Sprawdziłem bootleg i okazuje się że jest dłuższy niż sądziłem. HammerFall gra aż 77 minut, natomiast Helloween 134. Czyli razem 3,5 h grania
18.09.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Re: 22.04.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Będę w Budapeszcie 
Sprawdziłem bootleg i okazuje się że jest dłuższy niż sądziłem. HammerFall gra aż 77 minut, natomiast Helloween 134. Czyli razem 3,5 h grania
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 7865
Jestem na etapie namawiania kumpli na wyjazd
Ale przy okazji Helloween wpadnę tylko na dobę do Pesztu. Za to przy okazji Kiss i Priest będę dłużej. No i szykuję się też na Saxon - 22 vii.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kto spał ten spałRedHot pisze: ↑pt maja 06, 2022 11:56 pmPamiętasz jak spaliśmy na stacji w tej śmiesznej miejscowości koło Budapesztu? Mega fajne wspomnienia stamtąd!Bon Dzosef pisze: ↑pt maja 06, 2022 11:52 pm Nie no jeszcze by tego brakowało, żeby męczyli w 2022 ten Pumpkins United![]()
-
Deleted User 7865
Bon Dzosef pisze: ↑sob maja 07, 2022 12:33 amJuż wymiękłam z takich akcji, tym razem będzie hotel :pRedHot pisze: ↑pt maja 06, 2022 11:56 pmPamiętasz jak spaliśmy na stacji w tej śmiesznej miejscowości koło Budapesztu? Mega fajne wspomnienia stamtąd!Bon Dzosef pisze: ↑pt maja 06, 2022 11:52 pm Nie no jeszcze by tego brakowało, żeby męczyli w 2022 ten Pumpkins United![]()
Kto spał ten spałjeśli dobrze pamietam to się Shekehesvar nazywało, prosta wegierska nazwa
![]()
Ja tylko Katowice raczej. Ta trasa była idealnie rozplanowana za pierwszym razem, po tych przekładkach nic się nie zgrywa. Jeżeli w miarę blisko (np. Berlin) to akurat w czwartek. Budapeszt terminowo blisko Maiden w Pradze. I też w tygodniu.RedHot pisze: ↑pt maja 06, 2022 11:11 pm Nie będąc w końcu w UK zerknęłam sobie na setlistę i nagrania z koncertów, i prawdę mówiąc zadowolona jestem z tego, że na pierwsze gigi nie pojechałam bo Kiske masakruje :<< Mam nadzieję że się rozgrzeje do czasu Budapesztu który już przyklepałam. Jakie gigi planujecie na ten moment? Może ktoś reflektuje na jakiś wspólny? Set fajny, mi się podoba ale Skyfall rzeczywiście lol
Ewentualnie majówka za rok w Hamburgu
O tym ostatnim pomyślałem. Powtórka na wiosnę, to może nas zimny deszcz ominie:)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A nie rzuciło się komuś zdjęcie merchu z tych koncertów?
No i jesteśmy z Koleżanką Red Hot po budapeszteńskim koncercie Dyń.
Bardzo udana sztuka. Wprawdzie nie czułem emocji tak wielkich jak w 2017 i 18, ale muzycznie wszystko było na swoim miejscu. Nowych numerów aż za dużo, przydałoby się więcej podmianek starych, zwłaszcza że set krótszy. Max 2h 10 min. Nie ma już animacji z dyniami. Niektóre nowe są fajne, inne bardziej pasowały do ... irons bo jest na nich potwór eddiopodobny.
Bardzo fajny support od Hammefall:)
Organizacyjnie. Węgry i hala wielki plus bo w goldenie było luźniutko bez bydła. Na minus czasówka, bo można to było godzinę wcześniej zacząć i skończyć. Sensu zaczynania o 21.40 nie widzę
Bardzo udana sztuka. Wprawdzie nie czułem emocji tak wielkich jak w 2017 i 18, ale muzycznie wszystko było na swoim miejscu. Nowych numerów aż za dużo, przydałoby się więcej podmianek starych, zwłaszcza że set krótszy. Max 2h 10 min. Nie ma już animacji z dyniami. Niektóre nowe są fajne, inne bardziej pasowały do ... irons bo jest na nich potwór eddiopodobny.
Bardzo fajny support od Hammefall:)
Organizacyjnie. Węgry i hala wielki plus bo w goldenie było luźniutko bez bydła. Na minus czasówka, bo można to było godzinę wcześniej zacząć i skończyć. Sensu zaczynania o 21.40 nie widzę
Nie da się ukryć, że rozpieścili nas tą trasą po reunion z 3h setem i na tę się patrzy z lekceważeniem. Jesteśmy jak tę tłuste koty. Ja też nie odczuwam wielkiej ekscytacji tym Katowickim koncertem. Ot fajne połączenie H+H i tyle. 2018 se ne vrati.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nooo dokładnie. Myślalem parę razy, żeby gdzieś poza Katowice ruszyć ale już w 2019 te koncerty chociaż bardzo dobry nie miały dla mnie tej magii.
-
Deleted User 7865
Ale dziadujecie! Ja się super bawię mimo że 1h krócej ale warto zauważyć że nie ma przerywników w postaci filmików i innych scenek rodzajowych. Ziomki cisną praktycznie non stop, iluminacje przepiękne i klimatyczne, widać że muzycy mają radość z bycia na scenie, jest jak dla mnie ta sama dobra energia co przy pierwszej trasie PU. Mam nadzieję że w Katowicach uda się zorganizować jakieś spotkanie z zespołem, byłoby super szczególnie że mamy duużą flagę. Na pewno już załatwiłam że flaga będzie na Was czekała przy barierkach jak będziecie wbijać do hali, także liczę na Was
)
Ja to chyba na barierki nie dam rady wbić, bo moje dzieci chcą jechać, a chciałbym, żeby wyszły żywe z tego koncertu 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 22.04.2022 Helloween // Katowice - MCK + EUROPA 2020
Ale ty nie byłaś na tym pierwszym legu PUjest jak dla mnie ta sama dobra energia co przy pierwszej trasie PU
-
Deleted User 357
Ja pewnie w dniu koncertu jeśli wrócę o sensownej godzinie do Katowic i będzie mi się chciało przejdę się pod halę i może kupię jakoś tanio bilet
Jakby mi ktoś w latach 90-tych powiedział, że będę mógł jeszcze usłyszeć Kaia śpiewającego Victim of Fate a Kiszczaka w Tale that wasnt right, to uznałbym go za jackowskiego.
oj przewraca się w głowach, przewraca
oj przewraca się w głowach, przewraca
To chyba mówimy o jakimś innym Hammerfall. Boze, co za męka
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Oto moje nagrania HF
https://youtu.be/F4mGCf9Vu6o
https://youtu.be/4g4QKlAk5p4
https://youtu.be/voIakbTO1oo
każdy może sobie wyrobić zdanie
https://youtu.be/F4mGCf9Vu6o
https://youtu.be/4g4QKlAk5p4
https://youtu.be/voIakbTO1oo
każdy może sobie wyrobić zdanie
- blackcocker
- -#Moderator

Ale nędza
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***