24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
No bez jaj ze płyta wyprzedana.
Chca sprzedac trybuny, a przed samy koncertem plyte?
Chca sprzedac trybuny, a przed samy koncertem plyte?
Myślę, że wszystko sprowadza się do instrumentarium. Maiden jest bardzo problematyczne, bo tam są 3 wiosła, więc ponad standarodowo, bardzo mocny bas, bębny, wokal, a miejscami jeszcze klawisze. Duuuużo dźwięku, a do tego bardzo intensywnego. U Stonesów jest więcej "miejsca" między tymi ścieżkami, bo Keith sobie zagra solo, a w tle ma łagodne bębenki i lekki basik.Bon Dzosef pisze: ↑sob lip 09, 2022 11:07 am Maiden zawsze dobrze zobaczyć, poza tym na Stonesach na trybunach dzwiek był ok bez pogłosu
Ogólnie po paru letnich eventach utwierdzam się w przekonaniu, że trzeba wierzyć w supremację open airów na glebie, tam ciężko coś spartolić i nie ma problemu z akustyką hali/stadionu. Na Mysticu słyszałem chyba najlepiej nagłośnione JP w życiu, a byłem na barierce.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Pisałem do FOH Maiden w komentarzach dwukrotnie: w 2019 i 2022, że czeka go niesławny Narodowy. Dwukrotnie odpisał, że będzie dobrze a zna sprawę
No cóż - zobaczymy. Albo będzie „jebany- dał rady” albo „niby człowiek wiedział a się łudził
”.
W sumie na płycie będzie moich 6 znajomych z miasta, a na trybunach 5 osob z rodziny na różnych sektorach wiec jakieś uśrednione info będę miał
W sumie na płycie będzie moich 6 znajomych z miasta, a na trybunach 5 osob z rodziny na różnych sektorach wiec jakieś uśrednione info będę miał
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Oby tylko nasi włodarze obostrzeń nie wprowadzili do 24 lipca. Ja tam wierzę,że będzie z dźwiękiem nie tak źle.remi pisze: ↑sob lip 09, 2022 1:59 pm Pisałem do FOH Maiden w komentarzach dwukrotnie: w 2019 i 2022, że czeka go niesławny Narodowy. Dwukrotnie odpisał, że będzie dobrze a zna sprawęNo cóż - zobaczymy. Albo będzie „jebany- dał rady” albo „niby człowiek wiedział a się łudził
”.
W sumie na płycie będzie moich 6 znajomych z miasta, a na trybunach 5 osob z rodziny na różnych sektorach wiec jakieś uśrednione info będę miał![]()
Jedzie ktoś z kato lub okolic i wraca bezpośrednio po koncercie?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ten ku*wa dalej swoje leciLonerunner pisze: ↑sob lip 09, 2022 3:08 pm Oby tylko nasi włodarze obostrzeń nie wprowadzili do 24 lipca. Ja tam wierzę,że będzie z dźwiękiem nie tak źle.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Usun kontoLonerunner pisze: ↑sob lip 09, 2022 3:08 pmOby tylko nasi włodarze obostrzeń nie wprowadzili do 24 lipca. Ja tam wierzę,że będzie z dźwiękiem nie tak źle.remi pisze: ↑sob lip 09, 2022 1:59 pm Pisałem do FOH Maiden w komentarzach dwukrotnie: w 2019 i 2022, że czeka go niesławny Narodowy. Dwukrotnie odpisał, że będzie dobrze a zna sprawęNo cóż - zobaczymy. Albo będzie „jebany- dał rady” albo „niby człowiek wiedział a się łudził
”.
W sumie na płycie będzie moich 6 znajomych z miasta, a na trybunach 5 osob z rodziny na różnych sektorach wiec jakieś uśrednione info będę miał![]()
Myslicie, ze plyta juz cala poszla? Cisnienie na ten koncert po przelozeniu z zeszlego roku az tak wysokie?
