11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
PannaMigotka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: 11/07/2022 - Testament, Exodus, Heathen - Kraków

Post autor: PannaMigotka »

😃😃😃😃
Nie można mieć opinii na temat czegoś, co słyszy się pierwszy raz? Jeśli puszczasz płytę po raz pierwszy, żeby się przekonać, czy Ci się podoba, czy nie, to jest ok, jeśli Ci nie podejdzie, bo po prostu to nie Twoje klimaty. Ale kiedy takie same spostrzeżenia osiągasz na koncercie, to już obraza dla zespołu, muzyków i die-hard fanów?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

PannaMigotka pisze: wt lip 12, 2022 5:18 pm 😃😃😃😃
Nie można mieć opinii na temat czegoś, co słyszy się pierwszy raz? Jeśli puszczasz płytę po raz pierwszy, żeby się przekonać, czy Ci się podoba, czy nie, to jest ok, jeśli Ci nie podejdzie, bo po prostu to nie Twoje klimaty. Ale kiedy takie same spostrzeżenia osiągasz na koncercie, to już obraza dla zespołu, muzyków i die-hard fanów?
A gdzie ja napisalem, że nie można miec swojej opinii? Napisałem tylko, że w tym przypadku jest ona niewiele warta. Wystarczy przeczytać za zrozumieniem ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: wt lip 12, 2022 5:17 pm No i właśnie o to chodzi, że Testament po tej rozróbie może dla wielu wypadać blado.
Jasne, można wszystko. Nawet ocenić koncert na słaby po 10 minutach...

Ja nie mam problemu z tym, że ktoś nie lubi Testament i wielbi Exo. Ale pisanie, że Test wczoraj zagrał słabo to (cytując kolegę z wcześniejszego postu) "pierdolenie" :lol:

Michał - słuchasz Testament w domu, masz ich płyty? Znasz twórczość?
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Juz pomijajac specjalne okolicznosci czyli odetkanie sezonu koncertowego po covid (jesli nawet tymczasowo), to nikt nie bedzie bardziej TRU, srajac na Testament.
Przyjechala jedna z poteg thrashu, jeszcze BOMBardo na pokladzie, a nadal bedzie stekanie :)
Zawijanie sie na piecie, to troche bardziej wystawianie sobie chujowych kwitow, nie Erkicowi i Ekipie - Oni nie musza nic juz udowadniac, NIKOMU :)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 5:37 pm
Żelazny pisze: wt lip 12, 2022 5:17 pm No i właśnie o to chodzi, że Testament po tej rozróbie może dla wielu wypadać blado.
Ja tam się tylko za siebie mogę wypowiadać, zobaczyłem te 3 kawałki, widziałem że lepiej niż ostatnio i niż przed chwilą nie będzie, to poszedłem sobie posiedzieć. Siła mojego influencerstwa spowodowała, że reszta poszła za mną. Niestety, momentami słabła, co spowodowało że Michał szedł na te kawałki które chciał iść :? Na szczęście cel, czyli chęć bycia bardziej tru został osiągnięty 8)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Widziałem Testament z 8 razy i o ile nie rozumiem wychodzenia w trakcie, bo za każdym razem to były niezłe koncerty, tak od Exo zawsze bardzo odstawali. Nie wiem z czego to wynika, może sredni kontakt z publika?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
PannaMigotka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 5:37 pm Jasne, można wszystko. Nawet ocenić koncert na słaby po 10 minutach...
Nie napisałam, że koncert był słaby, tylko że odniosłam wrażenie, iż muzyka jest jednostajna, co mnie nudziło, zwłaszcza po wcześniejszym porywającym Exodusie. To jednak co innego. Zatem koledze również polecam czytanie zrozumieniem zanim postanowi kontynuować plucie jadem na dziewoje, która ośmieliła się wypowiedzieć na temat czegoś, o czym nie ma pojęcia 😃
Deleted User 357

Powiem tak-widziałem ich 6 razy w sumie, wyjście w trakcie zdarzyło mi się 2 razy, obydwa po tym jak grali po Exodus. Dla mnie to po prostu kwestia tego, że Exo gra o wiele bardziej intensywnie, tak że po nich grający bardziej statecznie Testament wypada blado. Pod kątem wzrastającej "siły" muzyki, najlepiej byłoby zamienić kolejnością Exo i Testament, natomiast oczywiste jest że komercyjnie większą nazwą jest Testament i taka zamiana się nigdy nie wydarzy. To po prostu niezbyt fortunne połączenie
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Macie szczescie, ze Baloffa tam nie bylo, bo pozdzieralby z Was szmaty za takie nastawienie :D ;)
Deleted User 357

