Trudno przewidzieć, Wacken czasmi ma "odpały" i ściągają kapelę na 1 specjalny koncert.
Wacken Open Air
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 2/08-5/08 2023 W:O:A
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

KAŻDY szanujący się fest powinien miewać takie odpały.
No wiadomo. WOA jak na razie sięgnęli szczytu z reaktywacją Savatage na jeden jedyny koncert
www.MetalSide.pl
Wiadomo że w Lipcu/Sierpniu będą robić festiwale i kluby grając Legion w całości. Takiemu zespołowi nie opłaca się przyjeżdżać tylko na jeden koncert. W Polsce na 99% coś będzie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Mi śmierdzi jakimś specjalnym koncertem Amon Amarth na dwóch scenach z interaktywnymi walkami wikingów, drakkarami i chuj wi co. Nie wiem, jakaś czutka.
Może być, że odwalą taką akcję, po tym jak ściagnęli ich na sekretny występ w tym roku. Zresztą drakkar już mieli na scenie, wikingów walczących teżKevin18 pisze: ↑pn sie 08, 2022 8:44 pmMi śmierdzi jakimś specjalnym koncertem Amon Amarth na dwóch scenach z interaktywnymi walkami wikingów, drakkarami i chuj wi co. Nie wiem, jakaś czutka.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chyba polecialesKevin18 pisze: ↑pn sie 08, 2022 8:44 pmMi śmierdzi jakimś specjalnym koncertem Amon Amarth na dwóch scenach z interaktywnymi walkami wikingów, drakkarami i chuj wi co. Nie wiem, jakaś czutka.
Sekretny koncert to i miał kiedyś Saxon na Wacken. Rok później wrócili z normalnym graniem.
Amon na 101% zagra, patrząc na grafikę plakatu i formy zapowiedzi tych pierwszych zespołów
www.MetalSide.pl
No gdyby nie było Amon Amarth to byłbym w szoku. Ogólnie pole do popisu w przyszłym roku jest bardzo duże. Wacken jeśli nie chce zostać w tyle za Hellfestem czy Graspopem powinno pójść za ciosem. Nie do końca podobał mi się kierunek który obrali czyli bookowanie Slipknota / Limp Bizkit czy innych Volbeatów czy Parkway Drive. Liczę mocno na ciekawe klasyki czyli powrót Helloween z Kiske, Blind Guardian ( Nightfall show ? ) czy ściągniecie Motley Crue z wyjącym Vincem
Swoją drogą zaczynam zbieranie kasy na Moshtel - Drogie jak cholera ale jak ktoś chce w fajnych warunkach spędzić Wacken to naprawdę polecam. Byłem w 2017 i komfort mega.
Swoją drogą zaczynam zbieranie kasy na Moshtel - Drogie jak cholera ale jak ktoś chce w fajnych warunkach spędzić Wacken to naprawdę polecam. Byłem w 2017 i komfort mega.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Swoją droga ciekaw jestem co tam wymyśli Graspop, bo w tym roku mocno się wystrzelali z dużych nazw. Ciekaw jestem czy będzie edycja podobna do 2017, kiedy headlinerami był Rammstein, czyli jedna mega gwiazda, czy może coś wykombinują. Jeśli Aerosmith pojedzie w trasę to pewnie zajmie slota po odwołaniu w tym roku. Nightwish nie wiem czy nie za mały na heada. Swoją drogą nie zdziwiłby mnie Nightwish na Wacken.
Ja trochę się cieszę, że zaczynają się otwierać na inne nazwy, bo już mam dosyć tych Sabatonów, Powerwolfów, Avantasii itp. i nie chodzę na te koncerty. A tak jest szansa, że ściagną coś co mnie zainteresuje. Niech ściągają zespoły, które tam jeszcze nie grałyKevin18 pisze: ↑wt sie 09, 2022 10:48 am No gdyby nie było Amon Amarth to byłbym w szoku. Ogólnie pole do popisu w przyszłym roku jest bardzo duże. Wacken jeśli nie chce zostać w tyle za Hellfestem czy Graspopem powinno pójść za ciosem. Nie do końca podobał mi się kierunek który obrali czyli bookowanie Slipknota / Limp Bizkit czy innych Volbeatów czy Parkway Drive. Liczę mocno na ciekawe klasyki czyli powrót Helloween z Kiske, Blind Guardian ( Nightfall show ? ) czy ściągniecie Motley Crue z wyjącym Vincem![]()
A co to ten Moshtel?
www.MetalSide.pl
Wiesz co, bo z Powerwolf i Sabaton to się zrobiła taka sytuacja że to aktualnie tacy Bingo-Headlinerzy festiwali. Nie wiesz kogo dać ? Daj ich, zawsze ściągną ci publike i chętnie przyjadą. A co do Avantasii.. Wszyscy wiemy że Wacken ma pierdolca na punkcie dwóch zespołów/osób. Tobias Sammet i Saxon. Oni to mają chyba wieczny abonament na występy na WOA
A co do Moshtel - Ja to biorę ze względu na problemy ze zdrowiem/plecami. W obecnej sytuacji namiot itp to dla mnie za dużo. To takie domki małe z łóżkami w środku, prądem, z odrebną strefą sanitarną ( ciepła woda! ) , parkingiem, swoją kawiarnią i pseudo restauracją. Fajny bajer. W tym roku razem z partnerką będziemy w to uderzać jak dojdzie kilka godnych nazw. Zobacz sobie : https://camper-park-wacken.de/?page_id=56
Dzosef - Nightwish na Wacken ? Niby realne, ale oni byli w 2018 i na lato mają zabookowane studio by nagrywać nowego szmelca, więc mogą być ciężary. A co do Graspop.. No ciekawa rozkminka. IMO Aerosmith wątpie bo coś im się nie chce do tej Europy zwalać. W Rammstein bym może uwierzył, gdyby nie to że oni to chyba już są na tym etapie że festy im się nie opłacają, skoro potrafią dwa razy z rzędu wyprzedać Stadion Olimpijski w Berlinie rok po roku
Będzie Pantera, pewnie Scorpions, ale tak to nie mam pomysłu.
