30/10/2022 - Porcupine Tree - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7586
30/10/2022 - Porcupine Tree - Katowice
"ROCK-SERWIS" PIOTR KOSIŃSKI
ogłaszają z dumą
najbardziej nieprawdopodobne wydarzenie dekady
sensacyjny powrót
PORCUPINE TREE
30.10.2022 KATOWICE
SPODEK 20.00
CENY BILETÓW od 219,00zł
Bilety: www.rockserwis.pl (kolekcjonerskie), Ticketmaster i Eventim
Na muzycznej mapie zdominowanej przez muzykę pop i nieustanne dążenie do manipulacji muzycznymi trendami zespół PORCUPINE TREE jest bez wątpienia zjawiskiem niezwykłym. Jego członkowie nie uznają żadnych ograniczeń w swojej pasji do eksperymentowania i niezmordowanie dążą do osiągnięcia niepowtarzalnego połączenia słów i muzyki, które ponad dwadzieścia lat temu znane było jako "rock progresywny". Nie oznacza to wcale, że muzycy Porcupine Tree stali się wiernymi naśladowcami zespołów grających w latach 60. i 70. Nic bardziej mylnego; korzystając z najnowszych osiągnięć techniki próbują jedynie odtworzyć niepokornego ducha i nastrój przepełniające muzykę tamtego okresu.
Kiedy na początku 2009 Steven Wilson wydał swój pierwszy solowy album - "Insurgentes", dalsza działalność zespołu stanęła pod znakiem zapytania. I rzeczywiście, w 2010 po wydaniu albumu "Incident" Wilson zapowiedział zawieszenie aktywności grupy. W tym samym roku, w lipcu w Łodzi, formacja zagrała ostatni jak się wówczas wydawało koncert w naszym kraju.
W trakcie solowej, pełnej sukcesów działalności Wilsona, niemal w każdym wywiadzie pytany był o możliwość powrotu Porcupine Tree na scenę. Zwykle ignorował tego typu "zaczepki", ale mniej więcej przed rokiem zdarzyło mu się rzucić mimochodem - "niewykluczone, że Porcupine Tree powróci w najmniej spodziewanym momencie"
Ten MOMENT nastąpił właśnie teraz - będzie nowy album, duża trasa koncertowa i Polska na tej trasie. Nie mogło być inaczej. Wszak w naszym kraju zespół ma duże i wierne grono fanów od samego początku działalności!
To będzie z pewnością wyjątkowy wieczór, podczas którego Porcupine Tree przedstawią to co stworzyli najlepszego. Koncert będzie trwał prawie 180 minut i będzie podzielony na dwie części.
Oficjalna strona Porcupine Tree: www.porcupinetree.com
ogłaszają z dumą
najbardziej nieprawdopodobne wydarzenie dekady
sensacyjny powrót
PORCUPINE TREE
30.10.2022 KATOWICE
SPODEK 20.00
CENY BILETÓW od 219,00zł
Bilety: www.rockserwis.pl (kolekcjonerskie), Ticketmaster i Eventim
Na muzycznej mapie zdominowanej przez muzykę pop i nieustanne dążenie do manipulacji muzycznymi trendami zespół PORCUPINE TREE jest bez wątpienia zjawiskiem niezwykłym. Jego członkowie nie uznają żadnych ograniczeń w swojej pasji do eksperymentowania i niezmordowanie dążą do osiągnięcia niepowtarzalnego połączenia słów i muzyki, które ponad dwadzieścia lat temu znane było jako "rock progresywny". Nie oznacza to wcale, że muzycy Porcupine Tree stali się wiernymi naśladowcami zespołów grających w latach 60. i 70. Nic bardziej mylnego; korzystając z najnowszych osiągnięć techniki próbują jedynie odtworzyć niepokornego ducha i nastrój przepełniające muzykę tamtego okresu.
Kiedy na początku 2009 Steven Wilson wydał swój pierwszy solowy album - "Insurgentes", dalsza działalność zespołu stanęła pod znakiem zapytania. I rzeczywiście, w 2010 po wydaniu albumu "Incident" Wilson zapowiedział zawieszenie aktywności grupy. W tym samym roku, w lipcu w Łodzi, formacja zagrała ostatni jak się wówczas wydawało koncert w naszym kraju.
W trakcie solowej, pełnej sukcesów działalności Wilsona, niemal w każdym wywiadzie pytany był o możliwość powrotu Porcupine Tree na scenę. Zwykle ignorował tego typu "zaczepki", ale mniej więcej przed rokiem zdarzyło mu się rzucić mimochodem - "niewykluczone, że Porcupine Tree powróci w najmniej spodziewanym momencie"
Ten MOMENT nastąpił właśnie teraz - będzie nowy album, duża trasa koncertowa i Polska na tej trasie. Nie mogło być inaczej. Wszak w naszym kraju zespół ma duże i wierne grono fanów od samego początku działalności!
To będzie z pewnością wyjątkowy wieczór, podczas którego Porcupine Tree przedstawią to co stworzyli najlepszego. Koncert będzie trwał prawie 180 minut i będzie podzielony na dwie części.
Oficjalna strona Porcupine Tree: www.porcupinetree.com
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 30/10/2022 - Porcupine Tree - Katowice
Rozpierdol totalny. Czekam!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 4876
Sztos! Super fajnie, że Spodeczek...ale czuję, że zrobię też Wiedeń. No bo kurde raz to za mało.
A nie wolisz prawdziwego proga czyli Drim Tijater?
- blackcocker
- -#Moderator

