Albo oba zespoły po 90 minut. Bez sensu takie połączenie.
18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Re: 22.04.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Za 25 lat, jak pójdą w lata, to będzie słuszna koncepcja
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Deleted User 7865
Chodziło ponoć o to że Helloween chciało żeby zespół z którym grają miał te same presety z soundchecku tak żeby nie trzeba było ich zmieniać. A Avantasia się nie zgodziła i musieliby je przełączać w środku imprezy i narażać się na to że nie wszystko by było w stu procentach tak ustawione jak podczas próby. Z tego co zrozumiałam. Jakkolwiek szkoda, też bym się nie wypłaciła... na loty i hotele :p
Jak dla mnie to zdecydowanie HammerFall niż Avantasia. Szwedzi na żywo to kawał świetnego heavy metalu i mega lubię ich koncerty (widziałem z 10 razy pewno). Avantasia dla mnie nuda - widziałem ze 2 razy na Wacken i zupełnie do mnie nie trafili. Kolejne razy jak grali, to odpuszczałem sobie.
www.MetalSide.pl
Nie wybieram się na koncert do Zwolenia 22 IV 2022. Jeśliby ktoś z Was chciał miejscówkę pod sceną za 40 euro (były wyprzedane), to do środy czwartku jest dostępna. A potem dokonuję zwrotu. Płatność od razu nie jest wymagana, ale do 18 IV 2021 trzeba się wyrobić.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Z ciekawości zapytam: ogólnie jesteś rozczarowany do tego czy masz upatrzone/zaklepane coś lepszego w zamian?
To miał być 1szy gig na trasie, a miejsce dość dogodne. Przy obecnym rozdaniu planuję raczej stolice - Berlin, Pragę, Budapeszt. Ten Zwoleń w dzień po Pradze nie jest mi do niczego potrzebny. Ale jak ktoś nie robi Pragi, to opcja dwu koncertów węgierskich - Zwoleń i Budapeszt ma sporo sensu.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A, czyli mimo tej rezygnacji ta wyprawa będzie całkiem szeroko zakrojona. 
Zwoleń jest w Słowacji, ale rozumiem, że to przypisanie go do Węgier jest echem Twoich austro-węgierskich retrofascynacji.
Nie jestem z Galicji, więc nie mam żadnej sympatii do Austro Węgier. Nie cierpię też Habsburgów, z nielicznymi wyjątkami.
Słowacja to Górne Węgry, Felvidek (Felvidék), część Korony Świętego Stefana. Słowacja niestety co rusz udawania, że jest niepotrzebnym bytem w Europie Środkowo - Wschodniej. Fajni ludzie (zwłaszcza dziewczyny), ale z elit mają tylko Janosika.
Chciałbym mieć długą granicę polsko - węgierską. Od Zwardonia do szczytu Stóg w górach Czywczyńskich (wspólna granica z Rumunją). To by sporo problemów geopolitycznych rozwiązywało.
Słowacja to Górne Węgry, Felvidek (Felvidék), część Korony Świętego Stefana. Słowacja niestety co rusz udawania, że jest niepotrzebnym bytem w Europie Środkowo - Wschodniej. Fajni ludzie (zwłaszcza dziewczyny), ale z elit mają tylko Janosika.
Chciałbym mieć długą granicę polsko - węgierską. Od Zwardonia do szczytu Stóg w górach Czywczyńskich (wspólna granica z Rumunją). To by sporo problemów geopolitycznych rozwiązywało.
-
Deleted User 4876
Marek Perepeczko wywodził się ze szlachty podwileńskiej i to jest historia ciekawa sama w sobie
https://genealogia.okiem.pl/forum/viewt ... =5&t=16729
Natomiast film "Janosik" nagrywany w Pieninach i Tatrach wyrobił w Polakach mniemanie, jakoby Janosik był polskim zbójem, tak jak Balcerowicz czy Morawiecki. Nic bardziej mylnego! Janosik działał na pograniczu polsko węgierskim, w zupełnie innych czasach (100 lat wcześniej niż akcja filmu). Ale jeśli bywał na terenach polskich, to był to Spisz, obecnie w 90% zajmowany przez Felvidek, to niepotrzebne państwo górnowęgierskie ...
Nb. film nigdy nie podawał się za odniesienie do życia pierwotnego zbója Jerzego Janosika
https://genealogia.okiem.pl/forum/viewt ... =5&t=16729
Natomiast film "Janosik" nagrywany w Pieninach i Tatrach wyrobił w Polakach mniemanie, jakoby Janosik był polskim zbójem, tak jak Balcerowicz czy Morawiecki. Nic bardziej mylnego! Janosik działał na pograniczu polsko węgierskim, w zupełnie innych czasach (100 lat wcześniej niż akcja filmu). Ale jeśli bywał na terenach polskich, to był to Spisz, obecnie w 90% zajmowany przez Felvidek, to niepotrzebne państwo górnowęgierskie ...
Nb. film nigdy nie podawał się za odniesienie do życia pierwotnego zbója Jerzego Janosika
No więc tak - posłuchałem Skyfall w normalnej jakości i cóż... Jeżeli tak brzmi najlepszy moment płyty to strach ją w czerwcu odpalać. I trochę szkoda, że "1/7 Helloween" mimo niezadowolenia z nagranego materiału, zdecydowała się to firmować.
Sorry, ale to jest medley.
Na odtrutkę leci King for 1000 Years - po stokroć lepsze.
Sorry, ale to jest medley.
Na odtrutkę leci King for 1000 Years - po stokroć lepsze.
Dyskusja trwa w temacie zespołowym 
www.MetalSide.pl
Dostałem maila od Słowaków - koncert w Zvoleniu przeniesiony na 2 lipca 2022 i do nowej lokalizacji - na otwarty stadion 
Jak na razie nie widzę informacji dotyczących pozostałych dat ale pewnie lada moment będzie.
Jak na razie nie widzę informacji dotyczących pozostałych dat ale pewnie lada moment będzie.
-
Deleted User 357
Na szczęście można zrobić zwrot kasy a nie voucher, na openair to ja się nie piszę
Tak, do 4 marca można zrobić zwrot. Czekam na resztę dat. No chyba, że tylko ten jeden przenoszą na powietrze, ale nie chce mi się wierzyć - pewnie się Słowacy pospieszyli z informacją.
-
Deleted User 357
Nie no, wszystkich to pewnie nie przenoszą na openair - ja w tej sytuacji pewnie Kato tylko zaliczę
-
Deleted User 4876
Lol, na ich stronie www s tylko daty do 16 kwietnia... tak jakby pierwszy leg miał sie odbyć...a od Katowic zonk.
Mnie to się też średnio podoba. Chyba zwrócę bilet. No chyba, że ktoś z forum chciałby kupić na miejscówkę pod sceną? Mogę 10% upuścić z ceny
-
Deleted User 4876