A co do Moshtel - Ja to biorę ze względu na problemy ze zdrowiem/plecami. W obecnej sytuacji namiot itp to dla mnie za dużo. To takie domki małe z łóżkami w środku, prądem, z odrebną strefą sanitarną ( ciepła woda! ) , parkingiem, swoją kawiarnią i pseudo restauracją. Fajny bajer. W tym roku razem z partnerką będziemy w to uderzać jak dojdzie kilka godnych nazw. Zobacz sobie : https://camper-park-wacken.de/?page_id=56
Dzosef - Nightwish na Wacken ? Niby realne, ale oni byli w 2018 i na lato mają zabookowane studio by nagrywać nowego szmelca, więc mogą być ciężary. A co do Graspop.. No ciekawa rozkminka. IMO Aerosmith wątpie bo coś im się nie chce do tej Europy zwalać. W Rammstein bym może uwierzył, gdyby nie to że oni to chyba już są na tym etapie że festy im się nie opłacają, skoro potrafią dwa razy z rzędu wyprzedać Stadion Olimpijski w Berlinie rok po roku
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Rammstein to był przykład sytuacji po prostu, nie konkretny guess. W 2017 Rammstein był headlinerem, a drugiego dnia Deep PurpleW Rammstein bym może uwierzył, gdyby nie to że oni to chyba już są na tym etapie że festy im się nie opłacają
Skoro Hellfest i Copenhell byly w stanie szarpnąć się na Mete to wszystko jest możliwe
O matko, to Deep Purple też będzie się wpieprzać na festiwale w 2023 bo już ich ogłosili razem z Dyniami na Rock Imperium w Hiszpanii. Generalnie to jeśli chodzi o to czy będę robił Hellfest lub Graspop to wszystko zależy od middle-tier. Bo przecież lepiej z Headami już nie będzie niż na Wacken gdzie mam Maidenów i MegaDejwa z nową płytą <3
A spoko, nie wiedziałem o czymś takim. Ja jeszcze z namiotem daję radęKevin18 pisze: ↑wt sie 09, 2022 12:11 pm A co do Moshtel - Ja to biorę ze względu na problemy ze zdrowiem/plecami. W obecnej sytuacji namiot itp to dla mnie za dużo. To takie domki małe z łóżkami w środku, prądem, z odrebną strefą sanitarną ( ciepła woda! ) , parkingiem, swoją kawiarnią i pseudo restauracją. Fajny bajer. W tym roku razem z partnerką będziemy w to uderzać jak dojdzie kilka godnych nazw. Zobacz sobie : https://camper-park-wacken.de/?page_id=56
www.MetalSide.pl
Słyszałem że w tym roku ( nie byłem ze względu na tragiczny skład ) był w ogóle cyrk z organizacją. Ludzie wchodzący po kilka godzin, brak możliwości wyjazdu autem w normalnych warunkach, wszędzie potęzne kolejki, etc. Oby było lepiej za rok.
Ciekawe kiedy kolejne ogłoszenia, skoro Hamburg Metal Dayz padło, a tam zawsze wlatywało drugi konkretny wave zespołów,
Ciekawe kiedy kolejne ogłoszenia, skoro Hamburg Metal Dayz padło, a tam zawsze wlatywało drugi konkretny wave zespołów,
Szczerze - ja tych kolejek i korków nie widziałem, było jak zwykle. Nawet na festiwalu miałem wrażenie, że było mniej ludzi niż w 2019.
A zmiany na plus to przestawienie sceny Louder znacznie dalej od głównych, oraz WET i Headbangers nie są już (WRESZCIE!) w namiocie. No i ciut większe sceny Wackinger i Wasteland. Ogólnie teraz wszędzie jest wiecej przestrzeni. Do tego płatność opaską, co mega przyśpiesza wszelkie zakupy.
A zmiany na plus to przestawienie sceny Louder znacznie dalej od głównych, oraz WET i Headbangers nie są już (WRESZCIE!) w namiocie. No i ciut większe sceny Wackinger i Wasteland. Ogólnie teraz wszędzie jest wiecej przestrzeni. Do tego płatność opaską, co mega przyśpiesza wszelkie zakupy.
www.MetalSide.pl
Myślisz że za rok też będzie bez tego gównianego namiotu w którym wszyscy się dusili i nie było jak się ruszyć ? Czy w tym roku wyjątek ze względu na Covid ?
Myślę, że na stałe tak już zostanie. Bardzo fajnie to rozplanowali i jest o wiele więcej miejsca
www.MetalSide.pl