24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: Bon Dzosef »

wowarz pisze: pn lip 18, 2022 7:45 pm
Saul pisze: pn lip 18, 2022 6:50 pm FTTB is live!
Chwalić sie kto wygrał i ma wolne miejsce :pijak:
Melduję się z FTTB! Kraków 2018 szczęście nie dopisało, teraz na Warszawę już tak, poprzednio Łódź 2013. :-) Jedyne "zmartwienie" to fakt, że pierwszy koncert w kobiecym towarzystwie, zabieram Narzeczoną, która pierwszy raz na IM i w ogóle metalowym koncercie się pojawi, trochę mam obawy, czy nie zmarnujemy tego FTTB, jak nie wytrzyma i trzeba będzie się wycofać, ale cóż... kto nie ryzykuje, nie wygrywa. :D
Jeśli nie jest wprawiona w barierkach na spędach w Polsce to może nie wytrzymać.

Aha wazne - w tym roku jest lista obecności, kto kiedy przyszedł. Można wpaść rano, dać znać tym co siedzą (zazwyczaj pierwsza osoba pod FTTB robi listę na swoim tel) i potem przed wejściem ustawiamy się w kolejkę wedle kolejności w której kto przyszedł (oczywiście jak ktoś przychodzi to bierze "kolejkę" dla obu osób z pary). Nie ma już biegania i wpierdalania się i lokalna ochrona po Rydze mocno tego pilnuje. Ofc zobaczymy jak będzie w Polsce, bo u nas ochrona jest mało kompetentna, a jak pobiegnie np. 40 osób to nikt ich nie wyrzuci :D Tak się tylko dzielę doświadczeniami z poprzednich 10 gigów tej trasy, sam zamierzam przyjść tuż przed Within Temptation na trybuny i nie męczyć się z jebanym bydłem na płycie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
wowarz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: wowarz »

Bon Dzosef pisze: pn lip 18, 2022 8:36 pm Jeśli nie jest wprawiona w barierkach na spędach w Polsce to może nie wytrzymać.

Aha wazne - w tym roku jest lista obecności, kto kiedy przyszedł. Można wpaść rano, dać znać tym co siedzą (zazwyczaj pierwsza osoba pod FTTB robi listę na swoim tel) i potem przed wejściem ustawiamy się w kolejkę wedle kolejności w której kto przyszedł (oczywiście jak ktoś przychodzi to bierze "kolejkę" dla obu osób z pary). Nie ma już biegania i wpierdalania się i lokalna ochrona po Rydze mocno tego pilnuje. Ofc zobaczymy jak będzie w Polsce, bo u nas ochrona jest mało kompetentna, a jak pobiegnie np. 40 osób to nikt ich nie wyrzuci :D Tak się tylko dzielę doświadczeniami z poprzednich 10 gigów tej trasy, sam zamierzam przyjść tuż przed Within Temptation na trybuny i nie męczyć się z jebanym bydłem na płycie.

Oby tylko do tych wszystkich trudności nie dołączył jeszcze szalony upał, bo wtedy to już szanse na przetrwanie maleją do zera. Ale cóż, najwyżej spróbujemy się ewakuować i wycofać do tyłu. Póki co Narzeczona jest pozytywnie nastawiona, oddana fanka Depeche Mode, ale odkąd jesteśmy razem, indoktrynuję ją Iron Maiden ze skutkiem pozytywnym w takim stopniu, że ekscytuje się koncertem. Obawiam się właśnie jednak, że nie ma wyobrażenia, co ją czeka. Cóż, trzymajmy się tego, że to zawsze jakieś doświadczenie. :D

Co do kolejki, to zacne rozwiązanie. Ciekawe, czy przyjmie się w Polsce. W Łodzi 2013 był taki problem, że razem z FTTB wpuścili Eearly Entrance i bieganie do barierki było podwójnie nasilone. Udało mi się wtedy zająć drugi rząd. Po koncercie popełniłem strategiczny błąd i na rozgrzany do granic wytrzymałości organizm przyjąłem zimne piwo, potem się dwa tygodnie leczyłem, ale wspomnienia są. Obawiam się jedynie, że Narzeczona może tego rodzaju wspomnień nie darzyć aż taką sympatią jak ja. :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To może spróbujcie zająć miejsce pod Janickiem, tam powinno być względnie najluźniej chociaż nie ma na tej trasie reguły i czasami ja wychodzę ze spokojnego koncertu, a znajomi po drugiej stronie musieli cały koncert walczyć z naporem.

Co do FTTB - ta Łódź to wyjątek. Na tej trasie w Bolonii wpuszczono zwyklasów przed FTTB, bo wiadomo - włoska organizacja to burdel. Ktoś z ekipy Maiden zareagował i opróżnili całego pita do czasu aż całe FTTB znajdzie się na swoim miejscu.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Alchemist
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Alchemist »

Ktoś wygrał FTTB i nie ma pary? Stawiam obiad i obchód po Wawie za parę :dance:
don't waste your time always searching for those wasted years
Awatar użytkownika
wowarz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: wowarz »

Bon Dzosef pisze: pn lip 18, 2022 9:05 pm To może spróbujcie zająć miejsce pod Janickiem, tam powinno być względnie najluźniej chociaż nie ma na tej trasie reguły i czasami ja wychodzę ze spokojnego koncertu, a znajomi po drugiej stronie musieli cały koncert walczyć z naporem.

