Poszukujemy chętnych do pomocy w promocji koncertu Maiden!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Poszukujemy chętnych do pomocy w promocji koncertu Maiden!
Jak można to ja biorę Katowice
z pełną odpowiedzialnością :rocx
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli akcja Ci się nie podoba to nie musisz pisać w tym temacie.roig pisze:Iron Maiden nie jest chyba tak mało zannym zespołem, że trzebaby jego koncert reklamowac we wszystkich wsiach w Polsce. Wydaje mi sie też, że pomoc zespołowi o jakiej wspomiona pan Wickerman bedzie wystarczająco duża gdy poprostu pójdziecie na ten koncert albo kupicie orginalną płytę.
Rozwieszajac plakaty czy rozdając ulotki pomagacie tylko i wyłacznie Mystickowi, który to własnie jest odpowiedzialny za reklame koncertu i zarabia na nim duże pieniądze. Nie rozumiem dlaczego fani maja za darmo pomagać tej firmie.
Jestem przekonany, że stadion śląski i bez tego będzie pełny.
No ale jak chcecie to dajcie się wykorzystać, w końcu jesteście oddanymi fanami...
Tu nie chodzi o pomoc Mystic'owi. Nie chcemy z tego mieć żadnej kasy, a robimy to tylko dla zespołu.
Maideni są u nas bardzo popularni, ale nawet Metallica nie zapełniła całego Stadionu Śląskiego. A Meta przyjeżdża do nas rzadziej niż Maiden - ich koncert w Chorzowie miał miejsce 5 lat po poprzednim występie w naszym kraju.
Mystic Festival 2005 będzie pierwszym polskim profesjonalnym festiwalem open air. Jeśli ten projekt wypali to możemy liczyć na podobne wielkie imprezy odbywające się regularnie - np. raz w roku. Na zachodzie istnieje mnóstwo podobnych "open-air'ów", ale u nas do tej pory musieliśmy zadowolić się pseudo-festiwalami typu Metal Mania czy nawet wcześniejszy Mystic. Dopiero to będzie rockowo-metalowy festiwal z prawdziwego zdarzenia!
Iron Maiden podpisując kontrakt na występ na Stadionie Śląskim z pewnością oczekuje dużej publiczności. Do tej pory występowali u nas w Spodku i innych halach, które co prawda z łatwością wyprzedawali, ale teraz biletów będzie kilka razy więcej.
Wg. mnie warto pomóc w promocji tego festiwalu/koncertu Maiden. Jeśli przedsięwzięcie zakończy się sukcesem to z pewnością możemy liczyć na kolejne koncerty Maiden w Polsce przy okazji następnych tras!
Do tego być może co roku będziemy się spotykali na wielkim festiwalu, na którym będą występować wielkie gwiazdy.
Pomagamy więc w promowaniu nie tylko koncertu Iron Maiden, ale także ogólnie muzyki rockowej-metalowej oraz idei festiwalu na otwartym powietrzu.
Wśród tych, którzy wezmą udział w akcji, planujemy rozlosować różne nagrody itp.
Jednak myślę, że i tak nie robimy tego dla jakiejś nagordy tylko dla naszego ulubionego zespołu (i ich kolejnych koncertów w Polsce!) oraz ogólnie z naszej pasji dla muzyki! :rocx
-
janiedembica
- -#Prisoner

racja , kto nie chce pomagac wiec po co w ogole pisze, ja deklaruje swoja pomoc w zasadzie bezinteresownie
dla iron wszystko 
ps. na metallice nie wyprzedali biletow ?? nie bylo kompletu na stadionie ??
ps. na metallice nie wyprzedali biletow ?? nie bylo kompletu na stadionie ??
nie było kompletu, chyba aż 10 tys biletów zostało, albo coś koło tego
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na Metallice było 45.000, a Stadion Śląski na koncertach może pomieścić około 60-70.000 osób (na Metę wypuszczono chyba 60.000 biletów).
Więc jest o co walczyć! Stadion nie może być w połowie pusty!

