11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków
Testament powinien grać z Młotem na czarownice w Pionkach i to nie jako headliner
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 357
Heathen nie był tak zły jak piszą szanowni koledzy, ale set kiepski, za brak Death by Hanging należy się death by hanging
EXODUS ATTACK był oczywiście najlepszym koncertem tego wieczoru, zagrali dłużej niż te 50 minut, wymienić jeden z nowej na Metal Command i by było już w ogóle elegancko. Ale i tak bdb było, imo lepiej niż ostatnio we Wrocławiu na lodowisku
Testament coś tam pograł, widziałem początek - jakoś tragicznie nie było, no ale po Exodus to brzmiało jak oddział geriatryczny. Niech więcej po nich nie grają, najlepiej niech solowo tak jak w Fabryce te parę lat temu.
Oczywiście serdeczne pozdrowienia dla przemiłych kolegów z forum
EXODUS ATTACK był oczywiście najlepszym koncertem tego wieczoru, zagrali dłużej niż te 50 minut, wymienić jeden z nowej na Metal Command i by było już w ogóle elegancko. Ale i tak bdb było, imo lepiej niż ostatnio we Wrocławiu na lodowisku
Testament coś tam pograł, widziałem początek - jakoś tragicznie nie było, no ale po Exodus to brzmiało jak oddział geriatryczny. Niech więcej po nich nie grają, najlepiej niech solowo tak jak w Fabryce te parę lat temu.
Oczywiście serdeczne pozdrowienia dla przemiłych kolegów z forum
- blackcocker
- -#Moderator

Exo mnie powalił. Mój pierwszy raz i mam nadzieje, że nie ostatni, Holt to kurwa przedzik. W ogóle no... Rozjebali
szkoda, że KO odjebało z czasówką i Exo zaczęło 10 min wcześniej, jak szedłem z piwkami do Żelaznego i gumbiego, no ale nic, trzeba było stanąć dalej i wypić
Testament... SDG nawet tego show nie broni. Po Exodusie wypadli bardzo słabo, ale jakby ich zamienić miejscami, byłoby przyzwoicie
dzięki Michał i Żelazny za zajebisty wieczór i do zobaczenia za tydzień w drodze do Bratysławy 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Dobra to jeszcze ja krótkie podsumowanko
Heathen - 4/10
Muzycznie ok, ale wokal okropny. Była energia, kontakt z publiką, ale miałem ogromny problem ze słuchaniem tego co tam się dzieje, bo łysy piał. Nie pasuje mi jego wokal do thrashu (przynajmniej na żywo). Wcześniej znałem tylko z nazwy i to się nie zmieniło, nie planuje przesłuchać studyjniaków.
Exodus - 10/10
Mój trzeci Exodus i co prawda najsłabszy, a i tak top koncert.
Koncertowa maszyna, Zetro i Holt to sceniczne bestie.
Szkoda, że nie było Lee Altusa, bo uwielbiam jego kontakt z publicznością, ale stałem na wprost Holta to zdecydowanie nie mam na co narzekać.
Trochę bym zmienił set, ale i tak było pięknie.
Jak będą grali trasę jako headzi to sprzedaje nerkę i jadę całą. Kocham ich
Testament - 5/10
Z Testamentem jest jak z człowiekiem w stanie wegetatywnym. Żyje, oddycha.. Ale salta nie pierdolnie.
Na Testament szedłem bez żadnych oczekiwań i też koncert zostałby pewnie szybko zapomniany gdyby nie wspaniałe towarzystwo
Żelazny i Blackcocker - dzięki
Heathen - 4/10
Muzycznie ok, ale wokal okropny. Była energia, kontakt z publiką, ale miałem ogromny problem ze słuchaniem tego co tam się dzieje, bo łysy piał. Nie pasuje mi jego wokal do thrashu (przynajmniej na żywo). Wcześniej znałem tylko z nazwy i to się nie zmieniło, nie planuje przesłuchać studyjniaków.
Exodus - 10/10
Mój trzeci Exodus i co prawda najsłabszy, a i tak top koncert.
Koncertowa maszyna, Zetro i Holt to sceniczne bestie.
Szkoda, że nie było Lee Altusa, bo uwielbiam jego kontakt z publicznością, ale stałem na wprost Holta to zdecydowanie nie mam na co narzekać.
Trochę bym zmienił set, ale i tak było pięknie.
Jak będą grali trasę jako headzi to sprzedaje nerkę i jadę całą. Kocham ich
Testament - 5/10
Z Testamentem jest jak z człowiekiem w stanie wegetatywnym. Żyje, oddycha.. Ale salta nie pierdolnie.
Na Testament szedłem bez żadnych oczekiwań i też koncert zostałby pewnie szybko zapomniany gdyby nie wspaniałe towarzystwo
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
paulek
- -#Lord of the flies

