Młodzi Gniewni (Świeże Zespoły z Polski)

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Młodzi Gniewni (Świeże Zespoły z Polski)

Post autor: Michał »

Widziałem dziś drugi raz w życiu Okrutnika.
Pierwszy raz kilka lat temu przed Turbo i wtedy mnie strasznie wynudzili.
Teraz naczytałem się, że nowy wokalista słabszy itd. to spodziewałem się, że przejdę sie do kibla, zanieść kupione rzeczy do auta itd.
Ale chłopaki zagrali naprawdę dobry koncert. Jestem pozytywnie zaskoczony. Na minus gitarzysta blondyn który jak mi przekazano jest liderem zespołu.
Wycie, wicie się na scenie jakby grał 40 lat temu w Motley Crue itd. momentami skręcało z żenady i wywoływało trochę komentarzy wyśmiewających na publice. Trochę też osób wychodziło.
Ale generalnie bawiłem się na nich całkiem dobrze, może nie tak bardzo, że będą głównym powodem by wybrać się na jakiś koncert, ale jak zobaczę ich na liście zespołów jako support to będę zadowolony.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A nie był do tego nawalony? Ostatnie dwa razy jak go widziałem, to bym w tym stanie gdy ciężko w struny trafić.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zdan pisze: pt mar 26, 2021 12:22 pm Jedynka Motley Crue to znakomity album ;)
Dr Feelgood jako jedyny z Vincem chroni się po latach
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

krusejder pisze: ndz sty 23, 2022 12:30 pm
Zdan pisze: pt mar 26, 2021 12:22 pm Jedynka Motley Crue to znakomity album ;)
Dr Feelgood jako jedyny z Vincem chroni się po latach
Jak ktoś lubi ładne hity i "dopracowane" produkcje to pewnie tak ;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

pz pisze: ndz sty 23, 2022 10:50 am A nie był do tego nawalony? Ostatnie dwa razy jak go widziałem, to bym w tym stanie gdy ciężko w struny trafić.
A właśnie zwróciłem na to uwagę bo kojarzyłem takie komentarze, że dosyć mocno chleje
Był trzeźwy, chłopaki siedzieli obok dziewczyn z merchu i nie pili nic.
Przynajmniej od startu imprezy do ich koncertu.
Po ich występie, na sznurze juz latał z piwkami.
Czy przed startem coś pili to nie wiem, ale w chwili koncertu nie było widać żeby był pod wpływem

Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

Nowy album prosto z SATANIC CITY WARSAW, czyli ARMAGH "Serpent Storm" miał swoja premierę, obecnie w sieci jest tylko jeden (podobno najsłabszy - tak słyszałem) kawałek z plyty

https://youtu.be/63wg6VYR90c

Jest petarda! Inaczej niż na ich debiutanckim pełniaku (kto nie zna niech nadrobi!) Ale dalej w opór pomysłowo.
Zachęcam do ogarnięcia Armagh bo jazda totalna.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Wit z Truchła Strzygi napędzony swoją miłością do thrashu/thrash punk grania i Voivod stworzył kapelę - oto RIP!
Na żywo z tego co mi wiadomo kopią dupy bez większego wysiłku (jeszcze osobiście nie miałem okazji zoabczyć), na ten moment nagrane demo - tutaj przykładowy kawałek.
https://www.youtube.com/watch?v=NfQNKQSRjVc

Będą jednym z supportów Midnight w Polsce.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

NOWA ZAŁOGA!
SPEED METAL
CZĘSTOCHOWA

Pursuer, goście o których nikt jeszcze nic nie wie, ale ja wiem że pozamiatają podwórko. Pierwszy track z nadchodzącej EPki.
Łapcie i słuchajcie, nie da się przejść obojętnie.
Silne wpływy wczesnego Blind Guardian, Exciter, Agent Steel i Scanner.

https://youtu.be/SYFqyxZ_yVM
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Co do młodych zespołów, to zaraz minie około 16 lat jak Miecz Wikinga wysyła mi płytę. Rozumiem, że obiecałem wam, ze odeślę w liście 2 dychy jeśli dobrze pamiętam. Może to było mało wiarygodne. Ale jak obiecałem tak zrobię, mimo wszystko czekam nadal i oferty nie zmieniam. Obiecaliście, ale nadal nie ma odpowiedzi.