Za uważanie jego zespołu za absolutnie najlepszy z całego składu chyba by się nie obraził ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

PannaMigotka pisze: wt lip 12, 2022 6:13 pm
gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 5:37 pm Jasne, można wszystko. Nawet ocenić koncert na słaby po 10 minutach...
Nie napisałam, że koncert był słaby, tylko że odniosłam wrażenie, iż muzyka jest jednostajna, co mnie nudziło, zwłaszcza po wcześniejszym porywającym Exodusie. To jednak co innego. Zatem koledze również polecam czytanie zrozumieniem zanim postanowi kontynuować plucie jadem na dziewoje, która ośmieliła się wypowiedzieć na temat czegoś, o czym nie ma pojęcia 😃
Ale kto pluje jadem? Napisałem, że Twoja opinia jest mało warta i tyle. To jest forum dyskusyjne, gdzie wymiana pogladów jest jego istotą.
PannaMigotka pisze: wt lip 12, 2022 10:41 am Testament po Exodusie wypadł bardzo miernie. Nie dziwię się zatem, że koledzy postanowili przenieść imprezę do szatni, gdzie potulnie za nimi potruchtałam :P
Fakt, nie słaby, tylko mierny :wink:
www.MetalSide.pl
Deleted User 357

Mierny przypomnę jest w dalszym ciągu oceną dającą promocję do następnej klasy ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: wt lip 12, 2022 6:16 pm Powiem tak-widziałem ich 6 razy w sumie, wyjście w trakcie zdarzyło mi się 2 razy, obydwa po tym jak grali po Exodus. Dla mnie to po prostu kwestia tego, że Exo gra o wiele bardziej intensywnie, tak że po nich grający bardziej statecznie Testament wypada blado.
Co zupełnie nie oznacza, że Test zagrał słabo. Inaczej, mniej energetycznie, bardziej technicznie... bo to jest taka muza i oni tak grają. Bez supportów, czy z supportami. Wykonawczo to jest top :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Ja nie mam problemu z tym, że ktoś nie lubi Testament i wielbi Exo. Ale pisanie, że Test wczoraj zagrał słabo to (cytując kolegę z wcześniejszego postu) "pierdolenie" :lol:

W domu albumowo słucham Testamentu więcej niż Exodusa.
Albumowo lubię ten zespół

Aż sprawdziłem w statystykach

W ostatnich 6 miesiącach Testament jest u mnie na 8 miejscu najczęściej słuchanych, a Exodus na 21.
Ostatnio zmieniony wt lip 12, 2022 6:59 pm przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

nugz pisze: wt lip 12, 2022 6:21 pm Macie szczescie, ze Baloffa tam nie bylo, bo pozdzieralby z Was szmaty za takie nastawienie :D ;)
Gdyby była tam taka patola to bym się nie pojawił :wink:

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Michał pisze: wt lip 12, 2022 6:53 pm

W ostatnich 6 miesiącach Testament jest u mnie na 8 miejscu najczęściej słuchanych, a Exodus na 21.
No to dziwie się, że tak narzekasz na ten Test z wczoraj. Trzeba było ze mną przy barierce zostać to byś dzisiaj inaczej gadał... ale wolałeś piwo pić :lol: :wink:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 7:08 pm
Michał pisze: wt lip 12, 2022 6:53 pm

No to dziwie się, że tak narzekasz na ten Test z wczoraj. Trzeba było ze mną przy barierce zostać to byś dzisiaj inaczej gadał... ale wolałeś piwo pić :lol: :wink:
Dwa razy oglądałem Testament z barierek i dwa razy się zawiodłem
Za 3 razem wybrałem piwo i to był mój najlepiej spędzony czas na testamencie :B

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No wciąż nie rozumiem :lol: skoro słuchasz i lubisz studyjnie. No ale spoko, nie wnikam :wink:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
PannaMigotka
-#Prodigal son
-#Prodigal son

gumbyy pisze: wt lip 12, 2022 6:43 pm Ale kto pluje jadem? Napisałem, że Twoja opinia jest mało warta i tyle. To jest forum dyskusyjne, gdzie wymiana pogladów jest jego istotą.
Wymiana poglądów jest jego istotą, ale kiedy pogląd nie zgadza się z Twoim bądź z większościowym to wojna? :lol: :lol: :lol:
Skoro "to jest forum dyskusyjne i wymiana poglądów jest jego istotą" to Twoja opinia jest tyle samo warta, co moja. Nawet jeśli jest inna w wydźwięku.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Poza opiniami Dzosefa bo te jak wiemy są na równi z opiniami Vorgela czyli są O KILKA POZIOMÓW WYŻEJ ;)
ODPOWIEDZ