A mnie tam się podobało wsio oczywiście Exo najlepiej wypadł ale i na Testament nie ma co narzekać. Jeszcze setlista Exo po koncercie wpadła więc i gadżet pokoncertowy jest. Bdb 4 godziny rzeźni

- blackcocker
- -#Moderator

Mi w Testamencie pasowało tylko patrzenie na SDG xD nie dziwię się, że Hoglan soboe odpuścił 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Bylo doskonale, co tu duzo mowic.
Przewidywalnie - EXO wytarl scene reszta, niczego Im nie ujmujac
Do perfekcji zabraklo tylko Altusa.
Przewidywalnie - EXO wytarl scene reszta, niczego Im nie ujmujac
Do perfekcji zabraklo tylko Altusa.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A to błądnie planuje przesłuchać studyjniaków.
- PannaMigotka
- -#Prodigal son

Skłoniłabym się ku opinii Żelaznego ze wszystkich wywodów na temat wczorajszego koncertu. Poszłam tam bardziej ze względów towarzyskich, bo nie słucham thrashu na co dzień, aczkolwiek to było bardzo przyjemne doświadczenie.
Heathen, tak jak Żelazny głosi, nie był taki zły. Nie znałam ich wcześniej, ale nie był to support, który mierził od pierwszych dźwięków i na "dobry wieczór" psuł klimat wydarzenia. Może faktycznie wokal bywał irytujący, ale wczoraj nie zwróciłam na to większej uwagi.
Exodus dał świetny występ. Nie mam porównania do innych koncertów, bo każdy z zespołów widziałam po raz pierwszy w życiu, ale naprawde dojebali. Nie znam ich twórczości, a mega mi się podobało. I fajnie było zobaczyć Huntinga w dobrej kondycji po tych wszystkich przejściach.
Testament - spędziłam na tym koncercie jakieś 10 minut, więc może i nie jestem całkiem obiektywna w wypowiedzi, ale przez te 10 minut wydawało mi się, że ich gra jest bardzo jendostajna i nudna. Tak samo jak Żelazny uważam, że kolejność zespołów zdecydowanie powinna wyglądać inaczej. Testament po Exodusie wypadł bardzo miernie. Nie dziwię się zatem, że koledzy postanowili przenieść imprezę do szatni, gdzie potulnie za nimi potruchtałam

Heathen, tak jak Żelazny głosi, nie był taki zły. Nie znałam ich wcześniej, ale nie był to support, który mierził od pierwszych dźwięków i na "dobry wieczór" psuł klimat wydarzenia. Może faktycznie wokal bywał irytujący, ale wczoraj nie zwróciłam na to większej uwagi.
Exodus dał świetny występ. Nie mam porównania do innych koncertów, bo każdy z zespołów widziałam po raz pierwszy w życiu, ale naprawde dojebali. Nie znam ich twórczości, a mega mi się podobało. I fajnie było zobaczyć Huntinga w dobrej kondycji po tych wszystkich przejściach.
Testament - spędziłam na tym koncercie jakieś 10 minut, więc może i nie jestem całkiem obiektywna w wypowiedzi, ale przez te 10 minut wydawało mi się, że ich gra jest bardzo jendostajna i nudna. Tak samo jak Żelazny uważam, że kolejność zespołów zdecydowanie powinna wyglądać inaczej. Testament po Exodusie wypadł bardzo miernie. Nie dziwię się zatem, że koledzy postanowili przenieść imprezę do szatni, gdzie potulnie za nimi potruchtałam
Michał pisze: Na Testament szedłem bez żadnych oczekiwań i też koncert zostałby pewnie szybko zapomniany gdyby nie wspaniałe towarzystwo
Czuję się pominięta i zbrukanablackcocker pisze:dzięki Michał i Żelazny za zajebisty wieczór
Nie spodziewałem się, że się pojawisz i przeczytaszPannaMigotka pisze: ↑wt lip 12, 2022 10:41 am Skłoniłabym się ku opinii Żelaznego ze wszystkich wywodów na temat wczorajszego koncertu. Poszłam tam bardziej ze względów towarzyskich, bo nie słucham thrashu na co dzień, aczkolwiek to było bardzo przyjemne doświadczenie.
Michał pisze: Na Testament szedłem bez żadnych oczekiwań i też koncert zostałby pewnie szybko zapomniany gdyby nie wspaniałe towarzystwo
Żelazny i Blackcocker - dziękiCzuję się pominięta i zbrukanablackcocker pisze:dzięki Michał i Żelazny za zajebisty wieczór![]()
Pani oczywiście również dziękuję!
- PannaMigotka
- -#Prodigal son