Jeśli w tym tygodniu nie odblokują to na to wygląda. Z drugiej strony ten koncert sprzedawał się 2 lata więc może w końcu IM zapełni duży obiekt, bo tych wysokich trybun to też nie wiele zostało.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Wiele jest przyczyn możliwego wyprzedania, szczególnie sprzedaż wzrosła po bardzo owocnych komentarzach po pierwszych koncertach.
Ponadto: dawno nie było koncertu w stolicy, pandemia, będzie tez dużo osób „z przypadku” bo słyszeli, ze dobre show (moi znajomi z firmy farmaceutycznej dostali 8 biletów). Jak się to wszystko nałoży na typowe 35k publiki Maiden w Polsce to może wyjść koło 50ciu tysięcy.
Swoją droga to będzie wymowne, takie małe ukoronowanie historii zespołu w Polsce - od Torwaru do Narodowego (oby z dobrym dźwiękiem
-
Deleted User 5490
Szczerze mówiąc mam to w dupie a nawet wolałbym, żeby się tam w głowę stuknęli i nie sprzedawali za dużo biletów. Jak na płycie będzie za ciasno, to będzie jedno wielkie gówno. Takie jakie było na Gwardii w 2008 roku. Nie lubię przymusowych przytulasów w śmierdzącym tłumie, w którym ponoć wtedy nawet ktoś się zesrał i nie mógł opuścić imprezy.
-
Deleted User 4876
W czwartek jeszcze na płytę były na ebilecie - ale na ticketmasterze to już z tydzień nie widziałem.
Wiadomo, że teraz gonią bilety na trybuny dla tych co się ocknęli, że jest koncert. Na płytę pewno wrócą bliżej koncertu 
www.MetalSide.pl
- dostoevsky
- -#Assassin

Ja jeszcze nie mam biletu i chętnie zgarnę na płytę.
Czekamy.
Dokładnie. Ale obawiam się, że sprzedawać będą i nikt się niestety w głowę nie stuknie.Pierre Dolinski pisze: Szczerze mówiąc mam to w dupie a nawet wolałbym, żeby się tam w głowę stuknęli i nie sprzedawali za dużo biletów.
Dobra, patrząc na to, że ten typ dalej o tym pisze, przyznaję - to Ty miałeś racjęDejavu pisze: ↑sob lip 09, 2022 11:51 pmMichał pisze: ↑wt lip 05, 2022 8:44 pmWnosiDejavu pisze: ↑wt lip 05, 2022 8:37 pm
Te monotonne posty faktycznie nic nie wnoszą i są trochę irytujące, podobnie jak panikowanie, że będzie najgorszy scenariusz i wszystko odwołają (nie wydaje mi się, ale od tego jak powiedziałeś jest inny temat) natomiast odpisywanie "lecz się" poza tym, że jest chamskie też nic nie wnosi do tematu.
Pokazanie, że uważam, że jest z nim i jego postami coś nie tak i przekazuje moją opinię o setnym takim samym poście.
Ostatnio zmieniony sob lip 09, 2022 11:53 pm przez Dejavu, łącznie zmieniany 1 raz.
Dejavu pisze: ↑sob lip 09, 2022 11:46 pmDokładnie. Ale obawiam się, że sprzedawać będą i nikt się niestety w głowę nie stuknie.Pierre Dolinski pisze: Szczerze mówiąc mam to w dupie a nawet wolałbym, żeby się tam w głowę stuknęli i nie sprzedawali za dużo biletów.
Dobra, patrząc na to, że ten typ dalej o tym piszę, przyznaję - to Ty miałeś rację![]()
Nie chce mi sie wierzyc ze Maiden zapelni caly narodowy....Mysle ze 30-35 k to bedzie max
Sam nie mam biletu a bede potrzebowal 4 sztuk 
We wro było 38k, a po covidzie myślę, że chęć trochę wzrosła.
45k myślę, że się zamelduję
Oferuję transport na koncert 24.07.2022 z Poznania do Warszawy i z powrotem, dwa miejsca, autem klimatyzowanym, seat ibiza. Tel. 508 567 836, 601 906 999.
Czekamy na dostawę