24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: remi »

Metallica 2019 płyta 10 metrów od sceny idealnie.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Czyli najlepiej celować naprzeciwko głośników kawałek od sceny. Pod sceną też powinno być dobrze jednak ten powracający dźwięk jak to mówicie....
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Koncert koncertowi nie jest rowny, nie ma sztywnej reguly.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Na Narodowym byłem na płycie, na Offspringu, nie było wtedy tłumów, więc stałem po środku płyty w miarę luźno. Była ściana dźwięku. Na Metallice w 2019 r. byłem na lewej trybunie i tam nie było jakiejś tragedii. Na ten koncert idę na płytę, więc ponownie nie spodziewam się rewelacji, tym bardziej, że teraz będą tłumy a ja się będę pchać :P
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Zapewne bez echa sie nie obejdzie :) Swoją drogą jestem ciekaw otwarcia bram i czasu trwania poszczególnych supportów. Pisze wstępnie na różnych stronach 15-16.30. Obstawiam że
16.30 otwarcie
18.00 -18.45 lord of the lost
19.15 - 20.15 Within Temptation
21- 23 Iron Maiden
Godziny przybliżone ale mam dziwne wrażenie że tak mniej więcej będzie. Zawsze od otwarcia bram do 1 zespołu mijało 1,5 godziny
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Tak z innej beczki. Ktoś może będzie wiedział gdzie w okolicach dworca wschodniego lub narodowego mozna zjeść dobry obiad ? Bo ja akurat przyjadę w południe i będe miał kilka godzin czasu. Nie zależy mi na kebabie bo po ostatniej akcji z surowym mięsem nie tknę się tego :D

W nocy też coś jest otwarte ? Nie pamiętam czy maki były otwarte w nocy ale chyba powinny. Bo niestety jestem zmuszony koczować do 4 rano na dworcu :D
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Teraz na Centralnym w McD jest tylko 2-godzinna przerwa techniczna od 03:00 do 05:00, w lipcu pewnie będzie tak samo.

McD na Wschodnim czynny jest w godzinach 05:00-23:00, jest tam też KFC (otwiera się godzinę później niż McD, a zamyka się o tej samej godzinie).
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Czyli zostaje mi spacerek na centralny. Bo tak to nie widziałem właśnie by coś było otwarte w nocy. Niby droga prosta ale cholera wie jak to po warszawie się w nocy plątać. No chyba że jest coś innego poza makiem gdzie można zjeść coś i przeczekać do tej 4 rano
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Xardas2309 pisze: śr maja 25, 2022 2:42 pm Czyli zostaje mi spacerek na centralny. Bo tak to nie widziałem właśnie by coś było otwarte w nocy. Niby droga prosta ale cholera wie jak to po warszawie się w nocy plątać. No chyba że jest coś innego poza makiem gdzie można zjeść coś i przeczekać do tej 4 rano
Idź na krakowskie przedmieście, masz po drodze na centralny - na pewno coś znajdziesz żeby zjeść i posiedzieć
Awatar użytkownika
Pichu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pichu »

Xardas2309 pisze: śr maja 25, 2022 1:47 pm Tak z innej beczki. Ktoś może będzie wiedział gdzie w okolicach dworca wschodniego lub narodowego mozna zjeść dobry obiad ? Bo ja akurat przyjadę w południe i będe miał kilka godzin czasu. Nie zależy mi na kebabie bo po ostatniej akcji z surowym mięsem nie tknę się tego :D

W nocy też coś jest otwarte ? Nie pamiętam czy maki były otwarte w nocy ale chyba powinny. Bo niestety jestem zmuszony koczować do 4 rano na dworcu :D
Na placu Hallera jest fajna jadłodajnia a dokładnie Bar Mleczny. Jadłem tam. Polecam.
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Wątki pochrzaniłem.

Obok stadionu to chyba na Francuskiej najlepiej coś zeżreć późnym wieczorem. Aczkolwiek nigdy się tam nie szwędałem po 23.

Jak nie, to śmiało w kierunku Centralnego. Przypomnij się z tym wątkiem bliżej koncertu i coś po koncercie może w większej grupie ogarniemy.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Xardas2309 pisze: śr maja 25, 2022 1:47 pm Tak z innej beczki. Ktoś może będzie wiedział gdzie w okolicach dworca wschodniego lub narodowego mozna zjeść dobry obiad ? Bo ja akurat przyjadę w południe i będe miał kilka godzin czasu. Nie zależy mi na kebabie bo po ostatniej akcji z surowym mięsem nie tknę się tego :D

W nocy otwarte są jedynie kebsy, przy czym w miarę polecałbym Kebab King przy Targowej 64. Można tam bezpiecznie posiedzieć, bo lokal duży. Czynne całą noc :)

Dobre lokale to na przykład

- Bar Ząbkowski, danie główne poniżej 20 zł - Róg Ząbkowskiej i Targowej
- Pyzy Flaki Gorące - Brzeska 29 również tuż koło Bazaru Różyckiego, tyle, że po drugiej stronie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Na Brzeską ludzi wysyłasz? Więcej do Warszawy nie wrócą. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

zobaczą, gdzie Ciechowski nagrał clip Nie pytaj mnie o Polskę, zobaczą, gdzie mieszkała Maria Grzybianka prostytutka ze Zmienników ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Beny82 pisze: śr maja 25, 2022 7:47 pm Wątki pochrzaniłem.

