DankeBon Dzosef pisze: ↑czw lip 21, 2022 10:46 amPrzede wszystkim 11 dni przerwy od Maiden sprawiło, że bardzo zatęsknilem. Publika kulturka, ale też pośpiewali. Na scenie sporo spontanu i wyglupow, Brus jak na siebie calkiem sporo szukał kontaktu z publika, wioślarze w mega humorach i dużo się wygłupiali. Do tego jak zwykle świetna ekipa, mam wrazenie że ci wkurwiajacy ludzie z fc na tej trasie nie jeżdżą, miasto też bardzo ładne czego zupełnie się nie spodziewalem... no i to Maiden - nie ma lepszej muzyki na żywo, studyjnie zresztą też. Kocham dźwięk dystansowych bębnów
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
- blackcocker
- -#Moderator

Dobrze się dowiedzieć, że Maiden do 2022 nie było popularne 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Napisałem „tak mocno popularny”. Jeżeli traktować Metę czy Gunsow a Maiden jednym określeniem AAA, to jednak Maiden trochę mniej tych stadionów zapełniało przed Legacy. Oczywiście duży wpływ ma nadal „timing na duży koncert” - np na Litwie frekwencja była słaba z wiadomych względów; częstotliwość gigów (nasycenie rynku); konkurencja innych koncertów - ale uśredniając na trasie Legacy jest zdecydowanie bardzo dobrze frekwencyjnie. Niektóre państwa/miasta miały upgrade typu hala~>stadion i to pykło- Węgry, Paryż, Barcelona, Polska (2xArena na Narodowy), Barcelona i moooze Frankfurt.blackcocker pisze: ↑czw lip 21, 2022 6:09 pm Dobrze się dowiedzieć, że Maiden do 2022 nie było popularne![]()
Jakby ktoś potrzebował bilet do Barcelony w aktrakcyjnej cenie to pisać
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Słaba frekwencja w Atenach? Było około 50k na stadionie, który pomieści nawet 80k. W Warszawie liczę na 35 - 40 k czyli przyzwoicie.remi pisze: ↑czw lip 21, 2022 12:39 pm Miło się patrzy, jak zespół staje się tak mocno popularny. Przerwa pandemiczna, dobra trasa przed pandemią (opinie,tych co byli), i fakt, że zawsze grają na najwyższym poziomie - owocuje.
Ullevi pęknie im po raz pierwszy - zawsze byli koło 55-59k, a teraz konfiguracja Mety - ponad 63 k się szykuje.
Niemcy czy Francja / Skandynawia to zawsze były mocne rynki.
USA już w 2019 pozytywnie zaskoczyła i myśle, że gdyby nie obawy przed głupotami jesienią - już byłaby cała sold out.
Jeżeli w niedzielę rzeczywiście pęknie bariera 45k a może i 50k (?), to będzie piękne „zwieńczenie” historii zespołu w Polsce. Od Towaru po Narodowy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na Strangers na fb masa ludzi sprzedaje barce
Dzieki za hinta, ale jako, ze to elektronik to wolalbym uniknac kupowania od randoma z FB. Wole od Wydry
UP THE IRONS !!!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tam jest mało randomów a w ch... zaufanych ludzi, na przykład ziul osorrab sprzedaje Barce i to pewny gość.cloud pisze: ↑pt lip 22, 2022 3:55 pmDzieki za hinta, ale jako, ze to elektronik to wolalbym uniknac kupowania od randoma z FB. Wole od Wydrya w ostatecznosci kupie trybune.
Hm, ok, obczaje w takim razie - dzieki za cynk 
Wybierasz sie na Barce i Lizbone? Moznaby jakies piwko zrobic moze
Wybierasz sie na Barce i Lizbone? Moznaby jakies piwko zrobic moze
UP THE IRONS !!!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oczywiście, w Barcelonie już 27 będę
Ja z Bracholem 28ego rano z Berlina lecimy, takze w kontakcie 
UP THE IRONS !!!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to dziś barierka na lewym środku, także nie jest źle zwazywszt na to że byłem bardzo późno (5h niemieckimi ciuchciami...). Stadion już o 17 był bardzo konkretnie wypchany, wreszcie fajna pogoda na barierke - ani goraco ani zimno.
-
Xardas2309
- -#Invader

Ja się tylko zapytam skąd wy macie tyle kasy żeby jeździć na kilka koncertów za granicę.
. Jak taki zakup biletów wygląda ?podobnie jak w Polsce ?
Ktoś jeździ może nie wiem pociągami za granicę i wie ile cenowo wychodzi taki wyjazd?
Ktoś jeździ może nie wiem pociągami za granicę i wie ile cenowo wychodzi taki wyjazd?
Ja sie wolę nie pytać ,ledwo na niedzielę uzbierałem i tak liche miejsce było
a na Liona zwróciłem bilet bo mnie w Wawie nie było w ten dzień.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Xardas2309
- -#Invader

Niestety nie posiadam własnego transportu a po kolejnym koncercie im stwierdzam że mi mało
Musisz pogadać z nowym adminem Bon Dzosefem ,on śmiga aż miło 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
No kasę bierzemy zazwyczaj z pracy
Koszty są różne, zależy gdzie i jakim środkiem transportu. Najtaniej wychodzi samochodem na 4/5 osób i powrót od razu, bo nie przepijasz majątku w warsie
Maiden na tej trasie to już kończą Europę. Została Barcelona i Lizbona, więc w grę wchodzą tylko samoloty. No chyba, że Ameryka, ale to tym bardziej samolot. Od szukania tanich lotów specem jest Dzosef, ale on strasznie dużo czasu potrafi poświęcić na jakieś kombinowane dojazdy
Maiden na tej trasie to już kończą Europę. Została Barcelona i Lizbona, więc w grę wchodzą tylko samoloty. No chyba, że Ameryka, ale to tym bardziej samolot. Od szukania tanich lotów specem jest Dzosef, ale on strasznie dużo czasu potrafi poświęcić na jakieś kombinowane dojazdy
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Xardas2309
- -#Invader