Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Post autor: Papa »

Jak wy to robicie, ze wam tyle fantow wpada? Stoicie tam z siatka na motyle? :wink:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Papa pisze: ndz lip 10, 2022 2:12 am Jak wy to robicie, ze wam tyle fantow wpada? Stoicie tam z siatka na motyle? :wink:
Na większości gigow miałem 1 fanta (kostka/frota). Tak mocno tylko Paryz, Kowno i dziś
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Naprawde, podziwiam tych jezdzacych za zespolem po EU.
Tez mam sie za duzego fana, ale jesc tego samego, odgrzewanego kotleta co sztuka...
Wiem, ze pandemia, posucha, glod koncertow, ale nadal... szacun...
Mnie by sie nie chcialo.
Powiedzmy - 3 koncerty, po jednym na miesiac, i styka, MAX ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: ndz lip 10, 2022 8:44 am Naprawde, podziwiam tych jezdzacych za zespolem po EU.
Tez mam sie za duzego fana, ale jesc tego samego, odgrzewanego kotleta co sztuka...
Mnie by sie nie chcialo.
To optymalny układ. Ewentualnie więcej jak są obok siebie. W 2018 byłem w Tallinie (koniec maja, 1. na trasie), Graspop (druga połowa czerwca), Kraków (2x, bo w jednym miejscu). Mniej więcej miesięczne odstępy między nimi. Świetnie to wspominam.

W tym roku fajne było połączenie typu Kowno - Ryga, gdyby nie Mystic, na który miałem bilety od paru lat, to pojechałbym na oba. Było samo Kowno.

Bon Dzosef pisze: Czas trochę zajac się kotami i praca i za 11 dni do Bremy :)
To na ilu już byłeś na tej trasie?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

nugz pisze: ndz lip 10, 2022 8:44 am Naprawde, podziwiam tych jezdzacych za zespolem po EU.
Mnie by sie nie chcialo.

Szczerze mówiąc to ja już od Berlina (5 dni) bardzo się stesknilem. No i ogólnie to był mój 31 koncert, a za kazdym razem świetnie się bawię i po prostu czuje najlepiej na swiecie :) . Plus uwielbiam klimat bycia w trasie, poznawania masy nowych ludzi (sporo spie na couchsurfingu) i tak dalej. Zresztą co miałbym robić, siedziec na plazy? W domu? Maiden pograja 2-3 lata, może 4. Chcę ich złapać tak dużo razy jak tylko się da

@pz licząc Bolonie to 11. Kowno, Ryga, Graspop, Praga, Paryz, Arnhem, Zurych, Koln, Berlin, Bolonia i Stutt.
Ostatnio zmieniony ndz lip 10, 2022 9:28 am przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 2 razy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Bon Dzosef pisze: ndz lip 10, 2022 1:09 am
Czas trochę zajac się kotami i praca i za 11 dni do Bremy :)
Jakby co to mamy z beaviso 4 bilety na Lajona do odsprzedania. :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pati pisze: ndz lip 10, 2022 9:26 am
Bon Dzosef pisze: ndz lip 10, 2022 1:09 am
Czas trochę zajac się kotami i praca i za 11 dni do Bremy :)
Jakby co to mamy z beaviso 4 bilety na Lajona do odsprzedania. :D
Lece chyba w dniu Maiden niestety :p . Ogólnie byłem na dwóch Lionach w tym roku i było spoko, ale w Paryzu, Koln i Stuttgarcie wolalem jednak odpoczywac przed IM :P

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Mnie by sie nie chcialo.
Ja już pisałem - ja jeżdżę nie żeby ich posłuchać (bo znam to na pamięć), ale by ich zobaczyć jako *ludzi* na scenie (to jest dla mnie magiczne), dla otoczki fanowskiej, emocji na barierce No i oczywiście z ciekawości jak wypadli. Zawsze to łączę z mini zwiedzaniem. Nie ukrywam też uzależniających endorfin muzycznych ;)
Bez Maiden nie miałbym mobilizacji zwiedzić dużej części świata, bo specjalnie nie lubię tak jechać bez meczu/koncertu.
Gdyby nie praca, zrobiłbym jeszcze z 15 koncertów, ale to planuje na następny rok, o ile nic nie stanie na przeszkodzie. Tak jak robi Dżosef jest najlepsza opcja. Europa Zachodnia jest dobrze skomunikowana i można zrobić z 6 gigów za jednym wypadem.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Szacun, Pany.
Ja dzisiaj ledwo z koja wstalem, gdzie tam mialbym tulac sie po EU :D
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