Obok stadionu to chyba na Francuskiej najlepiej coś zeżreć późnym wieczorem. Aczkolwiek nigdy się tam nie szwędałem po 23.

Jak nie, to śmiało w kierunku Centralnego. Przypomnij się z tym wątkiem bliżej koncertu i coś po koncercie może w większej grupie ogarniemy.
Jasne. Ja jestem za żeby się zebrać w większą ekipę.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

krusejder pisze: śr maja 25, 2022 8:44 pm

W nocy otwarte są jedynie kebsy, przy czym w miarę polecałbym Kebab King przy Targowej 64. Można tam bezpiecznie posiedzieć, bo lokal duży. Czynne całą noc :)

Dobre lokale to na przykład

- Bar Ząbkowski, danie główne poniżej 20 zł - Róg Ząbkowskiej i Targowej
- Pyzy Flaki Gorące - Brzeska 29 również tuż koło Bazaru Różyckiego, tyle, że po drugiej stronie
Mam go właśnie na uwadze. Słyszałem dobre jak i te złe opinie niestety. Po ostatniej przygodzie z kebabem 3 dni z przerwami w łazience :(
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Wiem, że zalezy to od osobistych preferencji, ale mimo wszystko jeśli ktoś ma kilka godzin czasu przez czy po koncercie, nie zna za bardzo miasta, to mimo wszystko chyba lepiej spedzic je po lewej stronie Wisły. Po prostu więcej opcji na zrobienie czegokolwiek tam jest i nie trzeba iść pod konkretne adresy. A dojazd z Centrum pod stadion to dosłownie 4 przystanki tramwajem które jeżdżą co chwila.

Znając życie po koncercie policja zamknie dla ruchu most i w kierunku centrum ruszy na piechotę rzeka ludzi.

A i co może być ważne dla niektórych - na chwilę obecną spożywanie alkoholu zarówno na bulwarach śródmiejskich jak i plaży obok stadiunu jest legalne ;)
Jerzy Urban
-#Invader
-#Invader

Post autor: Jerzy Urban »

Piwowarus pisze: pt maja 27, 2022 11:08 am Wiem, że zalezy to od osobistych preferencji, ale mimo wszystko jeśli ktoś ma kilka godzin czasu przez czy po koncercie, nie zna za bardzo miasta, to mimo wszystko chyba lepiej spedzic je po lewej stronie Wisły. Po prostu więcej opcji na zrobienie czegokolwiek tam jest i nie trzeba iść pod konkretne adresy. A dojazd z Centrum pod stadion to dosłownie 4 przystanki tramwajem które jeżdżą co chwila.

Znając życie po koncercie policja zamknie dla ruchu most i w kierunku centrum ruszy na piechotę rzeka ludzi.

A i co może być ważne dla niektórych - na chwilę obecną spożywanie alkoholu zarówno na bulwarach śródmiejskich jak i plaży obok stadiunu jest legalne ;)
Ja będę dojeżdżał z Łodzi, to teraz moje miejsce zamieszkania. W Wa-wie bywam na "gościnnych występach" w ramach powinności zawodowych. Wykupiłem bilet dojazdowy na Smok Ticket.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Piwowarus pisze: pt maja 27, 2022 11:08 am Wiem, że zalezy to od osobistych preferencji, ale mimo wszystko jeśli ktoś ma kilka godzin czasu przez czy po koncercie, nie zna za bardzo miasta, to mimo wszystko chyba lepiej spedzic je po lewej stronie Wisły. Po prostu więcej opcji na zrobienie czegokolwiek tam jest i nie trzeba iść pod konkretne adresy. A dojazd z Centrum pod stadion to dosłownie 4 przystanki tramwajem które jeżdżą co chwila.

Ja do 4 rano mam czas więc zdążę zrobić kilka rund na centralny i wschodni. :D Zdążę przyjsc coś zjeść i wrócić :D
Ja mieszkam w małopolsce. Niedaleko Krakowa. Z racji że to niedziela i o transport jest delikatnie mówiąc kiepsko wyruszam wczesnym rankiem do Bielska Białej i stamtąd mam pendolino. Powrót ok 4 rano z warszawy na Kraków lub z przesiadką na Bielsko
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Zgodnie z optymistycznym scenariuszem, włączono górne trybuny w Wawie w dobrej cenie 179zł. Płyta wyłączona a dolna trybuny w większości zeszły (poza niektórymi sektorami, które były dostępne co drugi rząd).
Musi być dobrze ze sprzedażą - bo wówczas ładowaliby ile wlezie w poprzednio dostępne sektory, zamiast uaktywniać zupełnie nowe.
ODPOWIEDZ