Czy po 16 latach to nadal młody zespół. Nie wiem, ale się domyślam.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Teraz musisz doliczyć inflację ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Tak już myślałem o tym, 5 dych zostawię w przedpokoju, powiem jakiejś mamie, żeby wypatrywała listonosza (wtedy nie miałem świadomości istnienia paczki za pobraniem). Ciekawi mnie, czy jak tej płyty nie wyślę, to zostanę na ziemi jako zbłąkana dusza, która nadal na krążek czeka.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ZESPÓŁ SPECIES!
Trio zaczęło swą działalność w stolicy i od początku postawili na starą szkołę grania technicznego Thrash Metalu - ale jeśli myślicie że to kolejne nudne granie gdzie riffy przez swoją złożoność w ogóle nie zapadają w pamięć, to jesteście w ogromnym błędzie.
Niedawno premierę miał pierwszy długograj chłopaków, wcześniej nagrali bardzo dobrą EPkę "The Monument Of Envy" z której kawałki na nowo zostały nagrane na właśnie wspomniany długograj.
Wydany przez Chiński label Awakening Records, album TO FIND DELIVERANCE jest absolutnie genialnym, ciekawym, ambitnym oraz(co najważniejsze) kopiącym dupsko materiałem. Wszystko tutaj się zgadza, klimatyczne intro, tematyka kawałków, riffy, przepotężny bas - jak na trio z basistą na wokalu przystało oraz oldschoolowe, nie przeprodukowane brzmienie. A co do produkcji - no to tutaj również jest bardzo ciekawie bo rękę przyłożył do niej sam JOEL GRIND (Toxic Holocaust, mówi to coś Panu, Panie Ferdku?) zajmując się masteringiem albumu.

Płyta świetna, płyta świeża oraz płyta, jakiej ciężko szukać u nas na Polskim, przetyranym od black thrashowego lub pizza crossoverowego, podwórku. Powiem więcej - ciężko w obecnych czasach szukać drugiej takiej na scenie światowej bo poziom chłopaki zaprezentowali tutaj niesamowicie dobry. Przypomnę tak tylko jeszcze raz - TECHNICZNY THRASH BEZ CHWILII NUDY.

Species - To Find Deliverance
Załączniki
To-Find-Deliverance-Album-Cover-Art-1024x1024.jpg
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Przesłuchałem sobie powyższy album. Opinię zachowam dla siebie ale produkcja bardzo ale to bardzo w porządku jeśli chodzi o taką muzykę ;)
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Zdan pisze: pn sie 29, 2022 6:41 pm Przesłuchałem sobie powyższy album. Opinię zachowam dla siebie ale produkcja bardzo ale to bardzo w porządku jeśli chodzi o taką muzykę ;)
Ja mam nadzieję że to zachowanie opinii dla siebie to z powodu szykowania recki i niechęci do spoilerowania :D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Daveastate pisze: pn sie 29, 2022 8:32 pm
Zdan pisze: pn sie 29, 2022 6:41 pm Przesłuchałem sobie powyższy album. Opinię zachowam dla siebie ale produkcja bardzo ale to bardzo w porządku jeśli chodzi o taką muzykę ;)
Ja mam nadzieję że to zachowanie opinii dla siebie to z powodu szykowania recki i niechęci do spoilerowania :D
Niestety muszę Cię rozczarować - chyba skończyły mi się kompetencje do oceny takiej muzyki. Z każdą następną wiosną życia techniczny thrash coraz bardziej mnie odrzuca i tylko kilka rzeczy zostało mi których dalej słucham (Coroner, jedynka Watchtower, późny Deathrow etc.). Po prostu nie jestem dobrą osobą do oceny takiej muzy bo nie jestem do niej za dobrze nastawiony.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Bym tego na fizycznym nośniku posłuchał, a 12.11 w Poznaniu razem z Gallower to kurwa chętnie.
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

widman pisze: śr sie 31, 2022 11:50 am Bym tego na fizycznym nośniku posłuchał, a 12.11 w Poznaniu razem z Gallower to kurwa chętnie.
Jedziemy jedziemy!
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Ekoa z Krakowa sobie obczajcie, ich muza przypomina trochę Opeth/Cynic itd.

https://www.youtube.com/watch?v=bh5Q4KtC9n8

Tutaj teledysk z ich pierwszgo EP, mam autografy wszystkich, co ciekawe wokalista/basista jest francuzem, a perkusista pochodzi z Hiszpanii :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Daveastate pisze: ndz wrz 04, 2022 3:22 pm
widman pisze: śr sie 31, 2022 11:50 am Bym tego na fizycznym nośniku posłuchał, a 12.11 w Poznaniu razem z Gallower to kurwa chętnie.
Jedziemy jedziemy!
No!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Destroyers nie jest młodym zespołem, ale swojego tematu chyba nie mają to walne tu

Widziałem ich w piątek na urodzinach Brudnego Skurwiela i to był dramat.
Ani to nie brzmi, ani nie wygląda, teksty wywołują zażenowanie.
Mam nadzieję, że nie będę miał już nieprzyjemności na nich trafić.

ODPOWIEDZ