^ Niespodzianka
Jestem jak przyczajony tygrys ;p
Ostrożnie, Sanatorium jest silnie uzależniające
- PannaMigotka
- -#Prodigal son

Ta "wpadka" mi nie grozi 
W szatni spedziliscie Test?? 
Heathen widziałem po raz trzeci i bylo całkiem ok. Bez szału, ale i bez tragedii. Poprawnie i tyle.
Exodus widziałem w różnych wcieleniach - bez Zołzy, bez Holta (teraz bez Lee) i za każdym razem było niezmiennie - ten zespół to koncertowa bestia. Brakło ze 2 numerów, a te z nowej płyty takie sobie. Po tym koncercie Exo wchodzi u mnie do zasłużonego grona kapel, które widziałem 10 i więcej razy
Testament (po raz 13) bardzo fajny koncert. To inne granie niż Exo, ale to mi nie przeszkadza w odbiorze. "Rise Up", "Alone in the Dark", "Over the Wall", "D.N.R.", "The Formation...", "First Strike...", "The New Order", czy "Into the Pit" = fajny set
Exodus widziałem w różnych wcieleniach - bez Zołzy, bez Holta (teraz bez Lee) i za każdym razem było niezmiennie - ten zespół to koncertowa bestia. Brakło ze 2 numerów, a te z nowej płyty takie sobie. Po tym koncercie Exo wchodzi u mnie do zasłużonego grona kapel, które widziałem 10 i więcej razy
Testament (po raz 13) bardzo fajny koncert. To inne granie niż Exo, ale to mi nie przeszkadza w odbiorze. "Rise Up", "Alone in the Dark", "Over the Wall", "D.N.R.", "The Formation...", "First Strike...", "The New Order", czy "Into the Pit" = fajny set
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A jakaś inna?
Acha....PannaMigotka pisze: ↑wt lip 12, 2022 10:41 am Skłoniłabym się ku opinii Żelaznego ze wszystkich wywodów na temat wczorajszego koncertu
...nie słucham thrashu na co dzień
...Heathen, tak jak Żelazny głosi, nie był taki zły. Nie znałam ich wcześniej...
...Exodus dał świetny występ. Nie mam porównania do innych koncertów, bo każdy z zespołów widziałam po raz pierwszy w życiu, ale naprawde dojebali. Nie znam ich twórczości...
...Testament - spędziłam na tym koncercie jakieś 10 minut...
...wydawało mi się, że ich gra jest bardzo jendostajna i nudna...
...Tak samo jak Żelazny uważam, że kolejność zespołów zdecydowanie powinna wyglądać inaczej....
...Testament po Exodusie wypadł bardzo miernie...
... koledzy postanowili przenieść imprezę do szatni, gdzie potulnie za nimi potruchtałam ...
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W sumie dizwię się, że widząc Testa pierwszy raz nie zostałaś, to nie jest aż tak zły zespół na żywo. Zwłaszcza, że tak z setlisty to na początku było kilka dobrych strzałów. Rise Up na otwarcie zajebisty wybór, New Order też petarda.
- PannaMigotka
- -#Prodigal son

Staram się panować nad wszystkim
Jakiś problem?gumbyy pisze:Acha....
No wiesz, ja sama z siebie nie poszłabym na ten koncert bo zwyczajnie nie słucham tych zespołów, a wydać 2 stówki tylko po to, żeby w koncertowych okolicznościach spotkać się z ludźmi mi się nie widziało. A że udało mi się wejść na akredytację, no to i podejście do samego koncertu miałam bardzo luźne. Wyszło jak wyszło, acz nie żałujęBon Dzosef pisze: ↑wt lip 12, 2022 1:39 pm W sumie dizwię się, że widząc Testa pierwszy raz nie zostałaś, to nie jest aż tak zły zespół na żywo. Zwłaszcza, że tak z setlisty to na początku było kilka dobrych strzałów. Rise Up na otwarcie zajebisty wybór, New Order też petarda.
Ostatnio zmieniony wt lip 12, 2022 1:49 pm przez PannaMigotka, łącznie zmieniany 2 razy.