBOS w momencie premiery też większość forum się spuszczało, po czasie w wielu przypadkach przyszło otrzeźwienie. Tu będzie tak samo.
www.MetalSide.pl