Na pewno przygotujemy jakieś nagordy do rozlosowania wśród wolontariuszy. Na razie jeszcze za wcześnie na szczegóły itp. O tym pomyślimy później.
Tylko nie licz, że zakosisz wszystkie plakaty dla siebie...
Chcemy monitorować całą akcję, żeby było wiadomo, iż plakaty faktycznie wiszą w mieście, a ulotki zostały rozdane. 
Vader to nie Iron Maiden.tobink pisze:chodzi o to aby miec plakacik jeden dla siebiebo nie latwo dorwac plakacik
ale w sumie to mogli by nam cos odpalic .. ja za rozwieszanie Vaderowi na Blitzkrieg 2 dostałem wejsciówke
Na pewno przygotujemy jakieś nagordy do rozlosowania wśród wolontariuszy. Na razie jeszcze za wcześnie na szczegóły itp. O tym pomyślimy później.
Tylko nie licz, że zakosisz wszystkie plakaty dla siebie...
-
El Dorado
byłby pełny gdyby bilety kosztowały 50-70-90
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To też nie jest takie pewne... W zasadzie cena biletów nie gra roli (i tak nie są drogie jak na taką imprezę), bo do koncertu zostało tyle czasu, że odkładając codziennie po złotówce spokojnie uzbiera się na bilet, a nawet na 2.tobink pisze:byłby pełny gdyby bilety kosztowały 50-70-90
Po prostu chodzi o to, żeby jak największą ilość osób poinformować o tym koncercie i zachęcić, aby się na niego wybrali. Tak jak udało się raczej zrobić w przypadku Mety, na którą ludzie zjechali tłumami z całego kraju.
WICKER MAN kiedy masz zamiar rozpocząć tę akcje z rozplakatowywaniem miast i roznoszeniem ulotek?? mam nadzieje, że niedługo.
Poland we salute You!! Up The irons!!
EDDIE RIPPED UP POLAND
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To zależy od Mystic'a. To oni przygotują plakaty oraz ulotki i ustalą z nami gdzie i kiedy mielibyśmy to robić. Jak tylko się czegoś dowiem to dam Wam znać!yaRo_ka pisze:WICKER MAN kiedy masz zamiar rozpocząć tę akcje z rozplakatowywaniem miast i roznoszeniem ulotek?? mam nadzieje, że niedługo.
Fajnie będzie w czekaniu na gig promować Maidenów i mówić jacy są cudowni 
-
janiedembica
- -#Prisoner

ja moge rozwieszac za free , bez losowan i takich tam !!! najwieksza nagroda to bedzie komplet na stadionie i SWIETNY KONCERT PRZY WSPANIALEJ PUBLICE

-
El Dorado
no w sumie tak.. ale na pewno ze 2 - 3 plakaciki zostawie ale tylko i wylacznie na pamiatke.. nie zapodam ich na allegro ani nic z tych rzezcyWICKER MAN pisze:Na Metallice było 45.000, a Stadion Śląski na koncertach może pomieścić około 60-70.000 osób (na Metę wypuszczono chyba 60.000 biletów).
Vader to nie Iron Maiden.tobink pisze:chodzi o to aby miec plakacik jeden dla siebiebo nie latwo dorwac plakacik
ale w sumie to mogli by nam cos odpalic .. ja za rozwieszanie Vaderowi na Blitzkrieg 2 dostałem wejsciówke
Tylko nie licz, że zakosisz wszystkie plakaty dla siebie...Chcemy monitorować całą akcję, żeby było wiadomo, iż plakaty faktycznie wiszą w mieście, a ulotki zostały rozdane.
a orientujesz sie mniej wiecej ile plakatów na osobie bedze?
Katowice/ oczywiscie Ślask
mam nadziej ze nie bedzie akcja rozlepiania kolidowala mi z egzaminami na studia ale czego sie nie robi dal ukochanego zespolu :rocx
mam nadziej ze nie bedzie akcja rozlepiania kolidowala mi z egzaminami na studia ale czego sie nie robi dal ukochanego zespolu :rocx
Ten, który nie lęka się ciemności, bo ciemnością włada. \,,,/ (-.-) \,,,/
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To musisz sam ustalić z Mystic'iem ile plakatów pozwolą Ci ewentualnie zatrzymać.tobink pisze: no w sumie tak.. ale na pewno ze 2 - 3 plakaciki zostawie ale tylko i wylacznie na pamiatke.. nie zapodam ich na allegro ani nic z tych rzezcypoza tym mam wtyki w łódzkim radiu to tam im bym tez dał ze 2 jako konkurs na audycji
a orientujesz sie mniej wiecej ile plakatów na osobie bedze?
Co do liczby plakatów to zależeć to będzie od miasta i liczby chętnych w tym mieście. Dam Wam znać jak tylko czegoś się dowiem.
Iron Wódz - na pewno nie będzie kolidowała, bo z tego co wiem to egzaminy są późną wiosną/latem, a wtedy to już będzie po koncercie.
Wicker
to spoko pale sie do pracy
to spoko pale sie do pracy
Ten, który nie lęka się ciemności, bo ciemnością włada. \,,,/ (-.-) \,,,/
Tychy/ woj. śląskie
Moge obwiesić cały Stargard i Szczecin (woj.Zachodnio-pomorskie) jak co to na gg piszcie
A będę mógł wieszać w miejscach publicznych typu przystanki, toalety
, w szkole? Czy raczej tylko na słupach?
-
Lady_Destroyer
- -#Prodigal son

Ale wraz z MissMadness dołączam się do ataku na Szczecin. Co 6 glanów to nie 2Szary mnie wyprzedził i pisze:Moge obwiesić cały Stargard i Szczecin (woj.Zachodnio-pomorskie) jak co to na gg piszcie
You wanted the beast you got the beast
Ja bym się pisał na ulotki (prawdopodobnie), 19 stycznia będe w Gdańsku, więc mógłbym tam trochę pobiegać i poroznosić