MaidenFan pisze: ndz lip 10, 2022 2:16 am https://www.youtube.com/watch?v=NhdN3hEYhtc
Stratego z Download proshot
Jeszcze jest na YT Fear i Number. Czekamy na Revelations.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

nugz pisze: ndz lip 10, 2022 9:39 am Szacun, Pany.
Ja dzisiaj ledwo z koja wstalem, gdzie tam mialbym tulac sie po EU :D
No czasem jak dwie noce z rzędu jest po 5h snu i 10h w busach to jest ciężko, ale ci zrobić

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Najgorsze te spanie po busach, bo niewygodnie i co chwila coś cię wybudza. Po Kownie (2 noce w busie z rzędu) byłem koszmarnie zjebany w pracy (prosto z busa).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo tego unikam. Nawet 4h snu w hotelu/hostelu potrafią robić robotę

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Jeśli uda mi się kupić bilet pod halą, to 13-go lipca robię Sofię. Lecimy na Midalidare Rock Festival, który jest od 14-go i akurat 13-go przylatuję do Sofii.Taki fart, grzech nie skorzystać.
Czy na każdym gigu, mozna kupić bilety pod halą/stadionem?
W Berlinie było pełno.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Raczej tak

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tylko nie u nas bo musisz dane zmienic ;)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

cezi pisze: ndz lip 10, 2022 2:47 pm Jeśli uda mi się kupić bilet pod halą, to 13-go lipca robię Sofię. Lecimy na Midalidare Rock Festival, który jest od 14-go i akurat 13-go przylatuję do Sofii.Taki fart, grzech nie skorzystać.
W Berlinie było pełno.
Kupiłeś? Byłeś?
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

wydra77 pisze: czw lip 14, 2022 8:49 am
cezi pisze: ndz lip 10, 2022 2:47 pm Jeśli uda mi się kupić bilet pod halą, to 13-go lipca robię Sofię. Lecimy na Midalidare Rock Festival, który jest od 14-go i akurat 13-go przylatuję do Sofii.Taki fart, grzech nie skorzystać.
W Berlinie było pełno.
Kupiłeś? Byłeś?
Kupiłem, byłem. Wkrótce parę slów napiszę.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ok. Parę obiecanych słów na temat koncertu w Sofii. Ten koncert tak naprawdę wyszedł nam z niczego. Od ponad pół roku mieliśmy bilety lotnicze na Midalidare Rock Festival, ktory był przekładany od dwóch lat. I jakieś trzy dni przed wylotem kumpel z Izraela napisał mi ze będzie na koncercie Iron Maiden w Sofii 13-go lioca. Ja zupełnie nie skojarzyłem tej daty. Dlatego z siostrą i szwagrem uznaliśmy, że idziemy w ciemno pod halę i jak się uda kupić bilety to wchodzimy. Bilety na front stage udało się kupić od organizatorów pod kasami. Mieli je wydrukowane ja e-tickety, więc trochę stresu było, czy nie fake'i. Ale się udało bez problemu. Odnośnie samego wejścia, to było bezproblemowe zero kolejek, czy ścisku. Po wejściu na halę pierwsza mina od organizatorów....Front Stage zajmowało jakieś 2/3 płyty, więc Ci którzy kupili tańsze bilety widzieli koncert z telebimów, bo za dużo na scenie nie zobaczyli. Nam się bez większego problemu udało dostać do drugiego rzędu, bliżej od strony Dave'a. Fajne miejsce....Bruce tam często zachodził. Wyszedłem głuchy niestety, bo tam też jest dolna ściana głośników. Lord Of The Lost to dla mnie porażka nie rusza mnie ani muza, ani image sceniczny. Iron Maiden w bardzo dobrej formie fizycznej jsk na swój wiek. W Berlinie tego nie dostrzegałem, bo byłem wysoko, tu mogłem się temu przypatrzeć Dave i Adrian w dobrym humorze, widać, że cieszyli się koncertem. Steve to wciąż wulkan energii podobnie jak Bruce. Janick biegał po drugiej stronie do nas podszedł raz lub dwa. Brucr tylko raz gadał przed Blood Brothers. W Berlinie miał dwie gadki. Sxkoda, że tak mało jest teraz interakcji z publiką. Pozostają tylko gesty jak w Hallowed.....czy Iron Maiden. Ale ogólnie super koncert pod względem wizualnym. Uzupełnienie ekstra do Berlina, gdzie na trybunach jedt ekstra dźeięk. Pewnie gdybym stał w innym miejscu, wrazenia słuchowe byłyby też lepsze. Publiczność bardzo spokojna, nie zauważyłem żadnego przetaczania do barierki. Dość powiedzieć, że nigdy nie byłam na koncercie Maiden na płycie, gdzie miałem tyle luzu wokół siebie będąc w drugim rzędzie. Ogólnie super, że udało się zaliczyć drugi raz Iron Maiden. Czekam na przyszłą trasę.
ODPOWIEDZ