Co do FTTB - ta Łódź to wyjątek. Na tej trasie w Bolonii wpuszczono zwyklasów przed FTTB, bo wiadomo - włoska organizacja to burdel. Ktoś z ekipy Maiden zareagował i opróżnili całego pita do czasu aż całe FTTB znajdzie się na swoim miejscu.

Dzięki za wskazówki! :-)
micmart
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: micmart »

Alchemist pisze: pn lip 18, 2022 9:19 pm Ktoś wygrał FTTB i nie ma pary? Stawiam obiad i obchód po Wawie za parę :dance:
Podpinam się. również się odwdzięczę za fttb. Niestety nie mam szczęści w losowaniach :(
Jak ktoś nie ma pary to się polecam :)
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Ja też szukam blood brothera, który przygarnąłby mnie pod barierkę xd.
prodiża kabel wskazał mi drogę
mrfox
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mrfox »

Bon Dzosef pisze: pn lip 18, 2022 8:36 pm Aha wazne - w tym roku jest lista obecności, kto kiedy przyszedł. Można wpaść rano, dać znać tym co siedzą (zazwyczaj pierwsza osoba pod FTTB robi listę na swoim tel) i potem przed wejściem ustawiamy się w kolejkę wedle kolejności w której kto przyszedł (oczywiście jak ktoś przychodzi to bierze "kolejkę" dla obu osób z pary).
I kto tę listę robi? Ktoś z fc czy ktoś kto wylosował fttb i koczuje od rana?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

mrfox pisze: wt lip 19, 2022 8:08 am
Bon Dzosef pisze: pn lip 18, 2022 8:36 pm Aha wazne - w tym roku jest lista obecności, kto kiedy przyszedł. Można wpaść rano, dać znać tym co siedzą (zazwyczaj pierwsza osoba pod FTTB robi listę na swoim tel) i potem przed wejściem ustawiamy się w kolejkę wedle kolejności w której kto przyszedł (oczywiście jak ktoś przychodzi to bierze "kolejkę" dla obu osób z pary).
I kto tę listę robi? Ktoś z fc czy ktoś kto wylosował fttb i koczuje od rana?
Ktoś kto wylosowal, to jest totalnie oddolna inicjatywa i nieoficjalna. Ale fajnie działa.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
mrfox
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mrfox »

Dzięki, zaskoczyło mnie że jest respektowana
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Ktos wie, czy te bilety na koncert w Antyradiu beda rozdawane codziennie? Skoro tydzien z IM, to moze raz dziennie rzuca.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

mrfox pisze: wt lip 19, 2022 11:05 am Dzięki, zaskoczyło mnie że jest respektowana
Tylko w Rydze nasi ją olali i biegali :D I od tego czasu ludzie z Maiden mocno uczulaja ochrone na bieganie itd.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Papa pisze: wt lip 19, 2022 11:41 am Ktos wie, czy te bilety na koncert w Antyradiu beda rozdawane codziennie? Skoro tydzien z IM, to moze raz dziennie rzuca.
Przeważnie konkursy są w Rockomotywie 13-15 i u Kasprola po 17. Zależy ile im LN rzuciło.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Jak miałbym Antyradia słuchać to wolę wydać kasę na bilet :lol: :lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Żeby nie bedąc doświadczonym pchać się z partnerką na barierkę w Polsce to trzeba być samobójcą. Bydło we Wrocławiu i Krakowie nauczyło mnie że w naszym kraju koncerty Maiden to tylko z trybun albo połowy płyty gdzie panuje luz i uśmiech.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

No miałem FTTB na drugim Krakowie i napór był taki, że nawet kartki nie dało się wyciągnąć :D :D
micmart
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: micmart »

Kevin18 pisze: wt lip 19, 2022 12:50 pm Żeby nie bedąc doświadczonym pchać się z partnerką na barierkę w Polsce to trzeba być samobójcą. Bydło we Wrocławiu i Krakowie nauczyło mnie że w naszym kraju koncerty Maiden to tylko z trybun albo połowy płyty gdzie panuje luz i uśmiech.
Jest w tym dużo prawdy. Łódź przy barierkach była git. Wrocław na supportach był ok, ale na Ironach po 3 kawałku było ciężko, kilka miejsc obok była pani w średnim wieku, to ją ochrona wyciągnęła, bo sama ich o to poprosiła ;]
Sam się zastanawiałem czy się nie ewakuować, ale było warto zostać.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

thorgal_30 pisze: wt lip 19, 2022 1:08 pm No miałem FTTB na drugim Krakowie i napór był taki, że nawet kartki nie dało się wyciągnąć :D :D
Jedyny pożytek z tego bydła :)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

blackcocker pisze: wt lip 19, 2022 1:33 pm
thorgal_30 pisze: wt lip 19, 2022 1:08 pm No miałem FTTB na drugim Krakowie i napór był taki, że nawet kartki nie dało się wyciągnąć :D :D
Jedyny pożytek z tego bydła :)
XDDDDDDDDD

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

czy jest już wiadomo o której wchodzi nasza gwiazda? standardowo około 21?
ODPOWIEDZ