Ja jestem za głupi na DT
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ja jako prosty metalowiec od napierdolu jak to określają to jestem totalnie za głupi na DTblackmailer pisze: ↑pn lis 01, 2021 2:02 pmJa jestem za głupi na DT
Do tej pory widziałem 3 razy Wilsona i było super. Może i tu się skuszę 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie moja bajka ale bawcie się dobrze.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Prosty ja jest za głupi i na Porcupine i na Dream bo widziałem obydwa i na obu wynudziłem się podobnie mocno 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Wilson po pięciokroć; porki trzykrotnie. Mam nadzieję że będą z Colinem bo cos mi sie obiło że PT to teraz Wilson, Gavin i Richard....
-
Deleted User 7586
Nie będą z Colinem. PT to teraz SW, RB i GH.
Wielka szkoda że bez Colina. Brzmienie Porcupine zmetalizowało się po przyjściu Harrisona, a teraz jak będzie grał Nick Beggs to już po subtelności pozostanie wspomnienie
..
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Doskonale, to powinno zrównoważyć smęcenie Wilsona, a w efekcie dać fajną sztukę.
- blackcocker
- -#Moderator

Beggs potwierdzony?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
paulek
- -#Lord of the flies

a wiadomo coś o powodch...Nie będą z Colinem. PT to teraz SW, RB i GH.
CE zacne rzeczy popełniał w ostatnich latach zatem strata niepowetowana...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oficjalnie nie. Po przesłuchaniu wypuszczonego singla śmiem twierdzić że to niestety Beggs.
Generalnie jestem zwolennikiem wczesnej twórczości zespołu i wolałem subtelnego Krzysia na perkusji.Zakkahletz pisze: ↑pn lis 01, 2021 7:14 pmDoskonale, to powinno zrównoważyć smęcenie Wilsona, a w efekcie dać fajną sztukę.Dodajmy do tego Spodek, dla mnie zawsze na propsie, i robi się naprawdę ciekawie.
![]()
Pożyjemy zobaczymy. Byleby się z tego nie zrobił Australian Steven Wilson's Porcupine Project.
- blackcocker
- -#Moderator

Wiele osób pisze, że to Wilson nagrywał bas.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Rewelacja! Porków zacząłem słuchać krótko po premierze The Incident więc na koncerty w starym składzie się niestety nie załapałem , mimo wszystko jest to dla mnie koncert roku na który czekałem latami i nie spodziewałem się że może do niego dojść.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.